Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#81 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:10

nie odróżniasz sarkazmów

Adam, nie używaj takich trudnych słów, bo się zacznie chłopak jąkać :mrgreen:
Ale dość już tych prywatnych wycieczek, czas wrócić do tematu.

WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WRÓCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU czyli
> ok.
> 4,0 PLN/litr.

To ja się zapytam, jak został wyliczony ten "normalny poziom" ??

#82 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:11

Wiecie my tutaj na południu mamy góry śnieg ..a Wy w północno- wschodniej Polsce dostęp do paliw w Rosyjii za 3 zł to po co wam protesty..płaćcie za mieszkanie 50M 1000 Zł miesięcznie to się przekonacie jak pensja 2,5 tys wystarcza na 2 tyg..zapraszam.

#83 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:19

płaćcie za mieszkanie 50M 1000 Zł miesięcznie

To taniznę tam w Małopolsce macie. Norbert we Wrocławiu płaci za 35m2 1500zł plus garaż podziemny. Po opłaceniu mieszkania ledwo mu na paliwo do A8 wystarcza. A gdzie życie, jakieś kino, squash, łykendowe balety. Zarabia tylko 375 zł brutto, ja mu pomóc nie mogę bo tez mało zarabiam. To jest dopiero tragedia :shock:

#84 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:20

a wszystkiemu winni Żydzi i cykliści......

#85 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:20

widzę ze temat w ogóle odbiega od założonego.

dlatego do tych co mówią ze się nie da ze to nie wypali ze bez sensu jest takie oto opowiadanie zaczerpnięte z sieci.

podobno istnieje w Polsce wspólnota,
która ma tylko czterech członków.
Nazywają się oni: Każdy,Ktoś,Jakiś i Nikt.
Pewnego dnia otrzymują do wykonania ważne zadanie i KAŻDY
jest pewien , że KTOŚ to zrobi.JAKIŚ chce to zrobić, bo myśli, że NIKT tego nie zrobi.
Wtedy KTOŚ się złości, bo przecież jest to robota dla KAŻDEGO.
JAKIŚ ma nadzieje, że KTOS to zrobi, ale potem KAŻDY dochodzi do wniosku,
że NIKT tego nie zrobi.
Kończy się to tym, że KTOŚ wini JAKIEGOŚ za to, że NIKT nie zrobił tego, co mógł zrobić KAŻDY.

to dla tych którzy mówią ze się nie da.

mam wielką nadzieję i mocno wierzę w to że coś da się wskórać.

OFICJALNIE CHCE PRZEPROSIĆ ZA OBELGĘ BRYLANTA.

#86 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:21

to tak na szybko pisałem ubocze małopolski o Chrzanów chodzi a w KRK pewnie drożej....oki wracamy do tematu..

#87 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:25

"Adam, nie używaj takich trudnych słów, bo się zacznie chłopak jąkać "

SYPUS

PRZYCZEP SIĘ DO BLIŻSZYCH W RODZINIE JA Z WYMOWĄ NIE MAM PROBLEMÓW

MOŻE TY MASZ?????

#88 OFFLINE   Nawalony Zając

Nawalony Zając
  • 3 237 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:26

To była ostatnie prywatna wycieczka między Panami dobrze?

#89 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:27

a Wy w północno- wschodniej Polsce dostęp do paliw w Rosyjii za 3 zł to po co wam protesty

jakbym miał paliwo za 3 zł to bym z auta nie wysiadal, ale niestety muszę tak jak każdy normalny człowiek tankować na stacji... i zebyśmy się dobrze rozumieli, mi się nie podoba stosunek cen paliw do zarobków, ale wg krokiem do przodu jest szukanie rozwiazań żeby podwyższyć pensje a nie obniżać paliwo które mamy i tak jedne z najtańszych w europie.

to się przekonacie jak pensja 2,5 tys wystarcza na 2 tyg..zapraszam.

