Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#161 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 23 stycznia 2012 - 17:44

Ja nikogo do niczego nie namawiam, wyraziłem swoje zdanie :)

Krótko mówiąc Wy jedźcie blokować, a my będziemy zarabiać na kolejne litry paliwa, a kto na tym wyjdzie lepiej to życie zweryfikuje :)

Dziękuję dobrej nocy Wszystkim :)

pewnie ci co w sobotę pójdą do pracy i zarobią parę groszy i jakoś za tydzień zatankują tańsze paliwo, mam nadzieje dzięki nam.

tacy jak ty ,,, .... czekają tylko na gotowe.

pomysłów mnóstwo ale du...y sie ruszyć nie chce

#162 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 17:49

pewnie ci co w sobote pujdą do pracy i zarobią pare groszy i jakos za tydzien zatankuja tansze paliwo, mam nadzieje dzieki nam.

tacy jak ty ,,, .... czekaja tylko na gotowe.

pomyslów mnóstwo ale du...y sie ruszyc nie chce

Coś w tym jest, zawsze działanie wydaje się lepsze od bezczynności. Czy działanie jest racjonalne, zawsze rozstrzygnięcie budzi emocje, mam wrażenie, że najgorętszy sprzeciw wyrażają ci, którzy za działaniem nie są. Ale to tylko luźne dywagacje:)

#163 OFFLINE   cruel

cruel

nawet gdy będę kroczył...

• 214 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:22

pewnie ci co w sobote pójdą do pracy i zarobią pare groszy i jakos za tydzien zatankuja tansze paliwo, mam nadzieje dzieki nam.

tacy jak ty ,,, .... czekaja tylko na gotowe.

pomyslów mnóstwo ale du...y sie ruszyc nie chce

Abstrahując jeśli to faktycznie przyniesie zamierzony przez Was rezultat, to jakich obniżek się spodziewacie? 10-20 gr na litrze, czy może 1-2 zł? Bo widzę że obniżek chcecie, ale sami nie wiecie czego chcecie. Obniżą ceny o 5 gr i powiedzą Wam chcieliście obniżki to macie :) Udanej zabawy, czekamy na rezultaty. EOT - z mojej strony
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.

#164 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:28

Abstrahując jeśli to faktycznie przyniesie zamierzony przez Was rezultat, to jakich obniżek się spodziewacie? 10-20 gr na litrze, czy może 1-2 zł? Bo widzę że obniżek chcecie, ale sami nie wiecie czego chcecie. Obniżą ceny o 5 gr i powiedzą Wam chcieliście obniżki to macie Udanej zabawy, czekamy na rezultaty. EOT - z mojej strony

Myślę, że przede wszystkim istotne jest, żeby doprowadzić do tego, by rozmawiać z obywatelami, a nie traktować ich jak kieszenie do drenowania. Przedstawiać racjonalne argumenty. Do tego, niech to robią specjaliści o różnych poglądach, a nie wyłącznie wciąż ta sama grupa gadających głów:) do tego niezbyt mądrze, a jedynie głośno:)

#165 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:37

Pamiętajcie, to my jako naród jesteśmy siłą, nie Rząd!

#166 OFFLINE   hans161

hans161
  • 155 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:38

No niektóre miasta już dziś protestują

#167 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:41

No niektóre miasta już dziś protestują

A w "mediach" cisza. Poprawność polityczna górą.

#168 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:43

Dokladnie najważniejsze aby zauwazyli ze cos sie dzieje i nawet obnizka ceny o 0,50zł na litrze bedzie warta protestu ale mysle ze chodzi o obnizenie ceny ponizej 5zł

#169 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:45

słyszałem dzisiaj jakiś włoski strajk,
mycie szyb
tankowanie za 5 i groszakami płatność.

podziękowania oczywiście dla tych ludzi za trud który wkładają i za inicjatywę.

my dołożymy sie 28.01.2012

A w "mediach" cisza. Poprawność polityczna górą.

coś było na Polsacie o 15:50 bylem w pracy ale żona pisała do mnie .

Dokladnie najważniejsze aby zauwazyli ze cos sie dzieje i nawet obnizka ceny o 0,50zł na litrze bedzie warta protestu ale mysle ze chodzi o obnizenie ceny ponizej 5zł

jak najbardziej o poniżej 5zł/l i tak taka 5 ka to za dużo.

