Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#281 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 stycznia 2012 - 16:02

Telewizja kłamie. Wieści z pierwszej ręki są wiarygodniejsze :)

#282 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 28 stycznia 2012 - 16:24

coś mi ta kolejka przypomina

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#283 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:15

no to ja dzisiaj bralem udzial w protescie na trojmiejskiej obwodnicy, ale calkiem niechcacy.
po prostu jechalem sobie i wpakowalem sie na protest.
dwie sekundy szybciej jakbym wjechal na obwodowa to byl ten peleton wyprzedzil.
wiekszej bandy ****** to ja jeszcze nie widzialem.
to co mowili na kanale 19 to wola o pomste do nieba,

a kto jechal na czele?? szczeniak w wiesvagenie golfie,
oglnie to sami mlodzi siedzieli w autach.

mieli miec jeden przejazd, ale jak za 30 minut wracalem obwodnica to co chwila jeszcze jechali, ja naliczylem 7 takich grup. ile bylo w miedzy czasie jak mnie nie bylo na obwodnicy to nie wiem.

protest niech sobie jest, tylko dlaczego uderza on w innych kierowcow??
dlaczego zwykly kowalski ma cierpiec przez to ze grupa bezrobotnych sobie przejazdzke zrobila w zolwim tempie.

nie tedy droga. ci, ktorzy maja wplyw na cene paliw nie odczuli tego protestu.
ucierpieli zwykli obywatele, ktorzy chcieli sie po prostu dostac do domu, lub do pracy.

ps. nie zauwazylem zadnej omegi ;)
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#284 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:22

Pradoksalnie na tym protescie zarobia i tak stacje paliw to raz. Jak ktos tego nie rozumie to powinien przestac jezdzic autem. A dwa - blokowanie obwodnic/autostrad nie ma zadnego sensu, natomiast zablokowanie stolicy juz by mialo...

#285 OFFLINE   marek_kloss

marek_kloss

......

• 4 923 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:25

Protest jet potrzebny , został zauważony że społeczeństwo się na takie ceny nie zgadza .

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

#286 OFFLINE   jarecky

jarecky

## za miedzą :-( ##

• 286 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:27

protest niech sobie jest, tylko dlaczego uderza on w innych kierowcow??
dlaczego zwykly kowalski ma cierpiec przez to ze grupa bezrobotnych sobie przejazdzke zrobila w zolwim tempie.

ucierpieli zwykli obywatele, ktorzy chcieli sie po prostu dostac do domu, lub do pracy.

ps. nie zauwazylem zadnej omegi ;)

Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem takiej wypowiedzi:masakra::masakra::masakra:Może jestem za głupi,ale siedzieć w domu na pupie nie będe!!Co do omeg to było kilka(przynajmniej w dolnośląskim)A i bezrobotny tez nie jestem!! czyli rozumiem że tobie i wszystkim zwykłym kowalskim ceny paliw pasują??:zdziwko1::smiech:
Oddam 3,2 v6 w dobre ręce :D

#287 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:34

Jak ktos tego nie rozumie to powinien przestac jezdzic autem. A

W ten sposób podchodząc do sprawy dalej bylibyśmy Polską Rzeczpospolitą Ludową, przychodzi taki czas, że nie liczą się koszty po prostu trzeba coś zrobić.

#288 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:52

wszystkim zwykłym kowalskim ceny paliw pasują

Zwykly Kowalski umie liczyc i jak widzi ze cena przestaje pasowac to zaczyna sie ograniczac a nie jezdzi sobie w zolwim tempie na paliwie ktore dla niego jest zadrogie.
Juz kiedys w ktoryms temacie o paliwach pisalem ze lepiej miec wplyw z akcyzy od 80l po 4,50 niz od 40l po 5,60 ale jak widac rzad ktory sami wybralismy jest innego zdania.

trzeba coś zrobić.

Jak sie cos robi to trzeba robic to z glowa. A blokowanie autostrad czy tankowanie po 2 zeta ma taki sam skutek jak postawienie w oknie gromnicy.
Do tej pory jedyne co daly te protesty to to ze uczestnicacy w nich beda musieli szybciej zatankowac :lol:
Gornicy jak o cos walczyli z rzadem to nie szli na autostrade tylko pod sejm, kancelarie premiera itp. itd.

