Immobilaizer
Napisany 02 listopada 2007 - 18:11
Napisany 04 listopada 2007 - 10:06
Napisany 04 listopada 2007 - 13:50

Napisany 23 listopada 2007 - 22:17
Witam Ciebie!! Mam prosbe. Moglbys mi przeslac recepte na immobilajzer. Chce sie pozbyc tego badziewia bo przeszkadza mi za kazdym razem przy wsiadaniu do auta. Raz zaskoczy raz nie. Nie wiem co jest grane. Juz mam pompe w glowie od tego szajsu. Moj opel omega z 1994 2,5 v6. Aha dodam ze aku mam slabe. Rozladowal mi sie totalnie i do auta musialem wchodzic przez bagaznik. Troche podladowalem - ok. 5 min z drugiego auta i lipa. Pilot nie dziala teraz w ogole. nie wiem co zrobic. Teraz moge otworzyc drzwi kluczykiem ale z pilota nie idzie. Konsekwencja - brak mozliwosci odpalenia omci. Ciagle pali sie zaroweczka - nad nia jest jakis ludzik narysowany i cos przypominajace fale. Dziekuje za pomoc mistrzu . Trzymaj sie
Napisany 29 listopada 2007 - 16:35
Maniu jest przy nieruchomym aucie pod moją pracą, zaraza nie chce odpalić. Elektryka (światełka itp)działa ale rozrusznik ani mru mru, próbuje programować pilota, tak jak to jest na forum, mam pytanie po przekręceniu stacyjki trzymać 30s zamykanie pilota czy kluczyka?
Jacekczewa-to do mnie ? co to pw?
P.S. Mam na imię Asia
Sorr..rry

Napisany 29 listopada 2007 - 17:40
PW= Prywatna Wiadomość. Na górze forum jest link do prywatnej skrzynki z wiadomościami.co to pw?
To dobrze by było abyś sobie w profilu zmieniła płeć na "dziewczynka"Mam na imię Asia

PS. Staraj sie na przyszłość nie pisać postów jeden pod drugim, aby dodawać nowe informacje do istniejącego posta używaj przycisku "EDYTUJ", umieszczonego w prawym górnym rogu Twojego posta.
PPS. Zachecam Cię do zapoznania się z tym linkiem

http://forum.omegaklub.eu/jak.htm
Napisany 29 listopada 2007 - 18:25
Napisany 29 listopada 2007 - 20:52
Napisany 29 listopada 2007 - 21:45
Napisany 29 listopada 2007 - 21:51
Napisany 03 grudnia 2007 - 16:18
1. Styk w kostce stacyjki
2. Przekaznik odcinający w obwodzie rozrusznika.
Ale juz kilka dni mineło ( awaria serwera min zablokowala wszystko ) moze juz sobie dałeś rade. Na pewno nie jest to wina immobilajzera - nie mruga czek - 100 proc, sprawny immo.
Masz może jescze jakis alarm - tam na pewno jest odcięcie zapłonu - rozrusznika???
Napisany 03 grudnia 2007 - 17:44
Napisany 03 grudnia 2007 - 18:55
Napisany 03 grudnia 2007 - 19:51
najdziwniejsze ze matka probowala prze 30min odpalic oczywoiscie z przerwami jak na taxi czekala i nic zostawila samochod ja po 2 h przyjechalem i bez zaj.ąkniecia ruszyła:/moze byc także problem z połączeniem przy cewce odbiornika wokól stacyjki - to częste uszkodzenie.
Napisany 03 grudnia 2007 - 19:56
Napisany 03 grudnia 2007 - 20:08
Napisany 03 grudnia 2007 - 23:44
Mam Omege z silnikiem x20xev. Od roku czasu jest unieruchomiona.
Zaczelo sie od falowania obrotow, pozniej gasniecie, spadek mocy.
Zaczalem troche czytac, przegladac rozne fora i nic.
Zawiozlem Omege do elektryka, ztwierdzil ze uszkodzony jest sterownik (ECU)
Zaczalem sie sam bawic, odczytalem kody bledow i w rezultacie wymieniajac jedne czesci pojawialy sie inne bledy. W sumie wymienilem :
-czujnik polozenia walu
- czujnik polozenia walka rozrzadu
- silnik krokowy
- cewke zaplonowa
- przeplywomierz
Wszystkie czesci nowe i orginalne ( nie chce mowic ile mnie to kosztowalo), w rezultacie wykasowalem mu bledy, lecz pokazal mi znowu blad czujnika walka, walu, przeplywomierz
W koncu zaczalem wierzyc elektrykowi ( nie bardzo mu ufalem bo chcial mnie skasowac na 1200 €) moze zeczywiscie centralka. Cudem znalazlem na szrocie centralke identyczna z moja. No i wlasnie znowu problem. Nie moge jej zainstalowac z powodu immobilaizera.
Chcialbym zdemontowac to holerne immo. I tu pojawia sie moja prosba do sz.p. Jacekczewa, widze ze sie orientujesz a ja chcialbym pojezdzic w koncu moja Omega.
Czy moglbys mi pomoc zciagnac ten immobilaizer ,abym mogl zalozyc nowa centralke?
Niebardzo moge znalezc centralki immo a chyba wiem jak ja obejsc, chociaz tez nie do konca. Prosze o odpowiedz , pozdrawiam forowiczow i z gory dziekuje.
P.S dodam ze jest to Omega z silnikiem X20XEV z 1996r Simtec 56.5.