nadal to samo pompa wodna ok cicha
jakiej firmy pompa wodna ? mialem taki sam przypadek na pompach Krafta - maja zle skonstruowane lopatki i ogrzewania niet.
Napisany 21 grudnia 2011 - 15:24
nadal to samo pompa wodna ok cicha
Napisany 22 grudnia 2011 - 15:30
Napisany 22 grudnia 2011 - 20:25
Napisany 26 stycznia 2012 - 19:22
Napisany 27 stycznia 2012 - 08:24
Może sprawdź to samo co było u mnie parę postów wyżej (pompka od nagrzewnicy)?mam problem z ogrzewaniem w omedze bfl 2.2dti silnik ma kolo 85 stopni ale i ta temperature trzyma ale z nawiewow leci zime pwietrze
Pomiędzy silnikiem a ścianą kabiny (ciężko jest go zobaczyć).Panowie mam pytanko powiedzcie mi gdzie ja znajdę zawór trójdrożny w Omie 3.0
Napisany 01 lutego 2012 - 20:05
Napisany 02 lutego 2012 - 20:34
Napisany 02 lutego 2012 - 20:38
witam. mam pytanie czy w 2.0 16v jest jakis czujnik nagrzewnicy albo pompa? mam wymienioną chlodnice. ale wczesniej gdy probowalem ja uratowac wsypalem proszek uszczelniający i od tej pory gdy sa minusowe temperatury mam zimno w aucie. prosze o pomoc. pozdrawiam
Napisany 03 lutego 2012 - 09:54
Napisany 15 lutego 2012 - 21:15
Witam
Przejolem od brata omege ktora byla w rekach rzeznika ( koles czary pod maska robil) caly system chlodzenia przeciekal ( chlodnica + pompa wody + czujnik nagrzewnicy)
dodal jeszcze srodka na przeciekajaca chlodnice co spowodowalo zapchanie i rozwalenie danego czujnika po wymianie tych rzeczy wszystko bylo by pieknie i ladnie gdyby nie zniklo ogrzewanie i Omega nie grzala sie jak szalona i tu sie pojawia moje pytanie co moze byc przyczyna ? A propo chlodnicy to zostala wrzucona z automatu chyba ( sa dodatkowe otwory ) a pan ktory mi ja sprzedal podtrzymywal ze to od wersji manual czy w miejsce gdzie powinien byc olej od automatu trzeba wlac wode i to jakos uszczelnic czy moze tak zostac? Co do ogrzewania to zastanawiam sie tez czy nie pomylilem wezy od czujnika i dlatego go nie majesli mialby ktos fotke jak ma byc to pod laczone byl bym wdzieczny.
Napisany 26 czerwca 2012 - 19:05
Napisany 26 czerwca 2012 - 20:07
mam takowy problem- auto mi sie zagotowało
bo visco na wentylatorze padło. Visco już sprawne, zalałem nowym płynem, próbowałem odpowietrzyć ale nie dało rady tzn z nawiewów ciągle zimne powietrze. na biegu jałowym temp trzyma się ok 92 stopni. gdy pojechałem kawałek w mieście auto szybko sie nagrzało i temp sięgnęła znów 100 stopni. zgasiłem silnik i na raty dojechałem do domu.
teraz pytanie- padła pompa wody? ta mechaniczna czy elektryczna? nic pod autem nie kapie, wąż doprowadzający wodę do chłodnicy nagrzewa się wraz z otwarciem termostatu (czyli sprawny) wąż odprowadzający zimny jak i cała chłodnica.
Napisany 26 czerwca 2012 - 20:15
Wymień dla pewności termostat, przerabiałem to u siebie, i nowy termostat rozwiązał sprawę.
Napisany 27 czerwca 2012 - 12:32
jesli nie to trzeba pompe wody sprawdzic moze zdechla.
Napisany 31 lipca 2012 - 18:35
Napisany 01 września 2012 - 19:04
walczę z ciepłem w aucie od zimy...bronie się trochę od wymiany nagrzewnicy i stąd moje pytanie:
jak duży wpływ może mieć jakaś usterka sterowania ciepłe/zimne na to,że mam tylko ciepłe kratki?
tzn. teraz w lato jest gorąco..ale w zimę powietrze jest jakby gorące ,ale nie na tyle aby ogrzać kabinę-jeżdżę w kurtce i się trzącham...
od razu mówię,że wąż górny jest nie do złapania-a dolny też gorący ale można złapać w rękę...mam gaz wpięty w tą całą plątaninę...itd.
ewidentnie raczej nagrzewnica...ale tak pomyslałem,że może mi się dostęp zimnego nie domyka i schładza te powietrze?miał ktos taka usterkę?dodam,że manualne sterowanie mam...
co myślicie?
Napisany 01 września 2012 - 19:47
Mam to samo, za tydzień wymieniam nagrzewnicę
Napisany 02 września 2012 - 09:35
Napisany 03 września 2012 - 23:00
Napisany 03 września 2012 - 23:14
swoją radykalną opinią, kogoś mogłeś obrazićdla mnie lamanie deski to debilizm i proznosc