#289 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 17:57

Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem takiej wypowiedzi:masakra::masakra::masakra:Może jestem za głupi,ale siedzieć w domu na pupie nie będe!!Co do omeg to było kilka(przynajmniej w dolnośląskim)A i bezrobotny tez nie jestem!! czyli rozumiem że tobie i wszystkim zwykłym kowalskim ceny paliw pasują??:zdziwko1::smiech:

bezrobotni to ci ktorzy dzisiaj protestowali,

bo co jak co ale w pracy to oni nie byli, mieli wolne, ale za to utrudniali jazde tym, ktorzy ta jazda zarabiaja na zycie, utrzymanie rodzin itp.

i to jest nie fer.

ja nie narzekam na ceny paliw. jestem nawet za tym by litr kosztowal 10 zl.

ja zaleje do pelna, bo musze zalac, zeby potem miec z tego zysk, ale ten, ktory nie musi jezdzic, by sie 20 razy zastanowil zanim by odpali auto, zeby do sklepu po bulki podjechac i wsiadlby na rower,

ja mialbym dzieki temu pusta droge, mniejsze spalanie, plynniejsza jazda, wolniejsze zuzywanie sie pojazdu, czyli mniejsze koszta eksploatacji.

:Może jestem za głupi,ale siedzieć w domu na pupie nie będe!!

to nie siedz. "uderz" w tych, ktorzy maja plyw na cene paliw, a nie w tych, ktorzy nie maja nic do tego.

W ten sposób podchodząc do sprawy dalej bylibyśmy Polską Rzeczpospolitą Ludową, przychodzi taki czas, że nie liczą się koszty po prostu trzeba coś zrobić.

z PRL-em mi tu nie wyjezdzaj, bo strajki w tym okresie nie uprzykszaly zycia ludziom bezposrednio w nich nie uczestniczacych
wiec nie porownuj bo nie masz do czego

#290 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:02

ja nie narzekam na ceny paliw. jestem nawet za tym by litr kosztowal 10 zl.

ja mialbym dziek temu pusta droge, mniejsze spalanie, plynniejsza jazda,

Skoro jesteś za tym aby paliwo było po 10zł to chyba żadna różnica dla Ciebie czy auto spaliło 1L więcej czy 1L mniej ?

#291 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:05

I tak to jest. Co i kiedy by nie było to zawsze kogoś dotknie:) Nie da się zrobić protestu, żeby nikogo nie dotknął.

#292 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:06

z PRL-em mi tu nie wyjezdzaj, bo strajki w tym okresie nie uprzykszaly zycia ludziom bezposrednio w nich nie uczestniczacych
wiec nie porownuj bo nie masz do czego

Grzecznie zapytam ile to latek miałeś wtedy?? Co możesz powiedzieć jak to wyglądało??

#293 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:07

TOMSPEED, to co proponujesz, ale tak konkretnie, w punktach?

#294 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:16

Skoro jesteś za tym aby paliwo było po 10zł to chyba żadna różnica dla Ciebie czy auto spaliło 1L więcej czy 1L mniej ?

nie robi mi roznicy czy spalilo litr mniej, czy litr wiecej,

czas prosze ja ciebie jest cenniejszy niz tam litr ropki.

TOMSPEED, to co proponujesz, ale tak konkretnie, w punktach?

w jakich punktach??

no dobra jeden, zablokujcie dojazd do sejmu, senatu kancelari premiera itp.

bo dlaczego mi zablokowaliscie dzisiaj droge?? ja ceny paliw ustalam?? ja pobieram akcyze??

Grzecznie zapytam ile to latek miałeś wtedy?? Co możesz powiedzieć jak to wyglądało??

a powiedz mi jakie to ma znaczenie??
co ma piernik do wiatraka?? jeszcze powiedz ze sie pomylilem.

I tak to jest. Co i kiedy by nie było to zawsze kogoś dotknie:) Nie da się zrobić protestu, żeby nikogo nie dotknął.

ale mozna zrobic tez tak, ze nie dotknie az tak duzej grupy ludzi jak dzisiaj.

dlaczego nie bylo pretestow w srode dajmy na to.
ano dlatego, ze ktos by musial sie z pracy zwolnic. ale utrudnic ja komus innemu to juz nie jego problem,

#295 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:19

w jakich punktach

no dobra jeden, zablokujcie dojazd do sejmu, senatu kancelari premiera itp.

bo dlaczego mi zablokowaliscie dzisiaj droge ja ceny paliw ustalam ja pobieram akcyze

Może potrzeba zrobić protest tych, co nie chcą protestu?

#296 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:24

matko polko, dalej nic nie rozumiecie.

protest w takiej formie nie przyniesie spodziawanego efektu, zwykly kowalski, jako cel powolnej jazdy nie jest wladny zmienic ceny paliwa.

protestujcie, mamy demoracje,
jak bedzie paliwko po 3 zlocisze to bede sie cieszyc, ale jak bedzie po 8 to rozpaczac nie bede.

nie kumam tylko tych ludzi, ktorzy maja wielkopojemnosciowe silniki i placza, ze ich nie stac na zalanie auta,
zmusza ich ktos do posiadania takiego auta??

jezeli tam dzisiejszy protest przyniesie oczekiwany przez was skutek, to osobiscie przeprosze was tutaj za to ze mieliscie racje utrudniajac mi jazde

#297 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:25

wiekszej bandy ****** to ja jeszcze nie widzialem.

