HID - Pseudo Xenon z allegro
Napisany 24 lutego 2010 - 15:25
Napisany 24 lutego 2010 - 16:37
połowa motoryzacyjnego Allegro pójdzie z torbami

Napisany 24 lutego 2010 - 18:08
Napisany 24 lutego 2010 - 18:42
Napisany 24 lutego 2010 - 18:52
wszystko wszystkim , ale wspomne jeszcze raz , porodią jest jak wsadzają cus takiego do ryfli to parodia .. normalnie ... i nie wszystko dosłownie jest prawdą co tam piszą ... i nastepna sprawa , wyobrazcie sobie , ze macie oryginal xenon u siebie i zrobią wam sie matowe lampy i co teraz kupicie nowe z symbolem E-1 wątpie ....Moim zdaniem za ryfle powinni sie wziąsc ....
w tym wszystkim jest jedno ale.
gdybym mial lampe kksenonowa orginal, u uleglaby zmatowieniu "szyba" to moge przeciez kupic sobie depo i przelozyc samo "szklo"
czyli co?? zmieniam homologacje lampy?? szkla praktycznie takie same.
wiec mialbym orginalny ksenon ze spryskami i poziomowaniem, a jednak stracilbym dowod. bo: nie zaplacilem spoooro wiecej za orginalne lampy z homologacja.
kazdy kij ma dwa konce. tu glownie chodzi o kase.
Napisany 24 lutego 2010 - 19:14
Masz inne oznaczenie lampy,będziesz się musiał podczas kontroli gęsto tłumaczyć.czyli co zmieniam homologacje lampy szkla praktycznie takie same.
Napisany 24 lutego 2010 - 19:20
jasne że możesz,tylko że Depo pod xenon z homologacją DCmoge przeciez kupic sobie depo i przelozyc samo "szklo"
Napisany 24 lutego 2010 - 19:28
Masz inne oznaczenie lampy,będziesz się musiał podczas kontroli gęsto tłumaczyć.
ale przeciez o tym ja pisze.
czysto teoretycznie zreszta bo sam mam hida w depo pod h1, tylko przeslone zmienilem
lampy sa zle homologowane. jezeli szklo nie ma wplywu na wiazke swiatla to nie powinien byc na nim widoczny znak homologacji.
podobnie bylo kiedys z silnikami. numery mialy wbite do dowodu. dzisiaj to tylko czesc zamienna
Napisany 24 lutego 2010 - 19:38
Napisany 24 lutego 2010 - 19:45
szkla praktycznie takie same.
Akurat w omedze, oryginalny ksenon ma na szkle oprócz homologacji, delikatny prostokąt ryflowany poniżej soczewki. I chyba jedynie tym się różni od szkła z soczewki. Machony79 a są lampy depo pod ksenon z homologacją i z gniazdem D2S??
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 24 lutego 2010 - 19:55
tak są i klosz maja inny niż HellaMachony79 a są lampy depo pod ksenon z homologacją i z gniazdem D2S
Napisany 24 lutego 2010 - 20:31
http://www.allegro.p...on_komplet.html
Napisany 24 lutego 2010 - 20:48
Napisany 24 lutego 2010 - 21:22
Ale wszyscy zapominaja o tym, że klosze xenonu (poliwęglan chyba) mają powłokę coś jak folia UV, czego zwykła soczewa nie ma. Nie wiem dokładnie jak sie to nazywa, wiem że taka powłoka UV napewno jest.Akurat w omedze, oryginalny ksenon ma na szkle oprócz homologacji, delikatny prostokąt ryflowany poniżej soczewki. I chyba jedynie tym się różni od szkła z soczewki.
Napisany 24 lutego 2010 - 21:53
Nosze sie z zamiarem zmiany lamp..co sadzicie o tych...beda ok
pod hidy
http://www.allegro.p....n_komplet.html
Pod hidy to raczej nie. To jest pod oryginalny ksenon D2S, wiec potrzebujesz oryginalne palniki i przetwornice.
Czarny, wstrzymaj się jeszcze parę dni. Będę miał na sprzedaż swoje soczewki. Pogadamy na spocie

Napisany 24 lutego 2010 - 21:56
ok to widzimy sie w soboteCzarny, wstrzymaj się jeszcze parę dni. Będę miał na sprzedaż swoje soczewki. Pogadamy na spocie
Napisany 25 lutego 2010 - 08:27
a dlaczego nie?Pod hidy to raczej nie. To jest pod oryginalny ksenon D2S, wiec potrzebujesz oryginalne palniki i przetwornice.
Co nie ma Hid-a D2S? Jest przecież i taka opcja wychodzi taniej od kompletowania na oryginalnych częściach.
Napisany 25 lutego 2010 - 09:14
Kto Ci powiedział, że soczewka tego nie ma?Ale wszyscy zapominaja o tym, że klosze xenonu (poliwęglan chyba) mają powłokę coś jak folia UV, czego zwykła soczewa nie ma. Nie wiem dokładnie jak sie to nazywa, wiem że taka powłoka UV napewno jest.
Napisany 25 lutego 2010 - 10:48
Tego nie wiem Wicek. Wiem, że xenon z powodu swoich właściwości, takową powłokę napewno posiada. Wiem że niektóre marki robiły klosze z poliwęglanu i miały powłokę UV która niby miała zabezpieczać przed żółknięciem lamp.Kto Ci powiedział, że soczewka tego nie ma?
Napisany 25 lutego 2010 - 16:47