Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Immobilaizer

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
587 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   KeZa_2007

KeZa_2007
  • 83 postów

Napisany 23 grudnia 2007 - 11:29

jacekczewa wywalac imo narazie nie chce to moze tylko instrukcjie podgrywania kluczyka. a jeszcze zapytam ile powinno byc kluczyków?? bo mam 2 z pilotami + sam pilot bez kluczyka, z czego jeden z kluczykow otwiera tylko prawe drzwi... to pewnie zamek byl zmieniany??

#102 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 23 grudnia 2007 - 12:01

Wkładasz kluczyk do stacyjki przekrecasz az zaswiecą sie kontrolki kierujesz pilota w kierunku globusika na sufiecie ( jesli masz na podczerwien) trzymasz przycisk na pilocie ok 5 sek , powinny sie zamknąc i otworzyc drzwi lub mrugnąc lampka oswietlenia wewnetrznego, wyłaczasz stacyjke i juz gotowe. Jesli sie nie programuje to znaczy ze pilot niestety jest padniety.

#103 OFFLINE   KeZa_2007

KeZa_2007
  • 83 postów

Napisany 23 grudnia 2007 - 13:29

jacekczewa nie dziala to co napisales, ale jedna rzecz mnie zastanawia, przed chwila probowalem i jak zamkne auto z tego pilota bez kluczyka to z tego nie dzialajacego moge doryglowac dzwi, takze nic juz tego nie wiem.. mozliwe ze to bateria?? i tak je zmienie jutro

#104 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 23 grudnia 2007 - 13:38

kezea w takim razie oba piloty dzialają, moze przycisk w pilocie padl, albo trzeba go przelutowac.

#105 OFFLINE   explosiv9

explosiv9

nożownik pomorski

• 1 643 postów

Napisany 23 grudnia 2007 - 20:01

A czy wszystkie omegi maja immo? ja mam z 96r ,mam 1 kluczyk bez przycisków,mam pilota ale od alarmu "forteca lux" bo taki jest załozony.Byłem u goscia co dorabia kluczyki i wsadził on go w takie urzadzenie i stwierdził ze immo jest, i dorobienie 220zl
Dałem sobie spokój ale jak czytam o waszych problemach z tym ustrojstwem to chyba wolał bym tego nie miec.I tu pytanie do naszego eksperta od immo: czy jest jakis prosty sposób na sprawdzenie czy u mnie jest działajacy immobiliser? i prosiłbym jeszcze o instrukcje odpalenia awaryjnego jakby zaszła taka potrzeba (nieszczesny jeden kluczyk) Z góry dziekuje

#106 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 23 grudnia 2007 - 20:35

Tak ty masz immo transponderowe ( czip w kluczyku) cewka i odbiornik przy stacyjce, reszta w sterowniku silnika . Nie ma mozliwosci awaryjnego odpalnia bez czipa w kluczyku - mozna w serwisie odprogramowac w sterowniku sielnika immo i wtedy bedziesz zapalał kluczykiem bez czipa.
Wyjmij z kuczyka czip tai prostokącik - odłóz go na bok przekrec kluczyk i nie odpalisz auta - bedzie mrygac kontrolka od silnika za brak rozpoznania immo.

#107 OFFLINE   Borkos20

Borkos20
  • 2 postów

Napisany 24 grudnia 2007 - 01:15

jacekczewa, ominełem już według instrukcji immo omesia odpala ale pozostał problem migających "awaryjnych" czy na to też jest jakiś sposób?? Z góry dzięki za odpowiedź i za wcześniejszą instrukcję

#108 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 24 grudnia 2007 - 08:01

Borkos mozna wyjąc to całe ustrojstwo i wtedy alarm nie bedzie mrygał kierunkami

#109 OFFLINE   KeZa_2007

KeZa_2007
  • 83 postów

Napisany 24 grudnia 2007 - 14:27

jacekczewa wymienilem baterie w pilocie i nic dalej kicha, może przeslesz mi instrukcje jak to ominac w razie gdyby 2 pilot tez\ nie zadzialal?? bede wdzieczny.

zadne kodowanie przez trzymanie przycisku na pilocie po wlozenie do stacyjki, bez wkladania do stacyjki itp itd nie dziala, po nowym roku do elektyka sie wybiore, chyba ze masz jakis pomysl co jeszcze mozna zdzialac??

#110 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 24 grudnia 2007 - 21:58

keza masz na pw

#111 OFFLINE   markus

markus
  • 427 postów

Napisany 25 grudnia 2007 - 00:20

Podlączam się do tematu.Czy mial ktoś coś takiego?Podchodzę do auta otwieram pilotem -nie da rady.Baterie w pilocie nowe.Otwieram kluczykiem.Oczywiście auta nie można odpalić.Co dziwne wyświetlacz kompa wlącza się przy otwarciu drzwi a póżniej nie chce się wylączyć.Przepraszam ,przez przypadek wylączylem otwierając schowek,a następnie go zamykając.Możliwe to jest żeby zależalo to od naladowania akku albo od zawilgocenia centralnego zamka(centralki)? Proszę o sugestie jak to naprawić lub jak wylączyć immo.

