Trochę źle się wyraziłem, chodziło mi o stosunek president johnny I / Uniden 520XL. W tym przypadku płacisz za firmę a to te same radiaTutaj się jak najbardziej nie zgodzę z Tobą

Jakie CB?
Napisany 22 grudnia 2010 - 09:12
Napisany 22 grudnia 2010 - 09:48
Niestety nie zawsze daje sobie radę z zakłóceniami(za słabe filtry), w każdym razie u mnie tak jest, choć w poprzedniej omedze sprawowało się znakomicie(2,5v6). Teraz używam starego, sprawdzonego, niestety gabarytowo dość sporego,Herberta.Także polecam uniden 520 xl, nie drogi a świetnie się sprawdza. Poza tym jest niewielkich rozmiarów, łatwiej jest znaleźć dogodne miejsce do zamontowania.
Napisany 04 stycznia 2011 - 20:50
Jeśli jednak teraz miałbym czegoś szukać to tylko Galaxy 98VHP GALAXY DX-95T
GALAXY DX-94HP, GALAXY DX-93T,GALAXY URANUS lub Magnum S9, Magnum Omega Force S45 (pracuje w "5" ale ma możliwość ustawienia step bez problemu np w 0,1,2,3,4,5 itd;)
Z tymi radiami nawet krótkie anteny typu Florida działają bardzo przyjemnie, choć wolę baty w stylu President Missouri lub wspomnianym K-40 (dość tania i dobra bo ok 60USD), Wilson 5000.
Polecam stronkę cbradio.pl i tamtejsze forum, gdzie naprawdę można poczytać i kupić dobre, używane radyjko za niezłe pieniądze.
Jakby ktoś poszukiwał antenki, to forum elektroda.pl znalazłem ogłoszonko:
Napisany 05 stycznia 2011 - 01:06
Zastanowiła mnie ta antenka którą podałeś K-74 pogrzebałem chwilę w necie

Sama antena nie występuje pod nazwą K-74 bo to jest uchwyt krawędziowy [Link] dla anten firmy FireStik [Link]
Na stronie producenta cena za antenę na na uchwyt K-74 nie przekracza 16.99$ no jeszcze zakupując uchwyt za 8.99$ nie przekraczamy 26.00$ chyba że to była cena z kosztem importu tego nie wiemma swoje zalety szczególnie z anteną K-74, która kosztuje ok 200USD.

co do poszukiwań polecił bym Galaxy 95T2 większa moc i praca w całym zakresie częstotliwości..
Odradzam Magnum Omega Force S45, Galaxy Uranus ze względu na przereklamowanie... Magnum S9 może być ale nie podoba mi sie zasada działania Tpo Gun Modulator z kamerą pogłosową ciężko to ustawić... 93,94 i 98 nie użytkowałem więc nie mogę nic powiedzieć...
Do jednego się zgodzę jak dobre radio to na byle gwoździu będzie słychać

Napisany 05 stycznia 2011 - 14:49
Co do K-74 to ja płaciłem 180USD tyle ze wszystkimi uchwytami jakieś cztery lata temu. Pakiet, który kupiłem tak się nazywał. Dobrze, że skorygowałeś, bo chyba po to są fora.
Tak, jak piszesz. Dobre radio będzie odbierać na każdym drucie, tylko czy warto czasami psuć sobie przyjemność lepszego "odbioru" za ciut mniejsze pieniądze.
Napisany 01 lutego 2011 - 14:18

Napisany 01 lutego 2011 - 15:14
Prawda, jak masz możliwość zamiany na presidenta bez dopłaty nie wahaj się bierz, ale sprawdź czy działa nadawanie i odbiór jak należy,Wyczytałem ze ma parametry podobne do U520 - prawda to, czy ściema?
Napisany 01 lutego 2011 - 18:27
Prawda, jak masz możliwość zamiany na presidenta bez dopłaty nie wahaj się bierz, ale sprawdź czy działa nadawanie i odbiór jak należy,
facet, mówi że jeszcze zwróci różnice - "flaszka" no i gwarancja dwa razy dłuższa!
A czy są jakieś specjalne chwyty do sprawdzenia takiego urządzenia??? Albo na co zwrócić uwagę?
Napisany 02 lutego 2011 - 02:10
Napisany 03 lutego 2011 - 18:34
We własnym zakresie możesz sprawdzić tylko czy ktoś Cię słyszy i jak daleko, nic więcej, najlepiej z jedną osobą(znajomy w mobilu), a nie na #19 szybciej zauważy się różnice w nadawaniu jak i odbiorze.
a więc tak..:

Na M-techu chwilami musiałem skręcić skrola na około 80% - albo ktoś specjalnie zakłócał , albo sprzęcior.. zobaczymy jak będzie się sprawował- :jump: Poza tym mogę z mety powiedzieć że jest większy i wyświetlacz z konta jest praktycznie nie widoczny:o ale czy to jest ważne?

