Tak już na marginesie to miałem okazję rozbieać obie i powiem że sunker ma nawet solidniejszy karkas niż hustler i mogła to by być lepsza antena ale jest koszmarnie nie starannie złożona.a sunker podróbką hustlera.

Jakie CB?
Napisany 02 maja 2010 - 15:57
Napisany 02 maja 2010 - 16:27
damian0708 Na pewno kupisz coś co będzie Ci odpowiadało cenowo

Napisany 02 maja 2010 - 17:20
Tak, ja Ciebie doskonale rozumiem. Kiedyś jeździło się autami z przebijanymi numerami i też było dobrze. Chodzi mi o to, że Unideny są na "czarnej liście" i nie można ich sprzedawać.Genas już pisałem w tym wątku na ten temat ooo tutaj
Nic nie słyszałem, że coś się w tej sprawie zmieniło. Ale nie o to mi docelowo chodziło. Chciałem zmienić radioW stosunku do wprowadzającego wyrób do obrotu, w wyniku postępowania administracyjnego 17 listopada 2006 r. wydana została decyzja nakazująca wycofanie wyrobu z obrotu (na podst. art. 41c ust. 3 pkt 1 i ust. 8 ustawy)

Napisany 02 maja 2010 - 17:57
http://www.allegro.p...ny_oslonka.html
Tylko widzę że ono nie ma FM, potrzebne to? Raz na rok robię trasę UK-PL tam jest przydatne to FM?
Napisany 02 maja 2010 - 18:33
Raczej nie. U nas radia są przestrojone w 0 w reszcie europy w 5 wiec to fm i tak ci nic nie wnosi do sprawy.Tylko widzę że ono nie ma FM, potrzebne to? Raz na rok robię trasę UK-PL tam jest przydatne to FM?
Napisany 02 maja 2010 - 20:05
Napisany 02 maja 2010 - 22:03
Jeśli chodzi o anteny to Midland ML-145 i Sirio ML-145 to to samo, z tym, że Sirio ma podobnież lepsze wykonanie, rozbierałem swoją i faktycznie nie jest zbyt zachwycająca w środku. Anteny President'a to dla mnie przerost formy nad treścią.
Napisany 03 maja 2010 - 09:57
Niby tak, ale jeszcze wczoraj widzialem dwie czy trzy aukcje, na jednej z nich sprzedanych bylo cos kolo 20 sztuk...Tak, ja Ciebie doskonale rozumiem. Kiedyś jeździło się autami z przebijanymi numerami i też było dobrze. Chodzi mi o to, że Unideny są na "czarnej liście" i nie można ich sprzedawać.
Pic na wode z tymi zakazami, kupisz prawie wszedzie.
ramzes - swr nie ma az takiego znaczenia. Wszyscy dążą to tego magicznego 1, a prawda jest taka ze niejedna antena na 1.5 dzialay lepiej niz na 1.0.
Damian, a moze tak lemma? Magnum chodzą po okolo 70zl a to są (byly?) dobre antenki. Tyle ze musialbys oczy zamknąć i dziure zrobic. Chyba ze masz kombi to mozna na relingach cos pomyslec, ewentualnie klapa.
Napisany 03 maja 2010 - 10:08

