Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#301 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:34

Protest miał 2 cele:
* pokazać, że ludzie z całej Polski biora udział, bo to ich sprawa,
* pokazać, że to wypali i faktycznie coś co było z pozoru niewielką akcją urośnie w siłę,

Jak nic nie da to jeszcze ze 2 protesty i sądzę, że będzie to co we Włoszech (:pokoj: za porównanie bo nikomu tego nie życzę:D)

Ktoś tam pisał że powinniśmy pojechac na Warszawę i tam protestować, NIE, dla tego że Ludzie w samej W-wie nie są winni, co da zblokowanie jednego miasta czy protest na Wiejskiej, nie wiele i powiedzą potem że to tylko Warszawiacy protestują.
Trzeba pokazać, że to cała Polska ma już dosyć tych cen unijnych i zarobków ze wschodu.

:tak::up:

#302 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:47

wiedziałem - banda młokosów bierze się za "protestowanie" i jeszcze dorabia do tego ideologię porównując to ze strajkami przeciwko komunie... Nie pamiętają tamtych czasów i pewnie większość by została w domach z obawy przed konsekwencjami, teraz czują się bezkarni i robią zadymę dla samej frajdy.
Przeciw komunie ludzie występowali widząc w tym jakiś sens - chcieli zmiany ustroju i to na konkretny - taki jaki obowiązywał w bogatych krajach zachodu.
Teraz młokosy protestują dla samego protestowania, protest nie ma żadnego konkretnego celu poza magicznym obniżeniem ceny paliwa.
Czy jak paliwo stanieje o 1 grosz to odtrąbicie sukces? Jeśli nie - to jaka obniżka by was zadowoliła?
Powiedzcie w jaki magiczny sposób chcecie obniżyć cenę paliwa - może wymuście protestami by górnicy oddawali od każdej złotówki 5 gr na fundusz paliwowy? Albo lekarze? Rolnicy? Emeryci? Bo ja nie zamierzam dokładać do waszego paliwa.
Nie stać cię - jeździsz komunikacją publiczną albo piechotą. Za daleko? siedzisz w domu. To się nazywa ekonomia.

#303 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:50

Nie stać cię - jeździsz komunikacją publiczną albo piechotą. Za daleko? siedzisz w domu. To się nazywa ekonomia.

Nie pasuje praca, za mało płacą, też siedzisz w domu, nie wolno się poniżać

#304 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:55

Nie pasuje praca, za mało płacą, też siedzisz w domu, nie wolno się poniżać

siedź sobie w domu, ja wolę poszukać innej pracy jak za mało płacą. Ja ci pracy nie znajdę jak sam tego nie chcesz, nie zamierzam też dopłacać z własnej podatkowej kieszeni do twojej egzystencji, więc nie licz na wsparcie

#305 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 stycznia 2012 - 19:38

Czy jak paliwo stanieje o 1 grosz to odtrąbicie sukces? Jeśli nie - to jaka obniżka by was zadowoliła?

4zł za litr PB95 i ON i 4,5 PB98; LPG 1,6zł

Powiedzcie w jaki magiczny sposób chcecie obniżyć cenę paliwa - może wymuście protestami by górnicy oddawali od każdej złotówki 5 gr na fundusz paliwowy? Albo lekarze? Rolnicy? Emeryci? Bo ja nie zamierzam dokładać do waszego paliwa.

To proste, koszt produkcji i marża stacji to jest 2,7zł/litr niech to będzie 3zł i 1zł do skarbu państwa daje 4zł/litr
Już pisałem gdzie wychodzą pieniądze więc nie będe się powtarzał specjalnie dla Ciebie, do tego dołożę aby zabranie 13-tek i 14-tek nauczycielom bo i tak pracują przez 9mc/rok abiora za 12mc oraz zabranie 2mld.zł co rzad sobie odłożył na nagrody!!

