Należało mu się. Kopcące diesle to zmora. Rozumiem, że ktoś ma awarię i wlecze się do warsztatu czy do domu, ale niestety widać takie kaleki, podobnie zresztą jak kopcące na niebiesko benzyniaki. Ale odpowiedzialność powinna również dotyczyć stacji diagnostycznych.i raz pana w Starze 200 za puszczenie przeogromnej chmury dymu z wydechu prosto w szyby (zrobił to złośliwie, pierw zajechał mi drogę włączając się do ruchu więc go otrąbiłem później Dziad ustawił się na pasie obok i zrobił przegazówę w otwarte szyby)

Mandat, a raczej dwa...
Napisany 28 grudnia 2012 - 17:42
Napisany 28 grudnia 2012 - 17:44
Ja również zgłosiłem kilku kierowców, między innymi za uderzenie w zaparkowane auto i ucieczka, 2x jazda zygzakiem (pijani) i raz pana w Starze 200 za puszczenie przeogromnej chmury dymu z wydechu prosto w szyby (zrobił to złośliwie, pierw zajechał mi drogę włączając się do ruchu więc go otrąbiłem później Dziad ustawił się na pasie obok i zrobił przegazówę w otwarte szyby)
Co do policjantów pracujących w drogówce, już chyba wszystko powiedziane/napisane zostało. Też mógł bym opisać jeden przypadek człowieka który pracować tam nie powinien i generalizować, że Policja to czy tamto, jak coś przeskrobię to mam udawać durnia jak co poniektórzy czy może kozaka w za małych gaciach za to z nadmiarem testosteronu w głowie.Takie cwaniactwo jest żenujące i przykro mi jest czytać/słyszeć że takie zachowania mają miejsce w naszej społeczności
społeczności forumowej.
se61 może kiedyś dałeś powód do wezwania policji, a teraz było profilaktycznie. A może faktycznie gość dość nadgorliwy... Nie wiemCiężkie to jest do oceny.
Osobiście nie podoba mnie się określenie pies odnoszące się do Policjantów, mimo że sąd uznał że nie jest to obraźliwe, ale jednak takie określenie nie jest na miejscu. Równie dobrze piratów drogowych można określić mianem zabójców, czy też Kubuś Puchatek (to taki miś który wolno myśli). Taki Pirat nie powinien się obrazić za coś do czego dąży lub to co robi. Ale jednak większość osób obruszy się bardzo mocno...
Kolego nik nie jest czyściutki jak łza w tych czasach ,przypuszczam że i ty lubisz sobie depnąć na prostej gdy są do tego warunki ,ja akurat mandatów nie łapie bo myśle jak jeżdźe ,sąsiadów nie denerwuje ,a na drodze jak widze że się komuś spieszy to staram mu się usunać na boczek w miare możliwości a nie robić mu zdjęć by się wykazać ,co do zachowania na parkingu obijanie drzwiami i ucieczka z miejca zdarzenia lub jazda na 2 gazach też bym poinformował odpowiednie służby
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Napisany 28 grudnia 2012 - 17:50
a na drodze jak widze że się komuś spieszy to staram mu się usunać na boczek w miare możliwości a nie robić mu zdjęć by się wykazać
Czasem trzeba wiele cierpliwości, żeby takiego nie zakablować. Zwłaszcza,kiedy siedzi na zderzaku, błyska, trąbi, wymachuje środkowym palcem, a nie widzi, że przede mną sznur aut. Prosi się o kontrolę trzeźwości.
Napisany 28 grudnia 2012 - 18:16
[quote name='kaskader83']Jeśli widzę że ktoś wyprzedza na trzeciego, wymusza, jedzie niesprawnym technicznie pojazdem lub powoduje inne zagrożenie często robię zdjęcie telefonem i dzwonię by poinformować że taki a taki pojazd o takich a takich numerach powoduje takie a takie zagrożenie i proszę o interwencję i jeśli mam zdjęcie to mówię że mam dowód w postaci zdjęcia i je udostępnię w przypadku problemów z delikwentem.[/quote]U mnie zdałeś - szkółka policyjna stoi przed Tobą otworem...[quote name='se61']Współczuje sąsiadom[/quote]Ja również...

[quote name='dragonstawiki']mam dwie córeczki i przez barana pijanego nie chciałbym aby moja czy inna rodzina uległa wypadkowi. [/quote]tego nie unikniesz (broń bożę nigdy Ci tego nie życzę), ale to nie musi jechać pijany...jak cos ma sie stac to stanie sie przy 20km/h w najbardziej oswietlonym i nieoblodzonym miejscu...[quote name='dragonstawiki']parę zgłoszeń tez mam na swoim koncie pod adresem pijanych kierowców.[/quote]i to jedyny plus Twojej wypowiedzi...
[quote name='Immo']A ja bym chciał mieć takiego sąsiada jak Kaskader [/quote]
No to powodzenia....

