Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#321 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:26

a ciekawe jak Twoja babcia protestowała z dziadkiem niedawno jak bronią Rydzyka to jak ich nazwiesz

akurat moja babcia (bo tylko na mi zostala z dziadkow) nie przepada za ojcem dyrektorem + jarkiem K.

a ja myślę, że powinniście sie troszkę pohamować i nie obrażać się wzajemnie.
wyrażajcie swoje zdanie, ale nie obrażajcie sie wzajemnie, pisząc który jest bardziej głupszy od drugiego. jak dzieci.
jestem ciekaw jak razem zasiądziecie do wspólnego browarku?? czy tez będziecie sobie pluć jadem w twarz??

i tu masz racje.

ps. browar to cudowny napoj, przy nim sie nie mozna klocic ;)
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#322 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:43

Nie ma się co sprzeczać... ale trzeba zrozumieć jak cena paliw w górę to i browar nasz kochany podrożeje:placzacy:

#323 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:57

Nie ma się co sprzeczać... ale trzeba zrozumieć jak cena paliw w górę to i browar nasz kochany podrożeje:placzacy:

ja zawsze pilem pilsnera, ktorego cena juz zaszalala, ;)
ale smak ciagle ten sam
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#324 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 stycznia 2012 - 23:51

to podzielcie się z biednymi swoimi bogactwami, by każdy człowiek miał równo a nie jeden wszystko a drugi *****!!

Taki jeden co tak gadał, to leży w mauzoleum na placu czerwonym i było mu Lenin na nazwisko - a do czego doprowadził taka gadką, to z historii się można dowiedzieć. Poza tym, nie wiem czy zauważyłeś, ale od 20-stu lat mamy w Polsce kapitalizm i charakteryzuje się on tym, że nie wszyscy maja równo. I tego się trzymajmy, bo równo to już było.

#325 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 29 stycznia 2012 - 08:57

Panowie bardzo proszę o studzenie emocji i uszanowanie poglądów innych.

#326 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 29 stycznia 2012 - 09:08

...

Nie miałem zamiaru Cię obrazić, jeżeli tak się stało to przepraszam :)

robic protest tego typu to tez trzeba sie umiec zachowac.

Specjalne przywileje w takim proteście to można dać pojazdom uprzywilejowanym, a nie komuś co jedzie bo niby to zaraz "pauze" Jeden ma pauze, drugiemu się waha konczy trzeci powie że ma sraczkę, no sory, jak by tak przepuszczać to po co protest :)

jestem ciekaw jak razem zasiądziecie do wspólnego browarku

Akurat mi by to nie przeszkadzało, bo nie wrzucam nikomu, a kazdy ma inne poglądy, jak byśmy mieli takie same to nie było by o czym rozmawiać :p

#327 OFFLINE   cruel

cruel

nawet gdy będę kroczył...

• 214 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 29 stycznia 2012 - 11:20

Czyli podsumowując:
1. Protest się odbył.
2. Uderzył najbardziej, w ludzi którzy nie protestowali - uważacie że to jest w porządku
3. Jak rząd się do tego ustosunkował?
4. Czy osiągnęliście założone cele?

Tak jak pisałem wcześniej będę Wam musiał podziękować jeśli paliwo będzie tańsze i chciałbym wiedzieć kiedy to zrobić.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Czas jest wartościowszy od pieniędzy. Możesz dostać więcej pieniędzy, ale nie możesz dostać więcej czasu.

#328 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 29 stycznia 2012 - 11:31

Specjalne przywileje w takim proteście to można dać pojazdom uprzywilejowanym, a nie komuś co jedzie bo niby to zaraz "pauze" Jeden ma pauze, drugiemu się waha konczy trzeci powie że ma sraczkę, no sory, jak by tak przepuszczać to po co protest

grunt to szanować drugiego :ok: Jestem ciekaw czy pomyślałeś że jeżeli kierowca "dużego mobila" nie dojedzie na miejsce przed pauzą to może nie dotrzeć na wekend do domu. Jestem ciekaw czy pójdziesz wytlumaczyć jego żonie i dzieciom dlaczego nie pozwoliłeś mu dojechać do rodziny :up:

Czyli podsumowując:
1. Protest się odbył.
2. Uderzył najbardziej, w ludzi którzy nie protestowali - uważacie że to jest w porządku
3. Jak rząd się do tego ustosunkował?
4. Czy osiągnęliście założone cele?

Dokładnie.

