Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Cenzura

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
367 odpowiedzi na ten temat

#161 OFFLINE   hubertcht

hubertcht
  • 1 388 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:19

tero to norma a nawet taki rytułał

Pewnie jakies zawody :p majum:)

Kto wiecej :confused:

#162 OFFLINE   basti35

basti35
  • 41 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:22

Czytam te wszystkie posty od godziny piszecie że wulgaryzmy są złe to zrozumiałe , ale nie rozumie co jest złego że ktoś napisze e zamiast ę , ktoś pisał że takie posty źle się czyta (co takie słowo czytacie po literce):masakra:

#163 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:25

Chciałbym zapytać się oficjalnie: dlaczego tylko kocyk jako moderator zabiera głos Czy reszta modów/adminów nie chce zabierać zdania i "wysłało" kocyka na odpieranie zarzutów Panowie moderatorzy i administratorzy, siedzimy tutaj już kilka ładnych lat, znamy się osobiście, fajni z Was/z nas ludzie. Spróbójmy znaleźć sensowne wyjście z tej sytuacji.

Tomek, może dlatego ze łatwiej odpalić jednostke niz oddział??
Może po prostu mają nas głęboko w holly??
I tak nigdy się nie dowiemy:D

#164 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:29

Dawid89 kolego nie rób sobie żartów z tego tematu, bo Twoje wypowiedzi nic nie wnoszą a jedynie nadają wyraz mało poważnego tematu. A wbrew pozorom temat jest bardzo ważny. Forum/Klub dla userów będacych już tutaj kilka lat jest czymś więcej niż tylko miejscem, gdzie można pożartować, pohandlować i dowiedzieć się czegoś o omedze.

radzę poczytać temat od początku stary... temat jest poważny i ja tego nie negują tylko co nam po tym jeśli tak jak wspomniałeś udziela się tylko kocyk a reszta tej grupy wyższej ma to w du... w zupie :) ?? Kocyk co prawda cały czas łoży te same argumenty ale plusem niezaprzeczlanym jest to że bynajmniej nie siedzi z zamkniętymi ustami bo reszta to wyszła z założenia że milczenie jest złotem.... ale to pokazuje jedność w grupie moderatorów, a raczej jej brak. Jeden sie gimnastykuje , wysila walcząc z oraz większą grupą userów forum którą widze udaje Nam się zmobilizować bo swego rodzaju oporu wobec władzy a reszta zielonych siedzi grzecznie i tylko czyta.Ale taki stan rzeczy mnie osobiście w pewnym sensie cieszy bo to dowodzi tego jak słabo scementowaną są grupą... dobrze uderzyć i się to rozpadnie.

Czytam te wszystkie posty od godziny piszecie że wulgaryzmy są złe to zrozumiałe , ale nie rozumie co jest złego że ktoś napisze e zamiast ę , ktoś pisał że takie posty źle się czyta (co takie słowo czytacie po literce):masakra:

temat już zaczoł schodzić w kierunku kartkowania za co luźniejsze posty (nie zawsze wulgarne)

#165 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:33

Post w którym nie stosuje się polskich znaków i jakiejkolwiek interpunkcji jest naprawdę trudny do przeczytania i wydobycia sensu wypowiedzi.

#166 OFFLINE   slawko76

slawko76

NIECH ŻYJE BAL!!!!!!!!!!!

• 406 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: 2.6i C26NE

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:36

Sypus kopiesz się z koniem :D

Kocyk dobrze podsumował stanowisko adminów i modów...
To było co prawda do Sypusa, ale odnosi się do nas wszystkich mających jakieś "ale"...
Możesz kopać konia, a on tego praktycznie nie będzie czuł, ale jak mu się znudzi i odda kopniaka to będziesz leeeeeeeciał. :oonie:

#167 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:37

wyobraź sobie ze ktoś zamiast napisać "Robisz mi łaskę ?" zwrócił się do Ciebie ... "Robisz mi laskę ??" :D

#168 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:39

. "Robisz mi laskę "

i jak to przelazlo przez cenzure ;)

#169 OFFLINE   slawko76

slawko76

• 406 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:39

ale nie rozumie co jest złego że ktoś napisze e zamiast ę , :masakra:

Zrobic komus laske.
Zrobić komuś łaskę.
Czy według Ciebie nie ma różnicy?? :lol:

edit: Dawido89 byłeś szybszy :D

#170 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:42

Zrobic komus laske.
Zrobić komuś łaskę.
Czy według Ciebie nie ma różnicy

nie widze róznicy bo i tak moja robote poparwi moderator:laugh:

#171 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:43

Spróbójmy znaleźć sensowne wyjście z tej sytuacji.

Próbujemy i próbujemy już od 9 stron. I co i nic - jak grochem o ścianę :(

#172 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:47

śmiem twierdzić że sypus napisał temat roku ....:masakra:

Poczekajmy może pare godzin aż jaki moderator sie odezwie??