to powiem szczerze, zarabiam 1600zł do ręki... i jak wcześniej pisalem jest to dla mnie mało dlatego jestem zmuszony wziąć pracę na drugi etat... czy mi się to podoba?? oczywiście że nie, bo chcialbym iść na 8 godzin do pracy a potem mieć czas na przyjemności, ale niestety na razie tego nie mam. Tylko ja staram się dążyć do tego żeby coś osiągnąć, a nie nazywam innych złodziejami, elitą czy jakimiś innymi trudnymi słowami :D
Rafi, nie pisalem tego do Ciebie tylko akurat się posłużyłem Twoimi cytatami :kumple:

To ja się zapytam, jak został wyliczony ten "normalny poziom"

Ja własnie też jestem ciekaw. Mają teraz takie widzi misie że 4zł to normalny poziom, ale jakby do takiego poziomu jakimś cudem doszli to by były protesty żeby zejść do 3zł :D Jakoś takie kombinowanie my jako Polacy mamy we krwi :hmm:

dlatego do tych co mówią ze się nie da ze to nie wypali ze bez sensu jest takie oto opowiadanie zaczerpnięte z sieci.

ja nie mowię że to nie wypali. Ja tylko mowię że to krok wstecz, ale chyba nie czytasz dokładnie tego co piszemy ;)

Podaj Ty jakies argumenty, ale to maja być ARGUMENTY a nie powtarzanie w kólko tylko protest, protest i zablokować ynteligentów z Warszawy :D

#90 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:37

To była ostatnie prywatna wycieczka między Panami dobrze?

Może tak być ale jak się wychyli znowu z ujmą w moją stronę , ja mu dłużny nie będę.

BRYLANTA PRZEPROSIŁEM NA PV I NA FORUM.

NIE MUSIAŁ DOPIEKAĆ

Adam10 rozumiem w pełni twój punkt widzenia , ale odpowiedz sam sobie na pytanie...

Kiedy nastąpi taka podwyżka zarobków , żebyś mógł spokojnie z lekką ręką jechać na stację i zatankować a przy tym mieć poczucie ze zarobki są adekwatne do wysokości cen towarów w tym paliwo.

spróbuj nas zrozumieć ludzi ,którzy nie chcą siedzieć w domach biernie, chcemy wywalczyć obniżkę po to aby móc doczekać sie na te podwyższenie plac i nie walnąć bankruta do tego czasu.

dlatego namawiam na wielu portalach do wzięcia udziału w ogólnopolskiej walce z drożyzną paliw.

bo np: do moich ogólnych wydatków zalicza się paliwo i to musowo, bo nawet nie mogę z PKS, ani MZK skożystac bo mam nienormowany czas tzn, dzwoni tel i mam być. i uzależniony jestem od auta czy chce czy nie.

takich ludzi sa setki i tysiace,

#91 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:38

Co do prostestu jak ktoś go nie pochwala nie musi moze zrobić strajk o wyższe pensje ale co to da gdyż ze wzrostem pensji na 100% w górę pójdą znowu ceny paliwa i żywności czyli nadal będziemy w przysłowiowej *****. Paliwa mamy może i najtańsze ale Grecja która bankrutuje ma lepiej niż my a mamy ponoć dodatnie PKB. Jak bedziemy siedzieć cicho i sie modlić o wyższe pensje lub pracować na 2 lub 3 etaty to rządzący dojdą do wniosku ze sie dostowaliśmy to podatek nam podniosą aby za różowo nie było.

#92 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:45

dokładnie w Grecji zaczęli się burzyć i doszli do czegoś *******tych co miliony zarabiali..jakby dalej siedzieli w domach to by dalej kradli..to samo u nas..

#93 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie

Napisany 20 stycznia 2012 - 21:54

Kiedy nastąpi taka podwyżka zarobków , żebyś mógł spokojnie z lekką ręką jechać na stację i zatankować a przy tym mieć poczucie ze zarobki są adekwatne do wysokości cen towarów w tym paliwo.

myślę że nastąpi szybciej jak nie damy "popisu" z blokowaniem autostrad na euro (dlaczego wyjaśniełem wcześniej)

spróbuj nas zrozumieć ludzi ,którzy nie chcą siedzieć w domach biernie, chcemy wywalczyć obniżkę po to aby móc doczekać sie na te podwyższenie plac i nie walnąć bankruta do tego czasu.