Bandą ****** to Ty jesteś!

bezrobotni to ci ktorzy dzisiaj protestowali, bo co jak co ale w pracy to oni nie byli, mieli wolne, ale za to utrudniali jazde tym, ktorzy ta jazda zarabiaja na zycie, utrzymanie rodzin itp. i to jest nie fer. ja nie narzekam na ceny paliw. jestem nawet za tym by litr kosztowal 10 zl.

Nie jestem bezrobotny i brałem udział w proteście ponieważ już nie długo nie stać mnie będzie dojeżdżać do pracy jak jeszcze trochę ceny pójdą w górę, a wtedy Ty będziesz znów narzekał że bezrobotni są na utrzymaniu ludzi pracujących.
Jeżeli stać Cię by paliwo kosztowało 10zl to połowę Twoich zarobków powinni Ci zabrać i rozdać biednym bo Cie stać.
Niestety 80% naszego społeczeństwa stać na paliwo w cenie 4-4,5zł a nie 6.

Byłem na proteście i przebiegał bardzo grzecznie. Wyjechaliśmy z Lublina w stronę W-wy. Nie łamaliśmy przepisów co nie można powiedzieć o innych kierowcach, którzy to wyprzedzali auta po prawej stronie, lub jechali na 3-go przez podwójną ciągłą, skrzyżowania itp. Trafił się nawet ****** TIRem, który wyjechał chłopakom prowadzącym na czołówkę i w ostatnim momencie odbił, to jest dopiero debilizm.

Ktoś tam pisał że powinniśmy pojechac na Warszawę i tam protestować, NIE, dla tego że Ludzie w samej W-wie nie są winni, co da zblokowanie jednego miasta czy protest na Wiejskiej, nie wiele i powiedzą potem że to tylko Warszawiacy protestują.
Trzeba pokazać, że to cała Polska ma już dosyć tych cen unijnych i zarobków ze wschodu.

Jeżeli to nie będzie skutkowało, będzie kolejny protest, ale następny już nie będzie w sobotę, kolejny będzie w środku tygodnia w godzinach szczytu, zobaczymy co wtedy zrobią.

To że wydałem dodatkowo 20zł na paliwo to mi wisi, bo jednego dnia sobie nie polatam bokiem, więc koncern paliwowy ani państwo na mnie nie zarobi :)

Cena paliw jest głównym sprawcą podwyżek cen wszystkiego, ponieważ wszystko opiera się na transporcie, droższy transport droższy produkt.

Jeżeli nie będzie nas stać na produkt, to Ci co jazda zarabiają na życie, nie będą mieli czego wozić, więc przykro mi Tomspeed, ale Ciebie też w niedługim czasie będzie czekał koczowniczy tryb życia, tylko wtedy będziesz mógł zaprotestować własnej głupocie, ze nie wyszedłeś na ulicę kiedy było trzeba!!

#298 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:26

ale mozna zrobic tez tak, ze nie dotknie az tak duzej grupy ludzi jak dzisiaj.

dlaczego nie bylo pretestow w srode dajmy na to.
ano dlatego, ze ktos by musial sie z pracy zwolnic. ale utrudnic ja komus innemu to juz nie jego problem,

Można, owszem można i wtedy też dotknie kogoś kto jedzie do pracy, albo do szkoły. Też będzie narzekanie, wyzwiska itd.
Ja tam się mogę z pracy zwolnić i nawet w piątek jechać jak potrzeba.
Prawda taka, że w każdy dzień tygodnia ktoś będzie narzekał, marudził i mu nie będzie z jakiegoś względu pasować.
Ale najlepiej siedzieć w domu, narzekać na ceny, że paliwo drożeje i sobie tłumaczyć, że tak już musi być:masakra:

Uważam, że następny protest powinno się w piątek popołudniu zrobić:D

A jak będzie potrzeba to chętnie do Warszawy też pojadę:D

A wracając do kanału 19 to u nas też grzecznie było dopóki kierowcy ciężarówek nie zaczęli mięsem rzucać.
Jak się komuś czas kończył to ich przepuściliśmy niech jadą na parking. Tak, że nie mów, że to protestujący wyzwiskami się posługiwali (jesliu tak było to nie wszędzie).

#299 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:27

ale jak bedzie po 8 to rozpaczac nie bede.

A od ilu za litr zaczniesz?

#300 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 28 stycznia 2012 - 18:29

nie kumam tylko tych ludzi, ktorzy maja wielkopojemnosciowe silniki i placza, ze ich nie stac na zalanie auta,
zmusza ich ktos do posiadania takiego auta

Ja mam silnik 4.0 L w benzynie i nie płaczę, tankuje zawsze do pełna z własnej kieszeni (2-3 razy w tygodniu). Nikt mnie do tego nie zmusza ale też nie zamierzam zmienić auta na skutera. Jeśli ceny były by niższe to na pewno jak każdy bym się cieszył. Poczekamy, zobaczymy czy protest coś dał