Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Protest

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
517 odpowiedzi na ten temat

#261 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 stycznia 2012 - 10:56

nieźle, strona o paliwach już nie działa!! Czy to zbieg okoliczności??

z tego co przeczytałem u nich na fb to serwer nie wytrzymał wejść na stronę i przenoszą na inny :D

#262 OFFLINE   MadMan

MadMan

...S6...

• 88 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 26 stycznia 2012 - 13:57

Po czwarte - Nauczyciele powinni pracować tak jak każdy człowiek czyli 40h tygodniowo a nie 20h a brać kasę za 40

Pozwolę sobie na małe sprostowanie :p

40h tygodniowo to jestem do dyspozycji dyrekcji. Kasę dostaje za zajęcia dydaktyczne które się odbyły w/g planu lekcji czyli w moim przypadku za 27h :D Reszta godzin np. art 42 i inne robię za free :p

Co do oszczędności to powinny się od samej góry zacząć ale znając nasze realia to na 100% niewykonalne :D
[SIGPIC][/SIGPIC]

#263 OFFLINE   arcade90

arcade90

V8 :D

• 192 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 26 stycznia 2012 - 16:21

http://motoryzacja.i...fiskusa,1751673

#264 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 26 stycznia 2012 - 17:46

we Włoszech
"Bunt ludu"

Pracownicy włoskiej branży transportowej, którzy blokują drogi w wielu rejonach kraju, protestują przeciwko wzrostowi cen paliwa, opłat za przejazd autostradą oraz polis ubezpieczeniowych. Domagają się interwencji rządu. Kierowcy z Sycylii, którzy zainicjowali rozszerzoną następnie na cały kraj akcję blokowania dróg mówią, że jest ona "buntem ludu".

Strajk dotkliwie odczuli nie tylko kierowcy podróżujący przez Włochy ale i zwykli obywatele. W sklepach brakuje podstawowych produktów żywnościowych a na stacjach benzynowych nie ma paliwa. Obecne zapasy w sklepach i supermarketach - jeśli jeszcze w ogóle są - wystarczą najwyżej na dwa dni. Na targach według rolników ceny wzrosły o 40 procent. Z powodu braku dostaw części nie pracują włoskie fabryki Fiata.

W związku z trwającym we Włoszech protestem konsulat RP w Rzymie ostrzega polskich kierowców przed możliwymi utrudnieniami w ruchu.

I TAK POWINNO BYĆ U NAS
DNIA 28 01 2012 POLICJA ODEGRA ŚWIETNĄ ROLE
" TEMPE NARZĘDZIA W REKU TUSKA"

#265 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 26 stycznia 2012 - 20:26

W sklepach brakuje podstawowych produktów żywnościowych a na stacjach benzynowych nie ma paliwa. Obecne zapasy w sklepach i supermarketach - jeśli jeszcze w ogóle są - wystarczą najwyżej na dwa dni. Na targach według rolników ceny wzrosły o 40 procent.

I TAK POWINNO BYĆ U NAS

Ale *********, jak za komuny :ok:

EDIT
Sorry.

#266 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 20:59

Ostrzegam !! każde kolejne ominięcie automatu cenzurującego będzie skutkowało otrzymaniem ostrzeżenia.

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#267 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 26 stycznia 2012 - 21:04

Jak rozumiem koledze chodzi o zmniejszenie ilości urzędasów w administracji państwowej w różnych agencjach,urzędach i co tam jeszcze wymyślili, a także ograniczenie ministerstw i ministrów i całej wierchuszki. Tak? Jestem za.

Oczywiście :)

Możesz rozwinąć ten wątek? Moim zdaniem wojacy nie mają już tak różowo i pięknie jak kiedyś.