#170 OFFLINE   samara82

samara82

MV6 U25DT

• 373 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:51

Cruel...Niech będzie, że o 50 gr, ale żeby też już coś robili, aby tak nie szło w górę jak do tej pory...o to w tym chodzi bo za pół roku będziesz tankował za 8 zł i choć będziesz pracował 12/24 i 7 dni w tygodniu to w końcu zaczniesz jeździć rowerem do pracy...ciekawe czy wtedy też powiesz, że do roboty trzeba się zabrać i zarobić na paliwo?

#171 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:52

Z jakich k.... nudów ?? Ja też się często nudzę, a nikogo pod stadionem nie nap.....m, ani nie kradnę. Moi synowie tez tego nie robią. To nie nuda, tylko brak wychowania i podstawowych norm, których nie nauczono w domu. Jest takie stare przysłowie: "Czego Jaś się nie nauczy, tego Jan nie będzie umiał".

A o tych starych to nie przesadzaj. Mam prawie 50 lat i mam zamiar pracować dopóki będę mógł i żadne limity mi nie są potrzebne. Ci "spracowani" emeryci zapieprzają na czarno aż się kurzy, ale to jest efekt tego miękkiego polskiego kapitalizmu.

Zgadzam się z kolegą w 100 %.

Też znam dużo takich przypadków, że "dorabiają" na czarno i jakoś im emeryturki nie zabiorą. Legalnie dorabia tyle ile można (tyle ma na papierze), a oprócz tego 1500 albo 2000 na czarno w kieszeni.
Do tego emeryturka i jest 3500 albo 4000 na rękę i jeszcze tyle przywilejów.

Czemu nikt się za to nie weźmie.
Co do wychowania to też bym porozmawiał na ten temt, ale nie chcę odbiegać od głównego tematu.
Druga sprawa to młodzież w większości chciałaby szybkie i łatwie pieniądze na różnego rodzaju rozrywki, a nie iść do pracy za np. 1000 zł.
Często też ludzie dorabiają, "bo nikt nie chce przyjść na to miejsce", a pracodawcy też pasuje, bo musiałby składki płacić, jak przyjdzie młody i chce legalnie pracować.
Kazdy jest zadowolony. Nie usprawiedliwiam oczywiście tego, ale różne są przypadki.
Zgadzam się z Sypusem:p

#172 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 23 stycznia 2012 - 18:56

Akcja toczy się do 4zł za litr z tego co dzis wyczytałem Oby się udało i życzę kazdemu wytrwałości w działaniu

#173 OFFLINE   FOTON

FOTON

• 2 963 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:09

wiecie dlaczego na zachodzie lepie nie pracować u polaka w firmie ... bo oszuka i nie zapłaci ...

do następnej wojny nic się tu nie zmieni i żadnymi protestami nic nie wskóra to raz a dwa to to co teraz mamy to zawdzięczamy EURO 2012 bo za coś trzeba było wybudować stadiony i drogi

Np. Płatne autostraduy za unijne pieniądze. Wczoraj widziałem tablicę na A4 (Zgorzelec-Gliwice): unijne środki poszły na stanowiska do poboru opłat:masakra:

Dalej nikt nie powiedzial co da zabkokowanie ulic, poza wkurzeniem ludzi ktorzy nie beda brali w tym udzialu. Moze pozniej my wyjedziemy na ulice i bedziemy protestowac przeciwko blokowaniu ulic?

Ja uważam, że da przede wszystkim to, że niektórzy politycy dowiedzą się o problemie z którym ich zdaniem ciągle się zgadzamy i na który przyzwalamy.
Tj. cena paliwa za wysoka do zarobków.
Unia każe akcyzy równać, dzwine, że nie każe równać zarobków np. do 2000 euro.
Niestety ale nie da się tego bezboleśnie zrobić i ktoś zawsze będzie niezadowolony.
A głośna kampania medialna zwróci uwagę na problem i miejmy nadzieję przed Euro.

Do tej pory nikt tego nie bierze poważnie i dlatego trzeba pokazać, że jesteśmy to gotowi zrobić.

Jaki by protest nie był zwsze kogoś dotknie,nie da się zrobić głodówki w domach przeciw podwyżkom cen paliw:p

#174 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:13

FOTON mniej gadania więcej działania.

mam nadzieje że będziesz 28 na proteście obecny.

a ludzi którzy tak wytrwale namawiają do zmiany charakteru protestu , ja namawiam aby wyszli z inicjatywą i zorganizowali protest .

w słusznej sprawie na pewno poprę i się pojawię.

oto link z miastami które dołączyły do protestu
http://maps.google.c...261d458abfc228f

#175 OFFLINE   FOTON

FOTON

• 2 963 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:17

FOTON mniej gadania więcej działania.

mam nadzieje że będziesz 28 na proteście obecny.

a ludzi którzy tak wytrwale namawiają do zmiany charakteru protestu , ja namawiam aby wyszli z inicjatywą i zorganizowali protest .

w słusznej sprawie na pewno poprę i się pojawię.

