Immobilaizer
Napisany 16 kwietnia 2013 - 19:15
Napisany 16 kwietnia 2013 - 21:44
mryga czek niema iskry odłaczona pompa domyslam sie ze to imobilajzer
niekoniecznie immo , sprawdź przekaźnik ten obok przekaźnika pompy paliwa , kolor taki sam jak przekaźnik pompy , jego uszkodzenie daje takie objawy jak opisałeś
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 17 kwietnia 2013 - 19:23
że tak powiem mam dość , dodam ze udało mi się uruchomić samochód z błędem 1502 ale bardzo dziwnie pracuje i praktycznie nie da się nim jechać .
teraz do tego doszedł jeszcze błąd 0335 Nieprawidłowy sygnał z czujnika obrotów wału korbowego „A"
nic tego nie rozumiem teraz;) "
taki miałem problem , rozwiązanie słaba masa na ecu - rozwiązanie - podłączyłem dodatkową masę z aku bezpośrednio do obudowy ECU , i po kłopocie , a co najlepsze to silnik po tym zabiegu zmienił się nie do poznania

nie chciało mi się szukać gdzie i która masa się straciła , dlatego poszło po najmniejszej Lini oporu
Napisany 21 października 2013 - 17:23
Mam kompa od mojej bylej x30xe, ktora nie ma immo(badz ma na podczerwien), lecz po zamianie sterownika, samochod odpalil bez najmniejszego problemu, lecz swieca sie kontrolki od ABS oraz TC i nie dziala predk. Czy moze to miec jakis zwiazek z komputerem ktory jest bez imo, czy po prostu cos sie posypalo w sterowniku ABS?
Napisany 02 listopada 2013 - 13:40
silnik 2,5v6 95r.
Napisany 11 listopada 2013 - 15:10
czy któryś z szanownych kolegów mógłby mi podesłać instrukcję wycięcia IMMO w mojej omedze? Rocznik 2000. Pozdrawiam.
Napisany 11 listopada 2013 - 15:23
Witam,
czy któryś z szanownych kolegów mógłby mi podesłać instrukcję wycięcia IMMO w mojej omedze? Rocznik 2000. Pozdrawiam.
niestety jest to nie możliwe.Więcej wyczytasz tutaj: http://forum.omegakl...ght=zablokowany
Napisany 10 października 2017 - 01:14
Nie wiem czy ten wątek jest czynny z guru od immo. (1998 2,0 16 v)
Omcia zastrajkowała kręci nie odpala (nie wiem jak kontrolki swieciły)
bo padła daleko od domu (mechanik wydziwia , tydzień bez autka)
Prośba o przepis na PW.
pozdrawiam