Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#121 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 21 stycznia 2012 - 16:40

dragonstawiki ja popieram protest bo do tych zakutych łbow z rządu nie dociera nic oprócz wlasnie protestów, udaja że nic sie nie dzieje bo czym oni mają sie przejmować , nie mała kasa na konto wpływa co miesiąc i byle do przodu kolejne 4 lata a pózniej naiwniacy może znów wybiorą i tak do emeryturki :)

właśnie. siedząc w domach nic nie da się zrobić,
napiszesz list otwarty .... spłynie po nich
roześlesz info do biur poselskich .... spłynie po nich

porostu po dobroci nie ma żadnej reakcji.

trzeba najpierw tak zaprotestować jak nie pomoże to będziemy próbowali dalej.

może kiedyś doczekam chwil w których pójdziemy na warszawę z czym się da.
i zrobimy rozpierduchę , ale całym społeczeństwem.

a może nie będzie trzeba.

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

#122 OFFLINE   smokebite

smokebite

Omega Garage

• 1 750 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 21 stycznia 2012 - 16:40

możecie i sobie protestować i narzekać i to i tamto .... a i tak załatwią was na sucho :)

#123 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 21 stycznia 2012 - 16:47

możecie i sobie protestować i narzekać i to i tamto .... a i tak załatwią was na sucho :)

z takim podejściem to Polski po zaborach by juz nie było ....

#124 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 16:57

smokebite poczytaj prasę pooglądaj wywiady. jeszcze protestu nie było , a już próbują chłodzić nasze zapały i mówią o zahamowaniu cen paliw i możliwych obniżkach , choć TUSK mówił inaczej.

#125 OFFLINE   hans161

hans161
  • 155 postów
  • Województwo: opolskie
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 21 stycznia 2012 - 17:14

widzę ze już więcej miast sie pisze na ten protest oby tak dalej jak ci ludzie sie zbiorą może coś zdziałają

#126 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 17:22

może kiedyś doczekam chwil w których pójdziemy na warszawę z czym się da.
i zrobimy rozpierduchę , ale całym społeczeństwem.

I co, całe społeczeństwo będzie rządzić ?? Skończy się tak, że paru z tych co poszli na Warszawę zostanie, żeby interesów tych co wrócą do domu bronić. A po chwili znowu się okaże, że Ci co zostali są tymi z tyłu, tylko że innymi.

Takie polskie perpetuum mobile....

#127 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 17:40

I co, całe społeczeństwo będzie rządzić ?? Skończy się tak, że paru z tych co poszli na Warszawę zostanie, żeby interesów tych co wrócą do domu bronić. A po chwili znowu się okaże, że Ci co zostali są tymi z tyłu, tylko że innymi.

i to mnie właśnie dobija. bo nic dodać nic ująć ... tak po prostu jest, masz racje.

cieszy mnie chociaż to ze społeczeństwo w tak dużym gronie o dziwo stanie ramie w ramie w słusznej sprawie.

#128 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 18:05

tak po prostu jest, masz racje

Ja to wiem od dawna i dlatego staram się dla bezpieczeństwa, być zawsze trochę z tyłu :hehe:

ramie w ramie

a nawet zderzak w zderzak :D

#129 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 21 stycznia 2012 - 18:24

ja mam propozycję - zróbmy wielki protest i rozpierduchę przeciwko rdzewieniu omegi. Niech rząd w końcu zobaczy, bo jak jeden z drugim będzie siedział bezczynnie to mu omega zardzewieje, a jak zaprotestujemy to będzie ************ i się rząd obali. A co!

Jesteście naiwni, ktoś to ładnie określił mianem "pożytecznych idiotów". Niewiele rozumiecie, nic nie wskóracie, napsujecie wielu ludziom nerwów a korzyści odniesie ktoś trzeci. Gdyby doszło do zauważonego przez media protestu to zadowoleni będą smutni panowie z pis i sld oraz weseli od Palikota. Może Kaczyński albo Miller staną na czele protestu?

Dziwicie się że niektóre miasta "nie chcą się przyłączyć do akcji" - nie ma się co dziwić, bo na szczęście oszołomów jest w społeczeństwie niewielki odsetek.

#130 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 18:34

ja mam propozycję - zróbmy wielki protest i rozpierduchę przeciwko rdzewieniu omegi. Niech rząd w końcu zobaczy, bo jak jeden z drugim będzie siedział bezczynnie to mu omega zardzewieje, a jak zaprotestujemy to będzie ************ i się rząd obali. A co!

Jesteście naiwni, ktoś to ładnie określił mianem "pożytecznych idiotów". Niewiele rozumiecie, nic nie wskóracie, napsujecie wielu ludziom nerwów a korzyści odniesie ktoś trzeci. Gdyby doszło do zauważonego przez media protestu to zadowoleni będą smutni panowie z pis i sld oraz weseli od Palikota. Może Kaczyński albo Miller staną na czele protestu?

