Immobilaizer
Rozpoczęte przez
AJs
, 11 lip 2007, 07:07
587 odpowiedzi na ten temat
Napisany 17 lutego 2008 - 21:40
Przyyyszłooooo
I działa
!
Omcia na szosie
Dzięki wielkie.

I działa

Dzięki wielkie.
Napisany 18 lutego 2008 - 19:55
witam ja też w tej samej sprawie immo szwankuje bardzo proszę o instrukcje z góry dziękuje
Napisany 18 lutego 2008 - 20:25
Dzień immobilajzera :grin: dzis juz 2 , w sobote 2, ludzie opanujcie sie
poszło na pw

Napisany 24 lutego 2008 - 20:15
Panowie czytam tu o immobilizerze, bo dziś sczytałem usterki i wyszedł błąd 144 - immobilizer - brak sygnału. Nie miałem żadnych problemów z odpalaniem ani nie gasł od ostatniego sprawdzenia usterek ale na zimne lepiej dmuchać. Przy okazji błąd 48 - zbyt niskie napięcie zasilania. Czy ta druga usterka może mieć jakiś wplyw na 144? I drugie czy wogóle i ewentualnie po jakim czasie usterki znikną? Znikną, mam oczywiście na myśli jeśli ich fizycznie nie ma, to czy po jakiejś ilości bezbłędnych uruchomień auta samoistnie te dwie usterki znikną czy tylko TECHEM? Pozdro :smile:
Wczoraj jeszcze pokombinowalem z kluczykiem i wyjąłem z niego ten malutki "transponder", chyba tak się to nazywa, i doszła jeszcze usterka 145 - immobilizer - zły sygnał. Proszę o wypowiedź, jakiegoś fachmana. z góry dzięki. :grin:
Wczoraj jeszcze pokombinowalem z kluczykiem i wyjąłem z niego ten malutki "transponder", chyba tak się to nazywa, i doszła jeszcze usterka 145 - immobilizer - zły sygnał. Proszę o wypowiedź, jakiegoś fachmana. z góry dzięki. :grin:
Napisany 19 marca 2008 - 09:27
Witam jacekczewa, jako nowy na Forum. Czytam różne fora ale, jako jedyny chyba jesteś specem od immo. Więc przejdę do problemu. Auto kupiłem w czerwcu i do zimy przejeździłem bezproblemowo. Dopóki nie padł czujnik wału. Wymieniłem go po ciężkiej walce :smile: Ale że samochód stał jakiś czas więc wyjąłem akumulator, żeby go podładować. Pojeździł dwa tygodnie i zonk, odpalam a on prycha kicha i gaśnie. Dwa razy tak zrobił i zaczął migać check, i już lipa, tylko kręcił rozrusznikiem. Wyjąłem ECU, przeczyściłem styki itd itp, znowu naładowałem aku, ale problem pozostał. Aha , i nie mogłem dostać się do kompa aby zczytać błedy, check migał cały czas jednostajnie po wpięciu spinacza. Wszystkie objawy wskazywałyby na immo. Ale wczoraj mnie olśniło i mówię sobie - wyjmę chipa z pilota. No i co
: Odpalił :roll: Ale to wszystko jest dla mnie wbrew logice, o co chodzi...
: Odpalałem go kilka razy, po czym włożyłem chip i kicha, znowu miga check. Czy istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie tego faktu
:
Dodam że mam tylko jeden kluczyk.
Pozdrawiam

Dodam że mam tylko jeden kluczyk.
Pozdrawiam
Napisany 19 marca 2008 - 10:09
Rzeczywiscie wbrew logice, własciwie nie wiem co doradzic, czytnik ( ten przy stacyjce ) przyją sobie jakis kod - który tym swoim czipem zakłócasz, ale to bardzo dziwne , nie powinno sie tak dziac.
Napisany 19 marca 2008 - 10:18
Też właśnie nie wiem, za głupi jestem na takie problemy. Spróbuję dziś zczytać błędy, może coś wywali, ale tak na chłopski rozum to chyba nie jest jakieś spięcie, czy coś? Bo już naprawdę boję się jechać dalej tym autem niż do sklepu za rogiem.
Napisany 21 marca 2008 - 17:47
Witam jestem tu nowy .Mam problem ze swoja omega ostatnio rozwalil mi sie kluczyk i samochod został unieruchomiony( samochód otworzyłem z kluczyka , ale immo zablokowało samochód ) szczescie ze posiadałem drugi kluczyk ktory to dowiozła mi siostra a sytuacja miała miejsce po za domem .Chciałbym wywalic immo zeby uniknac tego typu niespodzianek w najmniej oczekiwanym momencie dodam jeszcze ze czsami drugi kluczyk rowniez potrafi szwankowac . Moja omega to model 1994 pazdziernik i kluczyk jest na podczerwien .Jezeli ktos mogł by mi pomóc z GORY BARDZO BYM BYŁ WDZIECZNY .

Napisany 22 marca 2008 - 00:08
Witam. Mam omege z 94r. moge ja otworzyć tylko kluczykiem i do tego nie moge jej odpalić. Prosze o pilną pomoc.

Napisany 22 marca 2008 - 01:02
właśnie próbowałem i nic ten sposób mojej Omedze nie pomoze. Ale dzieki za pomoc
Napisany 22 marca 2008 - 11:52
Jacekczewa dzięki wielkie. Jesteś zbawicielem. Operacja powiodła sie i moja omega odpala. :grin:
Napisany 03 kwietnia 2008 - 21:05
Jeśli mógłbym prosić tez ten sposób, autko stoi juz tydzien. Dzisiaj byl elektryk i nic nie dal rady :neutral: czy każdy da rade to rozmontować ?! Prosze o pomoc
Napisany 04 kwietnia 2008 - 06:09
Coś cienki ten twoj elektryk, tak zreszta jak wielu innych . Masz na pw.