[quote name='Ziutek50']Ja również zgłosiłem kilku kierowców, między innymi za uderzenie w zaparkowane auto i ucieczka, 2x jazda zygzakiem (pijani) i raz pana w Starze 200 za puszczenie przeogromnej chmury dymu z wydechu prosto w szyby (zrobił to złośliwie, pierw zajechał mi drogę włączając się do ruchu więc go otrąbiłem później Dziad ustawił się na pasie obok i zrobił przegazówę w otwarte szyby)[/quote]oooo - i tu rozumiem postepowanie Ziutka
[quote name='Ziutek50']że Policja to czy tamto[/quote]Nigdzie w mojej wypowiedzi nie znajdziesz zapisu swiadczacego o tym, ze wrzucam wszystkich z policji do jednego wora. W kazdym moim poscie masz opisany pojedynczy przypadek. Jedyne co uogolnilem to to, ze ludzie pozniej OGOLNIE nie maja szacunku do poilicjantow[quote name='Ziutek50']A może faktycznie gość dość nadgorliwy...[/quote]i tak naprawde o takich chodzi w tym temacie
[quote name='Ziutek50']Osobiście nie podoba mnie się określenie pies odnoszące się do Policjantów, mimo że sąd uznał że nie jest to obraźliwe, ale jednak takie określenie nie jest na miejscu.[/quote]Nie zgadzam sie - robota podobno jak kazda inna, ale to moje zdanie. Sad uznal ze nie jest obrazliwe, wiec gdy czytasz - nie obrazaj sie. Poza tym to jedna sylaba a nie trzy, a dzisiaj wszyscy mowimy skrotami

[quote name='Ziutek50'] Równie dobrze piratów drogowych można określić mianem zabójców[/quote]i gwarantuje sie, ze nikt nie obruszy sie tak jak Ty, kiedy czytasz, ze ktos okreslil policjanta psem. A jezeli juz - potencjalny zabójca

[quote name='Karburator']Należało mu się. Kopcące diesle to zmora. Rozumiem, że ktoś ma awarię i wlecze się do warsztatu czy do domu, ale niestety widać takie kaleki, podobnie zresztą jak kopcące na niebiesko benzyniaki. Ale odpowiedzialność powinna również dotyczyć stacji diagnostycznych. [/quote]Tu sie zgodze, lecz nie otwierajmy kolejnej dyskusji na temat stacji diagnostycznych.[quote name='se61']Kolego nik nie jest czyściutki jak łza w tych czasach ,przypuszczam że i ty lubisz sobie depnąć na prostej gdy są do tego warunki[/quote]Jak kazdy z nas...nic w tym dziwnego. [quote name='se61']a na drodze jak widze że się komuś spieszy to staram mu się usunać na boczek w miare możliwości a nie robić mu zdjęć by się wykazać[/quote]I najbardziej ludzkie podejscie...

Napisany 28 grudnia 2012 - 19:36
:tak: jak mówiszKolego nik nie jest czyściutki jak łza w tych czasach ,przypuszczam że i ty lubisz sobie depnąć na prostej gdy są do tego warunki ,

to to nie były drzwi to co opisywałem tylko hak w chłodnicy, gdyby gość wylazł zobaczyć co się stało i stał to możliwe że bym poszedł dalej, ale po trzasku łamanego plastiku usłyszałem wyrywany plastik połączony z piskiem, to ciężko było nie zareagować.co do zachowania na parkingu obijanie drzwiami i ucieczka z miejca zdarzenia
Jeśli warunki na to pozwalają, i chce ten ktoś jechać szybciej, niech jedzie. Korona z głowy mi nie spadniea na drodze jak widze że się komuś spieszy to staram mu się usunać na boczek w miare możliwości a nie robić mu zdjęć by się wykazać

akurat tutaj odnosiłem sie do kilku wcześniejszych wypowiedzi.Nigdzie w mojej wypowiedzi nie znajdziesz zapisu swiadczacego o tym, ze wrzucam wszystkich z policji do jednego wora. W kazdym moim poscie masz opisany pojedynczy przypadek. Jedyne co uogolnilem to to, ze ludzie pozniej OGOLNIE nie maja szacunku do poilicjantow
Nie zgadzam sie - robota podobno jak kazda inna, ale to moje zdanie. Sad uznal ze nie jest obrazliwe, wiec gdy czytasz - nie obrazaj sie.

No nie, wiemi gwarantuje sie, ze nikt nie obruszy sie tak jak Ty, kiedy czytasz, ze ktos okreslil policjanta psem. A jezeli juz - potencjalny zabójca

Raz usłyszysz pękniesz ze śmiechu, drugi, piąty, dziesiąty, przestanie Ci być miło. Gwarantuje

Napisany 28 grudnia 2012 - 19:46
Kulturalnie trzeba odpowiedzieć: Dzień dobry psie, ale nie miałem takiego zamiarui Policjant mówi: Dzień dobry zabójco mł.sierżant sztabowy Ygrek Iksiński zna pan powód zatrzymania Powodem zatrzymania jest próba zabójstwa uczestników ruchu

Napisany 28 grudnia 2012 - 19:56

a co jeśli trafisz na bystrzejszego i za próbę zabójstwa w/w przypadku założy Ci modne bransoletki i wynajmie Ci motel z widokiem na świat