Rozumiem i jak sam pisałem też nie mam łatwo i nie siedzę biernie w domu ;) Ja po prostu uważam że droga dojścia do "normalności" jest inna niż ta którą Ty podajesz

da gdyż ze wzrostem pensji na 100% w górę pójdą znowu ceny paliwa i żywności czyli nadal będziemy w przysłowiowej *****.

Z tym się akurat nie zgadzam. Zauważ że paliwa ida ostro w gore od ok 1,5 roku, a nasze pensje za tym po prostu nie nadążają. Wcześniej nie było takich problemów.

Paliwa mamy może i najtańsze ale Grecja która bankrutuje ma lepiej niż my a mamy ponoć dodatnie PKB

Zobaczysz że Grecja już bardzo niedlugo bedzie miała o wiele gorzej. W końcu będą musieli przeprowadzić reformy które tamto społeczeństwo mocno zabolą bo żyli jak w raju. Taki socjal jaki tam był to normalnie szok że tak długo to działało (własciwie wszystko za darmo: niektóre grupy nie placiły podatków, nawet dojazdy do pracy mieli refundowane). Swoja drogą Ci Grecy to zdecydowanie większe cwaniaki niz Polacy. Wchodząc do strefy EURO wydymali beczelnie i bez mydła całą europe i nikt tego nie zauważył... ale to nie o tym temat ;)

#94 OFFLINE   a4

a4
  • 166 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 22:19

to powiem szczerze, zarabiam 1600zł do ręki... i jak wcześniej pisalem jest to dla mnie mało dlatego jestem zmuszony wziąć pracę na drugi etat... czy mi się to podoba oczywiście że nie, bo chcialbym iść na 8 godzin do pracy a potem mieć czas na przyjemności, ale niestety na razie tego nie mam. Tylko ja staram się dążyć do tego żeby coś osiągnąć, a nie nazywam innych złodziejami, elitą czy jakimiś innymi trudnymi słowami

niestety idąc tą drogą to można dorobić sie jedynie garba na plecach. Myślisz, że jak będziesz zarabiał 3k, 5k to coś zmieni? Niestety nie. Polecam przeczytaj książkę bogaty ojciec biedny ojciec kiosakiego.
Ale żeby nie był taki OT to akcje popieram bo jak mnie ****** to że mam wielki dylemat gazować nie gazować, a chciałbym jeździć na benzynie.

#95 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 22:22

myślę że nastąpi szybciej jak nie damy "popisu" z blokowaniem autostrad na euro

Marzyciel jesteś, cóż wolno Ci

Zauważ że paliwa ida ostro w gore od ok 1,5 roku, a nasze pensje za tym po prostu nie nadążają. Wcześniej nie było takich problemów.

Raczej nie zauważyłeś. Cena paliw ma bezpośredni wpływ na ceny wszelkich pozostałych produktów,[tylko nasi politycy twierdzą że tak nie jest] protest przeciwko rosnącym cenom paliw jest w zasadzie początkiem protestu przeciw dalszemu ubożeniu społeczeństwa. Niektórzy z was mogą tego nie pamiętać, ale to już było.

#96 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 20 stycznia 2012 - 22:36

Cena paliw ma bezpośredni wpływ na ceny wszelkich pozostałych produktów,[tylko nasi politycy twierdzą że tak nie jest]

Oni niczego chyb poza czubkami swoich nosów nie widzą.
Pracuję w branży opakowaniowej (głównie folie termokurczliwe i stretch). Wszystko to jest robione na produktach ropopochodnych. I wszystko drożeje z dnia na dzień. To samo usługi transportowe. Wszyscy spedytorzy podnoszą ceny. Dodatki paliwowe są coraz większe z miesiąca na miesiąc.
Też bym wolał żeby wzrosły pensje, ale to chyba tylko moje takie pobożne życzenie i raczej marzenie.
Mówicie że takimi protestami cofniemy się w rozwoju. To co powiecie o tych co strajkują we Włoszech, Francji i nie wiadomo gdzie jeszcze?? Oni też się cofają przez swoje strajki i protesty?? Nie sądzę.

Chętnie też bym się wybrał, jednak w łodzi nic takiego nie będzie.

