nie..olej wymieniamy tak jak trzeba,w/g norm...ale ceramizer działa przez około 60 tys[jezeli dobrze pamietam]a koszt to okolo 60 zl,ale mowie: najlepiej jak sie ma przejechane ponad 200tys km,wlac dwa razy przy kolejnych wymianach oleju po kolei...
Witam, poczytałem o ceramizerze, oglądnąłem ich test itd itp. I nie wiem po jaką chole... się skusiłem na to dziadostwo. Kosztuje to około 72zł za 4g, zrobiłem tak jak zostało napisane na ulotce, na rozgrzanym silniku 15 min na wolnych obrotach a później 4 godz na biegu jałowym ( zamiast 200km z vmax 60km/h i max 2700RPM). Efekt jest taki że po przejechaniu od wlania ceramizera około 700 km silnik zaczął kopcić na niebiesko!

Zanim ceramizer został użyty robiłem mały remoncik (wymiana uszczelek w silniku, łącznie z uszczelką głowicy, uszczelniaczmi zaworowymi itd, itp)wymieniłem też wszystkie kasowniki luzu.Silnik nie kopcił zarówno przed jak i po wymianie uszczelek i uszczelniaczy ( wymieniałem to ze względu na przedmuch w uszczelce pod głowicą). Przebieg 240 000km. Po wlaniu tego "cudu" wszystko szlak trafił. Ja nie polecam używania jakichkolwiek takich wynalazków w tym ceramizera.
Teraz sie zastanawiam co mam zrobić. Czy na nowo silnik rozkręcać, czy kupić inny używany z gwarancją.
A czy wlanie dwóch dawek coś zmieni? Że mnie pokusiło żeby to kupić.