Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#241 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 stycznia 2012 - 17:29

Bo że straszniej, to na pewno.

Nie wiem czy może być "straszniej" od obecnych rządów ...

#242 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2012 - 18:02

Kaczyński skutecznie zochydził Polakom życie i polityke dlatego wiekszości wydaje się że jeden ,jedyny ,nieomylny, ryży kłamca może nas wyprowadzić z "kryzysu" .... są w wielkim błędzie

#243 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 25 stycznia 2012 - 18:26

widzisz tego nie przewidziałem ;)

szkoda że nie zobaczyłeś w tym ironii :masakra: ale cóż - czytać każdy umie, czytać ze zrozumiem - już nie. Podobno ponad połowa osób nie rozumie treści i tu chyba mamy tego przykład :oonie:

więc może załóżmy Partia paliwa po 2 złote ? spora szansa na przekroczenie progu wyborczego

to nie wypisuj jakiś dyrdymałów.

nie jesteś za , to zmień post. proste i logiczne.:tank:

#244 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 25 stycznia 2012 - 18:26

Podałem przykłady nim. wydobycie i sprzedaż gazu łupkowego, rozwój przedsiebiorstw państwowych oraz mniejsza liczba posłów i senatorów. Myslalem e to jest pręgierz i mozna pisać co sie chce ale jednak dostalem ostrzezenie za nawoływanie do przemocy ale nie o tym tu mowa.
Protest musi byc, innaczej rząd dalej będzie sie panoszył jak tylko moze

#245 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 25 stycznia 2012 - 18:53

Podałem przykłady nim. wydobycie i sprzedaż gazu łupkowego, rozwój przedsiebiorstw państwowych oraz mniejsza liczba posłów i senatorów. Myslalem e to jest pręgierz i mozna pisać co sie chce ale jednak dostalem ostrzezenie za nawoływanie do przemocy ale nie o tym tu mowa.
Protest musi byc, innaczej rząd dalej będzie sie panoszył jak tylko moze

za co dostałeś ostrzeżenie????
konkretnie czego sie ono tyczy

znowu jakiś nadgorliwy...

#246 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:03

za co dostałeś ostrzeżenie
konkretnie czego sie ono tyczy

znowu jakiś nadgorliwy...

za łamanie regulaminu

ja widzę coraz większą agresję tutaj tych, co namawiają do protestu:hmm:
jeśli ktoś ma inne zdanie to nie znaczy, że trzeba na niego naskakiwać...
protest się odbędzie i chyba nie ma potrzeby dalej bić piany??
taki OT

a wracając do tematu, to taki komentarz dziś usłyszałem:
1. dobrze, że będą jechali pomału, bardzo poprawi się bezpieczeństwo w tym czasie
2. będzie sporo aut, które potem trzeba zatankować, czyli wpłynie sporo akcyzy do budżetu, co w sumie dla państwa na lepsze wyjdzie

:D

#247 OFFLINE   G.A.D.T.I.

G.A.D.T.I.
  • 936 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:04

My protestujemy,a w sejmie za nasze pieniądze.
Będą sobie kupować tablety.
To kolejny dobry pomysł.

#248 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:17

taki OT

a wracając do tematu, to taki komentarz dziś usłyszałem:
1. dobrze, że będą jechali pomału, bardzo poprawi się bezpieczeństwo w tym czasie
2. będzie sporo aut, które potem trzeba zatankować, czyli wpłynie sporo akcyzy do budżetu, co w sumie dla państwa na lepsze wyjdzie

:D

ale to bez sensu ten 2 punkt po co przytaczałeś go.. przecież i tak po proteście dziś jutro.. będziemy dalej tankować cel ma zablokowanie drogi i stacji..

#249 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:24

ale to bez sensu ten 2 punkt

wiesz, mi nie musisz tego mówić, ale politycy się cieszą bo deficyt zmaleje :(
i co za tym idzie pochwalają protest, bo suma sumarum kasy w budżecie przybędzie ponad "miarę"

#250 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:25

Rafi ale Mrogal napisał tylko co zasłyszał a nie co myśli , weźcie ochłońcie trochę :masakra:

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#251 OFFLINE   Szopen

Szopen

Zagazować cały świat !

