Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Cenzura

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
367 odpowiedzi na ten temat

#181 OFFLINE   merkinson73

merkinson73

Zbanowany

• 87 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:35

jestem tu krótko , pokochałem omege ale jak widzę co tu się dzieje to KU..kukryku , stare chopy a jak picze co niektórzy , bez urazy. sypusia wogóle bym dał na przywódce zarzadu i to pisze serio ;d

#182 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:40

sypusia wogóle bym dał na przywódce zarzadu i to pisze serio ;d

niestety nie spełnia "zielonych" ekologicznych norm:laugh:
zresztą jak większość piszących w tym temacie:D

#183 OFFLINE   merkinson73

merkinson73

Zbanowany

• 87 postów

Napisany 27 sierpnia 2012 - 23:54

niestety nie spełnia "zielonych" ekologicznych norm:laugh:
zresztą jak większość piszących w tym temacie:D

AHHAAAHAHH dobre :D

#184 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 28 sierpnia 2012 - 00:19

niestety nie spełnia "zielonych" ekologicznych norm

Bo ja katalizatory mam wycięte, a w ich miejscu mam rury.

#185 OFFLINE   PANCERNIAK665

PANCERNIAK665
  • 12 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 00:59

Tak czytam sobie ten temacik i zastanawia mnie jedno. Skoro "grupa trzymająca władze" chce mieć ładne i nieskazitelne forum to czemu jeden dostaje kartke za jakąś bzdure jak w przypadku wielu chłopaków, a gamoń co wypisuje idiotyzmy w np. poradach i pisze, że przykleił sobie kolektor na slikon bo 3 szpilki urwał to jest wszystko ok i te posty nie są usuwane i pewnie liudzie za to kartek nie dostają, że przez swój wrodzony talent do propagowania kretynizmu mogą zaszkodzić jakiemuś świeżakowi który posłucha takiego typa i zrobi jak mu napisał. (dałem taki przykład,proszę nie brać tego dosłownie)
PANOWIE MODERATORZY
Za to się weźcie, a nie za umoralnianie dorosłych facetów,że słowo d.u.p.a, z.a.j.e.b.i.ś.c.i.e, albo inne jest wulgarne. Tak jak ktoś przedstawił emotikon d.u.p.y wypiętej jakby miała się zesrać zaraz, to w waszym przekonaniu jest ok, ale słowo pisane już nie?
Gutenberg byłby z was dumny, że stoicie na straży słowa pisanego.
Teraz może któryś z was pyknąć mi 3 czerwoną za propagowanie "treści wulgarnych" i będzie po sprawie

#186 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL

Napisany 28 sierpnia 2012 - 06:24

Chciałbym zapytać się oficjalnie: dlaczego tylko kocyk jako moderator zabiera głos

Teraz mogę tylko napisać, abyś był cierpliwy.... Zbieram myśli :D

#187 OFFLINE   Immo

Immo
  • 1 057 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 07:57

Teraz mogę tylko napisać, abyś był cierpliwy.... Zbieram myśli :D

Po takim wstępie nie masz wyjścia, musisz teraz palnąć z grubej rury :] czekamy na ten wytrysk jaźni ;)

#188 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 08:36

Po takim wstępie nie masz wyjścia, musisz teraz palnąć z grubej rury :] czekamy na ten wytrysk jaźni ;)

Nie liczyłbym na to teraz :D

Dajmy sobie trochę czasu na przemyślenie. Dajcie nam porozmawiać we własnym gronie, a i Wam proponuję przemyślenie pewnych spraw i zastanowienie się nad Waszym zachowaniem ;)

#189 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 10:22

Wam proponuję przemyślenie pewnych spraw i zastanowienie się nad Waszym zachowaniem

I vice versa :D

#190 OFFLINE   Karburator

Karburator
  • 855 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 10:26

A może by kurs asertywności dla wszystkich podczas zlotu?

