Protest
Napisany 21 stycznia 2012 - 08:39
Zobaczcie jak o swoje walczą górnicy, pojechali do stolicy i swoje wywalczyli, a nie utrudniali życie bogu ducha winnym ludziom....
Jak ktoś chce zwrócić na siebie uwagę niech wybierze sposób który nie odbija się na innych, nich wejdą na dach pałacu kultury i zagrożą że w sto osób popełnią samobójstwo jak nie obniża ceny paliwa, medialnie będą w całej Polsce....
Napisany 21 stycznia 2012 - 08:56
Friedman napisał, że nie ma darmowych obiadów i miał 100% racji. Pieniądze nie biorą się z drukarni lecz z pracy.
zamiast protestować lepiej więc wziąć się do roboty, zagonić do pracy 40-letnich emerytów i górników, pozabierać renty leniom, którzy bez palca u prawej ręki nie mogą pracować, znieść wiek emerytalny, by każdy mógł przejść na emeryturę gdy stwierdzi że uzbierał wystarczające składki by móc za nie żyć, przestać dotować kościół i inne niedorzeczne instytucje itd itp.
wówczas znajdą się oszczędności i być może powstanie możliwość obniżenia podatków.
trzeba też pamiętać, że podatki mają oprócz funkcji fiskalnej także funkcję regulacyjną - drogie paliwo = mniejsze jego zużycie = mniej spalin, mniej zatłoczone drogi. Jazda samochodem w sytuacji gdy można korzystać z transportu zbiorowego jest nieracjonalna ze względów ekonomicznych i społecznych.
Napisany 21 stycznia 2012 - 09:24
Największy błąd popełniony przy zmianie ustroju, to pozostawienie wszystkich komunistycznych przywilejów: karty nauczyciela, deputaty, wcześniejsze emerytury, miliony rodzajów zasiłków, jakieś inne przywileje dla górników, kolejarzy, służb mundurowych itp. Tego nikt w swoich dochodach nie liczy, ale w skali kraju to jest kupa siana, którą trzeba skądś wziąć.przecież za ich przywileje płacimy wszyscy podatkami zawartymi m.in. w cenie paliwa
I tak 20 lat z tą socjalistyczną kulą u nogi, ten kraj próbuje się rozwinąć.
Napisany 21 stycznia 2012 - 09:55
ale bzdury piszesz.lepiej więc wziąć się do roboty, zagonić do pracy 40-letnich emerytów i górników, pozabierać renty leniom,
Dlaczego chcesz zagonić starych do roboty,którzy już zrobili co mieli i zasłużyli sobie na spokój a młodzi po szkołach kradną,piją i bija się pod stadionami z nudów.Dlaczego młodzieży po szkołach nie zagonić do roboty??
Pamiętaj,że taki wiek i Ciebie kiedyś dopadnie i będziesz się cieszył jak do 65 roku życia(jak dożyjesz) będziesz gonił do pracy.
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:16
Z jakich ****** nudów ?? Ja też się często nudzę, a nikogo pod stadionem nie *******, ani nie kradnę. Moi synowie tez tego nie robią. To nie nuda, tylko brak wychowania i podstawowych norm, których nie nauczono w domu. Jest takie stare przysłowie: "Czego Jaś się nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał".a młodzi po szkołach kradną,piją i bija się pod stadionami z nudów
A o tych starych to nie przesadzaj. Mam prawie 50 lat i mam zamiar pracować dopóki będę mógł i żadne limity mi nie są potrzebne. Ci "spracowani" emeryci zapieprzają na czarno aż się kurzy, ale to jest efekt tego miękkiego polskiego kapitalizmu.
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:18
Naród powinien coś z tym zrobić, jeżeli ktoś nie potrafi dotrzymać obietnic, nie potrafi sprawnie i funkcjonalnie rządzić to powinno się go usunąć, to nie są święte krowy, pamiętajmy o tym, to są ludzie którym naród zaufał a oni to wykorzystali i oszukali, wiec moim zdaniem egzaminu nie zdali i papa.
Ale jeżeli będzie się gadało że protesty nic nie dadzą, naród na wyjdzie na drogę, nie pokaże że mu zależy, to oni się szują nietykalni i robią co im się podoba.
Ktoś powiedział: przesiąść się na samochody które mniej pala, poszukać pracy gdzie można wiecej zarobić” może to i prawda, ale to pierwszy objaw że się sami poddajemy, pokazujemy to że będziemy tańczyć jak nam każą. Dlaczego ktoś ma mi kazać jeździć samochodem oszczędnym, jeżeli on sam używa samochodu paliwożernego? Dlatego że my mu daliśmy władzę i pieniądze a on nam to wszystko odbiera.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem
http://figop.digart.pl/
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:27
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:39
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:40
Naród powinien coś z tym zrobić, jeżeli ktoś nie potrafi dotrzymać obietnic, nie potrafi sprawnie i funkcjonalnie rządzić to powinno się go usunąć, to nie są święte krowy, pamiętajmy o tym, to są ludzie którym naród zaufał a oni to wykorzystali i oszukali, wiec moim zdaniem egzaminu nie zdali i papa.
powiedz co ma zrobić ten "naród"? naród to również złodzieje górnicy, stoczniowcy (tych na szczęście już prawie nie ma), nieroby nauczyciele, którzy oprócz wakacji chcą jeszcze mieć 5 dni w tygodniu wolnego a w pozostałe dwa dni pracować po pięć godzin (byłem a w zasadzie jeszcze jestem nauczycielem więc wiem jak "ciężka" to praca w porównaniu z pracą np. w banku czy na budowie), lekarze którzy wyłudzają od nas pieniądze wypisując recepty na leki które nie są najlepsze tylko najdroższe, bo tak musi robić by odwdzięczyć się koncernowi za "szkolenie" na Karaibach...