Dziwicie się że niektóre miasta "nie chcą się przyłączyć do akcji" - nie ma się co dziwić, bo na szczęście oszołomów jest w społeczeństwie niewielki odsetek.

i powiedział co wiedział. dziękujemy za wypowiedz.
napiszesz coś jeszcze czy zadyszki dostałeś.???

#131 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 21 stycznia 2012 - 19:18

Nie ma co sie denerwować opozycja zawsze sie znajdzie i będzie mądrzejsza ze NIC nie da sie wskurać Ale nic nie robiąc nic nie będzie. Każdy od czegoś zaczynał tak kierowcy zaczną od pierwszego strajku, a za pewne bedą następne az władza nie ustąpi i sama nie zaciśnie pasa. Ludzie nadal się łudzą ze jak kogoś nie wybiora to on do władzy sie nie dopcha. Nie wiem czy widzicie ale posłowie czy jak ich tam sie zwie zmieniają partie, latają jak pies za kiełbasą . Ani wybory ani obietnice poprawy czy tez zaciskanie pasa nic nie da, będą ciągnąc ile sie da a Polacy bedą płacić podatki i inne zeby ci w na wakacjach mogli sobie Whiskey popijac na plaży. Jak tylko podlaskie się dołączy jadę i nie ma żadnego ale .
Trzymajcie się chętni do protestu i nie zawracajcie sobie głowy opozycją zawsze jakiś baran sie znajdzie co powie ze nie ma sensu. Wiem rozpisalem się ale tak samo kolumb popłynął szukać nowej drogi do Indii i co odkrył Amerykę ale popłynął mimo iż nie znał drogi miał tylko kompas i co udowodnił że można

#132 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 21 stycznia 2012 - 20:31

Bronek ...to nie opozycja , opozycja to własnie MY którzy chcemy przeciwstawic się rzadowi......dla jasności jestem zdrowo myslącym człowiekiem i nie utożsamiam sie z kaczyńskim ani pisiorami.....

#133 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 21 stycznia 2012 - 21:02

dla czego nie zrobią wieku emerytalnego tak aby po 40 latach pracy iść na emeryturę i dać miejsce pracy młodym ludziom, w pełni sił i chętnych do pracy?

Takie coś jest niewykonalne i jeżeli ktoś zglasza takie pomysly to albo nie umie liczyć, albo nie wie jak funkcjonuje gospodarka, a najpewniej nie wie ani jednego ani drugiego

Friedman napisał, że nie ma darmowych obiadów i miał 100% racji. Pieniądze nie biorą się z drukarni lecz z pracy.
zamiast protestować lepiej więc wziąć się do roboty, zagonić do pracy 40-letnich emerytów i górników, pozabierać renty leniom, którzy bez palca u prawej ręki nie mogą pracować, znieść wiek emerytalny, by każdy mógł przejść na emeryturę gdy stwierdzi że uzbierał wystarczające składki by móc za nie żyć, przestać dotować kościół i inne niedorzeczne instytucje itd itp.

:brawo:

Gdyby doszło do zauważonego przez media protestu to zadowoleni będą smutni panowie z pis i sld oraz weseli od Palikota. Może Kaczyński albo Miller staną na czele protestu?

nic dodać nic ująć

Skończy się tak, że paru z tych co poszli na Warszawę zostanie, żeby interesów tych co wrócą do domu bronić. A po chwili znowu się okaże, że Ci co zostali są tymi z tyłu, tylko że innymi.

ot taka ta nasz Polska :D

#134 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 21 stycznia 2012 - 22:32

jacku chodziło mi o opozycję do tego protestu a nie do rządu

#135 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 21 stycznia 2012 - 22:35

Poziom infantylności propagatorów akcji blokowania dróg tak mnie zadziwia, że aż musiałem wziąć głęboki oddech. Nie będę poruszał tematu tej bezsensownej idei bo w tym temacie zostało już chyba wszystko powiedziane. Poruszę natomiast pojawiający się w tej dyskusji temat rządzących-darmozjadów-złodziei-obiecywaczy. Wielokrotnie pojawiają się opinie, że należy ich pozbawić uposażeń, bo mają za dobrze i nic nie robią. Otóż uważam, o zgrozo, że polskim parlamentarzystom (przy jednoczesnym zmniejszeniu ich liczby i likwidacji senatu) należy drastycznie podnieść pensję. Dlaczego? Dlatego, że taka sytuacja pozwoliłaby, na napływ prawdziwych fachowców, ludzi z doświadczeniem, rzeczywiście postaci myślących efektywnie. Wysoka pensja, może, skusiłaby ludzi odnoszących sukcesy w biznesie, dobrych menedżerów, inżynierów. Tymczasem wiele ludzi doskonale pracujących może pracować, gdzie indziej za dużo większe pieniądze niż wynosi pensja poselska. Nie wyobrażam sobie, abym miał wybierać w wyborach reprezentanta, który zadowala się np. średnią krajową. Czasy się zmieniają i prawdziwe pieniądze zaczynają zarabiać ludzie utalentowani i pracowici a nie karierowicze.