• 451 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:45

Zresztą ... to nic nie da ;). Tusko nie ulega w sprawie ACTA a ma posłuchać kierowców ? hehehe

#252 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 25 stycznia 2012 - 19:55

Trzeba więc komuś te pieniądze zabrać. Jeśli macie jaja to w ramach protestu wskażcie od razu komu te pieniądze odebrać

A już ci wskazuje, po pierwsze, pozwalniać wszystkich pierdzistołków którym załatwili pracę, w sejmie , senacie, senacikach i urzedach.
Po drugie - odebrać mieszkania które dają wojsku i nie tylko, ZA DARMO!! (Za moje)
Po trzecie - Znieść wcześniejsze emerytury dla budżetówki.
Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40!!
Po piąte - Kupować trochę tańsze samochody służbowe, nie potrzeba fur za tyle kasy.
Po szóste - Krajem powinno rządzić max 20-30 osób a nie setki. W USA w senacie zasiada 100 osób i tyle samo w Polsce, to jest przykład a takich porównań jest wiele, a USA jest 30 razy większe od Polski.
Po siódme - Zaprzestać budowanie pałaców ZUSom, KRUSom, Izbom Skarbowym i innym urzędom.
Po ósme - Rozliczyć dokładnie wszystkich rządzacych krajem i poszczególnymmi miastami z ich wydatków i spradzić czy narzedzia słóżbowe sa wykorzystywane służbowo, a nie prywatnie!!

Na razie skończyły mi się pomysły na oszczędności, ale to z pewnością by wystarczyło a i na pewno jeszcze by zostało, nawet gdyby obniżyć Akcyze, Podatek i inne opłaty i z ceną paliwa zejść, do ceny dostosowanej do zarobków w Polsce czyli do 4zł!!

Więc po co chrzanienie o zaciskaniu pasa przez nas, zaciskali pasa po wojnie, bo Polska się odbudowuje, zaciskaliśmy pasa za PRL bo Polska się rozbudowuje, a teraz zaciskamy pasa bo Polska z budowie i kryzys na świecie.

Tusk dobrze powiedział ze wyprowadzi ludzi na ulice, tylko nie myślał że przeciwko sobie!!
Już nie długo!!

#253 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 20:03

student ma racje ... takiej Kopaczowej kupili białe Audia A8 za ponad 300 tys .... w Szwecji maja 16 rządowych limuzyn dla najwyższych stanowisk a reszta :censored: metrem i pociagami

#254 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 20:11

Po czwarte - Nauczyciele

też się z tym zgadzam, a na dokładke takie info dziś wyskoczyło:
http://finanse.wp.pl...ml?ticaid=1dcdd

80 proc. samorządów do końca stycznia wypłaci nauczycielom specjalne wyrównanie w postaci tzw. czternastki, informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Samorządy muszą to zrobić, jeśli w ciągu roku nie stać ich było na zapewnienie pedagogom pensji gwarantowanych przez Kartę Nauczyciela. "DGP" twierdzi, że nauczyciele dostaną pieniądze bez względu na jakość ich pracy. Niektórzy nawet po 3 tys. zł.

:masakra:

#255 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 20:27

Po drugie - odebrać mieszkania które dają wojsku i nie tylko, ZA DARMO (Za moje)
Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40
Po piąte - Kupować trochę tańsze samochody służbowe, nie potrzeba fur za tyle kasy.
Po szóste - Krajem powinno rządzić max 20-30 osób a nie setki. W USA w senacie zasiada 100 osób i tyle samo w Polsce, to jest przykład a takich porównań jest wiele, a USA jest 30 razy większe od Polski.
Po siódme - Zaprzestać budowanie pałaców ZUSom, KRUSom, Izbom Skarbowym i innym urzędom.
Po ósme - Rozliczyć dokładnie wszystkich rządzacych krajem i poszczególnymmi miastami z ich wydatków i spradzić czy narzedzia słóżbowe sa wykorzystywane służbowo, a nie prywatnie

brawo!!!! święte słowa. 100% racji.
Powyższy Post Wyraża Jedynie Opinię Autora W Dniu Dzisiejszym.
Nie Może On Służyć Przeciwko Niemu W Dniu Jutrzejszym, Ani Każdym Innym Następującym Po Tym Terminie.
Ponadto Autor Zastrzega Sobie Prawo Zmiany Poglądów, Bez Podawania Przyczyny

NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ
[SIGPIC][/SIGPIC]
oddam moją renie. za darmochę. tę co widać na foto.
UWAGA duży GRATIS do reni, zwany kredytem

http://figop.digart.pl/

#256 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 25 stycznia 2012 - 20:37

A oto sposób rozumowania Polaka

Siostra z Londynu dzwoni do brata.
- Cześć Michał, co tam u Was w Polsce słychać?
- Mam dwie wiadomości, dobrą i złą.
- Zacznij od złej.
- Mama chora, dom zajął komornik, mój zakład upadł,babcia umarła bo nie miała na leki,sąsiad się powiesił po stracie pracy, zamknęli szkołę .
Ania wiec nie chodzi do szkoły bo nie mają pieniędzy na dojazdy, Wojtkowi odmówili chemioterapii wiec szykuje się kolejny pogrzeb...
- A dobra!?
- Na szczęście To PO jest u władzy nie PiS

#257 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 25 stycznia 2012 - 21:18

po pierwsze, pozwalniać wszystkich pierdzistołków którym załatwili pracę, w sejmie , senacie, senacikach i urzedach.

