do listy można dopisać jeszcze midland 48 excel multi też nie ma automatycznego sq niestety miałem okazję słuchać odbiornika kilka chwil więc nie wiele mogę napisać ale raczej odczucia na minus.
ja bym go do tej listy nie dopisał... odbiornik głuchy i dość tępy, nadawanie jak w każdym midlandzie/alanie bez wzmocnienia w mikrofonie też nędzne...
Kolego
noki06 takich wymagań jakie postawiłeś to żadne radio się nie nadaje...
DW czy ktoś z obecnych z tego korzysta ?? do słuchania się nie nadaje bo nie wiesz czy mówi kolega czy na #19 ględzą... jak ciśniesz nadawanie to zostaje Ci na tym kanale na którym aktualnie był prowadzony nasłuch i znowu musisz po panelu szukać włącznika DW

ASC kolejny wybryk dla leniwych... niestety przy tej ilości zakłóceń jakie występują w PL (przypominam iż pasmo CB zostało przeznaczone jako śmietnik dla urządzeń medycznych które generują częstotliwość rezonansową np.rentgen) to ASC wycina więcej niż byśmy chcieli... przy ASC RFgain jest zbędny bo jak będą jakieś zakłócenia to i tak je wytnie, a zmniejszenie czułości odbiornika spowoduje dłuższą ciszę...
na forach cb kilka razy już grzmiało nawet kiedyś ktoś miał dać skan potwierdzający zabranie radia, do dzisiaj nikt go nie widział. Identycznie jak z ufo, podobno są ludzie, których nawet porywają.
w tym temacie to krążą same legendy, tak na marginesie to żaden z policjantów nie zabierze radia bo nie mają takich uprawnień by ingerować w instalację elektryczną pojazdu, a panom z UKE nie chce się bawić w pasmo CB wolą zająć się piratami którzy zakłócają pasma za które płaci się miliony...nawet Krótkofalowców mają w

małe pudełko które nadaje i odbiera poprawnie i kosztuje niewiele to Uniden 520... Jak kogoś stać to może kupić sobie Presidenta Johnny II lub III i będzie zadowolony