I przychodzę do Ciebie mieszkać z rodziną i się żywić. bo też mnie nie stać na komunikację miejską i na buty bo buty zamiast 200zł to kosztują 400zl bo transport podrożał.
Ale co tam Doncortino stać utrzymać moją rodzinę to jak mam blisko do niego to i w cipakach się przelecę :)

Daj zarobić ludziom po 4-5tys.mc to nie będą protestować, a ceny mogą zostać. wtedy będzie już OK.

#306 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 20:11

Czegoś tu nie rozumiem - najpierw piszesz:

Nie jestem bezrobotny i brałem udział w proteście ponieważ już nie długo nie stać mnie będzie dojeżdżać do pracy jak jeszcze trochę ceny pójdą w górę

A po chwili takie stwierdzenie:

To że wydałem dodatkowo 20zł na paliwo to mi wisi, bo jednego dnia sobie nie polatam bokiem, więc koncern paliwowy ani państwo na mnie nie zarobi

Powiedz mi, kto z normalnych ludzi płacze, że praktycznie nie stać go już na dojazdy do pracy bo paliwo takie drogie, a po pracy sobie driftuje...
To się jakoś kupy nie trzyma - na dojazdy do pracy nie ma, ale idiotycznie spala się benzynę na bezmyślne drifty??
Do tego drift to nie tylko bezmyślne spalanie benzyny, ale ponadnormowe zużycie wielu elementów auta.
No cóż Polak rzeczywiście trochę za dużo zarabia - proponuję wzrost cen opon o 200% , no i pewnych podzespołów w samochodach o co najmniej 300% .To by była taka uczciwa podwyżka - taka jaką stosowali najczęściej w komunie. To tak do wiadomości niektórych młodzieńców, żeby wiedzieli o co walczyliśmy w tamtych latach,No i po to żeby im się odechciało durnych wpisów w tym temacie, że oni teraz też walczą podobnie jak kiedyś ich rodzice czy dziadkowie.

#307 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 20:18

Słuchajcie, przestanicie się kłucić i wzajemnie wyzywać.
Forum do tego nie służy by się nawzajem obrażać i nie wiem dlaczego moderatorzy jeszcze nie zareagowali.
Każdy ma prawo wypowiedzenia się, czy jest za czy przeciw, ale nie wyzywać się. Ten kto gada źle na temat tych co są przeciwni protestu, a także tacy którzy źle mówia o tych protestujących to jak by nie było mówi też o osobach będących na forum.

Protest wydaję się słuszny, ma rację i jest jak najbardziej wskazany. Nie można pokazać że nas to nie obchodzi, co rząd robi z cenami paliw.
Przykro mi, że dzisiejszy protest utrudnił życie nie jednemu kierowcy, czy pracownikowi stacji benzynowej, który też nie jest winny temu że paliwa są takie drogie.

Porównanie tego do strajków za czasów komuny… hm, nie wypowiadam się na ten temat. Byłem za młody.

To że kogoś stać na paliwo za 10zł/l, to tylko pogratulować szczęścia w życiu i sobie takiego samego życzyć. Ale chcąc żeby paliwo było po 10zł to tak samo utrudnianie życia innym jak obecny protest który utrudnił życie innym kierowca. Wiec nie wiem po co tak gadka.
Protest odbywał się zgodnie z przepisami ruchu drogowego, co nie można powiedzić o innych kierowcach, tak jak ktoś już to wcześniej wspomniał a dowody można bez problemu znaleźć na „YT”

Jak by nie było, w mediach trabione było na lewo i prawo, w Internecie można było znaleść gdzie, w jakim mieście odbędzie się protest, jakimi ulicami będą się przemieszczać kierowcy, jeżeli ja wiem że coś się dzieje na drogach a mam w tym czasie gdzieś jechać, to sprawdzam czy nie będzie utrudnien na drodze i kombinuje którędy jechac aby nie wylądować w zatwardzeniu. Co niektórzy tez tak mogli zrobić, to przecież nic trudnego. Ale łatwiej narzekać i mieć pretensję do tych, których cos próbują zrobić.

