HID - Pseudo Xenon z allegro
Napisany 25 lutego 2010 - 17:03
Napisany 25 lutego 2010 - 17:12
Poprzyj swą teorięNo tak, i po polerce taka lampa do xenonu już się nie nadaje.

A jak się ma mieć?A jak to się ma ze zwykłą soczewką z poliwęglanu?
Napisany 25 lutego 2010 - 18:34
Xenon raczej jestem pewny że będzie oślepiał na gładkich kloszach, zwykła soczewka nie powinna. Mam rację?
Napisany 25 lutego 2010 - 18:47
Napisany 25 lutego 2010 - 22:15
Co nie ma Hid-a D2S? Jest przecież i taka opcja wychodzi taniej od kompletowania na oryginalnych częściach.
Nie wiem czy niema, nigdy nie spotkałem.

Zresztą jak ktoś pisze "HID" to domyślnie mam w głowie żarnik w miejsce żarówki H1/H4/H7 itd...
Poza tym, wiem jakie Czarny ma hidy i wiem, że do tej lampy by nie pasowały

Napisany 26 lutego 2010 - 11:37
I taki mały Off Topic ...
Mam ten zestaw do sprzedania po taniości , po stłuczce - trochę czarnych plastików do pospawania , szkła całe , nie zmatowane . Xenon w pełni sprawny . Info na priv .
-Ś.P. dziadek Julek...
Napisany 26 lutego 2010 - 16:00
Odpowiadam na Twoje pytanie : nie miałem .A spryski miałeś i poziomowanie?
Teraz Ty odpowiedz na moje : Czy Ty zawsze jeździsz zgodnie z przepisami ?
-Ś.P. dziadek Julek...
Napisany 26 lutego 2010 - 16:26
Napisany 26 lutego 2010 - 16:37
Oczywiście potępiam hida w ryflu, ale w soczewce dobrze ustawionej i przerobionej nie widzę niczego złego.
Aha no i wolę hidowca jadącego przepisowo niż popie... jadącego po mieście 120 osiedlową uliczką bo ma legalne xenony i trzy litry pod maską (znam takich niestety)
Napisany 26 lutego 2010 - 16:42
A gdzie to takie niesprawne samochody są ?? Na pewno nie Klubowe kluseczki :hmm:Panowie a ja na 5 omeg ze spryskiwaczami to dwie działające widziałem, samo poziomowanie na 5 jedno działające
Napisany 26 lutego 2010 - 16:44
Ale to nie tyczy się tyko omeg z fabrycznym xenonem ale i innych marek
Napisany 26 lutego 2010 - 17:09
Napisany 26 lutego 2010 - 22:53
Wiesz Drabcu, u nas przy przeglądach patrzą na takie rzeczy (sprawne spryski i poziomowanie), na szczęście, ale jak ktoś chce to i tak znajdzie gościa który mu dowód podbije.
No wiesz . Ja na przykład wychodzę z założenia , że jak się chce komuś przyp ..... lić , to kij się zawsze znajdzie .
Poza tym , decydując się na taki ruch oczywiście liczyłem się z tym , że nieco naginam przepisy HOMOLOGACYJNE , ale robię to tylko i wyłącznie z chęci poprawy bezpieczeństwa poruszania się po naszych wspaniałych drogach - dbając przy tym o bezpieczeństwo innych użytkowników dróg .
I tak na koniec , powiem Ci kolego ELIKS , że zadawanie takich pytań jest nie na miejscu . To tak , jak byś zobaczył na ulicy zupełnie obcą osobę z zawieszonym na szyi krzyżykiem i zapytał , czy chodzi do kościoła . Pozdrawiam .
-Ś.P. dziadek Julek...
Napisany 27 lutego 2010 - 01:33

dzisiaj takich dwóch widziałem i tak mi sie przypomniało xDDDDDDDD
Napisany 27 lutego 2010 - 11:51
Ależ tu własnie od tego jest to miejsce, forum, gdzie się można wypowiedzieć na różne tematy. Na temat wiary są inne fora wiec nie myl tych 2 rzeczy.I tak na koniec , powiem Ci kolego ELIKS , że zadawanie takich pytań jest nie na miejscu
No jedno wyklucza drugie, bo jeśli dbasz o bezpieczeństwo, to pamietaj że każde obciążenie auta, garby poprzeczne sprawiają że walisz niebieskim po oczach, co w dzień jest znośne ale wieczorem już nie. Poza tym brudne klosze lamp (no w taką pogodę jak teraz tym bardziej) sprawiają że wiązka światła sie rozprasza i oślepia innych więc ja tu nie widzę poprawy bezpieczeństwa a więc przeciwnie. I nie wchodź w dyskusje bo taki jeden juz tu był który sie upierał że u niego w HIDach jest wszystko cacy. Nie ma co sie upodabniać do włascicieli tuningowanej Calibry.nieco naginam przepisy HOMOLOGACYJNE , ale robię to tylko i wyłącznie z chęci poprawy bezpieczeństwa poruszania się po naszych wspaniałych drogach
Napisany 27 lutego 2010 - 12:16
Co powiesz na ludzi montujących bi-xenon w Omedze? Przecież na kloszu nie ma homologacji...
Co do mnie. Klosze mam od ksenonu, mam wpakowany HID, sprysków nie mam, przecieram reflektory co jakiś czas (to tak jakbym sobie popsikał spryskiem). Jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś mi mrugnął, że go oślepiam, a sporo tras robię po zmroku.
A na oryginalnym ksenonie nie? HahaNo jedno wyklucza drugie, bo jeśli dbasz o bezpieczeństwo, to pamietaj że każde obciążenie auta, garby poprzeczne sprawiają że walisz niebieskim po oczach

Napisany 27 lutego 2010 - 12:28
ty się mylisz bo samopoziomowanie działa cały czas, korygując wysokość światłocienia.A na oryginalnym ksenonie nie? Haha Myślisz, że samopoziomowanie działa na bieżąco? Ładujesz ludzi i bagaż do auta, odpalasz, włączasz światła, samopoziomowanie ustawia sobie wysokość i już się nie zmienia. Więc nie pieprz głupot
Napisany 27 lutego 2010 - 12:30
Wcześniej miałem Ome z zadbanymi ryflami i włożyłem OSRAM nightbreaker i nie narzekałem że nic w nocy nie widać. Jeśli masz problem ze wzrokiem to czas iść do okulisty.Eliks, jesteś mądry, bo kupiłeś Omegę już z ksenonem. Przy soczewkach w nocy nic nie widać, przy ryflach tym bardziej, a jak jeszcze popada deszcz...
Ty chyba niepoważny jesteś. Bardzo widoczne jest wieczorem na wzniesieniach jak lampa schodzi w dół albo do góry. Nawet sobie stane, włączę wsteczny i zaciągnę ręczny hamulec, tył idzie do góry a lampa sie podwyższa, tak też sprawdzałem.Myślisz, że samopoziomowanie działa na bieżąco? Ładujesz ludzi i bagaż do auta, odpalasz, włączasz światła, samopoziomowanie ustawia sobie wysokość i już się nie zmienia
Licz sie ze słowami, zresztą nie będę dyskutował z kimś kto robi kasę podnosząc moc o 30% w 15 letnich autach z realnym przebiegiem 300tyś+.Więc nie pieprz głupot.