Napisany 03 lutego 2011 - 19:19

Napisany 03 lutego 2011 - 19:41
prezydenta II ASC czy coś takiego
jeśli Mowa o Johny/Harry II to powiem tak.
Póki nie mialem Unidena 78XL uważałem, ze Johny jest naprawde super.
Wczesniej mialem Alana z dolnej półki (1001) i po przesiadce na Johny byłem zachwycony.
Teraz mam w jednym aucie Omege III, Johny leży na półce w domu, ale niedawno jechałęm trzecim autem i wsadzilem Johnego.
Powiem tak - Johny sprawia na mnie w tej chwili nieciekawe wrażenie.
Omega spisuje sie chyba troche lepiej (w tym samym aucie, z tą samą anteną).
W swoim aucie mam wspomnianego Unidena 78XL ... i oprócz tego, ze jest jak sama nazwa wskazuje po prostu wielki to naprawde radio rewelacyjne i praktycznie w cenie Johnego. 78ka nie ma ASC ale ręczny skłelcz działa lepiej i precyzyjniej niż ASC a przy okazji samemu masz wpływ na to ile tak naprawde chcesz słyszec (nie wspominając o RF i MIC Gainie, ktore w tym radiu naprawde nie często trzeba użyć, zeby użyskać to czego sie oczekuje).
Napisany 03 lutego 2011 - 20:47
Tommy to jest odchudzony Johnny z RF Gaina i tyle, a różnice w zasięgu jaką odczułeś to zasługa ASC (Automatic Squelch control- pl.Automatyczna blokada szumów) funkcja przydatna mobilującym się mobilom
mnie ASC drażni
Czyli ujmując te dwa radyjka, M-tech jest bardziej profesjonalny, a Tommy uproszczone CB o tej samej mocy i jakości-dobrze to ująłem?

Napisany 03 lutego 2011 - 22:18
a na czym ma ta profesjonalność polegać :confused:M-tech jest bardziej profesjonalny
Prawie... RF Gain to jest potencjometr zmieniający płynnie czułość odbiornika radiowego... czasami się przydaje jak w mieście masz za dużo szumów/zakłóceń...Tommy uproszczone CB o tej samej mocy i jakości-dobrze to ująłem?
Bo President się ceni to tak jak kupowanie omegi i omegi w pakiecie Irmschera...Ale są dwie różne ceny!
Napisany 03 lutego 2011 - 22:25

najlepsze jest to iż w miarę jedzenia rośnie apetyt...:jump::jump::jump:
Napisany 05 lutego 2011 - 17:08
co myslisz Ziutek o Johny II asc a tym M-tech - tak w zasadzie testowalem tego Tommy asc i wydaje mi sie ze M-tech jest lepszy:) - mimo roznicy cenowej i teraz chcialbym zakonczyc ten test ale miec wieksza pewnosc porownania owych dwoch modeli i juz na cos sie w koncu zdecydowac:jump:
Napisany 05 lutego 2011 - 18:02

Napisany 08 lutego 2011 - 22:02
Dziś zabrałem kolejny model "Stabo 3003" i kurcze mam teraz dylemat - zrobiłem na nim dziś mniejszą co prawda trasę niż wczoraj i jestem bardzo mile zaskoczony..!

doradz - nie bedę się mścił ani krzyczał..;P poprostu potrzebuje dobrej rady:)
sztabo 3003 vs M-tech Legend II
Czytając inne fora, ciężko było mi coś znaleść powyżej 2008r.. - Wszędzie na max zachwalane są unideny-aż mdli..

na ML-145 obydwa te radia rewelacyjnie sie spisują - dzis na stabo 9,5 km w lini czysta rozmowa..

Radyjka o jakich wspominałeś SuperStar 3900 i Magnum S9 są po prostu za drogie po to żeby używać na małym mobilu - tak mi się wydaje:)
Pozdrawiam
Napisany 08 lutego 2011 - 23:22
http://img692.images.../dsc01186ww.jpgRadyjka o jakich wspominałeś SuperStar 3900 i Magnum S9 są po prostu za drogie po to żeby używać na małym mobilu - tak mi się wydaje
http://img715.images...7/dsc01185x.jpg
Ja tak nie uważam

Stabo 3003 vs M-tech Legend II - Radia porównywalne, z tym że Stabo3003 to to samo radio co co HarryII ASC i są sprzedawane przez Presidenta...