#191 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 10:31

I vice versa

Przecież napisałem:

Dajcie nam porozmawiać we własnym gronie

Jak sam pisałeś, to Wam również proponuję znaleźć odcienie szarości, a nie tylko czarne i białe kolory. Na tym proponuję na razie zakończyć i dać sobie trochę czasu ;)

#192 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 10:38

Na tym proponuję na razie zakończyć i dać sobie trochę czasu

A w międzyczasie przyjdzie Chomik i tradycyjnie zamknie temat, w trosce o to żeby nie było zamieszania i śmiecenia, bo zostało już wszystko powiedziane :lol:

A tak na poważnie, to my sobie w swoich Prywatno-Publicznych zaciszach ustalajmy różne sprawy, a jakby ktoś chciał, to zawsze może rzucić świeże spojrzenie na poruszane w tym Temacie sprawy. Jest przecież okres urlopowy i nie wszyscy są obecni :D

#193 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 28 sierpnia 2012 - 11:20

sypusia wogóle bym dał na przywódce zarzadu i to pisze serio ;d

droga jest bardzo prosta, przestudiuj regulamin i zasady wybierania do zarządu namów go by został ponownie Klubowiczem i sam nim zostań...

Sypus nie jedno krotnie zaznaczał że jego to nie bawi (pełnienie funkcji na forum i klubie) wcale nie miał by łatwiej i lepiej nie był by postrzegany.
Sam mam wiele uwag do Sypusa i jego postępowania na forum, jego sposobu wyrażania się do użytkowników jak i treści postów jakie zamieszcza w działach technicznych. Niestety ilość postów nie na temat z jego strony jest ogromna, podobnie jak i u DaVePNG a w ostatnim czasie również u Pinia78. Sypus na koncie ma około 13 warnów z czego większość anulowana według zasad zawartych w regulaminie, jak by jakiś mod czy admin faktycznie się uparł na Sypusa to dopatrzył by się że ma 3 warny bez punktowe, które powinny być już zamienione na jeden punktowany, oraz dwa punktowane do wydalenia z forum, to by miał już czarną belkę pod nickiem za komplet punktów, a mimo to Sypus dalej jest na forum, czyli jednak nie do końca jest tak jak twierdzi to kilka osób aktywnie piszących w tym temacie, że bany są rozdawane jak gazetki z tesco na prawo i lewo... DaVePNG nie zgadzając się z tym jaka atmosfera zaczyna tu panować sam zrezygnował z regionalnego, by klubowicze i administracja nie postrzegali go jako osobnika działającego z ramienia klubu. Wasza chęć nie przedłużenia składki odbije się tylko i wyłącznie na klubie i jego działalności, a nie na władzach forum którym tak zażarcie chcecie się przeciwstawić. Chcąc coś zmienić moglibyście to zrobić jako klubowicze, którzy mają możliwość zgłaszania wniosków w sprawie zmian na forum jak i skarg/zażaleń odnośnie działalności władz, a nie z poziomu forumowicza który niewiele może. Przyznaję że wzięliście się do tego jak pies do jeża po prostu od :pupa: strony, wystosować odpowiedni wniosek to raz, podać uzasadnione argumenty to dwa, a trzy najważniejsze jednak to mieć poparcie, którego Wam po prostu brakuje poprzez Swoją spamerską* działalność (* - pisząc posty które tylko i wyłącznie naśmiewają się z innych i nic konstruktywnego nie wnoszą do tematu, bądź na siłę próbują przekonać do swojego gustu estetycznego).

A na koniec wracając do tematu cenzury to założyciel tematu po części ma rację, że niektóre słowa które są zawarte w automacie cenzurującym są lekko na wyrost dodane do słownika automatu... Warto by było ponownie przestudiować i zrobić weryfikację słów-kluczy z klubowiczami którzy utrzymują forum... Kolejny punkt z jakim się zgadzam z osobami będącymi opozycjonistami władzy forumowej to używanie znaków interpunkcyjnych, a raczej ich częstego braku w postach wielu forumowiczów, jak widzę to raportuję, ale w ostatnim czasie bywa tak, że na forum rzadziej jestem jak kiedyś, ale mimo to że rzadziej to wiedzę co raz to więcej osób które to jednak staje przeciwko władzom forum jak pokornie schyla głowę za przewinienie, czyli jednak coś w tym jest co zostało tutaj powiedziane, albo ktoś zbyt restrykcyjnie i kurczowo trzyma się regulaminu albo dopuszcza się nadinterpretacji. Jako były moderator, wiem co zieloni robią jakie mają obowiązki, ilość czasu jaką muszą poświęcić, jaki ogrom pracy muszą włożyć by utrzymać forum w mniej lub bardziej należytym porządku, ale teraz jak nie mam na to wpływu (zarząd) musiałem nauczyć się obserwacji siedząc obok tego wszystkiego, a nawet często milczeć, bo grono osób twierdzi że zarząd i administracja to jedna wielka klita kumpli którzy są równi i równiejsi, inaczej mówiąc wrzucali nas w jeden worek, co jest bardzo wielkim błędem, ale pewne jest jedno wasza działalność na forum tego nie ułatwia, a wręcz powoduje to co sami widzicie oraz sami zauważyliście iż trwa polowanie na spam-czarownice...

