Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#401 OFFLINE   ChiliPalmer

ChiliPalmer

MV6 to styl życia... ;-)

• 260 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 10:21

figop bylem na proteście w brzegu potem przejazd na a4 i całkowita blokada dwa pasy i ślimacze tempo.

powiem tak... jestem dumny ze wyraziłem w ten sposób swoje niezadowolenie bo tak nie może być.

kolega figop ma racje , jak się ma rodzinę i dzieci to koszty są ogromne.
prace również zmieniałem .... niby na lepsza .. ale co się okazywało to figop opisał. niestety takie są realia.

nawet jak rząd podnosi najniższa krajowa to do niej podnoszone są ceny produktów , usług i innych takich. także na wypłatę widzisz kaski więcej a i tak mniej kupisz.
mam dwójkę dzieci mieszkanie wynajęte bo na własne mnie niestety nie stać.
robię wszystko. nie boje się pracy. nie odrzucam żadnej propozycji jak jestem bez pracy,.... pójdę nawet za piec złotych. nawet na 12-16 godzin. i co z tego mam ...

niestety nie da się tak ciągnąc dalej i wyjść na ulice trzeba .

Podzielam Kolego Twoją opinię, tutaj bez kombinowania nie da się zarobić uszcziwie na mieszkanie. Musisz kogoś okraść, albo rząd albo wspólnika/kontrahenta...
Nie ma się co burzyć, takie realia, z resztą z tego słyniemy w Europie. Mnie to nie oburza bo człowiek jest jak zwierze, działają pewne instynkty...
Masz oddać komuś i sam nie zjesz ?
Panowie, uczciwą pracą to można się tylko garba dorobić... nawet zarabiając te 3000zł ms i utrzymując 2os dorosłe + dziecko + samochód + mieszkanie(wynajmować) policzcie mi realnie ile odłożycie z tego pieniędzy powiedzmy po 10 latach ?

A teraz policzcie ile odłożycie pracując w niemczech za 2000E, wynajmując mieszkanie za 400E, na paliwo wydając 1,7E za litr... i płacąc za spożywkę tyle co u nas albo nawet mniej... ?

Unia może sobie podnosić podatki, przeciętnego Hansa, Inge, Johna... ***** to obchodzi... w nich to nie uderzy. Dlaczego unia nie walczy o zrównanie zarobków polaków do tych minimalnych europejskich ?
Dlaczego pozwoliła na wprowadzanie tak drakońskich podatków przy naszych pensjach ?
Chwila chwila, chyba chodzi o to żeby każdemu żyło się lepiej ? A nie żebyśmy my płacili za błędy greków, włochów, niemców i francuzów ? Tzn. ja mogę płacić, mając chociaż te 1200E na rękę, to chyba nie jest zbyt wygórowane marzenie ?

Reasumując - popieram każdą formę protestu przeciwko paliwom, podatkom, działaniu NFZu. Chociaż czasami mam wrażenie że to i tak bezcelowe... ?

#402 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 30 stycznia 2012 - 11:36

figop bylem na proteście w brzegu potem przejazd na a4 i całkowita blokada dwa pasy i ślimacze tempo.

powiem tak... jestem dumny ze wyraziłem w ten sposób swoje niezadowolenie bo tak nie może być.

Nie to, zebym sie czepial, ale ja nie zarabiam tyle, by pozniej to wyjezdzac na wolnych przejazdowkach i pozniej jeszcze raz wracac na stacje, by zatankowac na jazdy do pracy.

#403 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 30 stycznia 2012 - 11:39

Nie to, zebym sie czepial,

to żeś wsadził kij w mrowisko :laugh:

zresztą, zobacz ile tematów w "Off Topicu" o "zakombinowaniu" jest:lol:
a dział "Uwaga mina" ??
sami uczciwi hipokryci.....

#404 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 11:53

A teraz policzcie ile odłożycie pracując w niemczech za 2000E, wynajmując mieszkanie za 400E, na paliwo wydając 1,7E za litr... i płacąc za spożywkę tyle co u nas albo nawet mniej... ?

Wiesz kolego - nie chce mi się siedzieć i wyliczać co można w Niemczech zrobić z gównianymi 2000 Euro na miesiąc mając rodzinę , wynajęte mieszkanie, utrzymując samochód itd, ale zielonego pojęcia nie masz o cenach "życia" w Niemczech.
Patrzysz idiotycznie tylko na ceny w sklepach i Tankstellach i idiotyzmy wypisujesz ile to Hans na miesiąc odłoży mając gówniane 2000 Euro dochodu.