#112 OFFLINE   SIGNUM82

SIGNUM82
  • 2 postów

Napisany 26 grudnia 2007 - 11:28

Witam serdecznie, mam dość poważny problem z Oplem Omegą 2.0 16V.Mianowicie po wyłączeniu zapłonu pali się kontrolka ładowania(akumulator),gdy włączam zapłon gaśnie?? ponadto zblokowany jest immobilizer, pali sie kontrolka na panelu środkowym i tym samym auto sie nieuruchamia,brak rozrusznika. Mam prośbe o jakąś poradę lub namiar do dobrego warsztatu gdzie sa kumaci w tych sprawach w Szczecinie. Pozdrawiam moje GG 2939050
aha to wszystko stało się zaraz po tym ja strzelił mi przewod wodny i zalał osprzęt silnika, pojezdziąłem pożniej jeszcze kilka godzin po naprawie i na parkingu po powrociez marketu juz auta nie odpaliłem ,przestał działac pilot nie dziala też c.zamek z pilota, z kluczyka dziła.

#113 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 26 grudnia 2007 - 12:04

Złodziej ci sie świeci bo otwarłes dzrwi kluczykiem a nie pilotem, Z ta kontrolką ładowania to troche dziwne ze śię świeci, gdyby non stop sie świeciła byłby to objaw uszkodzenia mostka prostowniczego w alternatorze. Sprawdz czy wogóle jest ładowania ( miernikiem na zapalonym silniku ok 14 V na akumulatorze) pilota trzeba zaprogramowac - instrucja troszke wyżej - jesli nie bedzie działa to sie odezwij wysle na pw.

#114 OFFLINE   markus

markus
  • 427 postów

Napisany 27 grudnia 2007 - 13:45

Wie ktoś jak wylączyć immo (bez chipa w kluczyku)?Chcę zamontować alarm z nowym sterownikiem do centralnego zamka.Stary pilot raz otwiera drzwi raz nie.Nie wiem może jakiś przekażnik padl.Muszę coś zrobić bo tak się nie da jeżdzić.

#115 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 27 grudnia 2007 - 13:56

Masz na pw

#116 OFFLINE   markus

markus
  • 427 postów

Napisany 27 grudnia 2007 - 22:22

Dzięki.Wyobraż sobie że to "bydlę"zaczęlo dzialać.Zastanawiam się czy ma to związek z naladowaniem akumulatora.Czy jest to możliwe żeby przy większym obciążeniu , mniejszej mocy akumulatora(stary,mróz) a większym oporem spowodowanym zgęstnialym smarem w zamkach ,system odczuwal to jakby próbę wlamania i blokowal zaplon?

#117 OFFLINE   FERDAS

FERDAS
  • 3 postów

Napisany 28 grudnia 2007 - 21:02

witam wszystkich klubowiczów mam problem z immobilajzerem w omedze 2,5 v6 z 1994roku chce się go pozbyć prosze o dokładny opis na maila pilota mam na podczerwień niestety jest strasznie zdezelowany i przysparza tylko problemów proszę o pomoc i dzięki za miłe przyjęcie pozdrawiam ferdas
FERDAS

#118 OFFLINE   shaq

shaq
  • 1 postów

Napisany 29 grudnia 2007 - 00:26

Witam , mam problem z odpaleniem samochodu, posiadam opla omege 94r i immobiliser w kluczyku na podsufitce jet jest maly globusik, czytalem na forum , że jet na to sposób mógłbym prosić o pomoc, bedę bardzo wdzięczny.

#119 OFFLINE   FERDAS

FERDAS
  • 3 postów

Napisany 29 grudnia 2007 - 19:30

proszę mistrzu jacekczewa jeśli ty mi nie pomorzesz to kto? auto stoi pod blokiem zimno jak diabli a sylwester za pasem sory że tak personalnie ale jestem uziemiony pozdrawiam ferdas
FERDAS

#120 OFFLINE   robertneo

robertneo
  • 6 postów

Napisany 01 stycznia 2008 - 23:49

witam w nowym roku
poproszę o insrukcje odblokowania imo omka 94r na podczerwień z góry dzięki pozdrawiam Robert

witam ponownie w sprawie imo pomógł arekkimla, za co serdecznie dziekuje, ale mam jeszcze jeden problem w dalszym ciągu nie działa centralny z pilota, jeśli ktos wie, jak (jeśli wogule da rade) to naprawić to proszę o rade pozdrawiam Robert