Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 22 stycznia 2012 - 16:35

Moje zdanie jest takie, zgrać różne kluby w każdym mieście, zebrać się w grupy po kilka aut, zorganizować flagi oznajmiające protest przeciwko cen paliw i rozjechać się na drogi wylotowe 20km/h, zrobić tak, od głównego węzła na wylotówce 10km w jedną stronę i druga grupa , z końca trasy w stronę miasta, prędkość przelotowa 20km/h. Nie podziała, za tydzień to samo, najlepiej takie akcje przeprowadzać w piątek, kiedy największy ruch :)
Ale musiało to by byc kali kraju, a nie regionu :)

ale akcja toczy się w większości miast..jeszcze troszkę czasu zostało i może kolejne się włączą

#142 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 22 stycznia 2012 - 16:53

Podam przykład :
Brzeg:

Zablokujemy Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia.

Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska)

Jasiński Łukasz - 886-33-07-33

Bielsko Biała:

Blokowana będzie droga szybkiego ruchu.

Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego

Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115

Busko Zdrój:

Blokowana będzie droga krajowa nr 73

Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce

Organizator - Albert 506-692-843

Chodzież:

Zbiórka 28.01 12:00 na parkingu "Porcelany 3", przejazd obwodnicą z prędkością 20km/h, wjazd do miasta i przejazd przez całe miasto z prędkością 20km/h docelowo do stacji ORLEN + tankowanie po litrze paliwa każdy.

Michał - 533589774

Gdynia:

Zbiórka: 28.01 godz 12:00 TESCO ul. Nowowiczlińska Przy sklepie zoologicznym!

Przejazd przez miasto i powrót obwodnicą.

Gliwice:

Dnia 28 stycznia 2012r. (sobota), godzina 13:20 zbiórka Auchan Gliwice (przy autostradzie A4). Wyjazd o godzinie 13:35.

Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą A4 z prędkością 40km/h, wyprzedzając się co jakiś czas z prędkością 50km/h. na trasie Gliwice-Katowice-Gliwice.

Gogolin:

Organizujemy protest na węźle Gogolin autostrady A4 w strone Katowic by spotkać się z drugim protestem idącym z Bielska Białej na Katowice

Zbiórka: 28.01 12:00 na parkingu węzła Gogolin

Gorzów Wielkopolski:

Blokowana będzie obwodnica z Mysliborskiej w kierunku Skwierzyny i powrót tą samą trasą.

Organizator: Bercik 721403495

Krapkowice:

Blokowana autostrada A4 w kierunku na Strzelce Opolskie i Opole

Miejsce zbiórki: Orlen przy drodze nr. 45

Kraków:

Blokowana będzie droga krajowa nr 7

Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy)

Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858

Legnica:

Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na stacjach Orlen oraz Lotos na ulicy Nowodworskiej w Legnicy o 12.15 wyjeżdżamy na A4

Kontakt 723459559 -- Mateusz

Nowy Sącz:

Blokowanie Gorzków od Białego Klasztoru do Reala

Zbiórka - 28.01 godz 12:00 Nowy Sącz JOJO na wprost MC DONALD

Opoczno:

Przejazd krajową 12 z prędkością 30-40 km/h, po czym wjazd do miasta i jazda w mieście z podobną prędkością, i docelowo na stacje ORLEN gdzie stacja zablokowana zostanie poprzez kilkukrotne tankowanie za 5 zł.

Zbiórka kierowców: 28.01 godz 12:00 na parkingu przy basenie o godz. 12:00

Organizator: Marek Kałkowski 782-132-380

Ostrów Wielkopolski:

Zbiórka 28.01 godz 12:00 na dworcu PKS przy ul.Dworcowej.Blokada ulic Dworcowej i Głogowskiej w obie strony ul. Wojska Polskiego, kawałek Raszkowskiej, dlalej ul. Alei Słowackiego, kawałek Kaliskiej aż do Galerii Ostrovia, przejazd obwodnicą miasta. Odbicie na węźle Franklinów i wyjazd powrotny do miasta od ul. Poznańskiej do skrzyżowania z ul. Krotoszyńską, przejazd do ul. Dworcowej, gdzie zakończy się akcja. Jedziemy z prędkością 20 - 30 km/h

Organizatorzy: Adrian Tomala tel. 885-990-762 oraz Krzysztof Kmieciak tel. 695-665-472

Poznań:

28.01 spotykamy się o 12 przy stacji paliw obok dworca autobusowego Górczyn, następnie wspólnie wyruszamy na trasę szybkiego ruchu w stronę Auchan Komorniki.Oczywiście prędkość jazdy w granicach 20-30km/h.