I napisz co ty jako "naród" byś zrobił? zmniejszysz podatki? a czym zapłacisz emerytom i rencistom? jaki masz pomysł na ograniczenie deficytu budżetowego? a może obniżysz kurs dolara?
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:53
pokaż mi ten bezpośredni wpływ, bo jak do tej pory pomimo wzrostu cen paliw
nie żartuj..i nie mów że cena paliw nie ma wpływu na inne ceny..podali już koledzy kilka przykładów transport w Polsce opiera się na przewoźnikach, spedycja w większości i nikt nie będzie dokładał do interesu.. drożeje paliwo i wszystko dalej. chleb, cukier a to na półkach w sklepie nie znajdzie się za pomocą czarodziejskiej kuli..
Napisany 21 stycznia 2012 - 10:55
Dlaczego ja musze kupowac towar made In TESKO aby pieniędzy wystarczyło do następnego miesiąca na jedzenie żeby wyżywić rodzinę a oni pieniędzmi z podatków urlopy sobie robią? Dlaczego wynajmują samoloty dla rządu za kolosalne pieniądze, tyle za wynajęcie już zapłacili pieniędzy że wystarczyło by na zakup 3 nowych samolotów. Dlaczego wiesz?
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Napisany 21 stycznia 2012 - 14:08
No powiedz mi WHY ??
Napisany 21 stycznia 2012 - 14:10
dobrowolnie nie zrezygnuje z wysokich uposażeń i innych dodatków?
a Ty byś zrezygnował ?

Napisany 21 stycznia 2012 - 14:28
Ja nie, bo nie kreuję się na zbawcę narodu.a Ty byś zrezygnował ?
Napisany 21 stycznia 2012 - 14:47
figop
No powiedz mi WHY ??
bo im na to pozwalamy.
nikt nie zrezygnuje z przywilejów, dlatego należy im w tym pomóc, krótko mówiąc, należy im to odebrać, tak jak oni odbierają nam. tam rączka myje rączkę i każdy o tym wie, oni wiedzą i my o tym wiemy, a nic nie robiąc tylko i wyłącznie im na to pozwalamy żeby jawnie nas ******* w tyłek i pomagamy im w tym dając sobą pomiatać.
jestem jak najbardziej za protestem, ale protest na drodze to głupota. nic w ten sposób nie wskóramy, tylko utrudnimy wielu ludziom pracę.
teraz jest okazja. mundurowi protestują i każdy z nas też może zaprotestować, ale w warszawie, pod białym domem.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Napisany 21 stycznia 2012 - 14:49
Napisany 21 stycznia 2012 - 15:05
To nie ktoś, tylko Polak Polaka tu ładuje w *****.ktos nas tu ładuje w *****.
P.S.
Dlatego ja swoim synom przekazałem największą tajemnicę naszej Rodziny:
- w tym ładowaniu od tyłu, to najbardziej chodzi o to, żeby być tym z tyłu.
:patriota:
Napisany 21 stycznia 2012 - 16:13
popieram - protestować przeciwko protestowi mundurowych. Niech nie próbują od nas wyłudzić utrzymania przywilejów.teraz jest okazja. mundurowi protestują i każdy z nas też może zaprotestować, ale w warszawie, pod białym domem.
Napisany 21 stycznia 2012 - 16:28
Oni niczego chyb poza czubkami swoich nosów nie widzą.
Pracuję w branży opakowaniowej (głównie folie termokurczliwe i stretch). Wszystko to jest robione na produktach ropopochodnych. I wszystko drożeje z dnia na dzień. To samo usługi transportowe. Wszyscy spedytorzy podnoszą ceny. Dodatki paliwowe są coraz większe z miesiąca na miesiąc.
Też bym wolał żeby wzrosły pensje, ale to chyba tylko moje takie pobożne życzenie i raczej marzenie.
Mówicie że takimi protestami cofniemy się w rozwoju. To co powiecie o tych co strajkują we Włoszech, Francji i nie wiadomo gdzie jeszcze?? Oni też się cofają przez swoje strajki i protesty?? Nie sądzę.
Chętnie też bym się wybrał, jednak w łodzi nic takiego nie będzie.
ale z czestochowy sie napewno wybierają , niekoniecznie z okp bo tu widzę ze nie ma za wielu chetnych. kazdy pisze żeby sie przyłączył , ale .... zawsze wsadza jakieś ale.
Napisany 21 stycznia 2012 - 16:35

Podwyżka cen paliwa generuje podwyżki wszystkich towarów i usług a to co my przejzdzimy naszymi autami to tylko kropla w morzu ropy....... ściema że ropa drożeje bo ...coś tam coś tam - co tydzien cos innego wymyślają a dla rządu to woda na młyn... wieksza cena - więcej kasy spływa do budżetu bedzie czym szaleć i nie myśłcie że my w jakiś sposób te pieniądze dostaniemy ... przeżrą wszystko jak przyżerali dotychczas....i ciągle będzie mało....