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś przyjacielu przeniósł się do tego raju jak to stwierdzasz z całą rodziną i zaczął życie tak jak ten Hans.Przecież granice otwarte, w rzeszy można już legalnie pracować.Więc nie gderaj tu tylko podwijaj rękawy i dawaj do roboty w tym niby raju.

#405 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:10

Benedykt, rozumiem, że masz inne zdanie, ale czemu krzyczysz na kolegę i zakładasz, że się obija popędzając go do roboty??

#406 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:13

Jest takie przysłowie:

Wszędzie dobrze, gdzie nas niema.

Ale nie wszyscy wiedzą, że dzisiaj nie zawsze aktualne.

#407 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:14

Benedykt, rozumiem, że masz inne zdanie, ale czemu krzyczysz na kolegę?

Z tego co wiem to krzyk określa się Caps Lock`iem :p

#408 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:38

Z tego co wiem to krzyk określa się Caps Lock`iem

Nie jest miło być wysyłanym do roboty, nawet, jeśli nie używa sie cap's lock'a:), tylko tyle chciałem powiedzieć:).

#409 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:50

Tak trochę zmienię temacik, ale poczytajcie sobie co fiskus chce zrobić :masakra:
http://finanse.wp.pl...ml?ticaid=1dd4c

#410 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 12:55

Będzie jakieś dwa tysiąclecia temu Cezar Kaligula miał stwierdzić "Pecunia non olet" opodatkowując miejskie nocniki. :):):)

#411 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 13:00

Nie jest miło być wysyłanym do roboty, nawet, jeśli nie używa sie cap's lock'a, tylko tyle chciałem powiedzieć.

Nie jest miło kolego być nazwanym złodziejem czy kombinatorem co kogoś okradł i dlatego mu się w życiu powiodło.
Radzę czytać wszystko ze zrozumieniem, nawet jeśli to co czytamy gdzieś w głębi nas boli.Może wtedy sami dojdziemy do wniosku, że całe niepowodzenia w życiu są również, choćby częściowo z naszej winy.Tak jest łatwiej żyć i planować dalsze życie.

Sam popatrz:

Podzielam Kolego Twoją opinię, tutaj bez kombinowania nie da się zarobić uszcziwie na mieszkanie. Musisz kogoś okraść, albo rząd albo wspólnika/kontrahenta...

Wyprzedzając ewentualne lamenty co do tego tematu:

Tak trochę zmienię temacik, ale poczytajcie sobie co fiskus chce zrobić
http://finanse.wp.pl....l?ticaid=1dd4c

Napiszę tylko, że na niemieckim ebay`u - takie coś funkcjonuje już od wielu lat.Niestety kto chce zarabiać na aukcjach internetowych musi opłacać podatki.I co ciekawe tam ludzie się na to wcale nie buntowali, bo znają te realia od wielu, wielu lat.Chcesz zarobić - zarabiaj, ale zapłać od tego podatek.Wydaje mi się to uczciwe.

#412 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 13:46

Nie jest miło kolego być nazwanym złodziejem czy kombinatorem co kogoś okradł i dlatego mu się w życiu powiodło.
Radzę czytać wszystko ze zrozumieniem, nawet jeśli to co czytamy gdzieś w głębi nas boli.Może wtedy sami dojdziemy do wniosku, że całe niepowodzenia w życiu są również, choćby częściowo z naszej winy.Tak jest łatwiej żyć i planować dalsze życie.

Nie rozumiem czym spowodowany jest ten kwiecisty wywód. Jak też cała seria dobrych rad. Wyraziłem jedynie swoją opinię w sprawie, a nie o kimś, nie oczekuję nacechowanych wagą i troską napomnień na swój temat. Swoje problemy i rachunki załatwiam sam i to jak podejrzewam znacznie dłużej niz może się wydawać:)

#413 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 13:54

nie oczekuję nacechowanych wagą i troską napomnień na swój temat. Swoje problemy i rachunki załatwiam sam i to jak podejrzewam znacznie dłużej niz może się wydawać

I to właśnie cieszy:up:

#414 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 16:13

I to właśnie cieszy

Mentorem najlepiej być na prywatny użytek, a na forum wypada wyrażać opinie "o problemie" a nie o użytkownikach. To jedna z zasad asertywności.

#415 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 17:50

Mentorem najlepiej być na prywatny użytek, a na forum wypada wyrażać opinie "o problemie" a nie o użytkownikach. To jedna z zasad asertywności.

