Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Immobilaizer

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
587 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   antun

antun
  • 2 postów

Napisany 24 stycznia 2008 - 23:28

tez bym prosił o schemacik omega 2,5 v6 94 rok jak można

#142 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2008 - 07:24

Wysłano

#143 OFFLINE   martini77

martini77
  • 33 postów

Napisany 25 stycznia 2008 - 20:36

jacekczewa prosil bym na pw sposob ominiecia imo omega 94 pilot na podczerwien. z gory dziekuje i pozdrawiam!

#144 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 25 stycznia 2008 - 21:59

Poszło :wink:

#145 OFFLINE   masters

masters
  • 6 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 00:40

Witam!
Mam chyba ten sam problem, co wiekszosc z immo...
Zamknalem auto pilotem, otworzylem kluczem i Oma kreci ale nie chce odpalic...
Programowanie pilota nic nie daje, szyby przedtem otwieraly sie po lekkim przytrzymaniu do konca, teraz nie...
Omega '95 2.0 , pilot na podczerwien (globuski w podsufitce)
Auto stoi unieruchomione, prosilbym kolege jacekczewa o info na pw co i jak zrobic!!
Z gory dzieki!!

#146 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 08:14

Poszłoooooo

#147 OFFLINE   masters

masters
  • 6 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 12:18

Oki, dzieki bardzo!!
Jeszcze jedno pytanko - zeby tego nie rozbierac tam gdzie auto stanelo, tylko jechac do garazu, mozna jakos je uruchomic??

#148 OFFLINE   p-jan1

p-jan1
  • 1 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 13:24

witam mam problem z odpaleniem omegi b zepsuł mi sie kluczyk po tworzeniu drzwi zapaliła sie czerwona dioda z ludzikiem. Zablokowało rozrusznik i klops prosze o jakas rade jak sie pozbyc calkowicie tego cholerstwa :cry:

Wielka prosba do jacekczewa o pomoc do mojego ww opisu. Ze wzgledu ze nieposiadam na codzien internetu podaje nr tel. 513 557 555 prosze o sms to oddzwonie.

scaliłem

#149 OFFLINE   GrzegorzWOT

GrzegorzWOT
  • 55 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 16:42

jacekczewa, jacekczewa, Wizdę ze jesteś specem od IMMO. Nie mam jako takiego problemu natomiast mam pytanie. Pma 1998 (klucz KRYPTOGRAFICZNY sprawdzone) dodatkowo alarm z domykaniem szyb itp. Mam tylko jeden kluczyk i jak to w życiu bywa gdzieś się zapodział. Znalazł się ale postanowiłem że dorobię drugi. Znalazłem zakład w Wawie który dorabia nie ma problemu natomiast koszt jest duży 250 zł z a kluczyk z IMO kluczyk sam kosztuje 40 zł (frezowany). I teraz opis problemu. Zdemontowałem kluczyk bo i tak otwieram i zamykam alarmem. Cała elektronikę zostawiłemw domu auto odpaliło bez najmniejszeg problemu jeżdziło i nic się nie działo. Teraz pytanie. Czy jest jakis sposób odłączenia IMMO w kompie. Auto w chwili zakupu juz tak działało t.z. otwieranie i zamykanie tylko z pilota autoalarmu z kluczyka nie działa wcale. Rozumiem że IMMO powinno działać zawsze brak części kluczyka powinien unieruchomic auto. U mnie tak nie jest. Więc ponawiam czy zakładający alarm mieli możliwośc zablokowania wyłączenia IMMO. Kluczyk taki duży rozbierany pozostaje w ręce tylko kawałek plastiku z samym kluczem. Nie ma ochoty na żadne niespodzianki w trasie gdybym musiał użyć dorobionego kluczyka a z drugiej strony nie mam ochoty wywalac pienedzy na coś co nie działa. Będe wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
GC

#150 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 17:04

Alarm w twoim roczniku nie ma nic wspólnego z immo , w kluczyku jest czip, ( prostokąci - który to komunikuje sie przez układ antena-odbiornik( kolo stacyjki ) ze sterownikiem silnika. Jesli kod w kluczyku jest odpowiedni to sterownik włacza zasilanie ukladu zaplonowego i pompy paliwa. jesli czipa nie ma to bez-auta nie zapalisz. Byc moze masz zdjęty kod ze sterownika silnika i auto moze dzialac bez czipa imo. Rozbierz kluczyk wyjmij ten czip odłóz z dala od stacyjki i kręc silnikiem - jak zapali tzn ze immo masz zdjęte programowo w sterowniku.