Napisany 28 grudnia 2012 - 20:00
To zagram wtedy w Lotto, bo to podobne prawdopodobieństwoa co jeśli trafisz na bystrzejszego

Napisany 28 grudnia 2012 - 20:11
Kulturalnie trzeba odpowiedzieć: Dzień dobry psie, ale nie miałem takiego zamiaru

Dokladniebo to podobne prawdopodobieństwo

Napisany 28 grudnia 2012 - 22:13
Na pewno są wyjątki ale coraz trudniej na nich trafić
Wczoraj, tj. 27 grudnia jadąc firmowym, oklejonym firmowym logo Citroenem Jumperem do Grójca, tuż za Jankami zostałem zatrzymany do kontroli. Powód 114 km/h na 70-tce. Pan władza mówi mi że należy się 400zł i 8 punktów - pomyślałem sobie

Do Grójca i z Grójca jechałem tak przepisowo jak na egzaminie na prawko. Nawet pół kilometra szybciej nie jechałem niż znaki pozwalały

Pozdrowienia dla policjanta z drogówki, który okazał się być CZŁOWIEKIEM.
Napisany 29 grudnia 2012 - 17:03

maniutek są wyjątki od reguły :hihi:
Ps. śfagierka moja ma patent na Panów Policjantów ( tak lepiej niz pies?

Napisany 29 grudnia 2012 - 22:19

chodź czasami pan władza też człowiek:D
Napisany 29 grudnia 2012 - 22:41

na drodze nic szczególnie nie wyglądało, a zostałem zatrzymany przez nieoznakowane ITD
nagrali mnie jak wyprzedzałem ciągnik na ciągłej, przejściu i skrzyżowaniu. Do tego jeszcze rozmawiałem chwile później albo wcześniej przez telefon.
Zaprosili mnie do swojego pojazdu, podliczają 25pkt i o prędkości nawet nie mówią (a było by jeszcze 10pkt). Po krótkich dyskusjach powiedzieli bym poczekał w swoim samochodzie a oni wypiszą mandat. Po kilku minutach przyszedł jeden z nich po mnie i znów zostałem zaproszony do nich. Proponują mi 10pkt (5 za tel i 5 za wyprzedzanie na skrzyżowaniu). Oczywiście mandat przyjmuję w podziękowaniu byłem dość wylewny

innym razem zatrzymany zostałem za rozmowę przez telefon, w radiowozie spędziłem ok pół godziny na dyskusji i skończyło się pouczeniem

jakiś rok temu zostałem zatrzymany za przejechanie na pomarańczowym. Policjant (młody) mówi że przejechałem na czerwonym i to jest powodem kontroli.
Mówię że nie na czerwonym tylko na pomarańczowym. Chwile myśli: "ale to też nie wolno"
zaczynam ściemniać że jadąc drogą o podwyższonej prędkości ruchu (70km/h) i po deszczu droga hamowania jest dłuższa. I o ile ja mam samochód którym się bym zatrzymał przed skrzyżowaniem, chodź już pewnie na przejściu to nie wiem czy samochód jadący za mną by wyhamował. Więc zgodnie z przepisami mogłem przejechać na pomarańczowym.
Następnie zadał pytanie czy przyjmuję mandat, mówię że nie. Każe czekać i idzie do radiowozu. Wsiadł i po jakiejś minucie słyszę siedząc w swoim samochodzie że dostaje opitol od drugiego misiaka. Po chwili oddaje dokumenty
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 30 grudnia 2012 - 16:28

Zapala się zielone światło każdy rusza , ja byłem drugi czy trzeci. I nagle kilka pstryknięć flesza z fotoradaru

Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że Ci przede mną wątpię żeby mieli więcej niż 60km/h a pomimo to fotoradar pstryknął im fotki.
Napisany 30 grudnia 2012 - 16:37
Dziś w Wawie stoję na skrzyżowaniu Batorego i Niepodległości, tam pojawiły się ponad miesiąc temu 4 fotoradary ( na jednym skrzyżowaniu!! )- ciekawostka rejestrują też wjazd na czerwonym świetle itd...
Zapala się zielone światło każdy rusza , ja byłem drugi czy trzeci. I nagle kilka pstryknięć flesza z fotoradaruOdruchowo pedał hamulca i zwolniłem do 40-45km/h , a miałem może maks.55km/h.
Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to że Ci przede mną wątpię żeby mieli więcej niż 60km/h a pomimo to fotoradar pstryknął im fotki.
Normalka u nas tez bije foty chodzi o pasy albo tel.
Napisany 30 grudnia 2012 - 16:48

Napisany 30 grudnia 2012 - 16:53
W sensie że co że wali foty każdemu jak leci czy jakoś wybiórczo? Bo nie kumam
U nas tez tak było myślałem że sie foto zepsuło
Napisany 30 grudnia 2012 - 19:19
W sensie że co że wali foty każdemu jak leci czy jakoś wybiórczo? Bo nie kumam
Zwykle każdemu, potem na foto sprawdzają czy masz pasy zapięte i nie gadasz przez telefon