Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jakie CB?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
565 odpowiedzi na ten temat

#381 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 05 maja 2010 - 20:39

Czytasz w moich myślach. Tylko dlaczego H classik?

Ja nie patrze na dodatkowe napisy czasami nic nie znaczące , tylko na to jakie ma wyposażenie i właściwości.
Radyjka które ci podałem to są przykłady które mogą spełniać twoje oczekiwania,
a decyzja kupna i tak pozostaje dla ciebie
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#382 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 05 maja 2010 - 20:59

Walkera odradzam gdyż odbiornik ma słaby już lepiej wypada Johnny czy Harry

Jeśli nie przeszkadza Ci używane to mogę polecić TO Konstrukcja z początku lat 90 ale za to odbiornik wymiata unideny i presidenty siadają gość sprzedaje dość drogo ale urządzenia ma bez zarzutu. A przed wszystkim Alan 28 posiada homologację ;)

Popieram propozycję,jestem bardzo zadowolony z tego radia,jest b.mało szumne. Wada-wymiary.
Jednak cena z tej aukcji zabija:szpital: Ja kupiłem rok temu w idealnym stanie za 250pln.
No i gościu przesadza w opisie: 400 kanałów(tylko po co :confused:)-napewno przerabiane,większa moc:confused:-wersja na Polskę miała cały czas 4W-chyba,że grzebane,nastepnie cyt.: "DW - nasłuch 2 kanałów jednocześnie" -tego napewno te radio nie posiada.

#383 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 05 maja 2010 - 21:08

Walkera odradzam gdyż odbiornik ma słaby już lepiej wypada Johnny czy Harry

Jeśli nie przeszkadza Ci używane to mogę polecić TO Konstrukcja z początku lat 90 ale za to odbiornik wymiata unideny i presidenty siadają gość sprzedaje dość drogo ale urządzenia ma bez zarzutu. A przed wszystkim Alan 28 posiada homologację ;)

To jet super radio ale duże

Popieram propozycję,jestem bardzo zadowolony z tego radia,jest b.mało szumne. Wada-wymiary.
Jednak cena z tej aukcji zabija:szpital: Ja kupiłem rok temu w idealnym stanie za 250pln.
No i gościu przesadza w opisie: 400 kanałów(tylko po co :confused:)-napewno przerabiane,większa moc:confused:-wersja na Polskę miała cały czas 4W-chyba,że grzebane.

Te radio jest tak drogie bo jest z bandami szczerze w tej cenie nawet można wydrapać alana 87 tylko trzeba poszukać
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#384 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 05 maja 2010 - 21:20

Na bandach się nie znam,wydaję mi się,że jeśli byłoby na baze to ok,jednak do auta wystarczy bez band i 100pln tańsze. Radio jak już pisałem sprawuje się super.

#385 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 06 maja 2010 - 11:12

Miałem takiego Alana 28 w latach '90. Mile go wspominam :D. Ale cena za ten egzemplarz jest wygórowana.

nie patrze na dodatkowe napisy czasami nic nie znaczące

Chodziło mi o to, dlaczego H II Classic a nie H II ASC.

#386 OFFLINE   Ksiadz

Ksiadz
  • 309 postów

Napisany 06 maja 2010 - 11:29

powiedzcie co sadzicie o tej funkcji ASC w radyjku ja slyszalem ze czesto nic nie sychac bo wystarczy lekki szum i koniec

#387 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 06 maja 2010 - 12:58

A ja pierwsze kroki robiłem w '90 i się nie chwalę :p.
Wracając do tematu. Doradzicie mi coś czy nie? :)

Ja tak, odradze presidenta bo moim zdaniem za te nowe nie warto przeplacac.

Na bandach się nie znam,wydaję mi się,że jeśli byłoby na baze to ok,jednak do auta wystarczy bez band i 100pln tańsze. Radio jak już pisałem sprawuje się super.

Jak bandy to i wstegi. Dzisiaj bandy bez wsteg nie maja wiekszego znaczenia.

