Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#161 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 24 grudnia 2008 - 11:03

Nie nie Beast, byłem przy okazji w Iławie a dość ładnie się prezentowała na fotkach to podjechałem, i na miejscu SZOK :o

#162 OFFLINE   Klonu

Klonu

3.0 v6

• 158 postów

Napisany 06 stycznia 2009 - 23:24

Witam wszystkich! pragne was przestrzedz przed nie uczciwym komisem i trefna omega!!! wiec od poczadku komis nazywa sie:
Auto komis Cobra
Skladowa 1A
98-200 Sieradz(Wozniki)
chcialem tam kupic opla omegeC(BFL) kombi 2,6+LPG oto link
http://www.otomoto.p...how&id=C7295266
co sie okazalo mimo zapewniem sprzedawcy ze auto jest 100% sprawne wyszly na jaw usterki i oszustwo komisu!!!
moze wymienie chociaz czesc usterek ktore zauwarzylem:
-nie dzilajacy c.zamek od strony pasazera przod
-brak zamka schowka
-2 niedzialajace podgrzewania foteli
-nie dzialajacy 1 halogen
-brak obydwuch swiatel wstecznych
-usunieta skóra z lewarka zmiany biegow(pewnie z powodu jej calkowitego
wytarcia spowodowanego duzym a jednoczesnie zanizonym do 200tys.km
przebiegiem)
-swiecenie sie kontrolki AIR-BAGU mimo zapewnien ze jeszcze wczoraj tak
nie bylo (mozemy sie domyslac oco chodzi...!!!)
-podmieniony i zajechany akumulator (ledwo zapalil)
-sciaganie w prawo przy puszczeniu kierownicy
-szysciutki olej!!! jak by dopiero co wlany!!! a na pytanie kiedy byl
zmieniany uslyszalaem odpowiedz "niewiem" !!! ( po jezdzie probnej dopiero
zaczol zmnieniac kolor wiec wnioskuje ze byl wlany przed moim przyjazdem)
-brak plynu spryskiwacza (komunikaty komputera)
-do tego znikoma wiedza wlasciciela komisu na temat dokumentacji pojazdu
a teraz najlepsze ( znaczy najgorsze...) kiedy juz przymknolem oko na te wszystkie wady wlocznie z mnustwem rys okturych nawet nie wspominam... po przejechaniu 250 a co za tym idzie w sumie 500km!!! po to auto doszlo do jazdy probnej...i wtedy dopiero "wyszlo szydlo z worka..."
auto nie chcialo sie przelaczyc na gas a na bezynie dramat...2,6l -180km biegi: 1 ruszylem 2 toczylem sie 3 bieg 3000obr/min pedal w podloge a auto stoi ( znaczy jedzie ale zero rospedzania...i reakcji...!!! ) 4 to juz wogole 5 nie zapiolem no bo nie bylo sensu...powrot do 3 ,2000-4000obr/min auto rospedza sie w tepi zulwia... podejrzewam bardzo powazne uszkodzenie silnika i zanizony przebieg!!! odradzam wszystkim ten komis i ta omege!!!! jest to auto za 18000 do ktorego trzeba dolozyc min 5-6 tys na remont i drobne naprawy!!! mam nadzieje ze ten post sie przyda chciaz jednej osobie! i uchroni ja przed mina przy zakupie tak przecierz przeznas ukochanych opli omegi:D ja juz sie zawiodlem i stracilem czas i pieniadze ale dlawas nie jest zapózno...!!!pozdrawiam wszystkich!!!;)
Opel Omega...Piękna ta bestia...

#163 OFFLINE   damian_k7

damian_k7
  • 34 postów

Napisany 06 stycznia 2009 - 23:50

http://moto.allegro....4901_super.html
bylem i odradzam duzo drobiazgow do roboty,licznik od obrotow nie dziala,cala wyplakowana,kierownica wytarta jak na 240 tys a nie 135tys. sruby od blotnikow ruszane jak by cos sie dzialo,ogolnie nic specjalnego zdjecia nie oddaja wrazen jak sie zobaczy Auto z bliska

#164 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 06 stycznia 2009 - 23:57