#173 OFFLINE   basti35

basti35
  • 41 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:47

Jak ktoś jest głodny to odczyta inaczej ale to moje zdanie - łaska laska

#174 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:53

A tak na marginesie, żeby zrealizować to co napisałeś trzeba mieć na przeciwko siebie kogoś kto chce cię wysłuchać, a nie zadufanego w sobie osobnika uważającego że jego racja jest naważniejsza.

Wiesz nie dawno o tym co piszesz w pracy rozmawialiśmy . Uzgadniając pewne sprawy żeby pracowało się nam lepiej i było jak najmniej nieporozumień .
Że jak to śpiewali " do tanga trzeba dwojga " . Jak dwie strony będą chciały zawsze się jakiś kompromis znajdzie i porozumienie .
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#175 Guest_DaroX25XE_*

Guest_DaroX25XE_*

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:55

bo une bojom sie i paczom,paczom i bojom sie,bojom sie i paczom:D

:D

Sory, ale ja się nikogo nie boję:)
Jak skończę czytać pozostałych 7 stron postów to wtedy napiszę coś mądrego bo generalnie nie jestem w temacie. ;D

#176 OFFLINE   slawko76

slawko76

• 406 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 22:58

Wiesz nie dawno o tym co piszesz w pracy rozmawialiśmy . Uzgadniając pewne sprawy żeby pracowało się nam lepiej i było jak najmniej nieporozumień .
Że jak to śpiewali " do tanga trzeba dwojga " . Jak dwie strony będą chciały zawsze się jakiś kompromis znajdzie i porozumienie .

No pięknie! Ale tu jedna strona mówi co mu leży na wątrobie, a druga, że to nie prawda i "jest super, jest super, więc o co Ci chodzi"

#177 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:07

a co w przypadku jak "góra" zawsze ma okres??

#178 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:21

a co w przypadku jak "góra" zawsze ma okres

Trzeba chyba cierpliwie czekać na klimakterium :hmmm:

#179 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:29

Trzeba chyba cierpliwie czekać na klimakterium :hmmm:

dopiero wtedy bedzie yebniecie, ups, Πerdolniecie, sorki, uderzenie
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#180 Guest_DaroX25XE_*

Guest_DaroX25XE_*

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:30

Panowie mimo, że klubowiczem jestem od całkiem niedawna, nie znam też przeszłości "pisanej" forum to może ustosunkuję się do tego tak.
Panowie, którzy jak to powiedział jeden z uczestników rozmowy tworzą pospolite ruszenie mają święte prawo napisać to co im w pewnych kwestiach się nie podoba i obowiązkiem góry panującej nad całym systemem forum jest odczytanie tego i wyciągnięcie konkretnych wniosków, a jeżeli sytuacja się powtarza to chyba znaczy, ze coś jest po prostu nie tak i trzeba postąpić najrozsądniej jak się da. Administratorzy i Moderatorzy mają głowy, myśleć potrafią więc na pewno da się to zrobić.
Druga rzecz, osobiście do mnie trafiło to co napisał piniu78 że wszyscy siedzą i się boją odpowiedzieć, przyznam, że jak dla mnie to bardzo fajnie, że te słowa padły bo takowe są potrzebne i dają do myślenia na pewno nie tylko mi.
Trzecia sprawa jest taka, że sypus nie powinien zostać nazwany przywódcą pospolitego ruszenia, ponieważ wierzę w to, że nie napisał komukolwiek na priv: ty chodź na forum zrobimy zadymę, żeby zielonych rozdrażnić. Wyraził on swoje zdanie co naturalnie poparli inni dzielący jego poglądy. Dla mnie również facet ma dużo racji, w wielu kwestiach się zgadzam z nim i resztą userów, i dobrze, że dziś mogłem poczytać to co napisał mimo zmęczenia po całodniowej trasie. Jesteśmy wspólnotą, która przez pewne działania po prostu się dzieli na górę i dół a jak kiedyś Prezes marek_kloss zacytował tytuł forum: Omega - pasja, która łączy, to powinno dać do myślenia i administratorom/moderatorom i też userom. Ludzie są tylko ludźmi, niektórzy czegoś nie wiedzą, czasem się pomylą (dotyczy to i mnie, klubowiczy, forumowiczy, adminów i moderatorów często nowych forumowiczy). Trzeba nie tylko karać za wszystko kartkami i ostrzeżeniami ale też wykazać pewne zrozumienie i podpowiedzieć czy pomóc, a sprawy niewyjaśnione wyjaśnić do końca a nie tematy zamykać. Tak to i ja bym umiał.
Czwarta sprawa i chyba ostatnia z mojej strony (chyba że później coś napiszę) to nie powinniśmy na siebie nadawać bo to już przekracza wszelkie granice.
Dziękuję i miłej lektury.
:)