Organizator: Paula 601 616 559

Radom:

Blokowana będzie droga Radom - Tarczyn

Zbiórka kierowców 28.01 godz 12:00 przed kościołem we Wsoli (pomiędzy Wielogórą a Jedlińskiem

Słupsk:

Zbiórka : 28.01 Hala Grfia na Szczecińskiej godzina 12:00, Przejazd przez ulicę Szczecińską w strone miasta z prędkośćią 30km / h , Tuwima, Deotymy, Jana Pawła II, Garncarska, Gdańska, Kierunek Redzikowo, wjazd na obwodnice Słupska, odbicie w strone Szczecina, odbicie z obwodnicy w ul Westerplatte, Wiejska, Garncarska, Jagiełły, Tuwima, Szczecińska i powrót pod Halę Gryfie, łącznie około 40min jazdy.

792179732 - Piskorski http://www.facebook....23430697777359/

Tarnów:

Blokowana będzie Droga Krajowa numer 4 na odcinku Tarnów -Wojnicz . Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h.

Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 przy Galerii Tarnovia

Organizator protestu w Tarnowie --- portal ---radlow.cba.pl

Tychy:

Dnia 28 stycznia chcemy zablokować drogę ekspresową S1 na odcinku Tychy - Dąbrowa Górnicza (40km). Protest będzie polegał na poruszaniu się ekspresówką prędkością 40km/h.

Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012, godz. 12:00, Tychy - parking TESCO przy ul. Towarowej.

Kontakt: Karol Mazur 515-135-808

Tychy II:

Dnia 28 stycznia chcemy zablokować drogę na odcinku Tychy - Katowice. Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012.

Zbiórka kierowców: 28 stycznia 2012 godz. 12:00 Na Parkingu na Paprocanach

Kontakt Kamil 697-656-529

Warszawa:

Dnia 28 stycznia 2012 chcemy zablokować drogę ekspresową S-8 na odcinku Mory - do mostu Grota, dalej Wisłostradą - Łazienkowska - Myśliwiecka na Wiejskiej kończąc!!

Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą ekspresową 40km/h a w mieście 30 km/h Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012r. godz. 12.00Parking TESCO ul Połczyńska, Warszawa ( trasa wylotowa na POZNAŃ)

Jarek: 78 11 55 262 jarekpawel2012@gmail.com

23.01.2012r o godzina 15.45. Ruszamy z pod parkingu na ulicy Smolnej w Warszawie. Trasa będzie przebiegać ulicami przy ważniejszych urzedach: Belwederska, Smolna, Wiejska itp.

kontakt: 511-185-044Tomasz Rudzki

Wrocław:

ZBIÓRKA GODZ. 10:30 W SIECHNICACH PARKING KOŁO SZKLARNI. Jeśli ktoś nie wie gdzie to jest, możliwość zbiórki o godz. 10 na parkingu przy Wzgórzu Andersa we Wrocławiu.Po zbiórce udajemy się do Brzegu skąd wspólnie z uczestnikami z Brzegu wracamy do Wrocławia.

Organizatorki: Mayka 694282411 i Natalia 603488933

Zabrze:

Blokada drogi DK 88

Zbiórka 28.01 12:00 parking przy M1 (koło serwisu Nurauto)

Daniel 511-442-077

Zduńska Wola:

Zbiórka: Zduńska Wola 28.01 Plac Wolności(parking) godz. 12.00

Telefon kontaktowy: Tomek - 727-911-619

na poczatek było tylko kilka miast jak widać protest jest ogólno polski

#143 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 17:29

moja robi na stacji paliwowej i sie dowiedziała, że jutro maja być blokowane stacje, ale gdzie i jak to nie wiem
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/

#144 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 stycznia 2012 - 18:14

Cen paliw nie zmienimy, bo są porównywalne na całym świecie.