Za wikipedią:

Mentor to osoba, od której się uczysz, poznajesz jego filozofię dotyczącą konkretnych zagadnień.Doświadczony nauczyciel, doradca, wychowawca.Osoba stale pouczająca innych, lubiąca prawić morały.

Hmmmm - na własny użytek ?? Coś tu nie gra...

#416 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 30 stycznia 2012 - 17:56

znacznie dłużej niz może się wydawać

Nie żartuj, trudno nie zauważyć, że wiek średni masz już dawno za sobą :lol:

#417 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 30 stycznia 2012 - 19:45

Jubileusz to jeden z nielicznych profitów na który niekoniecznie trzeba zasłużyć, wystarczy tylko poczekać. Każdy ma go przed sobą i doświadczy osobiście atrakcji z nim związanych:)
P.S.
I to nie żart, a zwykła rzeczywistość

#418 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 30 stycznia 2012 - 21:59

Dobra, chłopaki, powiedzcie i wytłumaczcie mi w takim razie coś takiego:
Paliwo jest po ok 5.7zł na wszystkich stacjach, i mówią o tym, że nie można już bardziej obniżyć bo ceny hurtowe są tak duże że stacja zarabia ok 20gr. na litrze.
To jakim cudem pod lublinem jest stacja która sprzedaje paliwo po 5.56zł, czyzby nie potrzebowała takiego zarobku?
A mój kolega wracał ostatnio i gdzieś pod Wa-wą paliwo było po 5.05zł i kupa aut na stacji, mówił że juz 2 czy trzeci raz przejeżdżał i na tej stacji jest zawsze różnica ok 50-70gr na litrze niż innych stacjach, z czego to wynika?
Skoro sklep moze dać Ci upust na stacji 30gr. to co, stacja sprzedaje bez prowizji dla siebie czy sklep im dopłaca?
Coś tu nie gra jedno z drugim.
Nie wnikam tutaj już też w jakość paliwa bo być może o to chodzi, bo sądząc np. po tym ile dzisiaj widziałem aut stojących to :masakra: a co najlepsze to większość diesele. Gdzie to paliwo zimowe? Nawet koledze dzisiaj zamarzła ropa i ciepłą woda lał po przewodach i filtrze by ruszyć auto, a tankował na Orle na normalna wysoka stawkę. Nawet kolumna transportu sanitarnego ma taniej niż inne stacje i paliwo nie zamarza.

#419 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 30 stycznia 2012 - 22:06

ja byłem za, ale nie uważam się za eurooptymiste

teraz mało istotne kto był za czym, jak już jesteśmy w UE musimy sobei jakoś w niej radzić, innego wyjścia nie ma

nawet jak rząd by mógł, i tak by nie obniżył akcyzy. Rząd musi skądś brać kase na ZUS, służbe zdrowia, policje, czy swoje limuzyny i imprezy. Limity UE to tylko wymówka - "my byśmy bardzo chętnie obniżyli, ale nie możemy"

więc to nie UE jest winne cenom na naszych stacjach

Szukacie winnego, prosze bardzo, do odstrzału IRAN i cała reszta świata która przyłożyła ręke do embargo

a co do teorii manbuby o teorii popytu i podaży - popyt na paliwo jest mało elastyczny, co oznacza że nie zależy w dużym stopniu od ceny. Każdy z nas jeździ tyle ile musi niezależnie czy paliwo kosztuje 4 czy 6 zeta

http://tvnplayer.pl/...00E19,9668.html

ok 36 minuty obejrzyjcie i potem debatujcie. odcinek nr 19

Nie to, zebym sie czepial, ale ja nie zarabiam tyle, by pozniej to wyjezdzac na wolnych przejazdowkach i pozniej jeszcze raz wracac na stacje, by zatankowac na jazdy do pracy.

czasami chcąc cos wywalczyć jak widzisz w tym " interes" i dobra strone .... niestety musisz zainwestować.

taka kolej rzeczy .

NIE UCZYLI CIE W SZKOLE????

#420 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 30 stycznia 2012 - 22:16

Paliwo jest po ok 5.7zł na wszystkich stacjach, i mówią o tym, że nie można już bardziej obniżyć bo ceny hurtowe są tak duże że stacja zarabia ok 20gr. na litrze.
To jakim cudem pod lublinem jest stacja która sprzedaje paliwo po 5.56zł, czyzby nie potrzebowała takiego zarobku?
A mój kolega wracał ostatnio i gdzieś pod Wa-wą paliwo było po 5.05zł

Ja znam dwie stacje "Bliska" są w odległości od siebie 50km. Z tym że na jednej jest taniej o ok. 40gr od drugiej.