Witam
C30SE już uruchomione i tak jak plan zakładał pracuje z automatem na fabrycznym sterowaniu od X30XE
Mam jeszcze jeden problem od 3000 ciągnie jak bestia a tak do 3000 jest lekko mułowata,
a dokładniej dołek jest od 2300 do 2800 rpm poza tym zakresem hula jak diabeł
Elektronika jaka pozostała z C30SE:
-czujniki spalania stukowego dwa
-czujnik temp. silnika dla ecu
-tps
-zawór odpowietrzania zbiornika
-zawór dual ram
-krokowiec
Elektronika z X30XE:
-pakiet wtryskiwaczy i świec zapłonowych
-czujnik wału korbowego
-czujnik wałka rozrządu
-przepływomierz
-czujnik temp. powietrza zasysanego
-sondy lambda dwie
-egr i zawór multi ram spoczywają poza motorem razem aby smutno im nie było
może zmienić elektronikę na wszystko od X30XE
UWAGA!

ACHTUNG!

WARNING!

WNIMANIE!

Oświadczam wszem i wobec iż istnieje oryginalny drążek stabilizatora montowany fabrycznie w jednej z omeg Bfl, który idealnie pasuje bez przeróbek pod silnik C30SE i jego pochodne gdy go zobaczyłem na alledrogo (nie był opisany że pasuje to było by zbyt proste) szybka przymiarka wzrokowa, kup teraz odbiór paczki montaż do omegi bez żadnych problemów.
A tak poza tym przyznaje się bez bicia przeszczepiłem sekwencje z v6 do r6 i na gazie ten dołek z mocą jest mniejszy popróbuje jeszcze gaz dostroić może to pomoże ale tylko na gazie będzie można normalnie jeździć
po obliczeniu ząbków na kole impulsowym wału między r6 a v6 było dwa ząbki przesunięcia zostało to zmodyfikowane i zapłon jest tak jak powinien być
w diagnozie błędów niema podejrzanie wygląda sprawa przepływki masa powietrza 20 kg na wolnych to o wiele za dużo czyżby miała za małą średnicę pod ten silnik
wydech to dwie strumienice, środkowe są ori z r6 (miałem nowe) końcowy piękna używka z 3.2 v6
rozrządu niema się co czepiać sygnatury rocznikowe 97-98 były jak dobrze pamietam stan idealny łańcuchy nowe jeden bmw drugi porsche
PROSZĘ O POMOC I PODPOWIEDZI ZNAWCÓW TEGO SILNIKA I KOMBINACJI PRZY NIM
KOMENTARZE I PYTANIA TEŻ NA PEWNO SIĘ PRZYDADZĄ
Jakby dało się z tym silnikiem wypić to bym literka właśnie z nim pił aby się dogadać:-)