Sorry, ale 40% ceny paliwa to akcyza i podatek więc możemy coś z tym zrobić !!

To właśnie właściciele firm (przynajmniej wszyscy których znam) są czynnikiem ograniczającym zarobki. Z własnego doświadczenia wiem, że to co dostawaliśmy na wypłatę, to każdy z nas zarabiał max w tydzień.

i tu się zgadzam z Twoim zdaniem,
Pracowałem w kilku firmach i w każdej jest to samo, firma w której pracuje obecnie miała niewiele zleceń, (sprawdzałem dane w kompie) gdy przyszedłem do tej firmy, a jednak jakoś funkcjonowała i wszyscy dostawali kasę, dzięki moim umiejętnościom to rozwinęła swoją specyfikację, i zarabia 3 razy tyle co wcześniej, ale oczywiście zaczęły się cięcia, zwolniono dwie osoby, a ja osobiście czekam z dwutygodniowym opóźnieniem na wypłatę. I ściema że jest kryzys, wiem ile firma zarabiała i ile teraz zarabia, i ile miała zleceń, a że o kryzysie mówi się w mediach to nasi pracodawcy to wykorzystują. A za to że potraktowałem tą małą firemkę jak swoją, i chciałem by się rozwinęła bym i ja miał z tego korzyści to dzisiaj mam podziękowanie w formie braku wypłaty :censored:

Czy wy naprawdę myślicie że ktoś się przejmie tym że gdzies tam autostradę zablokowali.... tylko utrudnicie zycie tym co się gdzieś śpieszą.... To że paliwa są drogie wiedzą wszyscy... Jak już to utrudniajcie życie tym co te podatki i akcyzy ustalają... Zacznijcie blokować dojazdy posłom i innym osłom, to może wtedy o was pomyślą

Myślisz że jak nie dojada Ci posłowie i politycy do pracy to ich to zaboli? wypisze urlop bo nie mógł dojechać do pracy i tyle :)

zamiast protestować lepiej więc wziąć się do roboty, zagonić do pracy 40-letnich emerytów i górników, pozabierać renty leniom, którzy bez palca u prawej ręki nie mogą pracować, znieść wiek emerytalny, by każdy mógł przejść na emeryturę gdy stwierdzi że uzbierał wystarczające składki by móc za nie żyć,

O no teraz to Cię poniesło, właśnie przez takich jak Ty mamy to co mamy, ludzie myślący tak jak piszesz powinni lądować na stosie!!

Największy błąd popełniony przy zmianie ustroju, to pozostawienie wszystkich komunistycznych przywilejów: karty nauczyciela, deputaty, wcześniejsze emerytury, miliony rodzajów zasiłków, jakieś inne przywileje dla górników, kolejarzy, służb mundurowych itp. Tego nikt w swoich dochodach nie liczy, ale w skali kraju to jest kupa siana, którą trzeba skądś wziąć.

Dokładnie, nauczyciel 20h tygodniowo - 2tys.zł/mc, 15-20lat w mundurówce - emeryturka człowiek w sile wieku, fakt że dostaje 70% emerytury, ale przed odejsciem tak ma windowaną pensyjkę że dostaje min. 2tys.zł.
Do roboty nierobów.
Taki wojskowy szczyl, 2-3 lata w służbie dostaje 2,5tys.zł. na rękę, i dostaje mieszkanie, wykupuje je za 5tys. i odchodzi od wojska, a normalny człowiek musi brać kredyt na 30lat i nie wiadomo czy go spłaci. A z jakiej racji ten szwejo dostaje swoje M za moje pieniadze??

Dziwicie się że niektóre miasta "nie chcą się przyłączyć do akcji" - nie ma się co dziwić, bo na szczęście oszołomów jest w społeczeństwie niewielki odsetek.