aha. wypadek do którego doszło dziś, miał miejsce na przeciwnym pasie ruchu, wiec nie wiem dlaczego media podały fałszywą informację.

zapomniałem dodać że protest odbył sie dlatego dziś, gdyż jest sobota. mniej ludzi pracuje. osoby biorące w proteście, raczej nie byli bezrobotnymi. aby nie utrudnić życia innym ludziom, a raczej jak najmniejszej ich ilościom, protest nie odbył sie w środku tygodnia.
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/

#308 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 20:28

Powiedz mi, kto z normalnych ludzi płacze, że praktycznie nie stać go już na dojazdy do pracy bo paliwo takie drogie, a po pracy sobie driftuje... To się jakoś kupy nie trzyma - na dojazdy do pracy nie ma, ale idiotycznie spala się benzynę na bezmyślne drifty

Po pierwsze bezmyślne spalanie LPG a nie benzyny, a po drugie "Kupa" Cię obchodzi co ja robię z paliwem które kupuję za swoje pieniądze.
Gdyby Paliwo było po 4zł to bym nie jeździł na LPG po 2,6zł no chyba że LPG będzie po 1,6zł :)
Ważne jest to że innych członków UE za godzinę pracy stać na 8-10l PB a nas na 2,5l.
A oto link do protestu Lubelskiego :)
http://www.kurierlub...aleria-material

#309 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 20:47

A oto link do protestu Lubelskiego
http://www.kurierlub....leria-material

widać Twoją Omegę
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.

[SIGPIC][/SIGPIC]

#310 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:01

widać Twoją Omegę

Jechałem jako drugi, ten pierwszy to organizator potem się gdzieś tam kręciłem między 2 a 5 miejscem, ale ciągle w czołówce , już taki jestem :p

#311 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:09

Ważne jest to że innych członków UE za godzinę pracy stać na 8-10l PB a nas na 2,5l.

I to jest właśnie to - typowa niewiedza, a po niej pisanie głupot.
Czy całość w życiu przeliczasz na benzynę???
A może policzmy inaczej:

Koszt czynszu za mieszkanie 3 pokojowe w Niemczech - często i gęsto od 500 do 1000 Euro na miesiąc - zimne !!!!!

Płacisz tyle w Polsce???

Koszt lakierowania jednego elementu w samochodzie - 200 Euro w górę!!!

Płacisz tyle w Polsce???

Podatek drogowy - choćby za auto o poj. 2 litrów - z kat. Euro2 od 200 Euro

Płacisz tyle w Polsce???

Ubezpieczenie auta - tak kwartalnie po 200, 250 Euro.

Płacisz tyle w POlsce???

Bochenek chleba w piekarni 1 kg - 4 Euro

Płacisz tyle w Polsce???

I tak bym wymieniał , aż by Ci szczena opadła do ziemi i dopiero wtedy mógłbyś te litry benzyny przeliczać.

Nie mówię, że ludziom w Niemczech żyje się gorzej jak w Polsce, ale takie właśnie przykłady zachodniego niby dobrobytu to możesz ...........

#312 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:11

4zł za litr PB95 i ON i 4,5 PB98; LPG 1,6zł

To proste, koszt produkcji i marża stacji to jest 2,7zł/litr niech to będzie 3zł i 1zł do skarbu państwa daje 4zł/litr
Już pisałem gdzie wychodzą pieniądze więc nie będe się powtarzał specjalnie dla Ciebie, do tego dołożę aby zabranie 13-tek i 14-tek nauczycielom bo i tak pracują przez 9mc/rok abiora za 12mc oraz zabranie 2mld.zł co rzad sobie odłożył na nagrody!!