Witam wszystkich! pragne was przestrzedz przed nie uczciwym komisem i trefna omega!!! wiec od poczadku komis nazywa sie:
Auto komis Cobra
Skladowa 1A
98-200 Sieradz(Wozniki)
chcialem tam kupic opla omegeC(BFL) kombi 2,6+LPG oto link
http://www.otomoto.p...how&id=C7295266
co sie okazalo mimo zapewniem sprzedawcy ze auto jest 100% sprawne wyszly na jaw usterki i oszustwo komisu!!!
moze wymienie chociaz czesc usterek ktore zauwarzylem:
-nie dzilajacy c.zamek od strony pasazera przod
-brak zamka schowka
-2 niedzialajace podgrzewania foteli
-nie dzialajacy 1 halogen
-brak obydwuch swiatel wstecznych
-usunieta skóra z lewarka zmiany biegow(pewnie z powodu jej calkowitego
wytarcia spowodowanego duzym a jednoczesnie zanizonym do 200tys.km
przebiegiem)
-swiecenie sie kontrolki AIR-BAGU mimo zapewnien ze jeszcze wczoraj tak
nie bylo (mozemy sie domyslac oco chodzi...!!!)
-podmieniony i zajechany akumulator (ledwo zapalil)
-sciaganie w prawo przy puszczeniu kierownicy
-szysciutki olej!!! jak by dopiero co wlany!!! a na pytanie kiedy byl
zmieniany uslyszalaem odpowiedz "niewiem" !!! ( po jezdzie probnej dopiero
zaczol zmnieniac kolor wiec wnioskuje ze byl wlany przed moim przyjazdem)
-brak plynu spryskiwacza (komunikaty komputera)
-do tego znikoma wiedza wlasciciela komisu na temat dokumentacji pojazdu
a teraz najlepsze ( znaczy najgorsze...) kiedy juz przymknolem oko na te wszystkie wady wlocznie z mnustwem rys okturych nawet nie wspominam... po przejechaniu 250 a co za tym idzie w sumie 500km!!! po to auto doszlo do jazdy probnej...i wtedy dopiero "wyszlo szydlo z worka..."
auto nie chcialo sie przelaczyc na gas a na bezynie dramat...2,6l -180km biegi: 1 ruszylem 2 toczylem sie 3 bieg 3000obr/min pedal w podloge a auto stoi ( znaczy jedzie ale zero rospedzania...i reakcji...!!! ) 4 to juz wogole 5 nie zapiolem no bo nie bylo sensu...powrot do 3 ,2000-4000obr/min auto rospedza sie w tepi zulwia... podejrzewam bardzo powazne uszkodzenie silnika i zanizony przebieg!!! odradzam wszystkim ten komis i ta omege!!!! jest to auto za 18000 do ktorego trzeba dolozyc min 5-6 tys na remont i drobne naprawy!!! mam nadzieje ze ten post sie przyda chciaz jednej osobie! i uchroni ja przed mina przy zakupie tak przecierz przeznas ukochanych opli omegi:D ja juz sie zawiodlem i stracilem czas i pieniadze ale dlawas nie jest zapózno...!!!pozdrawiam wszystkich!!!;)

Ten sfatygowany grill to pikuś przy tej reszcie.
A dopiero co został zamknięty temat odnośnie okazji z Allegro. Może koledzy Krzysio i Rafi poczytają sobie tutaj nieco ;)

#165 OFFLINE   damian_k7

damian_k7
  • 34 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 00:09

Maro Twoja Omcia jest ********* chcial bym Kiedys takiego "KOCURA"co ogladam zdjecia zawsze sie zachwycam pozdrawiam

#166 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 00:29

Maro Twoja Omcia jest ********* chcial bym Kiedys takiego "KOCURA"co ogladam zdjecia zawsze sie zachwycam pozdrawiam

Ale wiesz. Tutaj po 17 tys. PLN takie chodzą ;)

#167 OFFLINE   damian_k7

damian_k7
  • 34 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 05:34

to jeszcze troche pozbieram i sie zglosze ;)

#168 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 07:17

Ten sfatygowany grill to pikuś przy tej reszcie.
A dopiero co został zamknięty temat odnośnie okazji z Allegro. Może koledzy Krzysio i Rafi poczytają sobie tutaj nieco ;)

a pewnie ze i takie sie trafiaja...... a w dodatku ona nie jest az taka TANIA!!!!!! No ale kolega niech kupi taka ome od kogos z forum za jakies 25 tys to moze ten plyn spryskiwaczu bedzie miala chociaz.... :smiech: ale bedzie od "pasjonata" a nie zwyklego uzytkownika, a najlepsze jest to ze czasem widze w dziale sprzedam omege za np.12 tys a na allegro ten sam gosciu za 9tys ma ja wystawiona :smiech: no ale lepiej dac te 3 tys wiecej i kupic ja na forum bo od "pasjonata" :smiech: jak dzieci

#169 OFFLINE   7gsi

7gsi

szypka złomega v 5.0

• 309 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 07 stycznia 2009 - 17:46

RafiTD z czego ty tak ciągle rechoczesz?

z tego co tu widzę ewidentnie namawiasz ludzi do kupowania taniego zajeżdżonego szrotu z allegro - chyba tylko po to, by szybciutko zostali twoimi nowymi klientami na używane części...

