Immobilaizer
Rozpoczęte przez
AJs
, 11 lip 2007, 07:07
587 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 kwietnia 2008 - 18:16
gobo, nie bardzo widzę możliwość oszukania. Oryginalne klucze są wpisane do kompa. Podjedź na stację posiadającą program do OMY i zapytaj jakie są możliwości wpisania do zbioru i zaprogramowania (najprawdopodobniej żadne). Pozostaje jeździć z jednym lub całkowicie wyłączyć immobilizer.

Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka
Napisany 20 kwietnia 2008 - 18:30
Często jest tak, że drugi klucz daję pasażerowi jak jadę w Polskę, na wypadek zagubienia albo innych przypadków. Jak odłączyć immo w sytuacji awaryjnej?
Napisany 20 kwietnia 2008 - 18:37
gobo, osobiście tego nie robiłem, ale myślę, że najprościej udać się do jakiegoś znajomego elektronika i on z całą pewnością rozwiąże Twój problem. Możesz również w serwisie Opla taki klucz z mozliwością zaprogramowania zakupić, lecz jest to dość droga impreza.

Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka
Napisany 20 kwietnia 2008 - 19:24
Mozna dorobic czipa za 100- 200 zeta w zaleznosci od miasta i punktu dorabiania kluczy. W tym immo obejscia nie zrobisz tak poprostu - immo transponderowe.
Napisany 20 kwietnia 2008 - 19:26
kris82 pompka do wymiany - co do nierównej pracy moze byc ze pompa gdzies kuleje, to ze odpaliła to nie oznacza ze bedzie chodzic dlugo - a raczej na pewno za dzień - dwa stanie znowu.
A śmiali sie ze mnie ze ostanio doradzalem zeby z kopa potraktowac zbiornik jak sie zawiesi pompa paliwa - śmieszne ale prawdziwe.
A śmiali sie ze mnie ze ostanio doradzalem zeby z kopa potraktowac zbiornik jak sie zawiesi pompa paliwa - śmieszne ale prawdziwe.
Napisany 21 kwietnia 2008 - 09:38
jacekczewa no wlasnie gdzies tutaj czytalem o tym kopnieciu w zbiornik i gdy juz bylem zdesperpwany to tak zrobilem i zadzialalo,bylem w szoku,a pompke oczywiscie wymieniam,niemoge ryzykowac.
Napisany 21 kwietnia 2008 - 21:00
jacekczewa,wlozylem nowa pompke paliwa i omcia chodzi jak marzenie,nieprzerywa chodzi rowniotko,i nieprzypuszczal bym wogole ze to przez ta pompke tak dziwnie chodzila.pozdro i dzieki za pomoc i informacje ktore sie na pewno przydadza w dalszej eksploatacji auta!i musze powiedziec ze to forum jest baaaardzo dobra sprawa!
Napisany 26 kwietnia 2008 - 18:29
jacekczewa, Potrzebu je waszej pomocy! Nie moge przez imobilajzer uruchomić samochodu. Prosze o pomoc!
Napisany 04 maja 2008 - 08:53
witam!mam problem z uruchomieniem auta-omega 94 padł mi kluczyk-pilot wymiana baterii nie pomogła.pali się kontrolka z ludzikiem i dioda przy radiu od alarmu.przy przekręceniu kluczyka nie ma żadnej kontrolki na desce.pozdrawiam proszę o pomoc
Napisany 04 maja 2008 - 10:04
Witam Mam omegę 94r 2.0 16v i zaczynam mieć problem z immo i chciałbym być już przygotowany gdy w ogóle nie odpalę auta gdy wymiana baterii nie pomoże. Co mam wtedy zrobić jak je "obejść"?? z Góry dzięki za informacje pozdrawiam>
Napisany 04 maja 2008 - 11:01
gregory to chcesz wywalic czy miec tylko tak sobie na zapas

Napisany 04 maja 2008 - 15:49
ok już mam jutro sie za to wezmę czyli po tym zabiegu ta czerwona kontrolka będzie świecić cały czas? to trzeba ja zneutralizować poprzez odłączenie? :mrgreen:
Napisany 04 maja 2008 - 19:52
O ile dobrze zrozumiałem to migająca pomarańczowa kontrolka CHECK ENGINE ma bezpośredni związek z immobilizerem. W mojej omedze poprzedni właściciel zmienił stacyjkę i zrobił jakieś obejście. Lampka cały czas miga i uniemożliwia mi odczytanie błędów z gniazda diagnostycznego (miga cały czas od momentu przekręcenia kluczyka).
Czy i ja mógłbym prosić o podesłanie instrukcji w jaki sposób (skuteczny) pozbyć sie immobilizera?
Pozdrawiam.
Czy i ja mógłbym prosić o podesłanie instrukcji w jaki sposób (skuteczny) pozbyć sie immobilizera?
Pozdrawiam.
Napisany 04 maja 2008 - 20:17
artur ty masz immo transponderowe - tego nie d sie obejsc domowym spobem.