I przychodzę do Ciebie mieszkać z rodziną i się żywić. bo też mnie nie stać na komunikację miejską i na buty bo buty zamiast 200zł to kosztują 400zl bo transport podrożał.
Ale co tam Doncortino stać utrzymać moją rodzinę to jak mam blisko do niego to i w cipakach się przelecę :)

Daj zarobić ludziom po 4-5tys.mc to nie będą protestować, a ceny mogą zostać. wtedy będzie już OK.

czyli 1,7 zł na litrze zmniejszenia wpływów do budżetu... rewelacja. Przy rocznym zużyciu ok. 25 mld litrów paliwa budżet ma dochód ok. 67mld.
Obniżmy więc narzuty do 1 zł na litrze. Załóżmy optymistycznie, że po obniżeniu ceny paliwa konsumpcja wzrośnie o 50% do 38 mld litrów rocznie (choć trudno sobie wyobrazić taką ilość samochodów na drogach, ale niech będzie), czyli wpływy do budżetu wyniosą 38mld. Zatem w optymistycznej wersji w budżecie zabraknie ok. 30 mld zł. Ty proponujesz oszczędności, które dadzą może z 3 mld. Jeszcze poszukaj 25 mld.

#313 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:23

ale takie właśnie przykłady zachodniego niby dobrobytu to możesz ...........

Tylko niemca jak nie stać na płacenie za mieszkanie czy wodę czy prąd to nikt go z mieszkania nie wyrzuci bo za niego płaca, jak nie ma pracy to opłacają mu czynsz, dają kasę na żarcie, może nie starczy na paliwo ale starczy by żyć i mieć gdzie mieszkać. nikt mu nie zabiera zasiłku po pół roku czy nawet roku, lecz gdy nie jest w stanie sobie znaleźć pracy to dostaje zasiłek dożywotnio.

Ty proponujesz oszczędności, które dadzą może z 3 mld.

Tylko 2mld. rząd sobie zostawił na nagrody!!
Premier wydaje co weekend 22tys.zł na latanie sobie samolotem na weekendy do domu to przez rok mamy 1mln!! A jak harata w gałę to wożą go rządowe limuzyny z BORem !!
Milion do miliona i zbierają się miliardy.
To jest tylko jedna osoba, nie chciał bym rozliczyć wszystkich!!

Tu szukajmy oszczędności!!

Coś jeszcze? możemy się tak targować różnymi argumentami a i tak mnie nie przekonacie i wielu innych że nie mamy racji, jak wam tak dobrze i uważacie że mamy zawalisty rząd to podzielcie się z biednymi swoimi bogactwami, by każdy człowiek miał równo a nie jeden wszystko a drugi *****!!

#314 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:32

Tylko 2mld. rząd sobie zostawił na nagrody :)

nagrody dla rządu w zeszłym roku to ok. 20 mln zł. Nie wiem dlaczego pomnożyłeś to razy sto, ale raczej się temu nie dziwię. Szukasz argumentów na oślep i to widać.
Ja ostatnio wypadłem z obiegu, ale jeszcze dwa lata temu budżet państwa znałem dość dobrze, przypuszczam, że obecny budżet nie różni się istotnie od tego z 2010 r. W Lublinie macie chyba na KUL wydział ekonomiczny, zamiast na protesty idź na jakiś wykład z finansów publicznych, albo choćby ekonomii.

Żeby było jasne - też chciałbym płacić mniej za paliwo. Teraz dla oszczędności jeżdżę na gazie. Jednak w odróżnieniu do niektórych zdaję sobie sprawę, że obniżenie cen paliw jest po prostu nierealne. A rząd ma na to taki wpływ, jak na opady śniegu.
Dlatego proponuję by protestować np. przeciwko Solidarności, która chce wycofania się z planu podwyższenia wieku emerytalnego. Albo przeciwko przywilejom górników czy nauczycieli. Przeciwko dofinansowaniu rolników. Itp itd.