#388 OFFLINE   talib1990

talib1990
  • 23 postów

Napisany 06 maja 2010 - 13:45

powiedzcie co sadzicie o tej funkcji ASC w radyjku ja slyszalem ze czesto nic nie sychac bo wystarczy lekki szum i koniec

Korzystałem przez pewien czas w Johny II z ASC i musze powiedzieć ze funkcja bardzo przydatna, slychac delikatnie ją w pewnych sytuacjach, ale jest to kwestia przyzwyczajenia.

tu masz test fukcji ASC

#389 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce

Napisany 06 maja 2010 - 19:48

Kupilem Harrego III. Po temacie. :D

#390 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 06 maja 2010 - 20:21

Genashehehe jak to mawiają "Nie ma Jazdy bez Gwiazdy" ;)

to zależy jak fabryka ustawiła czułość ASC, jak są problemy z ASC w Presidentach polecam serwis SINAD z Częstochowy zajmują się regulacją Presidentów poprawiają fabrykę i to bardzo skutecznie można wysłać im pocztą więc nie trzeba jechać w google wpisać Sinad Częstochowa i tam jest kontakt.

#391 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 11 maja 2010 - 16:21

http://www.allegro.p..._hurtownia.html co sadzicie o tym radiu bo musze jakis kupic niestety moje poprzednie nie bylo moze super ale bylo tylko zmienilo wlasciciela bez mojej zgody :(

#392 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 11 maja 2010 - 22:23

Spooky V6 współczuję utraty sprzętu, a co do radia to może być ale jak mogę zasugerować to po za kupie daj to radio do servisu po to by rozkręcili parametry bo niestety producent dość mocno je skręcił i w moim odczuciu jest troszkę tępawe. Ale Tobie może wystarczy, a jakie miałeś poprzednie ?

#393 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów

Napisany 11 maja 2010 - 22:26

Spooky V6 współczuję utraty sprzętu, a co do radia to może być ale jak mogę zasugerować to po za kupie daj to radio do servisu po to by rozkręcili parametry bo niestety producent dość mocno je skręcił i w moim odczuciu jest troszkę tępawe. Ale Tobie może wystarczy, a jakie miałeś poprzednie ?

poprzednie bardzo proste 40 kanalowe zestaw z antena kupilem 2 lata temu za 300 zl

#394 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 11 maja 2010 - 22:30

Dalej nie wiem jakie miałeś firma/model jak nie pamiętasz to trudno. Alan 48multi jest dość duży i pomiędzy fotel, a tunel może nie wejść.

#395 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów

Napisany 11 maja 2010 - 22:36

Dalej nie wiem jakie miałeś firma/model jak nie pamiętasz to trudno. Alan 48multi jest dość duży i pomiędzy fotel, a tunel może nie wejść.

to bylo jakies mk3 a poprzenie mialem przykrecone do tunelu po stronie kierowcy.

a jakie bys proponowal ???

#396 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 11 maja 2010 - 23:20

Onwa MK3 zapewne, to Alan 48 jest trochę większy. A ja osobiście mogę polecić Unidena 520XL PRO mniejszy od Onwy MK3 i dużo słyszy z tym iż zapewne pojawi się ktoś i zacznie się znowu dyskusja że unideny nie posiadają homologacji na wprowadzanie do obrotu (sprzedaż) w Polsce więc uprzedzam. Alan posiada homologację.

#397 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 12 maja 2010 - 10:27

Ja rowniez popre ubota, proste acz skuteczne radyjko ;)
I co wazne wejdzie miedzy tunel a fotel. Jeszcze jakis mikrofon ze wzmocnieniem oraz echem i bedziesz grzmiał :)

#398 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 12 maja 2010 - 19:37

maksiu i bez wzmocnionego mikrofonu ubot hula :D posiadałem unidena i jak za te pieniądze i gabaryty to radio nie do zastąpienia :)

#399 OFFLINE   Mimas

Mimas
  • 90 postów

Napisany 12 maja 2010 - 19:40

ja mam tti880 i antenę najtańsza emersona i jak na moje wymagania jest si.muszę tylko z magnesu na mocowanie relingowe przejść , te prędkości......:)

#400 OFFLINE   Patrikoss

Patrikoss
  • 435 postów

Napisany 12 maja 2010 - 19:42

UNIDEN 520 XL chyba nie ma lepszego radyjka do samochodu ogólnie bardzo dobre radio poczytaj sobie fora CB maniaków 3/4 z nich pracuje właśnie na UNIDENACH także tylko 520xl

pozdrawiam