Immobilaizer
Napisany 11 lipca 2007 - 07:07

Napisany 11 lipca 2007 - 15:16
Napisany 23 lipca 2007 - 15:01
Mam omegę 2.5 td 1994 z orginalnym immobilaizerem . Zamknąłem go wczoraj pilotem w kluczyku a dzisiaj rano syn próbował go otworzyć pilotem lecz się nie udało. Więc otworzył drzwi kluczykiem ale immobilaizer nie pozwala uruchomić auta.Nie odzywa się rozrusznik i pewnie jest odcieta pompa wtryskowa. Jestesmy z trójką dzieci 700 km od domu i nie możemy sie ruszyc z miejsca. Kupiłem nowe baterie do pilota lecz to nic nie dało. Czy można jakoś odblokować pompę wtryskową to wtedy by go pociagnał albo podłączył rozrusznik na krótko. Czy to jest pompa sterowana elektronicznie , czy tylko ma zaworek elektromagnetyczny na ktory można byodac napięcie z rozrusznika. Czekamy cierpliwie na odpowiedż.
bolesław
Napisany 23 lipca 2007 - 15:07
bolesław
Napisany 23 lipca 2007 - 15:32
oczywiście ma być napięcie z akumulatora a nie z rozrusznika w przedostatnim zdaniu
bolesław
sprobuj najpierw zaprogramowac pilota.
wlacz zaplon, i w ciagu 30 sekund przytrzymaj przycisk do zamykania. zaprogramowanie powinno byc potwierdzone zamknieciem i otwarciem drzwi albo mrugnieciem 3 ktorym lampki w podsufitce. Jesli zaprogramujesz to zamknij i otworz pilotem i powinno odpalic. jesli nie to bedzie trzeba wyciac immo. Napisz priva do kolegi Jacekczewa on ci pomoze
Napisany 23 lipca 2007 - 18:58
Napisany 23 lipca 2007 - 19:09
Próbowałem zaprogramowac pilota ale bez powodzenia. Nie wiem co dalej robić. Na razie jacekczewa nie odpowiada. Immobilaizer jest na podczerwień, tak myślę, bo w podsufitce jest maly globusik.
Immobilaizer i pilot to 2 różne rzeczy, nie trzeba korzystać z pilota przy zamykaniu i otwieraniu drzwi. Pluskwa, jest w kluczyku.
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 23 lipca 2007 - 19:18
Napisany 23 lipca 2007 - 20:10
Napisany 23 lipca 2007 - 21:02
odlacz na pare chwil akumulator.Wiem ,że nie trzeba korzystac z pilota przy zamykaniu i otwieraniu drzwi , ale co mam teraz zrobić gdy nie mogę uruchomić auta
Napisany 24 lipca 2007 - 07:16
Piszę na tym forum pierwszy raz. Mam taki sam problem kilka dni temu zgasiłem auto i już nie mogę go uruchomić . Jest to Omega 2,5 v6 automat 1995 rok benzyna.
Sprawdziłem kody w kompie , pokazuje 19 i 144 czyli czujnik wału i brak sygnału z imobilajzera . Zastanawiam się jak odblokować immobilajzer czy ktoś ma jakieś pomysły ?
pozdrawiam
Napisany 24 lipca 2007 - 07:21
A przeczytałeś uważnie ten wątek? Chyba jednak nie:Zastanawiam się jak odblokować immobilajzer czy ktoś ma jakieś pomysły ?
Napisz priva do kolegi Jacekczewa on ci pomoze
Napisany 24 lipca 2007 - 20:16

Napisany 24 lipca 2007 - 20:53
Proponuje aby kolega jacekczewa napisal tutaj jak to sie robi zeby nie bawic sie z privami i zeby kazdy mogl wiedziec jakie kroki ma podjac w celu odblokowania immo. bedzie to na pewno bardzo przydatna porada, no chyba ze to jakas tajemnica zawodowa :mrgreen:
Luqua ten temat juz przerabialismy. Wiedza Jacka nam pomaga ale moze i zaszkodzic. Co prawda "fachowy" zlodziej i tak sobie poradzi ale gdyby taki opis trafil w rece gowniarz mogle by im to pomoc z "zdobywaniu doswiadczenia" wiec IMO takie rzeczy nie powinny byc dostepne dla wszystkich
Napisany 24 lipca 2007 - 21:03
Pozdrawiam
Napisany 24 lipca 2007 - 21:08

Napisany 24 lipca 2007 - 21:10
Zrobiłem tak jak napisał jacekczewa i Omega odpaliła. Wielkie dzięki. Podziekowania również dla beasta ,że skierował mnie do takiego fachowca.
Pozdrawiam
Cieszymy sie ze udalo sie pomoc i mamy nadzieje ze bedziesz zagladal do nas na forum

Napisany 30 lipca 2007 - 10:55
USZKODZIł MI SIę KLUCZYK Z IMMOBILAZERA NAJLEPSZą METOSOM JEST ROZłąCZENIE CAłEGO IMMOBILAZERA
PROSZę O UDZIELENIE MI JAKIś WSKAZUWEK LUB JAKIEGOś SHEMACIKU