Mi też się te ceny nie podobają bo są strasznie wysokie, ale jak już wcześniej pisałem nie tędy droga :nie:

#329 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 11:48

Jestem ciekaw czy pomyślałeś że jeżeli kierowca "dużego mobila" nie dojedzie na miejsce przed pauzą to może nie dotrzeć na wekend do domu. Jestem ciekaw czy pójdziesz wytlumaczyć jego żonie i dzieciom dlaczego nie pozwoliłeś mu dojechać do rodziny :up:

zazwyczaj kierowcy dużego mobila się orientują co i jak jak by mu zależało na dotarciu do rodziny to by wybrał inna trasę od 2 tyg było info które drogi blokowane..
a drugie to co powiecie dzieciom jak nie bidze was stać na lodowisko,kino,itp dla nich bo na paliwo tata musi mieć aby do pracy dojechał i na chleb aby zarobił ..można tak wymieniać i wymieniać ..ale po co. myślę ze już wszystko w tym temacie się wyczerpało i szkoda dalej to samo wałkować.pozdrawiam

#330 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:03

...to co powiecie dzieciom jak nie bidze was stać na lodowisko,kino,itp dla nich bo na paliwo tata musi mieć aby do pracy dojechał i na chleb aby zarobił...

Dokładnie, albo powiedz dzieciom i żonie, że wiecie nie pojedziemy na narty na ferie czy nie spędzimy wakacji nad morzem, bo sama podróż w obie strony to całą moja wypłata :(

#331 OFFLINE   Immo

Immo
  • 1 057 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:17

a drugie to co powiecie dzieciom jak nie bidze was stać na lodowisko,kino,itp dla nich bo na paliwo tata musi mieć aby do pracy dojechał i na chleb aby zarobił ..można tak wymieniać i wymieniać

Dokładnie, albo powiedz dzieciom i żonie, że wiecie nie pojedziemy na narty na ferie czy nie spędzimy wakacji nad morzem, bo sama podróż w obie strony to całą moja wypłata :(

Zauważcie, że nie ma obowiązku jeździć paliwożernym autem, powiem więcej - nie ma w ogóle obowiązku jeździć autem. Jak omega żre za dużo w stosunku do zarobków, można zmienić ją na pikaczento. Jak to i za wiele, to trzeba się przeprosić z komunikacją publiczną. Nikt jeszcze nie umarł od tego, że pojechał nad morze pociągiem czy dojechał autobusem do pracy.

Żeby nie było, nie zarabiam milionów i też mnie wkurzają wysokie ceny paliw, ale nie mam zamiaru utrudniać z tego powodu życia innym.

Zauważyłem dziwną prawidłowość - jak mi źle że mam mało kasy, to albo obwiniam za to cały świat i jest mi tylko gorzej, a kasy nadal nie ma. Albo ruszam głową i staram się coś z tym zrobić, wtedy w większości przypadków udaje się tę dodatkową kasę zdobyć.

Tak więc jak mawiał mój dziadek - "masz łeb i **** to kombinuj", a więc do roboty :)

#332 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:19

bo sama podróż w obie strony to całą moja wypłata

To pojedziecie pociągiem albo autokarem...

Sorry ale jak Cie nie stać na GAZ do omegi, to kup sobie seicento ... w gazie. Nikt nie każe Ci jeździć paliwożernym samochodem ...

Zamiast bezsensownie blokować innych zmotoryzowanych, ruszcie się z transparentami pod urzędy, zróbcie sobie piknik samochodowy pod kancelaria premiera, przesiądźcie się na transport miejski, oszczędzajcie paliwo i zgarniajcie współpracowników/sąsiadów do pracy a nie, blokujecie Bogu ducha winne trasy, obrzeża miast ....

po prostu, witki mi opadają.
PB było po 4zł .. to za drogo, po 4.5, za drogo. Po 5, za drogo. Jak kogoś nie stać na własny środek transportu, to zawsze będzie za drogo.

Zamiast wziąć się do roboty, to uprzykrzę życie innym. Niech też gniją w korkach, niech też więcej spalą. Nie może mu się lepiej powodzić ode mnie. yhh ta polaczkowość

#333 OFFLINE   rafi195

rafi195

• 1 802 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:23

Zauważcie, że nie ma obowiązku jeździć paliwożernym autem, powiem więcej - nie ma w ogóle obowiązku jeździć autem. Jak omega żre za dużo w stosunku do zarobków, można zmienić ją na pikaczento. Jak to i za wiele, to trzeba się przeprosić z komunikacją publiczną. Nikt jeszcze nie umarł od tego, że pojechał nad morze pociągiem czy dojechał autobusem do pracy.