Przypominam, że mamy zrzeszać miłośników Opla Omegi, a nie ich zrażać do kolejnych odwiedzin na forum, zniechęcać do pisania kolejnych postów, a puki co takie działania, takie tematy do tego zniechęcają...

Napisał bym jeszcze więcej w tym temacie, ale za bardzo bym wjechał w strefą klubową, która na forum ogólnodostępnym znaleźć się nie powinna...

Proszę by nikt nie patrzył przez pryzmat belki jaką mam pod nickiem, to jest całkowicie moje zdanie w tym temacie, a nie postanowienia zarządu!!

#194 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 28 sierpnia 2012 - 11:39

takie tematy do tego zniechęcają...

Akurat to nie takie tematy zniechacaja do pisania, tylko takie dzialania moderacji. Karanie za slowka uznane juz nie za obrazliwe/wulgarne. Usuwanie postow z offtopu i wreczanie za to kartek. Takie ja mam zdanie.
Moze by tak dodac do regulaminu punkt, ze zakaz spamu jest na forum i kropka. Chwila moment i sie wykosi wszystkich spamerow. Jak wtedy bedzie schludnie, regulaminowo, dretwo i pusto.

#195 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 11:53

Akurat to nie takie tematy zniechacaja do pisania...

Właśnie jesteś w błędzie, drugi, piąty, czterdziesty użytkownik przeczyta proste hasła które trafiają do jego podświadomości (podpierdalacze, szykanowanie, rozdawanie warnów) to one powodują niechęć, tak jest z większością braci forumowej, niestety nie każdy w pełni się interesuje sensem i intencjami jakie niesie ze sobą post tylko wychwytuje te frazesy które działają na podświadomość, których w powyższym temacie nie brakuje...

Zgadzam się a Adam10 byśmy wszyscy poddali się refleksji i przemyśleli swoje działania, a najlepiej przedyskutowali w swoim gronie, czy aby na pewno zmierzają w dobrym kierunku, przed wszystkim zamierzonym kierunku. Pewne argumenty do mnie nie trafiają, ale po zastanowieniu się są słuszne, aczkolwiek działania niewłaściwe..

Usuwanie postow z offtopu i wreczanie za to kartek.

to faktycznie jest niewłaściwe podejście do moderacji a zarazem nadgorliwość, której sam kiedyś podpadłem

Moze by tak dodac do regulaminu punkt, ze zakaz spamu jest na forum i kropka. Chwila moment i sie wykosi wszystkich spamerow. Jak wtedy bedzie schludnie, regulamino, dretwo i pusto.

Takim podejściem na pewno nie osiągniesz swoich zamierzeń, a jedyne co Ci zostanie to tylko zawinąć się z pisakownicy i zabrać zabawki, czy takie podejście do tematu reflektujesz ?? czy będziesz próbował z tym jakoś zawalczyć ??

#196 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 28 sierpnia 2012 - 12:15

Właśnie jesteś w błędzie, drugi, piąty, czterdziesty użytkownik przeczyta proste hasła które trafiają do jego podświadomości (podpierdalacze, szykanowanie, rozdawanie warnów) to one powodują niechęć, tak jest z większością braci forumowej, niestety nie każdy w pełni się interesuje sensem i intencjami jakie niesie ze sobą post tylko wychwytuje te frazesy które działają na podświadomość, których w powyższym temacie nie brakuje...