Tusk to Twój wujek, bo zachowujesz się i wypowiadasz jak byś miał z nim przynajmniej jedna krew. Przywozi Ci paliwo prosto z rządowego BMW i przelewa na konto swoją dietę byś pisał gdzie się da że protesty nic nie dają??

Ja pracuje od listopada dzień w dzień po 12h, bez dnia wolnego, razem z sobotami i niedzielami. Żyje, nie narzekam, wiem że będzie lepiej. No, ale cóż lepiej jest iść popracować 8h od pn-pt i mieć czas na blokowanie autostrad

Wiesz, dla swojego widzimisie możesz pracować te 24h/dobe 365 dni za darmo i żyć.
Nie lepiej mieć czas na blokowanie autostrad, tylko lepiej ten czas po 8h pracy wykorzystać na odpoczynek, i dla rodziny, a te dwa dni wolnego odpowiednio spędzić z dziećmi na zabawę i wychowanie, by nie wychować kolejnych baranów jakich wychowali ojcowie tych którzy rządzą tym krajem.

Skoro tyle miast się włącza, to może i coś w Lublinie się utworzy :D
Czekam z niecierpliwością :)

#145 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 22 stycznia 2012 - 18:36

Warszawa:

Dnia 28 stycznia 2012 chcemy zablokować drogę ekspresową S-8 na odcinku Mory - do mostu Grota, dalej Wisłostradą - Łazienkowska - Myśliwiecka na Wiejskiej kończąc

Tak jest! :D

#146 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 22 stycznia 2012 - 18:56

podatek i akcyza to ponad 50% ceny tak w formie sprostowania . dotego podatek paliwowy i jeszcze cos bylo o tym

#147 OFFLINE   cruel

cruel

nawet gdy będę kroczył...

• 214 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 22 stycznia 2012 - 19:29

Wiesz, dla swojego widzimisie możesz pracować te 24h/dobe 365 dni za darmo i żyć.
Nie lepiej mieć czas na blokowanie autostrad, tylko lepiej ten czas po 8h pracy wykorzystać na odpoczynek, i dla rodziny, a te dwa dni wolnego odpowiednio spędzić z dziećmi na zabawę i wychowanie, by nie wychować kolejnych baranów jakich wychowali ojcowie tych którzy rządzą tym krajem.

Nie wiem czy ktoś z nas pracuje dla swojego widzimisię. Pracuje tyle na tą chwilę, może właśnie po to żeby nie blokować ulic i denerwować i tak już nie zadowolony jak widać naród. Może właśnie po to żeby sobie wyjechać na dobre zasłużone wakacje, może po to by zmienić auto, po to żeby mieć w przyszłości lepiej, może się uda. Jestem młody więc poświęcam ten czas, nie wszyscy są z tego zadowoleni. Nie siedzę w domu i nie myślę o tym jak to jest źle, raczej myślę i robię tak żeby mieć lepiej. Stań przed lustrem i z ręką na sercu powiedz sam sobie co w życiu zrobiłeś, żeby mieć lepiej i ile na to czasu poświęciłeś. Bo mieć to by wszyscy chcieli, ale robić to już nie ma komu.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.

#148 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 stycznia 2012 - 19:45

http://moto.onet.pl/...kul.html?node=2 jutro ....

cruel ..widac krótko pracujesz i nie wiesz że w Polsce ile bys sie nie wytężał i tak rząd Cię ograbi ze wszystkich pieniędzy....

#149 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 22 stycznia 2012 - 19:45

niektórzy tutaj nawołują do terroryzmu - bo jak inaczej nazwać utrudnianie życia innym, niczemu nie winnym ludziom chcącym wyjechać spokojnie z miasta albo doń wrócić? Dla mnie to i śmieszne i żałosne.
Przedsiębiorca płaci pracownikom tyle, za ile ci są gotowi pracować. Wiecie jak się to nazywa? KAPITALIZM. Nie podoba się? coż, niczego lepszego nie wymyślono. Na pocieszenie powiem, że nic nie stoi na przeszkodzie by zostać kapitalistą i zatrudniać.