#97 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 20 stycznia 2012 - 23:08

Marzyciel jesteś, cóż wolno Ci
Raczej nie zauważyłeś. Cena paliw ma bezpośredni wpływ na ceny wszelkich pozostałych produktów,[tylko nasi politycy twierdzą że tak nie jest] protest przeciwko rosnącym cenom paliw jest w zasadzie początkiem protestu przeciw dalszemu ubożeniu społeczeństwa. Niektórzy z was mogą tego nie pamiętać, ale to już było.

pokaż mi ten bezpośredni wpływ, bo jak do tej pory pomimo wzrostu cen paliw o 50 % stopa inflacji się praktycznie nie zmieniła

Pracuję w branży opakowaniowej (głównie folie termokurczliwe i stretch). Wszystko to jest robione na produktach ropopochodnych. I wszystko drożeje z dnia na dzień. To samo usługi transportowe. Wszyscy spedytorzy podnoszą ceny. Dodatki paliwowe są coraz większe z miesiąca na miesiąc.
Też bym wolał żeby wzrosły pensje, ale to chyba tylko moje takie pobożne życzenie i raczej marzenie.
Mówicie że takimi protestami cofniemy się w rozwoju. To co powiecie o tych co strajkują we Włoszech, Francji i nie wiadomo gdzie jeszcze?? Oni też się cofają przez swoje strajki i protesty?? Nie sądzę.

Chętnie też bym się wybrał, jednak w łodzi nic takiego nie będzie.

Francuzi i Włosi to nieroby, tylko szukają okazji by się pobyczyć na koszt państwa. Sprawdź jak powoli te kraje się rozwijają zanim wskażesz je jako przykład do naśladowania.

#98 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 23:09

tylko nasi politycy twierdzą że tak nie jest

Panowie, będę Wam to powtarzał z uporem maniaka :zdziwnienie:

Ci politycy to są przecież "WASI" wujkowie, bracia, kuzyni, stryjkowie, dziadkowie, ojcowie, sąsiedzi, itd. Zmieniają się przy władzy od ponad 20 lat i co?? i nic!! A są w polityce ludzie z różnych warstw społecznych - nie tylko inteligencja i biznes. Nawet przedstawiciele mas robotniczych i chłopskich (że użyję języka propagandy komunistycznej) szybko zapominają 8) że powinni reprezentować interesy tych, którzy ich wybrali. Jak tylko dostają władzę, to od razu w pakiecie pobierają zaćmienie umysłu :bredzisz:

Najwyższy czas sobie uzmysłowić :hmm: że Polak taki już ***** jest - jak tylko wyjdzie poza szereg, to resztę ma już w du..ie. Tak jest od wieków, dlatego mieliśmy rozbiory i inne narodowe tragedie.

Nie chciałbym być złym prorokiem, ale tak było, tak jest i najprawdopodobniej tak będzie :( Na pocieszenie dodam tylko, że i tak jesteśmy Mistrzami Świata, jeżeli chodzi o radzenie sobie w życiu :ok: Każdy przedstawiciel zachodniego świata będący na miejscu Polaka, wywinąłby orła w sekund 5. Przy takim stosunku zarobków do kosztów nie stać by go było na nic :placz: ani na samochód, ani na mieszkanie, nie wspomnę o LCD-kach i plazmach :oczoplas: a po paru tygodniach życia w Polsce umarłby z głodu :panna:

#99 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów

Napisany 20 stycznia 2012 - 23:11

pokaż mi ten bezpośredni wpływ

Nie żartuj, przejdź się do sklepu. Z tym że jak dwa miesiące temu nie chodziłeś to teraz to nic nie da.

#100 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 20 stycznia 2012 - 23:21

Nie żartuj, przejdź się do sklepu. Z tym że jak dwa miesiące temu nie chodziłeś to teraz to nic nie da.

nie twierdzę że cena paliwa nie ma wpływu, ale udział kosztów transportu stanowi ułamek ceny finalnej dobra. Nie ma nad czym załamywać rąk, a proponowany tutaj protest ma taki sam sens jak zrobić kupę na wycieraczce sąsiadowi w proteście przeciwko klęsce suszy w Mozambiku.