Problem z ABS i TC
Napisany 23 listopada 2010 - 18:25
Rozebrałem moją poprzednią pompę przylutowałem zerwane połączenie i z radością poleciałem wymontowywać dzień wcześniej wymienianą pompę. No i ZONK. Urwałem tę cholerną filetową blokadę. Czy komuś z Was też się do przydarzyło? Jeśli tak, to jak sobie z tym poradziliście?
Napisany 25 listopada 2010 - 18:22
Napisany 25 listopada 2010 - 18:29
pozdrawiam
Napisany 25 listopada 2010 - 18:42

Napisany 25 listopada 2010 - 20:58
Napisany 26 listopada 2010 - 09:22
Napisany 11 grudnia 2010 - 11:49
Mój problem polega na tym że abs działa cały czas, a TC wyłącza się dopiero po rozgrzaniu silnika, na zimnym działa. Czy to ten sam problem co u wszystkich = wymiana pompy?
Napisany 11 grudnia 2010 - 12:00
raczej nie. Podjedź do kogoś i podłącz się pod kompa. bo tak naprawdę to niewim czy wyłącza Ci się świecąca kontrolka czy wyłącza się TC...Mój problem polega na tym że abs działa cały czas, a TC wyłącza się dopiero po rozgrzaniu silnika, na zimnym działa. Czy to ten sam problem co u wszystkich = wymiana pompy?
Napisany 11 grudnia 2010 - 20:31
raczej nie. Podjedź do kogoś i podłącz się pod kompa. bo tak naprawdę to niewim czy wyłącza Ci się świecąca kontrolka czy wyłącza się TC...
ale co za problem to sprawdzic ? dodajesz gazu i juz wiesz czy tc dziala czy nie. Mi tez padl sterownik o tc swieci sie na stale. blad 66 - nie odczytuje sygnalu z TPS. skrzynia i silnik sygnal odczytuja wiec sterownik siedzi. mam juz drugi tylko czasu nie mam wymienic
Napisany 11 grudnia 2010 - 21:33
ale co za problem to sprawdzic ? dodajesz gazu i juz wiesz czy tc dziala czy nie. Mi tez padl sterownik o tc swieci sie na stale. blad 66 - nie odczytuje sygnalu z TPS. skrzynia i silnik sygnal odczytuja wiec sterownik siedzi. mam juz drugi tylko czasu nie mam wymienic
Działa do pierwszego razu, kiedy TC przestaje działać po pierwszym użyciu i zapala się na stałe(powoduje włączenie się układu TC i działa(lampka od TC miga) kiedy skończę manewr zapala się na stałe). Spróbuję podjechać do kogoś na komputer to zobaczę co tam siedzi.
Napisany 13 grudnia 2010 - 00:10
może podłącze się pod temat... padłą mi pompa ABSu( błąd jakiegoś zaworu nie pamiętam) już 4 pompy wymieniłem i wciąż to samo! chyba nie możliwe bym cały czas kupował pompy z tą sama usterką bo komp wciąż krzyczy błąd jakiegoś zaworu... może coś z wiązką nie tak???
Napisany 13 grudnia 2010 - 07:21
Napisany 13 grudnia 2010 - 11:21
Działa do pierwszego razu, kiedy TC przestaje działać po pierwszym użyciu i zapala się na stałe(powoduje włączenie się układu TC i działa(lampka od TC miga) kiedy skończę manewr zapala się na stałe). Spróbuję podjechać do kogoś na komputer to zobaczę co tam siedzi.
Byłem na kompie i nic nie pokazało. Dzisiaj wjeżdżałem pod górkę 20 km/h i TC działał się nie wyłączył, samochód był rozgrzany. Może źle używam tego TC:P Może przy większej prędkości się coś komplikuje bo już sam nie wiem. TC działa jak chce. Ktoś miał podobne objawy?
Napisany 13 grudnia 2010 - 18:08
Pompy wymieniałeś, ale z elektroniką ?? wymieniałeś na taką samą to znaczy z takim samym oznaczeniem dwu literowym ?? trzeba by było dobrze przyjrzeć się wiązce elektrycznej do sterownika.
pompę z elektroniką wymieniałem i z takimi samymi oznaczeniami...

Napisany 09 września 2011 - 13:28
komputer pokazal blad "czujnik abs prawego przedniego kola"
na szrocie stoja 4 omegi ale czujnik musze wymontowac sobie sam, czy ktos ma jakis sprawdzony sposob jak to zrobic bo jak narazie polamalem 3 sztuki, czy czujnik od omegi 2.0 bedzie pasowal do 3.0? i czy lewy i prawy są takie same?
Napisany 15 stycznia 2012 - 18:20
Kiedy włączam silnik to świecą mi sie cału czas kontrolki ABS'u i TC, no i oczywiście systemy nie działają...
Moż ma ktoś jakąś porade i miał ten sam problem?!