UWAGA MINA!!!
Napisany 13 maja 2008 - 22:40
Taka mała refleksja....
Napisany 19 maja 2008 - 09:13
Kupiłem swoje autko od gościa z miejscowości Płaza koło chrzanowa.Koleś nazywa się Paweł K........ski(nie będę wymieniał nazwiska bo nie chcę nikomu podpaść.Mogę podać na PRIVIE.Nick z allegro:Pavlo1.)Po wizycie u mechanika okazało się że auto miało:wymienioną pompę wodną i wycięty termostat.Koleś próbował mi wciskać że on nic o tym nie wiedział a autem przyjechał na kołach z Niemiec :bad: . Później doszedłem że sprowadził ją z Holandii.Chciałem dokładnie taki samochód więc pojechałem napalony jak cholera i popełniłem wszystkie błędy jakie można.

chłodnica,łapa napinacza paska klinowego,dwie świece żarowe plus parę pierdół(na szczęście nie głowica,ale uszczelka plus śruby do wymiany(Kolejne 500)).Z mojego doświadczenia wyciągnąłem jeden wniosek.Kupując autko zaryzykujmy te 150-200 zł zalejmy paliwko i zażyczmy sobie kilkadziesiąt kilometrów jazdy próbnej,Jak koleś nie chce to niech spier....
Na szczęście po wizycie u prawnika udało mi się wyjąć od sprzedawcy kasę za naprawę ale smród pozostał.
Pozdrawiam i życzę aby jak najmniej takich przygód spotykało osoby kupujące .
Napisany 19 maja 2008 - 23:39
a na tego rodzynka przyjdzie nam jeszcze troche poczekac

Napisany 20 maja 2008 - 09:55
Napisany 23 maja 2008 - 17:18
Tył dokładany z innej, jak stwierdził pan "sportowe zawieszenie", a to nie sportowy zawias tylko opadający tył, koła tylne dziwnie patrzą. Nasze oględziny trwały około 3 minut.
Aha - trzeba się przyłożyć żeby nie dotknąć szpachli która jest wszędzie

Ogólnie odradzam.
Napisany 24 maja 2008 - 08:02
jakby link nie działał to tu umieściłem
http://omega.nogaj.w...enie-raszyn.JPG
i wygląda to tak ze samochód utrzymany w super stanie. Nadwozie mała stłuczka z przodu i w prawy błotnik. Na pierwszy rzut oka super ALE
w warsztacie sie okazalo ze sika olejem gdzieś koło kolektora dolotowego, blaszki (klapy) majace za zadanie wprowadzać zawirowania powietrza wpadającego do silnika (wada tego silnika) stoją zupełnie i było coś przy tym kombinowane. Prawdopodobnie stąd wycieka olej.
EGR nie działa + jakaś kombinacja przy nagrzewnicy odłączony i zaślepiony jeden z przewodów.
Ogólnie w opisie 100 % sprawny mija sie dosyć mocno z prawda. Prawdopodobnie trzeba sie liczyć z wymiana całego kolektora i nie wiadomo co jeszcze.
Pozdrawiam.
Napisany 24 maja 2008 - 11:45
Gaz jest ale nie ma go nie licznie ze przelaczyc auto na gaz... <połowa instalacji do wymiany>
Silnik .... <chociaż można dolać oleju to mniej by klekotał>
Środek... o takiego to nie widzialem... deska sie nie schodzi.... poduszka brak, obszyta "starannie" jakims dziadostwem... poduszka pasazera popekana ladnie sklada sie to w fale..
Blachy... <brak blachy...>
Nawet nie warte 50% ceny...
P.S.
Nie liczylem na cud...

Napisany 27 maja 2008 - 03:05

http://www.otomoto.p...how&id=C5131156
po kolei lusterko elektryczne nie dziła- GOŚĆ :roll: : no przełącznik trzeba przeczyścić
tylna szyba elektryczna nie działa- GOŚĆ :roll: : chyba sie w drzwiach wtyczka odłączyła
szyberdach podczas jazdy sam sie otwiera i sam się zamyka

Elektryczna roleta tylnej szyby nie działa :looz:
samochód strasznie zgnity drzwi od strony kierowcy od spodu mozna palec wsadzići dotknąć kabli przy szlifowaniu wyleci dużo dziur ( wszystkie 4 drzwi)

NAJWAŻNIEJSZE samochód bierze olej po mocniejszym naciśnieciu kopci na niebiesko zarówno zimny jak i ciepły, fajki od przewodów na świece całe mokre w oleju, mechanik ocenił jednym słowem uszczelka pod głowicą narazie chodzi ale to kwestia czasu :driver:
na gazie samochód przerywa i szaleją obroty :bmw: to chyba tyle POZDRAWIAM i szukam dalej V6 :yes_yes:
Napisany 28 maja 2008 - 01:51
Jak kupowalem swoja to po drodze ogladalem tez ta.. Z kazdej strony oklepana co wiecej wspomne tylko ze jak ogladalem ja 1.5 miesiaca temu to miala 90tys km