Jak rozumiem koledze chodzi o zmniejszenie ilości urzędasów w administracji państwowej w różnych agencjach,urzędach i co tam jeszcze wymyślili, a także ograniczenie ministerstw i ministrów i całej wierchuszki. Tak? Jestem za.

Po drugie - odebrać mieszkania które dają wojsku i nie tylko, ZA DARMO!! (Za moje)

Możesz rozwinąć ten wątek? Moim zdaniem wojacy nie mają już tak różowo i pięknie jak kiedyś.

Nie wiem czy wiesz, ale z budżetówki na wcześniejsze emerytury mogą iść tylko służby mundurowe (jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić), a i to planuje się im uciąć. Cała reszta budżetówki pracuje tak jak wszyscy

Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40!!

20h to jest minimalna ilość godzin jakie musi nauczyciel wyrobić żeby mieć pełen etat. Wydaje się to mało, ale patrząc z drugiej strony, nauczanie w ponad trzydziestoosobowej klasie nie należy do przyjemności. Moim zdaniem belfrowie z przyjemnością (lub może bardziej realnie z mniejszą niechęcią) robiliby po te 40h gdyby mieli mniejsze klasy i mniej papierkowej roboty. Od środka nie wygląda to tak różowo. I niestety nie będzie. Powód? Brak kasy.

To tez jest ok. Zwyczajne urzędasy mogą jeździć np. skodami. Zresztą jeżdżą. Ale z drugiej strony najwyższe władze powinny jeździć dobrymi opancerzonymi autami ( a nuż ktoś postanowi sprawdzić ich wytrzymałość na ołów ;) ). A to przecież kosztuje.

Ta i wszystkie powyższe oszczędności proponowane przez Ciebie, są oczywiście efektowne, ale tak naprawdę jest to ułamek, tak ułamek budżetu.

Po ósme - Rozliczyć dokładnie wszystkich rządzacych krajem i poszczególnymmi miastami z ich wydatków i spradzić czy narzedzia słóżbowe sa wykorzystywane służbowo, a nie prywatnie!!

A kto miałby ich rozliczyć? Sądy? No proszę przestań. Nie rozśmieszaj mnie. Tak naprawdę jedynym sposobem na rozliczenie polityków jest kartka wyborcza. Dlaczego od 20 lat w polityce są te same twarze? Ano dlatego, że sami ich wybieramy. W tym wypadku należy mieć pretensję do siebie.

Na razie skończyły mi się pomysły na oszczędności, ale to z pewnością by wystarczyło a i na pewno jeszcze by zostało, nawet gdyby obniżyć Akcyze, Podatek i inne opłaty i z ceną paliwa zejść, do ceny dostosowanej do zarobków w Polsce czyli do 4zł!!

Więc po co chrzanienie o zaciskaniu pasa przez nas, zaciskali pasa po wojnie, bo Polska się odbudowuje, zaciskaliśmy pasa za PRL bo Polska się rozbudowuje, a teraz zaciskamy pasa bo Polska z budowie i kryzys na świecie.

Tusk dobrze powiedział ze wyprowadzi ludzi na ulice, tylko nie myślał że przeciwko sobie!!
Już nie długo!!

Uważam, że nie trzeba robić rewolucji i kombinować. Wiesz dlaczego? Bo wystarczy zacząć stosować się do przepisów które już mamy. I je egzekwować. Bez wyjątku. Ale to już jest dla nas zbyt trudne. My, jako Polacy musimy kombinować. Ciężko jest nam zapłacić podatek, bo po co? lepiej dorobić na czarno. Bardzo ubolewam nad tym. Na zrywy to jest wielu chętnych, ale jak ma być praca organiczna, to już się nikomu nie chce.

No. Wiecie już co ;)

#258 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 01:36

My, jako Polacy musimy kombinować. Ciężko jest nam zapłacić podatek, bo po co? lepiej dorobić na czarno. Bardzo ubolewam nad tym. Na zrywy to jest wielu chętnych, ale jak ma być praca organiczna, to już się nikomu nie chce.

wiele wysiłku włożone w post, ale prosiłbym o nie wypowiadanie się za wszystkich.

#259 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 07:12

My, jako Polacy musimy kombinować. Ciężko jest nam zapłacić podatek, bo po co? lepiej dorobić na czarno. Bardzo ubolewam nad tym. Na zrywy to jest wielu chętnych, ale jak ma być praca organiczna, to już się nikomu nie chce.

wiele wysiłku włożone w post, ale prosiłbym o nie wypowiadanie się za wszystkich.

My Polacy w większości, oprócz Karburatora i innych nieznanych z nicka(chyba, że się tu ujawnią)...

Teraz pasuje :ok:

#260 OFFLINE   FOTON

FOTON

GMS+Pioneer+MacAudio :D

• 2 963 postów
  • Silnik: 1.8 18S gaźnik

Napisany 26 stycznia 2012 - 07:39

nieźle, strona o paliwach już nie działa!! Czy to zbieg okoliczności??