#315 OFFLINE   Benedykt

Benedykt
  • 115 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:41

Tylko niemca jak nie stać na płacenie za mieszkanie czy wodę czy prąd to nikt go z mieszkania nie wyrzuci bo za niego płaca,

A o czym sam pisałeś parę postów poniżej - o bezrobociu Niemca , Polaka - czy o tym ile może ten i ten kupić sobie benzyny za godzinę pracy?
Widzę, że idziesz już jak dzik na oślep , byle tylko na Twoje wyszło.
Dziecinne zagrywki...

#316 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:43

nagrody dla rządu w zeszłym roku to ok. 20 mln zł. Nie wiem dlaczego pomnożyłeś to razy sto, ale raczej się temu nie dziwię. Szukasz argumentów na oślep i to widać.

To trzeba było posłuchać wypowiedzi po ustaleniu budżetu na 2012r.
Szkoda mi już pisać, bo bronisz rządu jak wściekły Pitbul który dostaje żreć z ręki premiera!!

#317 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 21:50

To trzeba było posłuchać wypowiedzi po ustaleniu budżetu na 2012r.
Szkoda mi już pisać, bo bronisz rządu jak wściekły Pitbul który dostaje żreć z ręki premiera!!

widzisz, nie potrafisz odpowiedzieć rzeczowo, tylko rzucasz jakieś inwektywy...
Nie potrafisz podać rzeczowych argumentów, bo ich po prostu nie ma.
Takie życie - latem jest ciepło, zimą zimno, a paliwo jest drogie. Nic z tym nie zrobisz.

#318 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:01

Bandą ****** to Ty jesteś!

Nie jestem bezrobotny i brałem udział w proteście ponieważ już nie długo nie stać mnie będzie dojeżdżać do pracy jak jeszcze trochę ceny pójdą w górę, a wtedy Ty będziesz znów narzekał że bezrobotni są na utrzymaniu ludzi pracujących.
Jeżeli stać Cię by paliwo kosztowało 10zl to połowę Twoich zarobków powinni Ci zabrać i rozdać biednym bo Cie stać.
Niestety 80% naszego społeczeństwa stać na paliwo w cenie 4-4,5zł a nie 6.

Byłem na proteście i przebiegał bardzo grzecznie. Wyjechaliśmy z Lublina w stronę W-wy. Nie łamaliśmy przepisów co nie można powiedzieć o innych kierowcach, którzy to wyprzedzali auta po prawej stronie, lub jechali na 3-go przez podwójną ciągłą, skrzyżowania itp. Trafił się nawet ****** TIRem, który wyjechał chłopakom prowadzącym na czołówkę i w ostatnim momencie odbił, to jest dopiero debilizm.

Ktoś tam pisał że powinniśmy pojechac na Warszawę i tam protestować, NIE, dla tego że Ludzie w samej W-wie nie są winni, co da zblokowanie jednego miasta czy protest na Wiejskiej, nie wiele i powiedzą potem że to tylko Warszawiacy protestują.
Trzeba pokazać, że to cała Polska ma już dosyć tych cen unijnych i zarobków ze wschodu.

Jeżeli to nie będzie skutkowało, będzie kolejny protest, ale następny już nie będzie w sobotę, kolejny będzie w środku tygodnia w godzinach szczytu, zobaczymy co wtedy zrobią.

To że wydałem dodatkowo 20zł na paliwo to mi wisi, bo jednego dnia sobie nie polatam bokiem, więc koncern paliwowy ani państwo na mnie nie zarobi :)

Cena paliw jest głównym sprawcą podwyżek cen wszystkiego, ponieważ wszystko opiera się na transporcie, droższy transport droższy produkt.

