HID - Pseudo Xenon z allegro
Napisany 02 czerwca 2013 - 07:59
Napisany 02 czerwca 2013 - 08:04
Napisany 02 czerwca 2013 - 08:11
możesz zrobic atrape spryskiwaczy i narazie moze być ale ja polecam zamontowac

chowasz przetwornicę ,jeśli masz soczewki hida spryskiwacze i podstawa to dobrze ustawione światła(uchwyty całe)to policja nie powinna się czepiać,
Napisany 02 czerwca 2013 - 08:26
Napisany 02 czerwca 2013 - 08:30
Nie uparłem się na hidy tylko taką omę kupilem a może szybciej by było zmienić na zwykłe żarówki halogenowe h1. Dużo by z tym roboty było ??
Wypinasz żarnik ,wyciągasz przetwornice odpinasz przewody - i + ,bierzesz żarówkę h1 wkładasz w lampę podpinasz przewody i działa.Operacja trwa 2 minuty :hihi:
Napisany 02 czerwca 2013 - 11:41
Napisany 02 czerwca 2013 - 12:27
A znalazł by sie ktos z lodzi ktory mi mi pogogl w takiej operacji ??
Napisany 02 czerwca 2013 - 13:32
Witam,
Kolego dasz sobie radę. To nie jest nic trudnego, zaopatrz się w dwie żarówki H1 i działaj.
Ściągnij ten dekielek z tyłu lampy, rozłącz przetwornice, wyciągnij żarnik, w to miejsce włóż żarówkę i podłącz.
Jak rozłączysz przetwornice i żarnik w lampie będziesz miał dwa przewody z końcówkami, jeden podłączasz do żarówki (+) a drugi do takiego wystającego bolca obok żarówki(-). Kabelków nie pomylisz. Powodzenia.
Napisany 02 czerwca 2013 - 13:36
Witam,
Ziomek ja jeżdżę z HIDami od ponad pół roku i zero przypału. Jak ci koledzy pisali, wypinasz przetwornicę, podpinasz żarówkę i masz zwykłe żarówki. Hidy są dobre jak dobrze ustawisz. Gdzieś na forum jest temat jak ustawić lampy tak jak na diagnostyce ustawiają. Poszukaj a znajdziesz. Pochylenie czy jak się to tam zwie, światła mysi być przy soczewkach 1%. Ja mam tak ustawione i wszystko jest dobrze.
Polecam zostawić hidy i założyć spryski. Nadają się te co na szybę idą, po wpięciu trójnika i instalację od sprysków szyb. Pozdrawiam.
Napisany 02 czerwca 2013 - 14:13
Napisany 02 czerwca 2013 - 20:03
Ziomek ja jeżdżę z HIDami od ponad pół roku i zero przypału. Jak ci koledzy pisali, wypinasz przetwornicę, podpinasz żarówkę i masz zwykłe żarówki. Hidy są dobre jak dobrze ustawisz. Gdzieś na forum jest temat jak ustawić lampy tak jak na diagnostyce ustawiają. Poszukaj a znajdziesz. Pochylenie czy jak się to tam zwie, światła mysi być przy soczewkach 1%. Ja mam tak ustawione i wszystko jest dobrze.
Polecam zostawić hidy i założyć spryski. Nadają się te co na szybę idą, po wpięciu trójnika i instalację od sprysków szyb. Pozdrawiam.
Ale przeslony masz zwykle od H1 ? Jezeli tak to oslepiasz ludzi w autach na skrzyzowaniach, łuku drogi i przy wyprzedzaniu co dalej jest druciarstwem. Jezeli juz chcesz być ok wobec innych na drodze połóż przesłony na płasko jak w USA lub zamontuj od xenonu.
Napisany 02 czerwca 2013 - 20:59
Apropo spryskiwaczy. Czy można bez uszczerbku zdemontować nakładki oryginalnych sprysków bez wyciągania zderzaka i demontażu całego spryskiwacza?
Wystarczy zlapac za spryskiwacz pociagnac do siebie zeby sie wysunol ze zderzaka i podwarzyc zapinke srubokrentem i wychodzi
Napisany 02 czerwca 2013 - 21:24
Napisany 03 czerwca 2013 - 16:25