Mam kolegę w wojsku, poszedł na zawodowego, w tym momencie po 3 latach służby na rękę dostaje ok.2500zł, wcześniej za wynajmowane mieszkanie płaciło mu wojsko, rok temu dostał mieszkanie, w tym roku może go wykupić za ok 5tys. na własność i jak odejdzie z wojska, to już nikt mu go nie zabierze. Zrobił wszystkie możliwe kategorie prawa jazdy z kursami na przewóz rzeczy niebezpiecznych i innych. Brakuje mu tylko przewozu osób, ale już jest zapisany na kurs. Za nic nie płaci, wszystko za naszą kasę.
Druga sprawą jest rozliczanie wojska np. z amunicji i z paliwa. Jako że pod koniec roku zostało im dużo nie wykorzystanej amunicji jeździli na poligony na potęgę, by tylko to wystrzelać nie ważne że byle gdzie i byle na poligonie, i dla jaj ale ważne, że po to, by na drugi rok nie mieli zapasów, bo wtedy by im ukrócili przydział na jednostkę i amunicji i ukrócony limit paliwowy :(
Czyli jednym słowem, kupujemy broń wojakom do zabawy i paliwo dla przejażdżek.

Nie wiem czy wiesz, ale z budżetówki na wcześniejsze emerytury mogą iść tylko służby mundurowe

I właśnie o to mi chodzi, mamy emerytów już od 35 roku życia, to chyba nie normalne, by człowiek w sile wieku siedział na państwowej kasie!!

nauczanie w ponad trzydziestoosobowej klasie nie należy do przyjemności.

To zależy jak się podchodzi do uczni, uczyłem się w kilku szkołach, i byli nauczyciele którzy sobie dawali radę z "hołotą" , ale byli też tacy dla których to była męczarnia. Gdyby nauczyciel był z powołania, to by radził sobie z młodzieżą, ale większość nich wybiera ten zawód właśnie dla tego że nie umie nic robić.
Nawet starsi nauczyciele są tacy, co sobie poradzą z najtrudniejsza młodzieżą, ale ci młodzi odbębnia minimum na jednym etacie, i na drugim i mają w nosie czy ktoś zaliczy semestr czy nie. Trudnej młodzieży nie należy tylko karać, lecz należy ją nagradzać za najmniejszy krok jaki zrobią by czegoś się nauczyć, nawet za ściąganie, bo to też jest nauka, ale większość tego nie zauważą, że robiąc ściągawkę, czy pisząc wypracowanie ze ściągi, też się uczymy.

Ta i wszystkie powyższe oszczędności proponowane przez Ciebie, są oczywiście efektowne, ale tak naprawdę jest to ułamek, tak ułamek budżetu.

Wszystkie ułamki zbijają się w jedną całość.
To tak jak zaoszczędzić tylko litr na spalaniu, co tam 2,7zł za litr LPG na setkę, ale przy 20tys.km rocznie masz w kieszeni 1350zł, palisz? ja już nie bo paliłem pół paczki dziennie, ale przez rok to jest 540zł. Jeździłem autem nawet do sklepu bo nie chciało mi się chodzić z buta, teraz zrobię max. 10tys. rocznie bo nie jeżdżę byle gdzie, nogi też mam, a kiedyś ok. 20tys.km/rok, to jest ok 4000zł mniej na paliwo. Kiedyś piłem browara codziennie, jeden dwa po pracy średnio 7 w tygodniu, teraz piję 3-5 przy weekendzie, statystycznie jestem do przodu jakieś 25zł/mc do przodu, czyl;i 300 rocznie.
Nie nosiłem czapki, szalika, chodziłem rozpięty, rocznie wydawałem jakieś 500zł na leki, teraz nie choruje jestem mądrzejszy. Zobacz tylko 3 rzeczy, tylko ułamki jak to ująłeś
Zobacz, z tych ułamków wyszło mi rocznie ok.6700zł oszczędności. no dobra, czasami zapalę, czasami wypiję więcej czy auto spali mi więcej, zbijmy to do 4000zł. Są fajne wakacje? :) można?
Policz sobie ile można na takich niby pierdołach zaoszczędzić samemu, i pomyśl jakie to mogą być pieniądze dla kraju. Robimy, kupujemy, wydajemy nie myślimy o niczym, bo mamy, ale po pewnym czasie widzimy że możemy coś z tego zrobić o wiele fajniejszego :)

