Mów mi Wujek
Wielki szacun Tobie

Napisany 18 stycznia 2013 - 12:33
Napisany 21 stycznia 2013 - 15:53
Napisany 21 stycznia 2013 - 15:57
Napisany 21 stycznia 2013 - 17:38
rzadko się zdarza że UPG puszcza na zewnątrz (zwykle do środka bo cieńsze ścianki) ale kto wie może to być uszczelka.
Napisany 21 stycznia 2013 - 17:50
rzadko się zdarza że UPG puszcza na zewnątrz (zwykle do środka bo cieńsze ścianki) ale kto wie może to być uszczelka.
Napisany 21 stycznia 2013 - 18:01
Więc uszczelkę mogło wywalic pod głowicą i moze lac olej ? ale ogrzewanie jest takie jak powinno płynu mi nieubywa na bagnecie niema sladu wody w zbiorniczku wyruwnawczym niema oleju w płynie więc co moze byc czy to mozliwe ze ta pokrywa jest jednak do d*py mimo iz załozone nowe uszczelki sprawdzałem na szybie jest prosta niema wyboii jedynie co to jak zerknołem patrząc z góry na pokrywe to scianki tych rowków sa takie powyginane .
Napisany 21 stycznia 2013 - 18:24
Jeśli chodzi o UPG to wywala raczej przy kanałach od płynu chłodzącego. Obstawiał bym na pokrzywione pokrywy (może nie do końca masz dobrze zrobione). Ja swoje porozcinałem, założyłem uszczelki reinza, silikon reinzosil i dokręciłem dopiero na odpowiedni moment (chyba 15N) i to pomogło. Jest w sprawdzonych poradach metoda jak to zrobić dobrze. Na pewno nie rób rak, żeby zakładać pokrywy, czekać i dopiero dokręcać na następny dzień jak to radzą niektórzy. Od razu dokręcamy w odpowiedniej kolejności i powinno pomóc. Choć to i tak loteria. Dużą uwagę trzeba zwracać na te półksiężyce na uszczelce z tyłu silnika, żeby się dobrze ułożyły. Najważniejsze to drożna odma.
Napisany 21 stycznia 2013 - 18:29
Juz niebęde zakładał tych plastikowych , kupie aluminiowe od vectry V6 mam nadzieje ze juz sie skonczy ten wyciek tego oleju . Tylko wiesz zaniepokoiło mnie to ze na ziemi tzn podłozyłem gazete jak przyjechałem z pracy , na drugi dzien sprawdzam a na gazecie płyn i olej to mnie zaniepokoiło ze moze uszczelka pod głowicą , ale jak by była uszczelka to by był olej w płynie w zbiorniczku wyruwnawczym i na bagnecie by był płyn noi ogrzewanie by niegrzało jak trza .
Napisany 21 stycznia 2013 - 18:43
Jak ci wywala na zewnątrz to nie koniecznie musisz mieć na bagnecie czy w zbiorniczku bo jak? UPG to ostateczność, ale też dość częsta rzeczywistość. Może np wywalać olej z pod pokryw, a płyn np jak u mnie gdzieś z jakiegoś elementu układu chłodzenia z tyłu silnika.
Napisany 21 stycznia 2013 - 19:51
Napisany 21 stycznia 2013 - 20:07
Moim zdaniem za długo trzyma ciśnienie .Zmienił bym korek dla pewności.
Napisany 21 stycznia 2013 - 20:12
Napisany 22 lutego 2013 - 23:59
Napisany 23 lutego 2013 - 00:00
Napisany 23 lutego 2013 - 17:03
zacznij od zmiany mechanikałatwiej mechanikowi patrzeć na ten silnik i wykrywać wycieki kiedy bedzie znał możliwe miejsca
Napisany 23 lutego 2013 - 19:26
Napisany 23 lutego 2013 - 21:34
Witam. Właśnie przed chwilą pozbyłem się kolektora ssącego i pokrywy zaworów z zewnątrz są suche . Mimo wszystko w lewej głowicy jest dużo oleju ( z fajek cieknie olej). Mam ściągać te pokrywy ??? Czy ten wyciek jest od wewnątrz pokryw ???Zdemontowałem plastik pod kolektorem i tam jest olej w pobliżu chyba pompy oleju. Aha i tak przy okazji chcę zmienić wadliwy termostat , czy na tym etapie rozbiórki silnika jest to proste ???
Napisany 23 lutego 2013 - 23:34
Napisany 24 lutego 2013 - 00:28