Napisany 28 maja 2008 - 20:03
Napisany 30 maja 2008 - 17:42
off topic ale inne "rodzynki" z Plocka ta sama miejscowka:)
http://moto.allegro....lu_zobacz_.html
i jeszcze 1:
http://moto.allegro...._97_98rok_.html
przyklady mozna mnozyc:D:D
http://moto.allegro....oniecznie_.html
dajcie sobie spokoj z gablotami z Plocka i okolic to jest jedna banda!! poznacie zawsze po fotach na allegro:) te samochody nawet w 30 %nie wygladaja jak na foto!@
Napisany 05 czerwca 2008 - 16:55
w samochodzi nie otwieraja sie tylne lewe drzwi ani ze srodka ani z zewnątrz
klima nie działa nawet sie nie załancza sprezarka po włączeniu zero reakcji
szyberdach elektryczny nie działa
samochód ma gaz który raz sie przełancza raz nie co tzn sekwencja powinna sie automatycznie przełączyc przy 90 stopniach a tu kibel 100 stopni i zero reakcji potem jakos nagle sie przełączyła zapalajac ja od nowa znów to samo
samochó malowany z kazdej strony i spody drzwi zerzarte
wyciek oleju spod filtra i hmmmsam juz nie wiem z pod czego
brakuje kilku plastików w środku a listwy boczne sa na wkrętach
i pewnie wiele by tu gadac ogólnie nie ma sie co zastanawiac nad kupnem bo to złom wiec odradzam
PS ogólnie odradzam komis sa to oszuści i złodzieje skupuja samochody uszkodzone i nawet nie naprawiaja jezdzi to ok i do żyda, ogladałem kazdy ich samochód mniejwiecej jedna felicja niebieska to z tyłu była cała naciągana a w innej aukcji pisze ze bezwypadkowy albo mega kozacka a sprzedają tesamochody takie buraki ze szkoda gadac wogóle sie nie znająna samochodach jak pytałem o jedno czy o drugie to odpowiadał chyba tak chyba nie PORAŻKA ludziska uwazajcie na komisy
Napisany 08 czerwca 2008 - 15:39
Pojechałem obejrzeć oczywiście nowego auta się nie spodziewałem za taką cenę jednak to był totalny złom:
- przy klamkach i zamku lakier powycierany do gołej blachy
- każde drzwi malowane chyba hameraitem, nieudacznie szpachlowane itp.
- klima nie działa
- central nie działa
- wkładki od stacyjki brak (odpaliłem ją kluczykiem z mojej omegi)
- nakładki progowe odpadają
- tłumik pomalowany srebrzanka i pozaklejany jakimś klejem?
- sprzęgło ledwo zipie
- zawieszenie przednie na wybojach jakby miało odpaść
- dziura w wykładzinie podłogowej od nogi przy gazie
itp.
Gość się upiera przy oryginalnym przebiegu i że jest to omega w bardzo dobrym stanie. Na moje oko miała około 400 tyś. km. Chciałem go przewieść moją to nie chciał

Strata pieniędzy i czasu!!
Napisany 15 lipca 2008 - 21:03
http://www.otomoto.p...how&id=C5774706
Oczywiście miała być bezwypadkowa i w super stanie... w rzeczywistości cały tył malowany po strzale, rdza na drzwiach, w środku po prostu syf - w bagażniku sierść czworonoga, przyciski powycierane, tapicerka urwana w podudniku kierowcy, brudna podsufitka i ogólne nieprzyjemne wrażenie. Silnik miał chodzić super w rzeczywistości mega dziura w kolektorze wydechowym, po odpaleniu dziwęk czołgu. Pokrywy zawrowe cieknące na maksa, kartki serwisowe dorabiane, radio bez kodu itp....
Szkoda, że ktoś zaniedbał tak fajną wersję Megi. Koleś sprzedający po prostu naciągacz. Szkoda gadać...
Napisany 15 lipca 2008 - 21:18
Szkoda gadać...
dziekuje Ci bardzo!
mialem jechac ogladac to auto..
wydaje mi sie, iz patrze dosc wnikliwie na zdjecia.. opisy to jedna wielka bajka.. staram sie wybrac "mniejsze zło"..
ta sztuka to "nowosc" w ogloszeniach..
takze dziekuje za opinie bo zaoszczedziles mi czasu, kasy i nerwow..
wisze Ci duzego browca

pozdro!
kuba
Napisany 15 lipca 2008 - 21:25
WSTAWKI PRZEZ FIRMĘ KTÓRA ZAJMUJE SIE TUNNINGIEM OPLA(IRMCHIER)

No sorry... 10 tys. zł za rok '98 to nie można spodziewać się ideału :neutral:
Napisany 16 lipca 2008 - 10:45
chyba że kupimy z salonu auto, które ktoś zostawił w rozliczeniu. Ja za moją MV6 z autentycznym przebiegiem 150000 zapłaciłem niecałe 10k zł (kupiona w polskim salonie) :mrgreen:No sorry... 10 tys. zł za rok '98 to nie można spodziewać się ideału :neutral:
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]
Napisany 16 lipca 2008 - 10:54
chyba że kupimy z salonu auto, które ktoś zostawił w rozliczeniu. Ja za moją MV6 z autentycznym przebiegiem 150000 zapłaciłem niecałe 10k zł (kupiona w polskim salonie) :mrgreen:No sorry... 10 tys. zł za rok '98 to nie można spodziewać się ideału :neutral:
nigdy nie masz pewnosci co do stanu i przebiegu - w salonach tez picuja auta
Napisany 16 lipca 2008 - 12:03
Co do przebiegu - dzwoniłem do serwisów których wpisy są w książce serwisowej i wszystkie informacje potwierdziłem (przebieg, wymienione części, np. kompletne sprzęgło wymienione przy 110000 km). Auto kupione w PL, tak jak pisałem wczesniej.
Sorry za mały OT.
>> PROFESJONALNE SZABLONY AUKCJI ALLEGRO <<[/center:50fb7585b3]