Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#201 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 02 czerwca 2009 - 11:37

jaka cena takie i auto.
ps kup mojego http://otomoto.pl/op...d-C8857558.html cena do negocjacji
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#202 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 02 czerwca 2009 - 16:09

jaka cena takie i auto.
ps kup mojego http://otomoto.pl/op...d-C8857558.html cena do negocjacji

funkcja follow me home

? ;)

#203 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 02 czerwca 2009 - 16:12

funkcja follow me home

Na moje, to chodzi o to, że jak wychodzi z auta, to mu przez jakiś czas halogeny świecą i oświetlają drogę do domu.

#204 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 02 czerwca 2009 - 17:10

dokladnie. co prawda wlasnej produkcji, ale dziala jak powinno.

opisywalem juz to na forum

#205 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 10 czerwca 2009 - 19:38

Byli wczoraj oglądać http://www.otomoto.p...how&id=C8669239 w składzie dragoon22, MBobik, Maro.

Ogólnie przebieg wydaje się na realny, kilka pierdółek brakuje jak np. popielniczka z tyłu, brak kawałka obudowy lusterka, wgniotki na prawych tylnych drzwiach, mokro pod dywanikiem od strony pasażera bo pod filtrem pełno wody. Powinienem skasować gościa za udrożnienie :p

A tak już lepiej to: W silniku stuka, "zaparowany" lewy dolny róg przedniej szyby, kieszeń od zmieniarki można zapomnieć że wyjdzie, popękany lakier na zderzakach, parktronic chyba dla picu, klima kaput, katy wywalone brutalnie...

Jeśli czegoś zapomniałem to Bobik doda ;)
Szkoda czasu i paliwa. Ale za karę kota przejechali :lol:

#206 OFFLINE   Lotek900

Lotek900
  • 22 postów

Napisany 10 czerwca 2009 - 22:47

To mój pierwszy post na forum więc wypada się przywitać. Cześć. Dziś byłem oglądać tą Omege http://moto.allegro....yposazenie.html i zrobiłem sobie niepotrzebna wycieczkę jedyne 500KM. Prawy tylni błotnik malowany, lewe tylne drzwi bierze ruda, poduszka pasażera zaślepiona to samo z poduchą kierowcy, jak nacisnołem lekko na nią palcem to mi wpadł do środka. Maska z przodu źle spasowana, ogólnie nie polecam. Jedyne co miała fajne to grzane siedzenia z tyłu, nawed nie wiedziałem że takie coś wkładali.

#207 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 10 czerwca 2009 - 23:57

To mój pierwszy post na forum więc wypada się przywitać. Cześć. Dziś byłem oglądać tą Omege http://moto.allegro....yposazenie.html i zrobiłem sobie niepotrzebna wycieczkę jedyne 500KM. Prawy tylni błotnik malowany, lewe tylne drzwi bierze ruda, poduszka pasażera zaślepiona to samo z poduchą kierowcy, jak nacisnołem lekko na nią palcem to mi wpadł do środka. Maska z przodu źle spasowana, ogólnie nie polecam. Jedyne co miała fajne to grzane siedzenia z tyłu, nawed nie wiedziałem że takie coś wkładali.

a czego sie spodziewales za te kase??
za darmo nikt nic dobrego nie odda

#208 OFFLINE   Łobuz

Łobuz
  • 686 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 08:27

:D:D Normalnie jak to czytam to śmiać mi się chce same promocje jak w erze. A potem dzwonią takie dziady i mówią "taką jak pana to ja za 23 tyś mogę kupić na allegro" :mad:, więc mówię kup człowieku i nie dzwoń do mnie tylko potem nie płacz, że trzeba jeszcze 5 tyś lub więcej wpakować w doprowadzenie samochodu do stanu używalności. Porażka :nu_nu:

#209 OFFLINE   Maro

Maro
  • 4 000 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 09:06

Łobuz, dodaj takie coś do swojego ogłoszenia. Będziesz miał tylko 'normalne' telefony.

#210 OFFLINE   Lotek900

Lotek900
  • 22 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 11:38

Wiem, zapomniałem o tym napisać, ale sprzedający przez telefon mógł wcześniej uprzedzić, nie trzeba byłoby jechać 500KM

#211 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 19:39

Wiem, zapomniałem o tym napisać, ale sprzedający przez telefon mógł wcześniej uprzedzić, nie trzeba byłoby jechać 500KM

A po co ma ci mówić ? myślał , że przyjedzie jeleń i mu wciśnie tą ome w promocji :D

#212 OFFLINE   Piotrek.sz

Piotrek.sz
  • 194 postów
  • Województwo: opolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 11 czerwca 2009 - 20:16

Jak handlarz nie warto jechać- nie liczą się z tym ze człowiek ponosi koszty, traci czas. Właśnie jak kolega wcześniej pisze- liczą ze ktoś się nie zna i wcisną grata- przerabiałem to jak swoja kupowałem...