#151 OFFLINE   GrzegorzWOT

GrzegorzWOT
  • 55 postów

Napisany 29 stycznia 2008 - 20:04

I dzięki. Potwierdziłem moje przypuszcenia. Piwo ze mnie
Grzegorz

#152 OFFLINE   leffty

leffty
  • 2 postów

Napisany 05 lutego 2008 - 21:07

jacekczewa, Witam. Potrzebuje porady jak odblokować immobilajzer w Omedze rok 95, silnik 2.0 16v pilot na podczerwień. Z góry dziękuję za odpowiedź. Zależy mi na czasie, bo auto stoi pod domem. muszę jechać jutro do roboty więc proszę o pomoc :(((

#153 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 06 lutego 2008 - 12:28

Wysłane

#154 OFFLINE   leffty

leffty
  • 2 postów

Napisany 07 lutego 2008 - 09:26

jacekczewa jak zwykle niezawodny, wielkie dzieki :)

#155 OFFLINE   roobo

roobo
  • 726 postów

Napisany 09 lutego 2008 - 19:13

Myślałem, że tylko inni mają pecha :bad: Kupiliśmy z braciakiem miesiąc temu w rajhu Omege 2,5 TD 1995r. no i stało się!!!!!!!!!!! Najpierw przestała się otwierać z pilota, potem zamykać a dzisiaj KAPUT !!!!!!!! Zero reakcji tylko mruga ten ludzik na przycisku :bad: Wygląda na to, że tak jak u wszystkich padło te :censored: immo. Kolego jacekczewa RATUJ!!!!!! wiem, że jesteś kompetenty w te klocki. Jak to odłączyć ?????????

#156 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 09 lutego 2008 - 21:42

roobo poszlo na priv

#157 OFFLINE   roobo

roobo
  • 726 postów

Napisany 09 lutego 2008 - 21:52

Dzięki jacekczewa !!!!!!! Jutro zrobie i napiszę jaki efekt ale powinno byc git !!! :piwo2:

No i dzisiaj zrobione - odpalone :driver: Jeszcze raz dzięki :piwo:

#158 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 12 lutego 2008 - 20:01

Spoko loko robo przyjemnej jazdy życze. :wink: :piwo:

#159 OFFLINE   jasny_gwint

jasny_gwint
  • 19 postów

Napisany 14 lutego 2008 - 18:57

witam,
mozecie mi przeslac ta insturkcje odlaczenia immo?bo mam ten sam problem :/ zamontowalem nowy alarm,a ze stawiam auto w trojkacie bermudzkim* co wymusilo na mnie zamkniecie kluczykiem. immo nie reaguje, mam nowe baterie w obu kluczykach. nie rzucalem nimi, nie topilem ich itp. dodam tylko, ze immo reagowalo coraz gorzej od jakiegos czasu.

oma jest z 94r i kluczyki podczerwien niestety

*trojkat bermudzki - plac parkingowy u mnie w pracy, gdzie zanika sygnal radiowy wszelakich alarmow samochodowych :/ i zarazem :D

ps: moze to glupie pytanie, ale sie nei znam... czy ten immo w samochodzie jest ladowany jakas bateryjka?czy czerpie sztrum;) z aku?

pzdr

edit: gra buczy, dzieki za pomoc

#160 OFFLINE   matt44b

matt44b
  • 24 postów

Napisany 16 lutego 2008 - 21:59

Witam,
Nie będę owijał, sprawa jest pilna, bo jutro potrzebuję samochodu i to bardzo, a mam problem z immobilizerem. Jeśli można to też poproszę o tą instrukcję odblokowania, bo moja "nowa" Omcia właśnie stoi parę km od domu. Zamknąłem z pilota i już nie odpaliłem. Lampka z ludzikiem ciągle świeci na czerwono i nie zakręci :( . Trzeci dzień się cieszę dopiero nową omegą ( to już druga :D) i taki przykry przypadek :(.
Omega B 95r. 2.5TD pilot na podczerwień.
Proszę bardzo o przesłanie tej instrukcji i z góry dziękuję za uratowanie mi życia :)
Naprawdę pilna sprawa.