Rozliczając się samemu przed sobą i ucząc dzieci oszczędności, sami też budujemy lepszą Polskę bo nie wiemy czy mój, Twój czy sąsiada wnuczek, nie będzie odpowiedzialny za naszą własna emeryturę i za życie własnych dzieci.
Rządzą nami wychowankowie naszych rodziców, naszych dziadków, to właśnie im powinniśmy podziękować jaki żywot zgotowali nam i naszym dzieciom. Odpowiedzialnych poszukajmy we własnych rodzinach bo to może właśnie któregoś z nas wujek ustawia ceny hurtowe paliw, lub rozdaję kasę w ZUSie.

Jak by na to nie patrzeć, czy to wujek, stryjek czy ktoś bliższy, to jest nie godzien rządzić krajem. Bo gdyby nie my, to on by nie miał nic.

#268 OFFLINE   doncortino

doncortino
  • 3 592 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 26 stycznia 2012 - 21:11

Strajk dotkliwie odczuli nie tylko kierowcy podróżujący przez Włochy ale i zwykli obywatele. W sklepach brakuje podstawowych produktów żywnościowych a na stacjach benzynowych nie ma paliwa. Obecne zapasy w sklepach i supermarketach - jeśli jeszcze w ogóle są - wystarczą najwyżej na dwa dni. Na targach według rolników ceny wzrosły o 40 procent. Z powodu braku dostaw części nie pracują włoskie fabryki Fiata.

W związku z trwającym we Włoszech protestem konsulat RP w Rzymie ostrzega polskich kierowców przed możliwymi utrudnieniami w ruchu.

I TAK POWINNO BYĆ U NAS

czy ty człowieku myślisz choć trochę?
przeczytaj swoje ostatnie zdanie i się zastanów

poza tym wskazywanie Włochów jako wzór do naśladowania - ręce opadają...

#269 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 21:54

Na filmie "Człowiek z żelaza" jest taka scena, w której zatroskane matki potępiają strajki wywoływane przez nieodpowiedzialne, sterowane przez wiadome koła elementy antyspołeczne z uwagi na trudności w zaopatrzeniu.
A po 30 latach od tamtych wydarzeń ocena jest inna. Dziwny jest ten świat.......

#270 OFFLINE   dragonstawiki

dragonstawiki
  • 230 postów
  • Skąd: pochodzę z Czerniny koło Leszna, ale obecnie mieszkam w OPOLU

Napisany 26 stycznia 2012 - 22:20

czy ty człowieku myślisz choć trochę?
przeczytaj swoje ostatnie zdanie i się zastanów

poza tym wskazywanie Włochów jako wzór do naśladowania - ręce opadają...

ale strajkować potrafią i to bez dwóch zdań.

nasze największe firmy transportowe powinny włączyć się do protestu i choć na tydzień zaprzestać dostaw . może wtedy rządowi oczka by się otwarły, bo razem z nimi naród cały wyszedłby na ulice.

#271 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 22:28

Oto prawda o paliwie, sorry, ale nie można siedzieć cicho!!

"... Ile naprawdę jest paliwa w paliwie? Wjeżdżając na stację benzynową widzimy cenę średnio 5,62 zł za litr. Teoretycznie to samo paliwo kosztuje 2,70 zł, czyli niemal połowę oficjalnej ceny. Reszta to podatki: akcyza to 1,56 zł, opłata paliwowa to prawie 10 groszy. Jak by tego było mało, minister finansów każe nam jeszcze płacić od tego VAT. Kosztuje nas to kolejne 1,05 zł. Łącznie państwo zarabia na tym, że kupujemy litr benzyny 2,70 zł, a właściciel stacji tylko 19 groszy..."

