Bo że straszniej, to na pewno.
Nie wiem czy może być "straszniej" od obecnych rządów ...
Napisany 25 stycznia 2012 - 17:29
Bo że straszniej, to na pewno.
Napisany 25 stycznia 2012 - 18:02
Napisany 25 stycznia 2012 - 18:26
widzisz tego nie przewidziałem
szkoda że nie zobaczyłeś w tym ironiiale cóż - czytać każdy umie, czytać ze zrozumiem - już nie. Podobno ponad połowa osób nie rozumie treści i tu chyba mamy tego przykład :oonie:
więc może załóżmy Partia paliwa po 2 złote ? spora szansa na przekroczenie progu wyborczego
Napisany 25 stycznia 2012 - 18:26
Napisany 25 stycznia 2012 - 18:53
Podałem przykłady nim. wydobycie i sprzedaż gazu łupkowego, rozwój przedsiebiorstw państwowych oraz mniejsza liczba posłów i senatorów. Myslalem e to jest pręgierz i mozna pisać co sie chce ale jednak dostalem ostrzezenie za nawoływanie do przemocy ale nie o tym tu mowa.
Protest musi byc, innaczej rząd dalej będzie sie panoszył jak tylko moze
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:03
za łamanie regulaminuza co dostałeś ostrzeżenie
konkretnie czego sie ono tyczy
znowu jakiś nadgorliwy...
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:04
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:17
taki OT
a wracając do tematu, to taki komentarz dziś usłyszałem:
1. dobrze, że będą jechali pomału, bardzo poprawi się bezpieczeństwo w tym czasie
2. będzie sporo aut, które potem trzeba zatankować, czyli wpłynie sporo akcyzy do budżetu, co w sumie dla państwa na lepsze wyjdzie
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:24
wiesz, mi nie musisz tego mówić, ale politycy się cieszą bo deficyt zmalejeale to bez sensu ten 2 punkt
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:25
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:45
Napisany 25 stycznia 2012 - 19:55
Trzeba więc komuś te pieniądze zabrać. Jeśli macie jaja to w ramach protestu wskażcie od razu komu te pieniądze odebrać
Napisany 25 stycznia 2012 - 20:03
Napisany 25 stycznia 2012 - 20:11
też się z tym zgadzam, a na dokładke takie info dziś wyskoczyło:Po czwarte - Nauczyciele
80 proc. samorządów do końca stycznia wypłaci nauczycielom specjalne wyrównanie w postaci tzw. czternastki, informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Samorządy muszą to zrobić, jeśli w ciągu roku nie stać ich było na zapewnienie pedagogom pensji gwarantowanych przez Kartę Nauczyciela. "DGP" twierdzi, że nauczyciele dostaną pieniądze bez względu na jakość ich pracy. Niektórzy nawet po 3 tys. zł.
Napisany 25 stycznia 2012 - 20:27
Po drugie - odebrać mieszkania które dają wojsku i nie tylko, ZA DARMO (Za moje)
Po trzecie - Znieść wcześniejsze emerytury dla budżetówki.
Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40
Po piąte - Kupować trochę tańsze samochody służbowe, nie potrzeba fur za tyle kasy.
Po szóste - Krajem powinno rządzić max 20-30 osób a nie setki. W USA w senacie zasiada 100 osób i tyle samo w Polsce, to jest przykład a takich porównań jest wiele, a USA jest 30 razy większe od Polski.
Po siódme - Zaprzestać budowanie pałaców ZUSom, KRUSom, Izbom Skarbowym i innym urzędom.
Po ósme - Rozliczyć dokładnie wszystkich rządzacych krajem i poszczególnymmi miastami z ich wydatków i spradzić czy narzedzia słóżbowe sa wykorzystywane służbowo, a nie prywatnie
Napisany 25 stycznia 2012 - 20:37
Napisany 25 stycznia 2012 - 21:18
po pierwsze, pozwalniać wszystkich pierdzistołków którym załatwili pracę, w sejmie , senacie, senacikach i urzedach.
Po szóste - Krajem powinno rządzić max 20-30 osób a nie setki. W USA w senacie zasiada 100 osób i tyle samo w Polsce, to jest przykład a takich porównań jest wiele, a USA jest 30 razy większe od Polski.
Po drugie - odebrać mieszkania które dają wojsku i nie tylko, ZA DARMO!! (Za moje)
Po trzecie - Znieść wcześniejsze emerytury dla budżetówki.
Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40!!
Po piąte - Kupować trochę tańsze samochody służbowe, nie potrzeba fur za tyle kasy.
Po siódme - Zaprzestać budowanie pałaców ZUSom, KRUSom, Izbom Skarbowym i innym urzędom.
Po ósme - Rozliczyć dokładnie wszystkich rządzacych krajem i poszczególnymmi miastami z ich wydatków i spradzić czy narzedzia słóżbowe sa wykorzystywane służbowo, a nie prywatnie!!
Na razie skończyły mi się pomysły na oszczędności, ale to z pewnością by wystarczyło a i na pewno jeszcze by zostało, nawet gdyby obniżyć Akcyze, Podatek i inne opłaty i z ceną paliwa zejść, do ceny dostosowanej do zarobków w Polsce czyli do 4zł
Więc po co chrzanienie o zaciskaniu pasa przez nas, zaciskali pasa po wojnie, bo Polska się odbudowuje, zaciskaliśmy pasa za PRL bo Polska się rozbudowuje, a teraz zaciskamy pasa bo Polska z budowie i kryzys na świecie.
Tusk dobrze powiedział ze wyprowadzi ludzi na ulice, tylko nie myślał że przeciwko sobie!!
Już nie długo!!
Napisany 26 stycznia 2012 - 01:36
My, jako Polacy musimy kombinować. Ciężko jest nam zapłacić podatek, bo po co? lepiej dorobić na czarno. Bardzo ubolewam nad tym. Na zrywy to jest wielu chętnych, ale jak ma być praca organiczna, to już się nikomu nie chce.
Napisany 26 stycznia 2012 - 07:12
My, jako Polacy musimy kombinować. Ciężko jest nam zapłacić podatek, bo po co? lepiej dorobić na czarno. Bardzo ubolewam nad tym. Na zrywy to jest wielu chętnych, ale jak ma być praca organiczna, to już się nikomu nie chce.
My Polacy w większości, oprócz Karburatora i innych nieznanych z nicka(chyba, że się tu ujawnią)...wiele wysiłku włożone w post, ale prosiłbym o nie wypowiadanie się za wszystkich.
Napisany 26 stycznia 2012 - 07:39