Jeżeli nie będzie nas stać na produkt, to Ci co jazda zarabiają na życie, nie będą mieli czego wozić, więc przykro mi Tomspeed, ale Ciebie też w niedługim czasie będzie czekał koczowniczy tryb życia, tylko wtedy będziesz mógł zaprotestować własnej głupocie, ze nie wyszedłeś na ulicę kiedy było trzeba!!

ty chyba masz problem z czytaniem i jednoczesnym rozumieniem tekstu, ktory czytasz.

co do bandy debi.i.
zaraz potem napisalem o ich komentarzach na kanale 19 - szczeniackie gadanie,
co do bezrobotnych - kazdy na protescie byl na wolnym bez roboty, bezrobotny, niepracujacy, mial urlop, byl po pracy. czyli nie pracowal.
jak mam jeszcze to inaczej napisac zebys zrozumial.

zaden koczowniczy tryb zycia mnie nie czeka, skad niby wiesz ze cos woze i dzieki temu zarabiam??
woze siebie swoim autem i z tym wszystkim swoje umiejetnosci, to co mi zabiora?? nie wiesz co robie wiec sie nie wypowiadaj.
dlaczego mowisz ze moja glupota. twierdzisz ze jestem glupi??
ciebie nie obrazalem, nie odnosilem sie do twojego stopnia inteligencji.

i jeszcze raz to napisze. ludzie ktorzy robili protest na obwodnicy tojmiasta to banda pajacow.
bo jak inaczej wytlumaczyc teksty jakie mowili na cb-adiu.

przyklad :
duzy mobil sie spieszyl bo mu czas jazdy/pracy sie konczyl i prosil o przepuszczenie by mogl zjechac na pauze.
odpowiedz na cb. "twoj problem my do mamy w du*ie", jest protest wiec jedz za nami"

byl drugi zaraz za prowadzacymi slimacza jazde.

robic protest tego typu to tez trzeba sie umiec zachowac.
no ale w naszym kraju widzimy jak sie rozne protesty koncza
szczeniackie zachowanie mlodych pajacow.
tylko brakowalo starc z policja i rzucianie kamieniami jak to mialo miejsce na protescie przeciw ACTA.
nie tedy droga.
wszystko trzeba robic z jajem, a nie huuuraaa i do przodu, czasy ulanow sie skonczyly.
taktyka sie liczy a nie ulanska fantazja

myslicie, ze ktos was bedzie traktowac powaznie jak sie sami nie potraficie powaznie zachowac i zorganizowac??

ogloszony jeden przejazd w slimaczym tempie na obwodnicy w kolumnie to mozna jeszcze przebolec, ale nie siedem czy tez dziesiej kolumn rozsianych co kilka kilometrow.

no ale jak jedni jechali to zaraz inni co akurat w pracy nie byli "bezrobotni" to stwierdzili ze sie przylacza i tez pojada powoli. a ze sie spoznili i wyruszyli 40 minut pozniej, no coz liczy sie zabawa przeciez, panow w golfach po agrotuningu
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#319 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:14

robic protest tego typu to tez trzeba sie umiec zachowac.
no ale w naszym kraju widzimy jak sie rozne protesty koncza
szczeniackie zachowanie mlodych pajacow.
tylko brakowalo starc z policja i rzucianie kamieniami jak to mialo miejsce na protescie przeciw ACTA.
nie tedy droga.
wszystko trzeba robic z jajem, a nie huuuraaa i do przodu, czasy ulanow sie skonczyly.
taktyka sie liczy a nie ulanska fantazja

myslicie, ze ktos was bedzie traktowac powaznie jak sie sami nie potraficie powaznie zachowac i zorganizowac??

o

ale widzisz rzucanie kamieniami dało konsekwencje. są zmiany co do ACTA w innych częściach świata tez protestują i co myślisz ze jest inaczej..nie widzisz tego media nie przekażą i nie wiesz ...
a ciekawe jak Twoja babcia protestowała z dziadkiem niedawno jak bronią Rydzyka to jak ich nazwiesz

#320 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 22:23

a ja myślę, że powinniście sie troszkę pohamować i nie obrażać się wzajemnie.
wyrażajcie swoje zdanie, ale nie obrażajcie sie wzajemnie, pisząc który jest bardziej głupszy od drugiego. jak dzieci.
jestem ciekaw jak razem zasiądziecie do wspólnego browarku?? czy tez będziecie sobie pluć jadem w twarz??

[SIGPIC][/SIGPIC]