Czyli lepiej dbac o mlodych/nowych, ktorzy przyjda, popisza pare postow i pojda precz, a o starych zapominac? Tak jak w promocjach telekomów? Akurat nie wydaje sie, ze wiekszosc sie lapie na te chwyty, co wymieniles Ziutek. Mozna by sonde zrobic wsrod starszych uzytkownikow, by miec lepszy poglad. Tak, to jedynie mozemy mowic/pisac za siebie.

Takim podejściem na pewno nie osiągniesz swoich zamierzeń

Zeby osiagnac zamierzenia, trzeba miec realne szanse na wygrana. Ja takowych zamierzen nie mam.

jedyne co Ci zostanie to tylko zawinąć się z pisakownicy i zabrać zabawki, czy takie podejście do tematu reflektujesz?

Tak jest prosciej.

#197 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 28 sierpnia 2012 - 12:47

Wasza chęć nie przedłużenia składki odbije się tylko i wyłącznie na klubie i jego działalności, a nie na władzach forum którym tak zażarcie chcecie się przeciwstawić.

To zróbcie tak by ludzie chcieli przedłużać te składki....

DaVePNG nie zgadzając się z tym jaka atmosfera zaczyna tu panować sam zrezygnował z regionalnego, by klubowicze i administracja nie postrzegali go jako osobnika działającego z ramienia klubu.

polać Mu

Sypus na koncie ma około 13 warnów z czego większość anulowana według zasad zawartych w regulaminie,

po co znowu upubliczniasz?? Zdaje się że ilość warnów nie jest jawna tylko ma w nią wgląd zainteresowany prawda?

#198 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 16:19

po co znowu upubliczniasz ?? Zdaje się że ilość warnów nie jest jawna tylko ma w nią wgląd zainteresowany prawda?

Zrobił to zupełnie przypadkowo, przy okazji pokazując wszystkim, jaki to "przywódca tego pospolitego ruszenia" jest niedobry. To akurat dla mnie jest mało istotne w tym sporze, bo kartki anulowane się nie liczą - zostały anulowane i nastąpiło w ten sposób zatarcie skazania. Poza tym, niektóre z tych kartek otrzymałem niesłusznie (np. czerwona kartka za użycie słowa d-u-p-a w poście :zdziwko1:), co niejednokrotnie wyrażałem wysyłąjąc do Karzących Mnie Rąk - omijając świadomie drogę regulaminową - Prywatne Wiadomości z niewybrednymi nieraz słowami, tylko miałem to szczęście, że PW było kiedyś PRYWATNE, a odbiorca miał COHONES. Ale to tak na marginesie, bo ja nigdy nikomu nie próbowałem udowadniać, że jestem kryształowy - w przeciwieństwie do niektórych znanych mi osobników.

Wracając do meritum, cieszy mnie jedno, zabrał wreszcie głos przedstawiciel Zarządu i wydaje mi się :hmmm: że jest pierwszy raz szansa na cywilizowane "załatwienie" jakiejś sprawy, bo ton w którym wypowiedział się Ziutek nie przypomina agresywnych i zlewających wypowiedzi niektórych przedstawicieli Administracji. Poczułem pierwszy raz jakby swoje zdanie w tej sprawie wyraził KOLEGA :D a nie WRÓG :ohyda: Cieszy również to, że w niektórych sprawach przyznaje się nam rację, a inne są brane w ogóle pod uwagę. Mam nadzieję, że ten głos rozsądku dobiegający z "góry" jest pierwszą jaskółką zwiastującą Wiosnę na naszym Forum :D

#199 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 28 sierpnia 2012 - 16:47

Proponuje zrobić temat o moderatorach i tam każdy z nas wstawia za dobre i złe zachowanie plusik lub minusik pod nickiem moda 100 plusików ok a 100 minusików admini rozpatrują sprawę i przenoszenie do rezerwy..to tak po krotce

#200 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 28 sierpnia 2012 - 17:29

zabrał wreszcie głos przedstawiciel Zarządu

ton w którym wypowiedział się Ziutek nie przypomina agresywnych i zlewających wypowiedzi niektórych przedstawicieli Administracji

to jest całkowicie moje zdanie w tym temacie, a nie postanowienia zarządu

To tak na marginesie...

zrobić temat o moderatorach

Niedawno trafilem na pewne forum gsm i tam cala ekipa administracyjna forum jest oceniana przez kazdego usera (przy czym i + i - sa uzasadniane).