Napisany 03 maja 2010 - 11:02
Inaczej w omi bo mam antenkę sirio triflex, łapie trochę śmieci z silnika i zasięg niewielki, ale naprawdę wystarczy...
Ja powiem tak, jak ktoś spędza całe dnie w aucie, to niech inwestuje w sprzęt, a przedewszystkim w antenę, gdyż to ona w głównej mierze odpowiada za zasięg.
A jak potrzebujesz na dojazd do pracy kilka kilometrów, czy kilak razy w roku do dłuższy wyjazd, to szkoda kasy, wystarczy tti 770 i jakaś średnia antenka, wzmicnienie na max, skręcasz radyjko żeby nie szumiało i bezproblemu można jechać... zasięg 20km naprawdę nie jest potrzebny, wystarczy 5 i po prostu trzeba się czasami zapytać jadących z naprzeciwka jak ścieżka...
Znajomy kupił presidenta i postawił magnes hustler (chyba) na dachy i się dziwił że ma odczuwalnie gorzej niż ja na tti... co by nie mówić sporo daje też przykręcenie anteny do dachu, a nie kupowanie magnesówki...
Napisany 03 maja 2010 - 11:08
Napisany 03 maja 2010 - 11:10
Oczywiście zgadzam się z przedmówcą, że antena jest najważniejsza, a reszta to tak naprawdę nie ma większego znaczenia funkcjonalnego, a jedynie na komfort korzystania. Na pewno przydatne przy dobrej antenie jest RF Gain, irytuje mnie strasznie, że słyszę całe miasto.
Napisany 03 maja 2010 - 11:14
Nie twierdzę że jest to idealne czy bardzo dobre radio, ale w zupełności wystarczy.
Praktycznie codziennie robię minimum 100km a najczęściej 250-400km, więc kilka godzin w aucie spędzam i naprawdę nie mogę powiedzieć żeby było żle czy uciążliwie...
Napisany 03 maja 2010 - 11:21

nie twierdze, że TTI jest totalnym szajsem, ale wtedy dopłacając 40 zł zamieniłem na Unidena z którego jestem do dzisiaj zadowolony w 100 %. Każdy ma co do sprzetu inne wymagania, moje TTi nie spełnił : słaby wyświetlacz w rażącym kolorze, długi strasznie kabel gruszki, gruszka wiecznie sie zacinała, małe wspomniane już pokrętła i mało czułe potencjometry RF i SQ, w unidenie wszystko to nie ma miejsca.
Napisany 03 maja 2010 - 11:29
Napisany 03 maja 2010 - 11:58
Tak, tak, tak. Przecież ja nigdzie nie napisałem, że będę kontrolował jakie kto ma radio czy dyskutował na temat ich legalności. Stwierdziłem po prostu fakt, Uniden jest na tzw. czarnej liście i tyle.Genas wiec tak Panowie z UKE mają więcej do roboty z pasmami profesjonalnymi i firmami[...]
Po kilku godzinnym "ryciu" po aledrogo, wybrałem kilku kandydatów:
- Harry III ASC
- Harry II ASC
- Harry II Classic
Aha. Na TAKIM uchwycie, mam zamontowaną Alaskę.
Napisany 03 maja 2010 - 13:07
Tak, tak, tak. Przecież ja nigdzie nie napisałem, że będę kontrolował jakie kto ma radio czy dyskutował na temat ich legalności. Stwierdziłem po prostu fakt, Uniden jest na tzw. czarnej liście i tyle.
Po kilku godzinnym "ryciu" po aledrogo, wybrałem kilku kandydatów:Jakieś opinie?
- Harry III ASC
- Harry II ASC
- Harry II Classic
Aha. Na TAKIM uchwycie, mam zamontowaną Alaskę.
z tych wszystkich uzytkowalem przez jakis okres na tej samej antenie harrego II classic i II ASC. Classic byl tej samej klasy co moj uniden 520 a z ASC byl o tyle fajny ze interesowalo Cie tylko pokretło głośności reszty nie dotykałeś bo ASC fajnie wycinało szumy z eteru i słabe sygnały
Napisany 03 maja 2010 - 13:24
Napisany 03 maja 2010 - 19:19
mam ta sama antenke i radio ale koles ktory stroil mi antenke mowil ze na magnesie bedzie lepiej sciagac niz na tym uchwycie czy to prawda?na uchwycie na klapie w sedanie mam antenke Presidenta Alaske
Napisany 03 maja 2010 - 19:23
mam ta sama antenke i radio ale koles ktory stroil mi antenke mowil ze na magnesie bedzie lepiej sciagac niz na tym uchwycie czy to prawda?
odpowiem tak. jesli była by w tym samym miejscu to nie ma takiej możliwości ponieważ fizycznie antena na magnesie ma znikomą mase z karoserii, natomiast uchwyt poprzez te śrubki które się " wżynają " w lakier są przewodnikami " 0 " do anteny.
a może poprostu ten monter nie mógł zejść z SWR i tak palną ...