A co do samego protestu - zaprotestujcie w słusznej sprawie. Chętnie sam wezmę udział w proteście przeciwko np. przywilejom górniczym, przeciw zwolnieniu z podatku dochodowego rolników, przeciw zakazowi konkurencji w zawodach prawniczych, za podwyższeniem wieku emerytalnego, za odpłatnością za pobyt w szpitalu (chodzi mi o odpłatność za koszty "hotelowe", nie koszty leczenia) itp.

Na marginesie - czy Klub zezwoli używać logo klubu do firmowania tego "protestu"? Oczekuję rzeczowej odpowiedzi.

#150 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie

Napisany 22 stycznia 2012 - 19:51

czy Klub zezwoli używać logo klubu do firmowania tego "protestu"

Co takiego masz na myśli??

Przedsiębiorca płaci pracownikom tyle, za ile ci są gotowi pracować. Wiecie jak się to nazywa? KAPITALIZM

W tym wydaniu jest to polski kapitalizm tak samo jak polska demokracja.

nic nie stoi na przeszkodzie by zostać kapitalistą i zatrudniać.

Za duże uproszczenie. Nie każdy nadaje się na dobrego szefa.

#151 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 22 stycznia 2012 - 20:40

udzie myślący tak jak piszesz powinni lądować na stosie

następny co nie szanuje innych... :masakra:

Cruel, :brawo:

Na marginesie - czy Klub zezwoli używać logo klubu do firmowania tego "protestu"? Oczekuję rzeczowej odpowiedzi.

nie no, wydaję mi się że jakby klub miał coś takiego poprzeć to już by były jaja....

Za duże uproszczenie. Nie każdy nadaje się na dobrego szefa.

prawda, ale do narzekanie na niego się wszyscy nadają... :D

#152 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 20:59

Nie wiem czy ktoś z nas pracuje dla swojego widzimisię. Pracuje tyle na tą chwilę, może właśnie po to żeby nie blokować ulic i denerwować i tak już nie zadowolony jak widać naród. Może właśnie po to żeby sobie wyjechać na dobre zasłużone wakacje, może po to by zmienić auto, po to żeby mieć w przyszłości lepiej, może się uda. Jestem młody więc poświęcam ten czas, nie wszyscy są z tego zadowoleni. Nie siedzę w domu i nie myślę o tym jak to jest źle, raczej myślę i robię tak żeby mieć lepiej. Stań przed lustrem i z ręką na sercu powiedz sam sobie co w życiu zrobiłeś, żeby mieć lepiej i ile na to czasu poświęciłeś. Bo mieć to by wszyscy chcieli, ale robić to już nie ma komu.

nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ze tu na forum pewnie z 90% osób albo więcej pracuje.ale pewnie mniejszość lub polowa ma rodziny , ma kredyty .ma na utrzymaniu 1 może 2 a może 3 dzieci i jak by to ci naświetlić , żebyś wkońcu zrozumiał ze ludziom nie jest łatwo a często pieniędzy starcza od pierwszego do pierwszego, i nie z tego powodu ze nie pracują , tylko z tego ze zarabiają tyle ile zarabiali ze 4 lata temu. dzisiaj stawki praktycznie są takie same a koszty życia i utrzymania rodziny wzrosły, tylko szkoda ze relatywnie nie zarobki.

o coś trzeba walczyć i w każdy możliwy sposób, bo siedząc w domu nic nie zdziałasz .

a po drugie ty pewnie jesteś kawalerem, ja mam w życiu inne wydatki niż wczasy ( nie pamiętam kiedy mogłem sobie pozwolić na wczasy) nie pamiętam kiedy miałem urlop. i kiedy tak naprawdę wypocząłem z rodziną z dala od myśli o jutrze.

załóż rodzinę albo popatrz na to wszystko z tej perspektywy.

i tez nie siedze w domu.

#153 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 21:30

nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego ze tu na forum pewnie z 90% osób albo więcej pracuje.ale pewnie mniejszość lub polowa ma rodziny , ma kredyty .ma na utrzymaniu 1 może 2 a może 3 dzieci i jak by to ci naświetlić , żebyś wkońcu zrozumiał ze ludziom nie jest łatwo a często pieniędzy starcza od pierwszego do pierwszego, i nie z tego powodu ze nie pracują , tylko z tego ze zarabiają tyle ile zarabiali ze 4 lata temu. dzisiaj stawki praktycznie są takie same a koszty życia i utrzymania rodziny wzrosły, tylko szkoda ze relatywnie nie zarobki.

o coś trzeba walczyć i w każdy możliwy sposób, bo siedząc w domu nic nie zdziałasz .

a po drugie ty pewnie jesteś kawalerem, ja mam w życiu inne wydatki niż wczasy ( nie pamiętam kiedy mogłem sobie pozwolić na wczasy) nie pamiętam kiedy miałem urlop. i kiedy tak naprawdę wypocząłem z rodziną z dala od myśli o jutrze.

załóż rodzinę albo popatrz na to wszystko z tej perspektywy.

i tez nie siedze w domu.

popieram w 100%. można powiedzieć że wyjąłeś mi to z ust.

zarabiamy tyle samo co nie 4 lata temu tylko tyle co 10lat. od tylu lat nie udało mi sie zarobić więcej, a zmieniałem prace na niby leprze płatne. miałem własną dzialność gospodarcza co tak rząd popierał by zakładać i co? i splajtowałem, bo takie podatki musiałem płacić że szok. za każdą pierdołe płacić i to grube pieniądze. pracowników zatrudniałem, ale musiałem się z nimi pożegnać bo albo ich bym miał na czarno albo legalnie, wybrałem opcje legalnie i nie dałem rady z opłatami. np w Rybniku zostały zniesione podatki na 9 lat potężnej francuskiej firmie energetycznej (Elektrownia Rybnik) a zwykłego kowalskiego co zakłada działalność gospadarczą na samym starcie kładzie sie kłody.
10 lat i zarobki mam takie same, obecnie pracuję w budżetówce i zarabiam 1200zł na rękę. do tego mi zostały do płacenia zadłużenia po firmie. i niech mi nie gada że w Polsce jest Pięknie. gdyby ceny za paliwo, opłaty, żywność wynosiła tyle co 10 lat to ok mogę mieć te 1200zł ale nie tak jak jest obecnie. jak masz rodzine to masz dzieci, dzieci chodza do przedszkola, do szkoły, trzeba je ubrać, wykarmić, leczyć. nic za darmo na drodze nie leży, za wszystko trzeba płacić. na urlopie ostatnio byłem ponad 10 lat temu jak jeszcze byłem kawalerem. obecnie mnie nie stać. sa ważniejsze wydatki niż urlop.
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/

#154 OFFLINE   cruel

cruel

• 214 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 21:39

Tez mam rodzine, ja mowie z mojej perspektywy. Robie wszystko zeby swoim dziecia zapewnic jak najlepszy start ktorego ja nie mialem. Robie wszystko z glowa i staram sie wszystko przemyslec. Bo pewnie zaraz sie dowiem ze jestem gowniaz i malo wiem. Wiem tyke ze od 16 roku zycia utrzymuje sie sam i swietnie daje sobie rade, nigdy nie narzekalem jak to mi zle i ciezko, nie uzalalem sie nad soba. Wiec chodzi mi o to zepewne zmiany powinno sie zaczynac od siebie. Dalej nikt nie powiedzial co da zabkokowanie ulic, poza wkurzeniem ludzi ktorzy nie beda brali w tym udzialu. Moze pozniej my wyjedziemy na ulice i bedziemy protestowac przeciwko blokowaniu ulic?
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.

#155 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 22:02

Tez mam rodzine, ja mowie z mojej perspektywy. Robie wszystko zeby swoim dziecia zapewnic jak najlepszy start ktorego ja nie mialem. Robie wszystko z glowa i staram sie wszystko przemyslec. Bo pewnie zaraz sie dowiem ze jestem gowniaz i malo wiem. Wiem tyke ze od 16 roku zycia utrzymuje sie sam i swietnie daje sobie rade, nigdy nie narzekalem jak to mi zle i ciezko, nie uzalalem sie nad soba. Wiec chodzi mi o to zepewne zmiany powinno sie zaczynac od siebie. Dalej nikt nie powiedzial co da zabkokowanie ulic, poza wkurzeniem ludzi ktorzy nie beda brali w tym udzialu. Moze pozniej my wyjedziemy na ulice i bedziemy protestowac przeciwko blokowaniu ulic?

wszystko ok, twoje zdanie twój pogląd,
tylko powiedz ,.... jak zarobki będą mniej więcej takie same i za rok relatywnie do tego co bylo rząd podniesie akcyzę i paliwo wzrośnie w stosunku rocznym tak jak w ostatnim roku i płacił będzie prawie 10zł za litr i towary zdrożeją to co wtedy zrobisz.... zaczniesz coś zmieniać od siebie????

czy zostawisz rodzinę i wybierzesz rozlonke w celu zarobienia godnych pieniędzy.

bo ja już nie wiem gdzie szukać lepszej pracy. i tez mimo wszystko zmieniałem podobno na lepsza , a po jakiś dwóch trzech miesiącach dziwnym trafem jakoś godzin mniej albo czekało się na wypłatę półtora m-ca

paliwo w góre to ceny towarów w górę i nijak się to ma do naszych zarobków.

kierowcy 28 może pocierpią ... ale jak paliwo potanieje to ci co sa przeciwko powinni nam tylko podziekowac. mam nadzieje ze tak tez będzie.

#156 OFFLINE   cruel

cruel

• 214 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 22:21

Jak dzieki wam paliwo stanieje to oczywiscie ze poziekuje. Osobiscie wolal bym blokowac drogi celem podwyzszenia zarobkow. Bardziej mi chodzi o to ze zablokuja ulice, wkurza tylko innych, a rzad i tak nic nie zrobi. Pojedzmy wszyscy pod sejm, protestujmy za tym zeby oni mieli mniejsze pensje, zablokujmy sejm, niech widza ze ludzie sa i maja cos do powiedzenia. A tak to co zablokujecie autostrade? kto to zauwazy poza ludzmi stojacymi w korku?

#157 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 23:08

Cruel osobiście nic do Ciebie nie mam ale twoje gadanie o podniesieniu zarobków nic nie da. hym moze wiesz dla czego?? bo nawet jak podniosą zarobki to razem koszty utrzymania ale mało tego konkurencja wykończy każdego i zamiast zarabiać więcej bedziesz zarabiał mniej bo bedziesz chciał Co kolwiek zarabiać. Jak teraz nikt sie nie postawi Nikt nie powie dość . każdy pomyśli ze ktoś to zrobi albo ze za miesiąc to nic nie będzie. Tak jak pisalem jak tylko podlaskie weźmie udział Jadę i jak będzie trzeba zostane na drodze do następnego dnia.

#158 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 22 stycznia 2012 - 23:11

Ludzie mówią że nie ma pracy, ja uważam że ludziom się nie chce pracować. Każdy by chciał 4-5 tys, ale nie robiąc przy tym za dużo. Ja pracuje od listopada dzień w dzień po 12h, bez dnia wolnego, razem z sobotami i niedzielami. Żyje, nie narzekam, wiem że będzie lepiej. No, ale cóż lepiej jest iść popracować 8h od pn-pt i mieć czas na blokowanie autostrad :)

Bo widzisz, narobić się ale nie zarobić to już się ludziom nie chce. Naprawdę. W poprzedniej firmie szef był zdziwiony, że chcemy podwyżkę, bo przecież, cytuję "mamy pracę". Tu nie o to chodzi. Co z tego, że jest praca, skoro nie można zarobić?

#159 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 23:28

Czesiek wyjąleś mi to z ust normalnie.

#160 OFFLINE   cruel

cruel

• 214 postów

Napisany 22 stycznia 2012 - 23:42

Ja nikogo do niczego nie namawiam, wyraziłem swoje zdanie :)

Krótko mówiąc Wy jedźcie blokować, a my będziemy zarabiać na kolejne litry paliwa, a kto na tym wyjdzie lepiej to życie zweryfikuje :)

Dziękuję dobrej nocy Wszystkim :)