#136 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 stycznia 2012 - 22:39

wiecie dlaczego na zachodzie lepie nie pracować u polaka w firmie ... bo oszuka i nie zapłaci ...

do następnej wojny nic się tu nie zmieni i żadnymi protestami nic nie wskóra to raz a dwa to to co teraz mamy to zawdzięczamy EURO 2012 bo za coś trzeba było wybudować stadiony i drogi

#137 OFFLINE   cruel

cruel

nawet gdy będę kroczył...

• 214 postów
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 22 stycznia 2012 - 12:01

Czytam i czytam i niektórych rozumowań nie pojmuję. Zablokować autostradę, dobra można, tylko po co? Komu tym życie uprzykrzycie? Bo chyba tylko innym kierowcą, a to nie o to chodzi. Jasne jest to że paliwo jest drogie, za drogie. Cukier tez jest drogi, drożał dużo i nikt jakoś autostrad nie blokował, a wydaje mi się że "użytkowników" cukru jest więcej niż użytkowników pojazdów. Ktoś pisał "że lepiej zrobić coś niż nic nie robić" Po pierwsze jak już coś robić to nie dla samej idei robienia, trzeba to przemyśleć i zastanowić się, czy przyniesie to zamierzony rezultat, ale z drugiej strony, czy nie uprzykrzymy tym życia innym. Nie podoba się to co "władza" robi z nami, a sami sobie chcecie zrobić jeszcze gorzej. Błędna logika. Trzeba robić tak, żeby żyło się lepiej. Ludzie mówią że nie ma pracy, ja uważam że ludziom się nie chce pracować. Każdy by chciał 4-5 tys, ale nie robiąc przy tym za dużo. Ja pracuje od listopada dzień w dzień po 12h, bez dnia wolnego, razem z sobotami i niedzielami. Żyje, nie narzekam, wiem że będzie lepiej. No, ale cóż lepiej jest iść popracować 8h od pn-pt i mieć czas na blokowanie autostrad :)

Cel - obniżka cen paliw- uważam za słuszny.
Sposób w jaki część osób ma zamiar osiągnąć słuszny cel - żałosny i śmieszny

Możecie mnie linczować, ale zdania nie zmienię :)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.

#138 OFFLINE   jacagda

jacagda

xxx

• 142 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 22 stycznia 2012 - 12:59

najtańsze paliwo wg Tuska :)
http://www.alert24.p...zeliczeniu.html

Do Bułgarii trochę nam jeszcze brakuje:masakra:

#139 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 22 stycznia 2012 - 13:41

Cel - obniżka cen paliw- uważam za słuszny.
Sposób w jaki część osób ma zamiar osiągnąć słuszny cel - żałosny i śmieszny

Możecie mnie linczować, ale zdania nie zmienię :)

każdy ma swoje zdanie..i nikt nie ma zamiaru nakłaniać Cie do tego..kto chce to blokuje kto nie niech siedzi w pracy i zarabia na innych,pozdrawiam

#140 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 22 stycznia 2012 - 16:22

mniej pesymistów więcej optymistów potrzeba. blokada stacji nie blokada autostrad nie blokada na euro nie a co tak petycje może ..... pisane już parę lat i rządy nadal nas maja w ***** po 2 ,3 grosze podnosili cenę i mamy z niedawnych 3,28 na już 6zl na niektórych stacjach. wiec pytam co tak wszystkich mondralinskich speców.

Prawda jest taka, że pomału ceny wszystkich artykułów robią się "unijne", a podwyżka naszych zarobków za tym nie nadąża. Sam zarabiam można powiedzieć że śmieszne pieniądze i chwilowo jestem zmuszony pracować dodatkowo na drugi etat... Odpowiadając na Twoje pytanie nie mam złotej recepty jak spowodować że nasze zarobki z dnia na dzień pójdą do góry, bop gdybym taką miał to byłbym teraz premierem . Na początek porozmawiam z szefem

Otóż tak, masze ceny "unijne" właśnie idą do góry z powodu wzrostu ceny paliw, co za tym idzie wzrostu kosztów transportu, zacznijmy walczyć o obniżkę cen paliw poniżej 5zł a ceny produktów spadną w dół. Pensję mogę mieć i 1500zł byle ceny były do tego odpowiednie.
Samo sie nic nie zrobi i się nie wywalczy. Blokowanie autostrady nic tu nie da, to powinien być protest krajowy a nie punktowy. Powinniśmy zablokować na godzinę o godzinie 15-stej każdą drogę wylotową z każdego miasta, wtedy może coś zdziałamy, inaczej nie ma co się porywać z motyką na księżyc.

Moje zdanie jest takie, zgrać różne kluby w każdym mieście, zebrać się w grupy po kilka aut, zorganizować flagi oznajmiające protest przeciwko cen paliw i rozjechać się na drogi wylotowe 20km/h, zrobić tak, od głównego węzła na wylotówce 10km w jedną stronę i druga grupa , z końca trasy w stronę miasta, prędkość przelotowa 20km/h. Nie podziała, za tydzień to samo, najlepiej takie akcje przeprowadzać w piątek, kiedy największy ruch :)
Ale musiało to by byc kali kraju, a nie regionu :)