Jeszcze jedno pytanie... W mojej 97 rok MV6 powinienem miec cewke taka jak na powyzszym zdjeciu jednakze byli druciarze i mam prawie identyczna jednakze z wtyczka prostokatna w cewce i przerobiona poobcinana wtyczka w wiązce u mnie owalna tak aby weszła..
!
!
!! druciarstwo straszne ale jakos chodziło olazało sie jednak ze moje MV6 jest za slabe bo 2.0 w omedze mnie objechało....i tutaj rozpoczeła sie moja zabawa... mówie musze dojsc co jest nie tak i brnąc dalej zobaczyłem cewke na której
i tu UWAGA
na cewce gniazda 2-6-4 u mnie odpowiadały swiecom 1-3-5
gniazda 5-3-1 odpowiadaja swiecom na 2-4-6 cylindrze.... i powiem wam ze tak zrobiłem 3 tysiace km. biorac pod uwage ze pierwszy cylinder jest na prawej głowicy a prawa a drugi na lewej ( lewa od akumulatora a prawa od zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodniczego) czyli zgodnie z kierunkiem jazdy
I tutaj grono pytań odemnie ( moze powienienem załozyc osobny temat)
Radze sobie dosć dobrze ale zastanawiam sie co mam zrobic aby
1. Sprawdzic cewke ( osprzet mam odpiety bo demontowałem kolektor dolotowy ) czy jest sprawna w 100% i daje iskre na wszystkie swiece.
2. Czy mam dobrze podpiete wtryski LPG do swoich odpowiedników PB ( stag 300)
3. Rozebrałem to wszystko bo auto nie odpalało na benzynie tylko awaryjnie na LPG.
4. Przestało odpalac na PB jak zdemontowałem kompa od LPG i przepływke i po ponownym montazu juz nie zagadało.. tylko na LPG odpaliło jak napisałem wyzej...
5. Widze zawory na obydwu głowicach robiac tzw wymaz z kanału dolotowego na prawej głowicy stwierdziłem optoleptycznie ze chyba puszcza UPG ale mazi nie ma....
Chłopaki znajdzcie chwilke ....dla w/w problemu
pozdrawiam
a to oglądałeś?? http://oldsite.omega...um=1216678718/0