Czy OMEGA to rzeczywiście taka......kichaaaa!
Napisany 25 września 2006 - 14:57
jeżdzi sporo serwisuje w oplu ale lasuje się to naokrągło
ostatnio rozleciały mu się ślizgi od łancuszka zapłacił coś 1.7 zeta za wymiane rozrządu
miał kiedyś 1.8. na silnik nie nażekał oprucz spalania oleju ale może nie brał tyle co 2.2
ten to norme ma około 0.7 l na 1000
ale tyle to brał jak był nowy
Napisany 25 września 2006 - 19:42
Napisany 26 września 2006 - 15:40
Napisany 26 września 2006 - 17:16
kolega ma 2,2 vektre od nowości 2001 rok
jeżdzi sporo serwisuje w oplu ale lasuje się to naokrągło
ostatnio rozleciały mu się ślizgi od łancuszka zapłacił coś 1.7 zeta za wymiane rozrządu
miał kiedyś 1.8. na silnik nie nażekał oprucz spalania oleju ale może nie brał tyle co 2.2
ten to norme ma około 0.7 l na 1000
ale tyle to brał jak był nowy
Ja mam ten silniczek w Vectrze i nie wiem ale mi sie jakoś nic złego nie dzieje

A oleju to od wymiany do wymiany praktycznie nie bierze więc nie wiem w jakiej kondycji twój kolega ma ten silniczek :neutral:
Jeśli chodzi o rozrzad to te silniki miały wade i łańcuch sie potrafił zerwać ale to w autach z początku produkcji, potem podobno zostało to poprawione :grin:
Apropo częsci to nie zauważyłem żeby były jakieś kosmiczne ceny i zeby nie mozna było dostać zamienników

Apropo Omegi to chyba w tych silnikach 2.2 nie było łańcuszka tylko zwykły pasek więc nie ma sie czego bać .
Jeśli chodzi o utrzymanie tego silniczka to napewno nie będzie droższe od utrzymania V6

A jeśli kolega ma jakieś wątpliwości to może podjechać do sklepu i sie popytać jak z częsciami i zamiennikami wtedy będzie miał wiadomości z pierwszej ręki

Pozdrawiam
Napisany 26 września 2006 - 17:34
jak ktoś nie raczy zaglądnąć od czasu do czasu pod maske bo sie mu nie chce to każdy wózek będzie dla niego kicha jak sie zacznie sypać,Ja dotąd miałem przeważnie fiaty i złego słowa na nie nie powiem,opel ze swoją blachą w porównaniu z fiatem to totalne dno,we fiacie jest całkowity ocynk i o ile pamiętam to już od 90 roku.Miałem fiata tipo 90 rok,zawsze stał pod chmurką,sprzedałem koledze który też tylko na zewnątrz parkuje i na aucie (16 lat) do tej pory nie ma najmniejszego pryszcza bo go codziennie widuję.W następnym moim fiacie bravo którym jeżdziłem 5 lat oprócz wymiany olejów,filtrów,klocków i tym podobnych eksploatacyjnych rzeczy nie wymieniłem nic bo nie miałem żadnej awarii(5 lat!To powiedzcie mi co niejest kicha madrale jak opel kicha ford bo gowno wort tez kicha japonczyki kicha ,to co niejest kicha jestem ciekaw?

Guest_sunnychris_*
Napisany 26 września 2006 - 17:59

Napisany 26 września 2006 - 18:57
ja tam stawiam tylko na japonczyki
100% zgoda :mrgreen:Opel jest fajny... ale to opel
Jak tylko sie wzmocnie finansowo to go zmienie :razz: :razz:
Napisany 26 września 2006 - 19:50
a ja kiedyś kupiłem poloneza 5 letniego przelatałem 5 lat i dołorzyłem tyle do niego co do omegi za filtry, olej przez jeden rok
pomijając częsci eksplautacyjne
Napisany 26 września 2006 - 20:06
1. "miałem kiedyś poloneza jezdzięłm 5 lat i nic mi sie nie psuło" - a co tam miało się popsuć??? Zero elektroniki.
2. "jezdziłem kiedyś 15-letnim czymś tam i nic się nie psuło, teraz mam nowe coś tam i ciagle do serwsiu" - od kilku lat jest przecież taka tendencja, że nowe auta sie ciągle psują, to chyba wszyscy wiedzą.
Napisany 26 września 2006 - 20:20
Guest_sunnychris_*
Napisany 26 września 2006 - 20:36
Napisany 26 września 2006 - 20:42
jak sie ustatkuje, bede na swoim i bede mial kase na auto, to raczej kupie se cos innego, chociaz omega c jest przepiekna i mimo wszystko chcialbym ja kiedys miec

Guest_sunnychris_*
Napisany 26 września 2006 - 20:45

Napisany 26 września 2006 - 20:57

dobra juz nie pisze nic, bo offtopowo

Napisany 26 września 2006 - 21:03
Jak to nie znasz odpowiedziTo powiedzcie mi co niejest kicha madrale jak opel kicha ford bo gowno wort tez kicha japonczyki kicha ,to co niejest kicha jestem ciekaw?

Napisany 26 września 2006 - 21:24

Napisany 26 września 2006 - 21:25
Wiadomo, że Opel to nie szczyt techniki i np. Audi trzyma się dużo lepiej, ale nie da się kupic Audi z 99r za 20tys, a Omeszkę można

"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill