Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ceramizery przetestowane

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
347 odpowiedzi na ten temat

#181 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 16 grudnia 2011 - 12:04

Witam
Nie chodzi mi tu o porady za i przeciw stosowaniu ceramizerów tylko o to jaki właśnie środek zastosowaliście? Czy np takie jakich na allegro pełno czyli te w małych strzykaweczkach, czy może coś innego dostępnego na rynku?
Napiszcie co zastosowaliście i jakiś namiar na źródło i jakiś może opis:)

Wystarczy przeczytac posty wyzej,konkluzja sa tylko 2 dobre srodki: jeden tanszy :ceramizer ,drugi 3 razy drozszy: Modifikator,wybrac musisz sam.
Życie jest chwilą - więc żyj i kochaj.

#182 OFFLINE   Kenorek

Kenorek
  • 167 postów

Napisany 17 stycznia 2012 - 08:39

Ceramizer jak i inne srodki sa tylko doraznymi sposobami na przedluzenie zywotnosci silnika Jak trzeba zrobic remont silnika to trzeba go przeprowadzic a jak jest wporzadku i dobrze pracuje to nie ma sensu dolewac rroznych specyfikow :) Udowodnione ze Ceramizery i tym podobne moga zepsuc silnik wiec nie warto :/
POZDRAWIAM

#183 OFFLINE   zygzak

zygzak

• 2 335 postów

Napisany 17 stycznia 2012 - 17:04

Udowodnione ze Ceramizery i tym podobne moga zepsuc silnik

gdzie?

#184 OFFLINE   Kr30is

Kr30is
  • 87 postów

Napisany 17 stycznia 2012 - 17:11

Wypowiem się w tym temacie:
Po zakupie coś delikatnie stukało mi w silniku, nie mogłem zlokalizować co, ponoć przy tym przebiegu ten typ tak ma....
Zaryzykowałem, wlałem malutką strzykawkę i jakie moje odczucia??
Otóż po przejechaniu 1200 km przestało klepać, zrobiło się cicho....
Narazie tylko takie mam odczucia, będę na bieżąco informował was o postepach....:D

#185 OFFLINE   baanan83

baanan83
  • 253 postów

Napisany 17 stycznia 2012 - 20:54

Otóż po przejechaniu 1200 km przestało klepać, zrobiło się cicho....
Narazie tylko takie mam odczucia, będę na bieżąco informował was o postepach....:D

Może ucho sie przyzwyczaiło i nie zwracasz uwagi na to ??

Ja nie uwierze że jakis magiczny preparat w ilosci 50ml chyba tak?(jak nie to mnie poprawcie) na 5l oleju moze wyciszyc klepotanie w silniku

#186 OFFLINE   Jackie

Jackie
  • 163 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 24 lipca 2012 - 00:05

http://www.ceramizer...gnij/silnik.pdf

#187 OFFLINE   adipaw

adipaw

WEBASTOi zima niestraszna

• 662 postów

Napisany 25 września 2012 - 21:24

miałem kiedyś zalany ceramizer w polonezie i jak go na szrot odstawialiśmy bo buda się sypneła prubowałem go z bratem zakatować i się nie dało :), olej był już stary i brudny i żeśmy wypalili 6x2 opony i 2 tarcze sprzęgła a on dalej chodził :) więc coś w tym jest, jak mi zacznie brać syntetyk więcej jak 0,5 od wymiany do wymiany to zamiast zalewać pułsyntetyk dam ceramizer napewno bo wyznaję też zasadę co cie nie zabije to cię wzmocni :)

#188 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 września 2012 - 21:32

Właśnie testuję ten wynalazek na moim xev'e, przebieg 311 tyś.

Wrażenia po przejechaniu około 1000km.

- Zdecydowanie cichsza praca silnika.
- Nie bierze oleju.
- Nie przekracza temperatury 90st. w cyklu miejskim (w korkach).

Po wymianie oleju (Valvoline Max Life 10W40) zaaplikowałem pierwszą dawkę, po przejechaniu 300km podałem drugą dawkę.

Widzę wyraźną poprawę kultury pracy silnika.
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!
http://pomoz.eu/

#189 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 25 września 2012 - 21:38

muszę zrobić test na puncie teściowej :) żłopie olej wiadrami ostatnio to nawet na 15 letnim selektolu jeździ bo wykopałem w piwnicy :) normalnie zabytek z logiem cpn :) wtedy będzie wiadomo czy działa :)

bo do swojego x30xe nie mam odwagi bo na synt śmiga bez ubytków praktycznie więc jeszcze nie czas !

#190 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 25 września 2012 - 21:39

Właśnie testuję ten wynalazek na moim xev'e, przebieg 311 tyś.

Wrażenia po przejechaniu około 1000km.

- Zdecydowanie cichsza praca silnika.
- Nie bierze oleju.
- Nie przekracza temperatury 90st. w cyklu miejskim (w korkach).

Po wymianie oleju (Valvoline Max Life 10W40) zaaplikowałem pierwszą dawkę, po przejechaniu 300km podałem drugą dawkę.

Widzę wyraźną poprawę kultury pracy silnika.

A czy poprawa pracy silnika nie wynika po prostu z wymiany starego przepracowanego oleju na nowy i świeży?
Pytam całkiem poważnie.

Ja po każdej wymianie oleju i filtra mam wrażenie że silnik lepiej chodzi a ceramizera nie stosuję.

#191 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów

Napisany 25 września 2012 - 21:44

A czy poprawa pracy silnika nie wynika po prostu z wymiany starego przepracowanego oleju na nowy i świeży?

Nie.
Zalałem nowym olejem, odpaliłem, zagrzałem i klepała tak jak zawsze.

Po dodaniu ceramizera kopara mi opadła. Silnik zdecydowanie się uciszył. Efekt był zauważalny już po kilku minutach pracy po podaniu ceramizera.

Edit.
Dodam, że jestem z zawodu chemikiem i wiem na czym polega proces ceramizacji, więc może ten produkt faktycznie dawać takie rezultaty.
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!

#192 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 25 września 2012 - 21:52

Nie.
Zalałem nowym olejem, odpaliłem, zagrzałem i klepała tak jak zawsze.

Po dodaniu ceramizera kopara mi opadła. Silnik zdecydowanie się uciszył. Efekt był zauważalny już po kilku minutach pracy po podaniu ceramizera.

i tak nas zaraz zlinczują ludzie małej wiary :)
ja jestem też na tak i normalnie chyba poświęcę te 60 zł i zrobię test żeby niedowiarków uciszyć ale zaraz co ja piszę jak Chojnacki nie może uciszyć to i ja nie dam rady :)
bo Chojnacki to spec od trampek czy co! nie dorastamy mu do pięt a się rzucamy ! pokory za wczasu panowie i więcej wiary! silników na wodór też długo nie będzie bo lobby naftowe to i tak zgasi taki świat mamy :(

#193 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów

Napisany 25 września 2012 - 21:57

adipaw

Tylko pamiętaj, żeby kupić oryginał z pewnego źródła, bo jest dużo podróbek na bazie teflonu i dokładnie trzymaj się instrukcji podanej na ulotce.

Ja dałem 78zł za "działkę"
Nie kupowałem na Allegro.
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!

#194 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 25 września 2012 - 22:01

tak wiem mam jeszcze konto na stronie producenta :) właśnie sprawdziłem, może w weekend zrobię pomiar ciśnienia jak kolega przywiezie urządzenie do pomiaru ciśnienia.

#195 OFFLINE   premier2

premier2
  • 1 011 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 26 września 2012 - 23:51

to co jest sprzedawane ze strony www.ceramizer.pl jest OK?
Czy może wziąć Militeca? Chciałbym spróbować, a nie wiem co wybrać...

#196 OFFLINE   kolo72

kolo72
  • 149 postów

Napisany 27 września 2012 - 21:17

Bierz ze strony producenta.
[SIGPIC][/SIGPIC]

!! POMÓŻMY KINDZE !!

#197 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 27 września 2012 - 21:29

www.ceramizer.pl to strona producenta! wiec oryginał.

#198 OFFLINE   lotusso

lotusso
  • 74 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 29 września 2012 - 08:57

przetestuję dzisiaj ceramizer. wożę od jakiegoś czasu w bagażniku te 4ml, miałem wątpliwości co do tego czy w ogóle warto ale skusiłem się wydać 66 zł... jestem sceptykiem, kiedyś wlałem do 2.6 R6 w omedze, do skrzyni i do mostu - nie poczułem nic, żadnej różnicy. kumpel wlał do 2.0 8V i mówił, że troszkę ciszej jakby... teram mam 2.0 16V, silnik chodzi cicho i równo (chociaż mój mechanik mówi, że zaczyna być słychać panewki - ja nie słyszę). nie spodziewam się niczego po dodaniu 4ml, zobaczymy... przebieg na liczniku 175.000 km, w rzeczywistości nie mam pojęcia, nie widać po całym aucie dużego zużycia, wręcz wydaje mi się, że jest w bardzo dobrym stanie... ale jakieś 250.000 km możemy założyć, że ma. nie wierzę w przebiegi rzędu 160.000 - 180.000 km w aucie z poniżej 2000 roku. olej castrol półsyntetyk, na 10.000 km weźmie z 1 litr jak nic, nie kopci... odczekam te 15 minut, zrobię 200 km na emeryta i zobaczymy... mam nadzieję, że będzie się rozgrzewał tak samo szybko bo jak nie to masakra. do pracy mam 5 km i po 3-4 km auto zawsze jest rozgrzane do tych 93 stopni nieważne czy zima czy lato - mam nadzieję, że tak zostanie... jak myślicie? ktoś tu pisał, że przez 5 km auto się nie rozgrzeje ale widać u mnie chyba termostat nie przepuszcza na zimnym w ogóle. latem czasem temp podchodziła do 98 st. ale to w korkach w upale i na włączonej klimie, teraz nie sprawdzę czy temp spadnie po zastosowaniu ceramizera w takich warunkach bo już nie ta pogoda... zobaczymy, dam znać wieczorem czy cokolwiek się zmieniło.

a więc wlałem. zrobiłem z 40 km dzisiaj. faktycznie cicho i mało pali - bo jazda tylko do 2500 obrotów :) a tak na serio to nic nie zauważyłem na razie, żadnej różnicy. nie wiem czy u was pokazuje czasem inne wartości spalania na jałowym ale nie chcę łączyć tego z ceramizerem bo kiedyś też różnie wskazywało. zwykle 1,1 - 1,3 l. dzisiaj zeszło nawet do 1,0 a przez sekundę do 0,9 l ... ale kiedyś też tak było. nie wiem od czego to zależy, że czasem pokazuje mniejsze spalanie na jałowym. póki co ceramizer nie dał żadnych odczuwalnych efektów. zdam relację po zrobieniu 200 km i ostatecznie 1500 km. nie spodziewam się niczego :) może jakby to była dawka z 40-50 ml zamiast naparstka... ale tylu dawek to ja nie kupię :)

#199 OFFLINE   adipaw

adipaw

• 662 postów

Napisany 02 października 2012 - 20:34

zapraszam do obserwowania nowego tematu test rozpoczęty :)

http://forum.omegakl...ead.php?t=79044

#200 OFFLINE   Immo

Immo
  • 1 057 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 27 października 2012 - 21:13

Ciekawy jestem jak wyjdzie test. Moim zdaniem ceramizer jest spoko ale jest jeden fajniejszy specyfik, niestety droższy.

Modyfikator Plus czy jakoś tak?