#213 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 20:40

to prawda z tymi handlarzami i komisami, dzwonie do komisu który wystawial 3 picasso mowie ze interesuje mnie taki i taki stan, facio oczywiscie .... wszystko ok , eleganckie, jade 150 km w jedna strone a tam wszystkie 3 po dzwonach, kontrolki wymntowane w tablicach zeby poduszki nie raziły w oczy, tapicerki to jakby ktos wrzucił granat, i wszystko oczywiscie cacy, w zęby tylko wywalic , czy mysli ze jak ktos przyjechal iles tam km to musi kupic - pieprzone barany...

#214 OFFLINE   lendio

lendio
  • 3 116 postów

Napisany 11 czerwca 2009 - 21:08

Przypominam o temacie, czyli wstawiamy konkretne ogloszenia obejzanych aut, ktore sa tkz "mina"

#215 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 22 czerwca 2009 - 14:30

http://www.otomoto.p...how&id=C8770667

Po kolei:
- rdza na rogach drzwi tylnych, lakier miejscami porysowany, tylna klapa wgnieciona, listwa na drzwiach PT ulamana przy slupku B
- powaznego dzwona raczej nie bylo, chyba ze bardzo dobrze naprawiony
- zderzak przedni do malowania
- przednie lampy do wymiany - zmatowiale
- czolowa szyba (rocznik zgodny z autem) "rozkleja" sie w dolnych naroznikach od nadwozia - zaparowane to czarne cos co bezposrednio trzyma klej do szyby
- odplywy pozapychane - przy filtrze p/pylkowym i po drugiej stronie
- MID z brakujacymi pixelami, CHECK (Bremsbelag pomimo widocznych jeszcze "dobrych" klockow, moze usterka elektryki)
- kiera skorzana wytarta az za bardzo w stosunku do przebiegu (auto spokojnie ma conajmniej 100K wiecej), mieszek na skrzyni tez wytarty
- silnik odpalil i nawet rowno chodzil, nieduze wycieki oleju spod pokrywy zaworow
- pompa wspomagania plywa w plynie od wspomagania a pod zbiornikiem od wspomagania tez mokro
- w zbiorniku wyrownawczym chlodnicy stan ponad MAX a plyn z wygladu raczej przypominal wode niz plyn
- stan klimatronika nie znany
- uchwyt do otwierania dekla od kola zapasowego wyrwany z tapicerki (ale jest).

Pan z komisu nie byl wstanie stwierdzic co nie dziala, a co dziala w samochodzie. Rowniez nie potrafil powiedziec czy auto jest krajowe czy sprowadzone. Po pierwszym pytaniu ile da sie zejsc z ceny omka byla tansza o 400PLN.
Wg mnie auto nie warte tej kasy (i wymagajace powaznego "pakietu startowego") i w dodatku ubogo wyposazone - el lusterka, el wysokosc foteli przod, klimatronic, alusy, podlokietnik z bablem, roleta w bagazniku i siatka sznurkowa, tapicerka gruby welur, szyby el tylko z przodu, skorzana kiera, halogeny. Nie jechalem nia bo uznalem ze juz dosyc czasu poswiecilem "na rozrywke".
Jakby ogloszenie zniklo - stoi w komisie w Lodzi na Tomaszowskiej, tablice EL xxxFN.

#216 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów

Napisany 25 czerwca 2009 - 10:55

http://moto.allegro....na_z_gazem.html

Ogólnie na pierwszy "rzut oka" auto wygląda na zadbane i jak napisane w ogłoszeniu bezwypadkowe.
Pierwsze co się rzuca w oczy to po odpaleniu silnika słychać piszczenie - do wymiany rolki lub pompa wspomagania - prawdopodobnie jednak pompa ponieważ przy skręceniu kołami na max panuje absolutna cisza.
Prawie sucho w zbiorniczku wyrównawczym jednak stan oleju na bagnecie idealnie ma max (po kolorze oleju można śmiało stwierdzić że świeżo dolany)
Niewielkie ślady korozji na błotnikach.
Rozrząd podobno nie tak bardzo dawno robiony (brak faktur czy czegokolwiek dla potwierdzenia) co wydaje się dziwne biorąc pod uwagę wycieki.
Metki pasów bezpieczeństwa pozrywane (przyszyte ponownie ręcznie - co by nie raziły w oczy) /auto 94 rok - Pasy 2002 rok. To samo lewa tylna lampa.
Wszystkie lewe boczne szyby łącznie z przednią "z innej parafii"
Lewy tylny błotnik bardziej wklęsły od prawego
Klima od stycznia nie nabita - podobno chłodnica była wymieniana a na nabicie nie starczyło czasu i pieniędzy.
Lewe tylne drzwi otwierają się dopiero po porządnym szarpnięciu za klamkę.
Właściciel nie pozwolił wsiąść za kierownicę podczas jazdy próbnej - prawdopodobnie chciał ukryć fakt ściągania w prawo (tłumaczenie - podczas wymiany wahaczy specjaliści mechanicy przestawili kierownicę dlatego po puszczeniu jej jest jak by lekko skręcona w prawo ale jemu to osobiście nie przeszkadzało)
TC raz działa raz nie.

Osobiście nie polecam tego auta.

Podziękowania dla przybka83 za poświęcony czas na "oględziny" jak się potem okazało był to czas stracony.

#217 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 25 czerwca 2009 - 11:23

http://www.otomoto.p...how&id=C8770667

Ksenony w ryflach:eek:

#218 OFFLINE   jejek

jejek

MV6 w dieslu ! :)

• 280 postów

Napisany 25 czerwca 2009 - 12:32

kup ome i wymontuj :D

#219 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów

Napisany 25 czerwca 2009 - 16:41

juz takich drobiazgow nie opisywalem, szkoda klawiatury na to, ale z faktu ze ma lampy do wymiany to ksenony wkrotce moga byc :D /takie z allegro chyba/

EDIT:

http://moto.allegro....na_z_gazem.html

Ogólnie na pierwszy "rzut oka" auto wygląda na zadbane i jak napisane w ogłoszeniu bezwypadkowe.
Pierwsze co się rzuca w oczy to po odpaleniu silnika słychać piszczenie - do wymiany rolki lub pompa wspomagania - prawdopodobnie jednak pompa ponieważ przy skręceniu kołami na max panuje absolutna cisza.
Prawie sucho w zbiorniczku wyrównawczym jednak stan oleju na bagnecie idealnie ma max (po kolorze oleju można śmiało stwierdzić że świeżo dolany)
Niewielkie ślady korozji na błotnikach.
Rozrząd podobno nie tak bardzo dawno robiony (brak faktur czy czegokolwiek dla potwierdzenia) co wydaje się dziwne biorąc pod uwagę wycieki.
Metki pasów bezpieczeństwa pozrywane (przyszyte ponownie ręcznie - co by nie raziły w oczy) /auto 94 rok - Pasy 2002 rok. To samo lewa tylna lampa.
Wszystkie lewe boczne szyby łącznie z przednią "z innej parafii"
Lewy tylny błotnik bardziej wklęsły od prawego
Klima od stycznia nie nabita - podobno chłodnica była wymieniana a na nabicie nie starczyło czasu i pieniędzy.
Lewe tylne drzwi otwierają się dopiero po porządnym szarpnięciu za klamkę.
Właściciel nie pozwolił wsiąść za kierownicę podczas jazdy próbnej - prawdopodobnie chciał ukryć fakt ściągania w prawo (tłumaczenie - podczas wymiany wahaczy specjaliści mechanicy przestawili kierownicę dlatego po puszczeniu jej jest jak by lekko skręcona w prawo ale jemu to osobiście nie przeszkadzało)
TC raz działa raz nie.

Osobiście nie polecam tego auta.

Podziękowania dla przybka83 za poświęcony czas na "oględziny" jak się potem okazało był to czas stracony.

Na MID'zie dodatkowo chyba wszystkie mozliwe komunikaty o niesprawnosciach i brakujacych plynach, drzwi kierowcy otwieraja sie tak samo ciezko jak drzwi pasazera z tylu (lewe), ograniczniki wogole nie trzymaja. Wlasciciel jak zrobil jazde probna (nam nie dal sie przejechac) to nonstop trzymal auto powyzej 2500RPM, a jak nim ruszal z miejsca to tez dosyc mocno gazowal - czyzby na wolnych obrotach nie chcialo juz jechac? Auto cale malowane. Radio na wcisk i panel od nawiewow pewnie tez bo cos dziwnie odstawal. Skora do wyczyszczenie na dzien dobry. Jedyny plus to zawieszenie - jeszcze dzialalo :D To tyle uzupelnienia odemnie.

#220 OFFLINE   michauu

michauu
  • 182 postów

Napisany 05 lipca 2009 - 13:38

http://www.otomoto.p...how&id=C8628260

Witajcie!

Jest to konkretna mina, miala byc nielakierowana, bezwypadkowa lux....

okazalo sie:
lakierowany caly, szpachla na dachu!!!! pekajaca szpachla na przednim blotniku, przerdzewiale drzwi, podejzewam ze byl ciety slupek ale na 100%niewiem niechcialo mi sie juz zaglebiac, brak poduchy kierowcy, wyskakuja bledy, odpalony napinacz pasa kierowcy...

silnik mialbyc zimny jak przyjade,okazal sie cieply, po odpaleniu cos stuka jak sieczkarnia i ogolnie glosno chodzi, oleju moze niebierze, bo wiekszosc wycieka...

do oddania za 13tys, "bo to dobra omega jest" i lepszej nieznajde<slowa wlaciciela...

dziala klima :D

pozdrawiam