A wiesz ile cinko pali i takie zwykłe 1,4..myślisz ze co 4 litry na 100km cinko łyknie 8 l jak nic..a myślisz ze jak paliwo będzie po 10zł za l to komunikacja i pociągi będą tańsze ..gdzie Ty żyjesz czasem 5-osobowa rodzina objedzie na wczasy taniej niżeli pociągiem..

#334 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:30

Albo ruszam głową i staram się coś z tym zrobić, wtedy w większości przypadków udaje się tę dodatkową kasę zdobyć.

i to od początku tematu starałem się przekazać ale bezskutecznie :masakra:

#335 OFFLINE   Immo

Immo
  • 1 057 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 12:43

A wiesz ile cinko pali i takie zwykłe 1,4..myślisz ze co 4 litry na 100km cinko łyknie 8 l jak nic..a myślisz ze jak paliwo będzie po 10zł za l to komunikacja i pociągi będą tańsze ..gdzie Ty żyjesz czasem 5-osobowa rodzina objedzie na wczasy taniej niżeli pociągiem..

Jak dla mnie może palić 2 albo 50 na 100km. Jak kogoś nie stać to nie jedzie - proste. Mnie też na wiele rzeczy nie stać, chociaż bardzo bym chciał je mieć.

i to od początku tematu starałem się przekazać ale bezskutecznie :masakra:

Betonu piórem nie skruszysz, do tego potrzebny jest ciężki młot ;)

#336 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 29 stycznia 2012 - 13:02

:masakra:

#337 OFFLINE   manbuba

manbuba
  • 384 postów
  • Silnik: 2.2 DTI 16v Y22DTH

Napisany 29 stycznia 2012 - 13:18

No wyobrażam sobie, że tak mówię. Jadę pociągiem albo autobusem. Jak czytam Twoje wypowiedzi to mam wrażenie, że oderwałeś się od rzeczywistości. Paliwo będzie drożeć dopóty, dopóki nie będą maleć zyski z jego sprzedaży. Jeśli w Polsce i na świecie nie ma drastycznego spadku zużycia paliwa w związku z cenami to znaczy, że ludzi po prostu stać na paliwo. Face it. Live with it.

#338 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 14:01

To pojedziecie pociągiem albo autokarem...

Jadę pociągiem albo autobusem

A wiesz ile kosztuje pociąg nad morze czy góry? Za 5-cio osobową rodzinę z bagażami zapłacę w jedną stronę 500zł za bilety + komunikacja miejska lub sałaciaż na miejescu, więc wyjdzie tyle samo co podróż własnym autem i do tego zatrzymuję się kiedy chcę i gdzie chcę i po co chcę!!
Nie jadę z jakąś bandą kiboli w w przedziale, nie boję się że gdy usnę to mnie okradną.
Jadąc własnym autem sam decyduję o której wyjeżdżam i kiedy wracam. Sam mogę zadecydować o miejscu zamieszkania na tydzień i nie zastanawiać się czy wsiadłem w odpowiedni autobus by gdzieś dotrzeć czy jadę w przeciwnym kierunku.
A wiesz ile kosztuje np. gdy narzygasz w autobusie? 200-500zł bo liczą Ci zerwanie kursu i sprzątanie, a nigdy nie wiesz czy się nie zatrujesz czymś po drodze lub dziecko nie będzie miało jelitówki. Wyobrażasz sobie że jadąc PKSem łapie Cię sraka a kierowca się nie zatrzyma? Współczuję!

To są właśnie realia i brak różnicy kosztów, więc jeżeli nie ma różnicy, to po co się narażać na nieprzyjemności??

Przejazdy PKP czy autokarem wcale nie są takie tanie, a dla czego, bo paliwo drogie. Owszem jadąc samemu się opłaca, ale jadąc w komplecie autem wychodzi taniej.
Jadąc samemu, przynajmniej ja sam siebie i rodzinę nie narażam na niebezpieczeństwo nie tak jak ten "zawodowy" kierowca!!

Walczę o to by każdego było stać na wyjazd, czy dojazd do pracy, bo co niektórzy ludzie mieszkający 50km od większej aglomeracji są bezrobotni, a dla czego? Dla tego że nie ma połączenia by dojechać do pracy, a paliwo za drogie bo by wydał wszystko na paliwo co by zarobił.