#272 OFFLINE   samara82

samara82

MV6 U25DT

• 373 postów

Napisany 26 stycznia 2012 - 23:12

Benedykt...masz rację...ale każda "rewolucja" ponosi ofiary i różnego rodzaju niedogodności..i zobaczysz za parę lat, że te niedogodności z powodu blokad ws cen paliw czy acta itp. to pikuś w porównaniu z tym co będzie się działo...:masakra::tank:

#273 OFFLINE   zygzak

zygzak

• 2 335 postów

Napisany 27 stycznia 2012 - 11:18

Ostrzegam !! każde kolejne ominięcie automatu cenzurującego będzie skutkowało otrzymaniem ostrzeżenia.

Jesteś naprawdę bardzo wyrozumiały... ja od razu z buta dostałem "prezent" :pokoj:

#274 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 27 stycznia 2012 - 13:42

Jesteś naprawdę bardzo wyrozumiały... ja od razu z buta dostałem "prezent" :pokoj:

Wiesz,kolega Sypus ma chyba specjalne przywileje na tym forum,ze mną było tak samo,ja dostałem ostrzeżenie a on nie,chociaż też zasłużył(generalnie Sypus bardzo często prowokuje ale ostrzeżeń nie widać),ale damy radę;)

#275 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 27 stycznia 2012 - 15:43

kolega Sypus ma chyba specjalne przywileje na tym forum

Wcale nieprawda, bo kolega Sypus ma 8(słownie: osiem) rozmaitych wpisów w kartotece "Ostrzeżenia" i Moderatorzy wbrew pozorom się ze mną nie pierdzielą. Nie będę robił screen'ów, bo to moja prywatna sprawa za co mam te różne upominajki, ale nie jest tak kolorowo jakby się co niektórym wydawało :hmm:

generalnie Sypus bardzo często prowokuje

Nie prowokuje, tylko wykazuje pewne braki w rozumowaniu, a że to boli to niestety tak już w życiu jest :D

ale damy radę

No i oto właśnie chodzi: żeby być twardym, a nie mientkim. Czyli jakiś efekt zderzenia z Sypusem jest :ok:

#276 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów

Napisany 27 stycznia 2012 - 16:30

Teraz ceny paliw nie spadną, bo już budżet ustalony i deficyt w wysokości 35mld.zł. też. Kurde jak można ustalic że wydamy więcej niż mamy, no to jest chore jakieś. Mamy mieć deficyt w wysokości 35mld a zostawili sobie 2mld. na nagrody i dają podwyzkę 300zł służbom mundurowym.
Kurde albo cięcia albo nagrody, co za chory kraj.
Teraz obniżając cenę paliwa powiedzą ze to ludność wpędza Polskę w kryzys.

#277 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 27 stycznia 2012 - 16:43

Jesteś naprawdę bardzo wyrozumiały...

czy ja wiem , po prostu dałem wam szansę na przemyślenie czy prowadzenie dyskusji w takiej formie jest warte tego aby otrzymać ostrzeżenie , gdybym miał za każde przekleństwo w tym temacie nagrodzić autora , to nie miałby kto się tu już wypowiadać :/ , emocje emocjami ale język polski jest na tyle bogaty że można je wyrazić na tysiąc sposobów bez używania wyzwisk , przekleństw i obrzucania się epitetami , tym bardziej że dyskusja w takiej formie do niczego nie prowadzi , jedynie eskaluje obraźliwe wypowiedzi . Kto będzie chciał skorzysta z tej szansy , kto nie ......cóż jego wola.

EOT

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#278 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 14:25

Jakieś relacje z Protestu. Statystyki średniej wieku użytkowników i pojazdów biorących udział w proteście.

#279 OFFLINE   siuAda

siuAda

don't worry be happy

• 4 791 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 28 stycznia 2012 - 15:39

Włącz sobie tv.

#280 OFFLINE   machony79

machony79

przygoda z Omegą trwała 8.5 roku

• 4 668 postów

Napisany 28 stycznia 2012 - 16:02

Na obwodnicy Katowic (trasa S1 na wysokości Mysłowic) zderzyło sie kilka aut.Sześć osób rannych.
http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html