beast:
Chętnie, tylko jak się do niego dostać i w ogóle gdzie on się znajduje?
pod konsola po stronie kierowcy - widac go jak sie polozysz
Napisany 19 października 2009 - 20:13
beast:
Chętnie, tylko jak się do niego dostać i w ogóle gdzie on się znajduje?
Napisany 22 października 2009 - 09:52
Napisany 04 listopada 2009 - 16:11
Napisany 04 listopada 2009 - 23:39
Witam
Ostatnio miałem wymienianą nagrzewnicę - hurrra, jest w końcu gorąco
Jednak okazało się, że teraz po stronie kierowcy nie leci zimne zarówno bez włączonej klimy jak i z włączoną( wcześniej działało bez zarzutów) .
W aucie jest klimatronic, panel raczej sprawny gdyż zmiana po stronie kierowcy temperatury, zmienia również tą od strony pasażera oraz zmienia się prędkość nawiewu. Była zdejmowana cała konsola, coś zapewne nie zostało podłączone jak należy.
Co i w jaki sposób odpowiada za mieszanie powietrza na stronę kierowcy?
Napisany 05 listopada 2009 - 11:58
Napisany 05 listopada 2009 - 13:14
Z tego co ustaliłem, są razem 4 silniczki. 2 po stronie pasażera elektryczne oraz dwa od strony kierowcy elektryczne do których idą po 2 przewody elektrycznie i wężyki podciśnienia z silnika.
Rozumiem że chodzi o jeden z tych dwóch znajdujących się po lewej do którego idzie podciśnienie. Kabelki elektryczne podłączone ale jak sprawdzić czy spadla klapka/ciegno z mieszalnika tego już nie wiem
Nigdzie też nie znalazłem ani schematu ani zdjęcia miejsca o którym mówimy
Napisany 05 listopada 2009 - 16:38
Napisany 07 listopada 2009 - 18:17
albo nie podlaczyles silniczka albo spadla klapka/ciegno z mieszalnika po stronie kierowcy - poloz sie w nogach kierowcy i patrz pod konsole - bedziesz widzial silniczek
Napisany 07 listopada 2009 - 21:26
Regulacja nawiewu na nogi kierowca - nie działa ( nic nie leci )
Regulacja temp. kierowcy - nie działa ( leci cały czas gorące )
"--". Próba zdiagnozowania problemu po podłączeniu pod kompa nic nie dała a może w ASO panowie ... nie będę kończył.
Proszę o jakąś sugestię.
Pozdrawiam.
Napisany 09 listopada 2009 - 10:13
Pewnie masz rację.zmien ASO
Napisany 09 listopada 2009 - 22:16
Pewnie masz rację.
Inne ASO jest w dość znacznej odległości. Czyli jak policzę drogę tam i powrót + usługę a przede wszystkim zmarnowany czas to chyba lepiej kupić jakiś interfejs diagnostyczny. Bo zapewne to nie ostatnia awaria w mojej Omedze. Tylko jaki jest tego cała masa.
Może coś takiego
http://moto.allegro....owa_wer_pl.html
Pozdrawiam.
Napisany 10 listopada 2009 - 11:14
Dzięki może kiedyś odwiedzę Twoje rodzinne miasto. Za uczniowskich czasów miałem kolegę Krzysztofa z Kwidzynia spoko był z niego gość.to przyjedz do mnie to ci naprawie
Napisany 14 listopada 2009 - 16:15
Napisany 17 listopada 2009 - 15:56
albo nie podlaczyles silniczka albo spadla klapka/ciegno z mieszalnika po stronie kierowcy - poloz sie w nogach kierowcy i patrz pod konsole - bedziesz widzial silniczek
Napisany 24 listopada 2009 - 23:17
Napisany 24 listopada 2009 - 23:37
Witam
Nie działa mi kompletnie nawiew na nogi pasażera po lewej stronie (za kierowcą), prawa strona działa normalnie.
Pozostałe nawiewy ok.
Gdzie szukać przyczyny?
Pozdrawiam
Napisany 24 listopada 2009 - 23:42