Zgodzę się z Ilku mam wał w stanie ideał z c26ne wraz z kompletem panewek i na 100% nie pasuje do c30se
panewki prawie już pozbierałem do kupy dwa komplety głównych z c24ne i korby z r6
muszę odebrać wał i powoli można składać ale jeszcze pompa mnie czeka do tuningu ciekawe czy już tą drugą zębatkę mają dostępną
PANEWKI Z Y23DT NIE PASUJĄ MAJĄ INNE WYMIARY
................................
już wszystko mam w komplecie wał już osadzony w bloku wraz z tłokami uszczelka głowicy i miski leży jutro zabawa w przedszkolaka i wycinanki uszczelek pod pompy
zębatki do pompy już dostałem ani Jamar, Stachowiak i ASO niebyli w stanie odpowiedzieć czy towar jest dostępny, a mój dobry kolega z sklepu MAX-AUTO (Biała Podlaska) potrafi załatwić wszystko koszt na miejscu 280zł.
Jedną z pomp okroiłem wstępnie na 10,50 i wykonałem płytkę aby ten kawałek pompy przykręcić do tej płytki z żelastwa w celu przymocowania na stole magnetycznym ją przy szlifowaniu bo pan szlifierz zaskoczony deczko towarem jaki ujżał pytanie zadał "a jak ja ci aluminium elektro-magnesem do stołu zamocuje???" a ja
płytkę i śrubki bach z kieszeni a pan oczy jak pięć złotych i mówi " nie pomyślał bym o takim rozwiązaniu bo takich dziwnych obróbek się u nas nierobie" ale ja pokaże co i jak i pan już takie nietypowe obróbki robił będzie.
OCZYWIŚCIE TO NIE JEST TEN PAN OD BRUDNYCH SZLIFÓW GŁOWIC -- ZMIENIŁEM ZAKŁAD NA DOBRE
Ossowski kulturalnie bez marudzenia klient prosi a pan robi ogólnie człowiek jest zajebist... sprzęt ma sprawny czysto w zakładzie i długie doświadczenie w tym co robii ale zawsze ktoś taki co "kocha" omegi się znajdzie i pokaże dziwne elementy do obróbki.
Teraz takie moje pytanie na co dokładnie zwrócić uwagę przy składaniu silnika aby lipy nie było wszystko myję do bólu.
blok już dawno podszlifowany tam gdzie łańcuch długi trze jak jest na zdechu
POZDRAWIAM WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH I POMAGAJĄCYCH W MOIM KOMBINOWANIU PRZY OMEDZE