Jak naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy tanim zdechlakiem a autem zadbanym i doinwestowanym - może poczytaj sobie działy "jak naprawić" z postami typu "kupiłem okazyjnie tylko do zrobienia jest sto parę usterek - pomocy" zanim komuś namieszasz w głowie...

#170 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 18:28

Kolego 7gsi dobra uwaga :cool:

#171 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów

Napisany 07 stycznia 2009 - 19:37

a czy ja komus kaze szrot kupowac.... mowie tylko ze nie zawsze wysoka cena oznacza dobry stan auta... czasami auto kupione 30% taniej jest w o wiele lepszymstanie niz to niby cacko od "pasjonata" np. Ja mam juz chyba 6-ta omege z kolei zadna nie byla od "pasjonata" zas wszystkie z allegro i naprawde z zadna nie mialem problemow..... i nastepna tez bedzie kupiona w promocyjnej cenie z allegro, chociaz czasami i na forum ludzie oglaszaja auta w "normalnych" cenach a nie z kosmosu. No ale ja to rozumiem ze dla "pasjonata" taka omega jest najwazniejsza rzecza w zyciu wiec ma inna wartosc niz dla normalnego uzytkownika.

#172 OFFLINE   bamil

bamil
  • 286 postów

Napisany 08 stycznia 2009 - 08:28

ja myśle, że to nie kwestia tego czy okazja z allegro czy od "pasjonata" decyduje o tym, czy auto później będzie bezawaryjne czy nie

w każdym przypadku może trafić sie dobre lub kiepskie auto

ja osobiście kupiłem ostatnio 2 omegi kombi z allegro: B z 1998 roku i Bfl z 2001
pierwszą za 9,5 tyś, drugą za 14.000
w pierwszej było sporo do roboty(około 2 tyś do włożenia na dzień dobry) ale teraz mam dobre auto i wiem co na 100% wymienione

w Bfl praktycznie nie ma nic do roboty (poza brakującą roletą bagażnika-kombi) a cena była 14 tyś i zaraz pewnie by były komentarze, że za tania i na pewno złom

więc tak jak napisałem różnie można trafić a okazje się czasem zdarzają i nie od razu musi byc to grat - tutaj człowiek po prostu stracił pracę i potrzebował pilnie sprzedac auto i był skłonny mocno zejść z ceny aby zrobić to szybko
najpiękniejsze i najprzyjemniejsze jest chwytanie chwil,
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;

#173 OFFLINE   droset

droset
  • 697 postów

Napisany 08 stycznia 2009 - 08:55

Cała ta pisanina mija się z celem i odbiega od tematu. Każdy ma swoje przekonania i na 100% nikt tu nikogo nie przekona jeżeli uważa inaczej a zwłaszcza jeżeli kiedyś się "naciął". Na cenę auta składa sie wiele czynnków i jedno jest tanie a drugie drogie, jedno po wypadku drugie nie, jedno bogato wyposażone drugie nie itd, itd.. każdy kupuje to jakie mu się podoba i na co go stać.
Okazje o których piuszecie są niestety żadkością więc przestańcie roztaczać tu wizje o tanich i dobrych autach (jak i odwrotnie że każdy tani to wrak) bo nie o to tutaj chodzi.
Jeżeli ktoś był, oglądał dany samochód i ewidentnie jego stan nie pokrywa sie z opisem ogłoszenia, jest dużo gorszy niż było napisane a sptrzedawca go zachwalał to ten ktoś o tym tutaj pisze i po co ta cała dyskusja?

#174 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów

Napisany 08 stycznia 2009 - 12:08

Droset w 100% zgadzam sie z tym co napisales... ze nie ocenia sie auta po cenie tylko po jego stanie faktycznym..... bo mozna tez kupic bardzo drogo.......zloma

#175 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 15 lutego 2009 - 01:03

tesc chce kupic taka vectre. dzisiaj po uprzednim telefonie do wlasciciela (mowil ze auto super, wszystko orginal itp) pojechalismy i zobaczysmy zloma. wstawiony do komisu. pierwsze ogledziny. tylna klapa miala lekkie pukniecie, widoczne na zdjeciu. lakier zlamany a pod nim ruda. daloby sie jeszcze przebolec. a nad tym widac klej od znaczka Vauxhall. no dobra. moze cos bylo i klapa zmieniona. lece po kluczyki i probuje otworzyc z pilota. zero reakcji. chce wlozyc klucz do zamka i lipa (widac ze nigdy nie uzywany) po zawolaniu wlasciciela komisu i prosbie o otworznie auta, on idzie do drzwi pasazera i... wklada kluczyk w zamek i normalnie otwiera. czyli anglik. regulacja wysokosci fotela tylko z prawej strony. na airbagu znaczek Vauxhall, na silniku taki sam. wiekszosc plastikow w srodku auta nie poprzykrecaca. do okola fotela, oslona przy kierownicy itp. od lewej strony przymalowany prog plastikowy na kolor nadwozia. ze srodkowego slupka schodzi lakier bezbarwny. silnik wbrew opisowi 1,6. alufelgi owszem mial. ale bardzo starte. na grilu znaczek opla ze sladami po uzyciu mlotka. zegary krzywo osadzone, z urwanym przyciskiem do zerowania kilometrow.
wiec przejechalismy sie dzisiaj tylko po to zeby zobaczyc wielki zlom.
jak tak sa robione przekladki na sprzedaz to balbym sie tym jezdzic. mozna sie spodziewac ze cala reszta przekladki rownie kiepsko wykonana. wlasciciel nie uprzedzil nas ze nastapila przekladka.
http://www.otomoto.p...how&id=C7055961
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#176 OFFLINE   Zet_radom

Zet_radom

Karol

• 186 postów

Napisany 15 lutego 2009 - 01:11

tesc chce kupic taka vectre. dzisiaj po uprzednim telefonie do wlasciciela (mowil ze auto super, wszystko orginal itp) pojechalismy i zobaczysmy zloma. wstawiony do komisu. pierwsze ogledziny. tylna klapa miala lekkie pukniecie, widoczne na zdjeciu. lakier zlamany a pod nim ruda. daloby sie jeszcze przebolec. a nad tym widac klej od znaczka Vauxhall. no dobra. moze cos bylo i klapa zmieniona. lece po kluczyki i probuje otworzyc z pilota. zero reakcji. chce wlozyc klucz do zamka i lipa (widac ze nigdy nie uzywany) po zawolaniu wlasciciela komisu i prosbie o otworznie auta, on idzie do drzwi pasazera i... wklada kluczyk w zamek i normalnie otwiera. czyli anglik. regulacja wysokosci fotela tylko z prawej strony. na airbagu znaczek Vauxhall, na silniku taki sam. wiekszosc plastikow w srodku auta nie poprzykrecaca. do okola fotela, oslona przy kierownicy itp. od lewej strony przymalowany prog plastikowy na kolor nadwozia. ze srodkowego slupka schodzi lakier bezbarwny. silnik wbrew opisowi 1,6. alufelgi owszem mial. ale bardzo starte. na grilu znaczek opla ze sladami po uzyciu mlotka. zegary krzywo osadzone, z urwanym przyciskiem do zerowania kilometrow.
wiec przejechalismy sie dzisiaj tylko po to zeby zobaczyc wielki zlom.
jak tak sa robione przekladki na sprzedaz to balbym sie tym jezdzic. mozna sie spodziewac ze cala reszta przekladki rownie kiepsko wykonana. wlasciciel nie uprzedzil nas ze nastapila przekladka.
http://www.otomoto.p...how&id=C7055961

Przecież widać na zdjęciu nr. 4, że wycieraczka na tylnej szybie jest nie po tej stronie co trzeba.
Spójrz w lusterka, sprawdź dwa razy
!!! MOTOCYKLE SĄ WSZĘDZIE !!!

www.axel-pc.pl

#177 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 15 lutego 2009 - 10:36

tylko ze to faktycznie dopiero teraz zauwazylem.
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#178 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 15 lutego 2009 - 17:01

Masakra :mad:

#179 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 19 marca 2009 - 16:35

mina i to taka ze hoho

http://www.otomoto.p...how&id=C5949908

super fajnie - po telefonie przebieg 168 000 km :eek: i padniety silnik ? auto ze szwacjarii. po wpisaniu numeru telefonu z drzwi w google wyskakuje odnosnik do :

http://www.taxi-stephane.ch/home.aspx

no to przebieg napewno realny 168 000 :guns::boks::boks:

#180 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 19 marca 2009 - 16:48

mina i to taka ze hoho

http://www.otomoto.p...how&id=C5949908

super fajnie - po telefonie przebieg 168 000 km :eek: i padniety silnik ? auto ze szwacjarii. po wpisaniu numeru telefonu z drzwi w google wyskakuje odnosnik do :

http://www.taxi-stephane.ch/home.aspx

no to przebieg napewno realny 168 000 :guns::boks::boks:

No a w tej ofercie jest 1 450 000 km to tyle chyba ma!Tu raczej nie klamie:D