Staram się bronić swoich racji:p

#176 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:21

jakby nie patrzeć wszystkie wypowiedzi odnośnie protestu zebrane w tym poście są trafne i jak najbardzierj na miejscu. i kazdy ma racje , mniejsza lub wieksza

problem tkwi w tym ze my mówimy ( chodzi o zadeklarowanych na 28,01,2012) i dzialamy.

a cala reszta ( bez urazy ) tylko polemizują i gdybają.

weźcie się i zróbcie coś . nie wystarczy krytykować.

#177 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:33

Autostrady, inicjatywa piękna, ale dziś czytałem, że przejazd Kraków-Wrocław-Kraków to koszt 102 zł za przejazd. Mogę płacić, czemu nie, ale powinienem na to zarobić. Jeśli ktoś ciekaw niech porówna opłaty za korzystanie z autostrad u sąsiadów. Wychodzi na to, że może je zbudujemy, ale dla bogatych za wspólne pieniądze.
Wtedy pewnie znów będzie się mówić, że z narzekania nic nie będzie, trzeba się wziąć do pracy. Albo pracować do 70 lat. Ciekawe gdzie, skoro dziś dla wchodzących na rynek pracy i 50+ znalezienie pracy to niemal cud. Ale przecież jest dobrze, zielona wyspa, i ogólna sielanka, a że trudności, to z uwagi na konieczność dostosowania się do norm unijnych, blokadę zatoki Ormuz, kurs dolara itp.

a cala reszta ( bez urazy ) tylko polemizują i gdybają.

weźcie się i zróbcie coś . nie wystarczy krytykować.

Wiesz, ja mam wprawę, nawet na Rakowieckiej miewałem rozmowy swojego czasu o wyższości socjalizmu nad kapitalizmem:), jak będzie akcja, to będę,:)

#178 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:46

ja dzis przejechałem przez "miejski" odcinek DK1 w częstochowie spokjnie 30-40 km/h w obie strony dwa pasy były przyblokowane kierowcy jechali spokojnie trzeci pas był wolny i nim mogli jechac tym co sie "spieszyło" wiec wszystko ok, zatankowałem tez do plastikowej bańki 3 razy po 2 litry benzyny ( przyda sie do kosiarki ) i zaplaciłem najdrobniejszymi 10 , 20, 50 gr oddzwięk wiec był myślę że bedzie kilka takich protestów bo jak widac rząd ryżego i jego kolesiów niewiele sobie robi tak jak z podpisaniem umowy ACTA ....

#179 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:54

zawsze miedzy czasie można zorganizowac protest przeciwko cenom za przejazdy autostradami, nic nie stoi na przeszkodzie wysjc i żadac podwyżek.

tylko jest malutkie ale.

bo autostradami rządzi prywatny właściciel któremu możemy naskoczyć,polski rząd dostaje z tego podatek wiec siedzi cicho.

po dwa

to że, co z tego ze rząd chce żebyśmy więcej zarabiali, oni powiedzą pracodawco masz płacić tyle, a pracodawca zwolni 25% ludzi da podwyżki , potem z kolei splajtuje bo nie będzie wyrabiał się z zamówieniami terminami i straci kontrahentów,
a ludzie zasila szeregi bezrobotnych i panie w urzędach będą narzekały ze mają teraz dużo pracy.

nie wiem dlaczego ludzie się łudzą ze nasze zarobki będą wyższe, albo inaczej, może będziemy więcej zarabiali niż teraz ale nie wiele więcej za te pieniążki kupimy albo i mniej.

-

#180 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 23 stycznia 2012 - 19:55

tak jak z podpisaniem umowy ACTA ....

Ale warto zwrócić uwagę na to, jak bardzo musi ACTA naruszać poważne interesy, skoro nastąpiła taka mobilizacja. Mam mieszane uczucia co do tej ustawy, czytałem projekt, wart jest rzeczowej dyskusji. W tym przypadku nastąpiono na odcisk zorganizowanym grupom i działają, kierowcy mimo ogromnej siły wynikającej z liczebności zorganizowani nie są i to jest ich (nasza) słabość.