Ale nie ma to jak latać rządowym samolotem na weekendy do Gdańska do domciu (czy tam skąd on pochodzi) za 22tys. za lot obie strony, zamiast siąść w prywatny samochód i przejechać za 500zł, ale wtedy TUSEK wydał by swoje pieniądze a tak wydaje nasze, moje!!
Dla świętego spokoju mógł by już pojechać tą rządową limuzyną i by koszt wyniósł z ochroną 4tys. ale co się będzie tłukł dziurawymi drogami, przecież drogi są dla ludzi a nie dla niego!!

Taki co ma za dużo, nigdy nie zrozumie tego co ma mało.

Życzę tym co mają tyle że nie muszą narzekać na ceny, tego, by nastała kiedyś zamiana, byście zarabiali tyle co my i by paliwo wtedy było po te wasze "10zł"

#339 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 14:07

A wiesz ile kosztuje pociąg nad morze czy góry? Za 5-cio osobową rodzinę z bagażami zapłacę 500zł za bilety + komunikacja miejska lub sałaciaż na miejescu, więc wyjdzie tyle samo co podróż własnym autem i do tego zatrzymuję się kiedy chcę i gdzie chcę i po co chcę
Nie jadę z jakąś bandą kiboli w w przedziale, nie boję się że gdy usnę to mnie okradną.
Jadąc własnym autem sam decyduję o której wyjeżdżam i kiedy wracam. Sam mogę zadecydować o miejscu zamieszkania na tydzień i nie zastanawiać się czy wsiadłem w odpowiedni autobus by gdzieś dotrzeć czy jadę w przeciwnym kierunku.
A wiesz ile kosztuje np. gdy narzygasz w autobusie? 200-500zł bo liczą Ci zerwanie kursu i sprzątanie, a nigdy nie wiesz czy się nie zatrujesz czymś po drodze lub dziecko nie będzie miało jelitówki. Wyobrażasz sobie że jadąc PKSem łapie Cię sraka a kierowca się nie zatrzyma? Współczuję!

to nie rozumiem o co chodzi skoro podróż samochodem kosztuje tyle samo co pociągiem, a podróżujesz jak sam napisałeś w o wiele bardziej komfortowych warunkach :nie_wiem:

zamiast siąść w prywatny samochód i przejechać za 500zł, ale wtedy TUSEK wydał by swoje pieniądze a tak wydaje nasze, moje

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego że kto by nie był premierem (czy to jest Tusk, Kaczyński, Belka czy ktokolwiek inny) to nie wolno mu wsiąść w prywatny samochód i gdzieś sobie popylać. Tak samo jest z prezydentem. ;)

I jeszcze jedno. Dzisiaj pojechałem zatankować i tak jak przed protestem zapłaciłem 5,79zł/1l więc na razie przynajmniej zmian na "lepsze" nie ma, za to ludzie postali w korkach i przepalili trochę tego drogiego paliwa

#340 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 29 stycznia 2012 - 14:28

a drugie to co powiecie dzieciom jak nie bidze was stać na lodowisko,kino,itp dla nich bo na paliwo tata musi mieć aby do pracy dojechał i na chleb aby zarobił ..

albo powiedz dzieciom i żonie, że wiecie nie pojedziemy na narty na ferie czy nie spędzimy wakacji nad morzem, bo sama podróż w obie strony to całą moja wypłata

A jak Was dziecko zapyta wprost:

Tato, to dlaczego Małgosia(koleżanka z klasy) jedzie na ferie w góry, a na wakacje do Tunezji, chodzi do kina i na lodowisko i jeszcze kieszonkowe ma duże ??

Jak znam życie to odpowiecie, że na pewno jej tato to złodziej i dlatego ma(czasem tak bywa, ale to nie reguła). A może wypadałoby pójść do łazienki, spojrzeć w lustro i się zapytać WHY??

W ramach koleżeńskiej forumowej pomocy kilka odpowiedzi do wyboru:
1/Może mam auto co mnie za dużo kosztuje - pomimo gazu i napraw przed blokiem,
2/Mam niewłaściwą pracę - bo mało zarabiam i nie mam perspektyw,
3/Nie chce mi się nic w życiu zmieniać - bo lubię ponarzekać,
4/Wszyscy to złodzieje - ja jedyny sprawiedliwy,
albo najrzadziej padająca odpowiedź
5/Jestem życiowym nieudacznikiem i jedyne co mi pozostaje to egzystować i czekać aż umrę.

Jest kapitalizm, a Życie to nie je bajka, to je bitwa.

Życzę tym co mają tyle że nie muszą narzekać na ceny, tego, by nastała kiedyś zamiana, byście zarabiali tyle co my i by paliwo wtedy było po te wasze "10zł"

Dziękuję nie skorzystam. A tak na marginesie, to którą odpowiedź byś wybrał ??