po moim dwutygodniowym teście z Tommy ASC, M-Tech Legend II i Stabo ASC, w zestawie każde z( Sirio ML-145,montowana -magnes- koło anteny na dachu) mogę ocenić i opowiedzieć o moich 'testach' (moja obserwacja, odczucia i uwagi)..
- Tommy wypadł najsłabiej wbrew oczekiwaniom! Jest większy niż pozostałe radyjka, ale ma nowocześniejszy wygląd; kolejnym minusem jest wyświetlacz - z konta nic nie widać na wyświetlaczu... Funkcja Asc w dużych miastach wiadomo słabo sobie radzi - brak RF więc skręcanie na maxa i .. Nie byłem zadowolony ! Z ASC zasięg odziwo mały około 6km:confused::confused::confused: -miałem półroczną używkę więc może coś z nim było nie tak..
- Legend II - rewelacja - z ML 145 miałem połączenia nawet na 12km -(rozmowy) w linii prostej, w sumie to nic nie znalazłem takiego co bym miał na to radyjko..
- Stabo ASC - również rewelacja i to właśnie w nie zainwestowałem! Również 12km w linii rozmowy, poza miastem, albo w obrębie ASC - około 8km rozmowy, co jest wystarczające jak dla mnie..

Legend i Stabo mają regulacje czułości RF, która w mieście świetnie sie spisuje a w szczególności z bacikiem ml145
Różnica między nimi w cenie to około 100-150zł więc sporo jak za samo ASC, ale mi akurat podoba się ten bajer.
Nic nikomu nie narzucam, ani nie reklamuje. Moja ocena jest indywidualna i mam nadzieje racjonalna!
Pozdrawiam CB Maniaków:jump: