Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#221 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 05 lipca 2009 - 13:47

http://www.otomoto.p...how&id=C8628260

Witajcie!

Jest to konkretna mina, miala byc nielakierowana, bezwypadkowa lux....

okazalo sie:
lakierowany caly, szpachla na dachu!!!! pekajaca szpachla na przednim blotniku, przerdzewiale drzwi, podejzewam ze byl ciety slupek ale na 100%niewiem niechcialo mi sie juz zaglebiac, brak poduchy kierowcy, wyskakuja bledy, odpalony napinacz pasa kierowcy...

silnik mialbyc zimny jak przyjade,okazal sie cieply, po odpaleniu cos stuka jak sieczkarnia i ogolnie glosno chodzi, oleju moze niebierze, bo wiekszosc wycieka...

do oddania za 13tys, "bo to dobra omega jest" i lepszej nieznajde<slowa wlaciciela...

dziala klima :D

pozdrawiam

Jak na 97 to cena tez spora ogladalem ostatnio FLke i poszla za 15 i nic jej nie brakowalo.Kumpel sprzedaje z 99 2,0 chce 14 i nie ma kupca a auto do zadnych poprawek.

#222 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 05 lipca 2009 - 19:58

Jak na 97 to cena tez spora ogladalem ostatnio FLke i poszla za 15 i nic jej nie brakowalo.Kumpel sprzedaje z 99 2,0 chce 14 i nie ma kupca a auto do zadnych poprawek.

No może jak na 97 to ze 2 kafle za dużo , a to że FLKa poszła za 15 no cóż pewnie 2,0 lub 2,2 z początku ( 1999-2000)

#223 OFFLINE   mglod7

mglod7

www.tchp.wroc.pl

• 104 postów

Napisany 09 lipca 2009 - 10:54

http://www.otomoto.p...how&id=C9104373

przekladka z anglika? Fotel kierowcy z "dzyndzlem" do skladania fotela... chyba tak nie powinno byc?
semper fidelis

#224 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 09 lipca 2009 - 11:00

http://www.otomoto.p...how&id=C9104373

przekladka z anglika? Fotel kierowcy z "dzyndzlem" do skladania fotela... chyba tak nie powinno byc?

na zaslepkach progow w srodku znaczki VX. albo przekladka albo ktos sobie przelozyl srodek skorzany z anglika. po VIN mozna poznac

#225 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 lipca 2009 - 11:05

na zaslepkach progow w srodku znaczki VX. albo przekladka albo ktos sobie przelozyl srodek skorzany z anglika. po VIN mozna poznac

Na felgach też znaczki VX.

#226 OFFLINE   vis1966

vis1966

Roman

• 1 376 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 09 lipca 2009 - 11:27

Jesli dobrze mi sie wydaje z z prawej klamka jest z wkladka na kluczyk.Poduszka pasazera cos nie bardzo przylega.VX?

#227 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 09 lipca 2009 - 11:49

Jesli dobrze mi sie wydaje z z prawej klamka jest z wkladka na kluczyk.Poduszka pasazera cos nie bardzo przylega.VX?

dokladnie - klamka od strony pasazera ma kluczyk.

Dzwonilem do goscia - po VIN - Vauxhall - gosc mily ale chyba sam sie na mine wpedzil bo albo nie za bardzo wie czym jezdzi albo dobrze gral

#228 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 16 lipca 2009 - 13:12

Panel srodkowy niezbyt dobrze spasowany z deska. Z tego co pamietam to tunel srodkowy jest minimalnie inny dla VX i tak wlasnie odstaje jak nie jest zmienionySam przerabial, albo kupil "Opla od dziadka, z zagranicy"
Nie mam nic przeciwko przekladkom, jezeli nabywca ma o tym swiadomosc.

#229 OFFLINE   cartel

cartel
  • 2 postów

Napisany 28 lipca 2009 - 23:14

http://www.otomoto.p...how&id=C8770667

Po kolei:
- rdza na rogach drzwi tylnych, lakier miejscami porysowany, tylna klapa wgnieciona, listwa na drzwiach PT ulamana przy slupku B
- powaznego dzwona raczej nie bylo, chyba ze bardzo dobrze naprawiony
- zderzak przedni do malowania
- przednie lampy do wymiany - zmatowiale
- czolowa szyba (rocznik zgodny z autem) "rozkleja" sie w dolnych naroznikach od nadwozia - zaparowane to czarne cos co bezposrednio trzyma klej do szyby
- odplywy pozapychane - przy filtrze p/pylkowym i po drugiej stronie
- MID z brakujacymi pixelami, CHECK (Bremsbelag pomimo widocznych jeszcze "dobrych" klockow, moze usterka elektryki)
- kiera skorzana wytarta az za bardzo w stosunku do przebiegu (auto spokojnie ma conajmniej 100K wiecej), mieszek na skrzyni tez wytarty
- silnik odpalil i nawet rowno chodzil, nieduze wycieki oleju spod pokrywy zaworow
- pompa wspomagania plywa w plynie od wspomagania a pod zbiornikiem od wspomagania tez mokro
- w zbiorniku wyrownawczym chlodnicy stan ponad MAX a plyn z wygladu raczej przypominal wode niz plyn
- stan klimatronika nie znany
- uchwyt do otwierania dekla od kola zapasowego wyrwany z tapicerki (ale jest).

Pan z komisu nie byl wstanie stwierdzic co nie dziala, a co dziala w samochodzie. Rowniez nie potrafil powiedziec czy auto jest krajowe czy sprowadzone. Po pierwszym pytaniu ile da sie zejsc z ceny omka byla tansza o 400PLN.
Wg mnie auto nie warte tej kasy (i wymagajace powaznego "pakietu startowego") i w dodatku ubogo wyposazone - el lusterka, el wysokosc foteli przod, klimatronic, alusy, podlokietnik z bablem, roleta w bagazniku i siatka sznurkowa, tapicerka gruby welur, szyby el tylko z przodu, skorzana kiera, halogeny. Nie jechalem nia bo uznalem ze juz dosyc czasu poswiecilem "na rozrywke".
Jakby ogloszenie zniklo - stoi w komisie w Lodzi na Tomaszowskiej, tablice EL xxxFN.

nie wiem pewnie sie nie znam ale z ogloszenia wnioskuje ze auto ma ponad 10lat a Ty jedziesz ogladac i: ' rdza na rogach drzwi tylnych, lakier miejscami porysowany, tylna klapa wgnieciona, listwa na drzwiach PT ulamana przy slupku B
- zderzak przedni do malowania' znajdz ome za takie pieniadze bez usterek w stylu zdezak przedni do malowania - stary po nowe to www.opel.com a nie na otomoto nie widzialem tego samochodu ale temat jest uwaga mina a jak czytam niektore posty to ludzie jada ogladac 10 letni samochod i okazuje sie ze komputer ma bad pixele... nie no smiech na sali bez bad pixeli to ruskiego uaza za 9tysi mozesz kupic - wiadomo nikt nie chce kupic szrota ale bad pixewle i zdezak do malowania to chyba mozna sobie darowac - sprzedaje sporo samochodow i czasem smiech mnie ogarnia jak przyjezdzja 'pasjonaci-mechanicy' twierdzacy ze auto to szrot bo ma to kilka ******* do zrobienia -auta w ktorych nie trzeba nic robic to w salonie a odpryski na masce to w samochodach z przebiegiem 20 tys juz sa i to wcale nie znaczy ze mina czy szrot... mina to jest jak auto sciagniete z drzewa ze szpachlowanym dachem a napisane ze bezwypadkowe.. a za kilka tys to mozna dobry rower kupic a nie aut bez odpryskow na zderzaku..

#230 OFFLINE   Payatz

Payatz

The Darkness Age Has Come

• 1 090 postów

Napisany 29 lipca 2009 - 06:50

nie wiem pewnie sie nie znam ale z ogloszenia wnioskuje ze auto ma ponad 10lat a Ty jedziesz ogladac i: ' rdza na rogach drzwi tylnych, lakier miejscami porysowany, tylna klapa wgnieciona, listwa na drzwiach PT ulamana przy slupku B
- zderzak przedni do malowania' znajdz ome za takie pieniadze bez usterek w stylu zdezak przedni do malowania - stary po nowe to www.opel.com a nie na otomoto nie widzialem tego samochodu ale temat jest uwaga mina a jak czytam niektore posty to ludzie jada ogladac 10 letni samochod i okazuje sie ze komputer ma bad pixele... nie no smiech na sali bez bad pixeli to ruskiego uaza za 9tysi mozesz kupic - wiadomo nikt nie chce kupic szrota ale bad pixewle i zdezak do malowania to chyba mozna sobie darowac - sprzedaje sporo samochodow i czasem smiech mnie ogarnia jak przyjezdzja 'pasjonaci-mechanicy' twierdzacy ze auto to szrot bo ma to kilka ******* do zrobienia -auta w ktorych nie trzeba nic robic to w salonie a odpryski na masce to w samochodach z przebiegiem 20 tys juz sa i to wcale nie znaczy ze mina czy szrot... mina to jest jak auto sciagniete z drzewa ze szpachlowanym dachem a napisane ze bezwypadkowe.. a za kilka tys to mozna dobry rower kupic a nie aut bez odpryskow na zderzaku..

Chopie, się nie podniecaj niezdrowo. Ja kupiłem w podobnej cenie ten sam rocznik w zeszłym roku, i miałem mniej usterek (głównie lakierniczych, o które tak się rzucasz).

Gdybyś nie zrozumiał idei tego tematu, to podpowiem: informujemy się nawzajem o samochodach niewartych uwagi. Gdybyś szukał takiego samochodu, i był na OKP, a nie znałbyś się na samochodach, to najpierw byś założył temat z prośbą o ocenę kilku fur, i byś się modlił żeby ta, co akurat Ci się podoba, nie trafiła do tego tematu.

Więc proszę Cię, nie filozofuj :)

#231 OFFLINE   klaudi00

klaudi00
  • 1 postów

Napisany 29 lipca 2009 - 10:31

wow- tzw wysad :D

#232 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów

Napisany 29 lipca 2009 - 10:53

wow- tzw wysad :D

Moglbys wyjasnic?

#233 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 30 sierpnia 2009 - 13:57

http://moto.allegro....rym_stanie.html

bylem ogladalem. ogolnie wspawana przednia prawa cwiartka wraz z okularami i podluznica - spasowanie tragiczne i rdza z przodu - Pan kupil to 2 lata temu niesteyt pewnie nieswiadomy tego ze ma skladaka z 2 aut. slady interwencji na przednim prawym slupku i dachu nad drzwiami (wygial sie ? ) blacharsko - kilka wypryskow rudej ale nie ma tragedii. wydech ala wrc - do wymiany, przebieg krecony na 200% (krzywo naklejona tarcza zegara - sciete kontrolki)
w aucie byl resetowany sterownik airbag po zadzialaniu napinacza
silnik chodzil ladnie, po nivo zostalo wspomnienie - klima dziala,

#234 OFFLINE   mUody

mUody
  • 270 postów

Napisany 01 września 2009 - 10:42

(krzywo naklejona tarcza zegara - sciete kontrolki)

offtop na przeloimie 97/98 byl feler w postaci krzywo naklejonej tarczki. kilkadziesiat takich licznikow wyszlo w swiat. rowniez takie cos mialem jak i kilka osob z for omegi. Zeby nie bylo - potwierdzone w salonie opla

#235 OFFLINE   Pablo's

Pablo's
  • 90 postów

Napisany 01 września 2009 - 20:11

hah, mam ome 98 i również mam problem z krzywo wklejonym licznikiem.
Zobacz moją ślicznotkę!
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH

#236 OFFLINE   taktownie

taktownie
  • 69 postów

Napisany 02 września 2009 - 12:20

a ja swojej omy za 7 tyś nie mogę sprzedać mimo że cała i bez bubli :/

#237 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 02 września 2009 - 12:26

a ja swojej omy za 7 tyś nie mogę sprzedać mimo że cała i bez bubli :/

rocznik robi swoje.

#238 OFFLINE   taktownie

taktownie
  • 69 postów

Napisany 02 września 2009 - 12:57

no ale daj spokój, topowa wersja auta, same wyposazenie jest tyle warte co całe auto, poza tym sam wiesz po ile wystawiają te auta, 8-11 tyś. Zastanawiam sie czy moze wstawic gaz i wystawic za 10 tyś? moze szybciej sie ktos zainteresuje? sam juz nie wiem, nigdy nie miałem, takiego problemu ze sprzedażą auta, to miałem bmkę z rozwalonym gazem 3.5 litra w automacie i szybciej ją sprzedałem i za lepszą cenę a 5 lat starsza i to w tamtym roku :/

#239 OFFLINE   sebek

sebek
  • 106 postów

Napisany 02 września 2009 - 13:06

Omegi wymagają specyficznych odbiorców, zwłaszcza w automacie. Z moich obserwacji wyszło, że zainteresowane są zwykle osoby, które posiadały już Omegę A. Temat trudny, bo ja również sprzedaję już 3 tydzień i konkretnie zdecydowanych na taką Omegę specjalnie nie widać.

Chyba Omega tak już ma.....

#240 OFFLINE   taktownie

taktownie
  • 69 postów

Napisany 02 września 2009 - 13:11

no ja mam manual co teoretycznie troche inaczej wpływa na klienta, no ja już sprzedaje pół roku.