Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#141 OFFLINE   jazzzy

jazzzy
  • 1 postów

Napisany 22 lipca 2008 - 17:34

Omega A - akurat bylem dzis rano ogladac i az sie zarejestrowalem na forum zeby ostrzec

http://www.otomoto.p...how&id=C5785182

zdjecia podpicowane, auto wg. sprzedajacego sprowadzone zza granicy
obecny wlasciciel (mlody czlowiek) kupil auto od jakiegos znajomka z bloku
a tenze wczesniej kupil auto po to zeby przejechac sie tam i spowrotem nad morze

wiec obecnie auto jest bez przegladu technicznego i nieprzerejestrowane z jeszcze poprzedniego wlasciciela i jezdzi na blachach nie krakowskich

co do stanu technicznego to wizualnie jeden wielki smietnik i bajzel, auto widac nie dbane
palone w srodku, wszedzie jakies smieci nawet z lisciami przy wycieraczkach jakies drobiazgi typu sprezyna leza luzem, urwane wewnetrzne lusterko wsteczne, urwana pokrywa od schowka w podlokietniku, kierownica wytarta do granic mozliwosci a stan licznika 189 tys
tylne klosze swiatel popekane, butla na gaz bez plastikowej oslony

od strony bagaznika do tylnego blotnika przyklejona jakas prostokatna plytka (nie wiem po co, moze ten typ tak ma), prawy tylny blotnik przegnity z dziura, szyby i pasy wygladaja na oryginalne, opony wylacznie jakies zimowe, nie ma innych, po akumulator musial wlasciciel isc z kolega bo mu ponoc brat rano podmienil na swoj padniety, silnik chodzi w miare OK, elektryka bardzo pobieznie sprawdzajac dziala, co do skrzyni to nie wroze jej zdrowia skoro
kierownik podczas zatrzymania do swiatel wrzuca P (niewykluczone ze ma taki nawyk)

ogolnie rzecz biorac to czlowiek kupil auto 3 tygodnie temu, wiedza o samochodzie znikoma, na pytanie czemu nie zrobil przegladu stwierdzil ze nie warto i w ogole na jakiekolwiek moje sugestie ze tu jeszcze trzeba duzo wlozyc w ten samochod to stwierdzil ze za takie pieniadze to nic lepszego sie nie kupi, sam ma takie podejscie i zlewa stan auta bo w jego mniemaniu szybko go sprzeda za ta cene

fakt cena niewysoka ale nie warta ani minuty rozmowy ze sprzedajacym a tym bardziej jezdzenia i ogladania zwlaszcza ze sprzedajacy najpierw sie umawia a potem przeklada spotkanie a o drugim zapomnial i z laski sie zgodzil spotkac

update: po mojej wizycie jak widze juz sobie pan sprzedajacy sam spuscil cene w ogloszeniu z 2700 na 2300

#142 OFFLINE   hubiV6

hubiV6
  • 8 postów

Napisany 03 września 2008 - 19:36

Najgorsze jest to ze wszyscy chcecie kupic samochod co ma 150 tys przebiego oczywiscie każdy ma na uwadzę ze jest to tylko stan licznika a gdy samochód ma orginalny stan licznika nikt sie nim nie interesuje bo zajeżdżony.Mój znajomy ma Vectre A 1.8 1992 rok i uwaga 690tyś przebiegu i normalny stan auta jak te po 150 iw szytsko miała sprawne i jak ludzie tylko zobaczyli na giełdzie przebieg to ich komentarze powalają na kolana z rozpaczy i co samochód nie sprzedany.Przepraszam za O.T

#143 OFFLINE   akarczma

akarczma
  • 51 postów

Napisany 12 września 2008 - 10:28

http://www.otomoto.p...how&id=C6155777

nie warto jechac, ktos sp)(*& robote, przednia szyba, uszczelka jakos kiepsko przyklejona, a pod nia rdza wszedzie

Dodany obrazek
zla Buka

#144 OFFLINE   ermi

ermi
  • 377 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 13 października 2008 - 15:17

Witam szanownych kolegów.
Byłem dzisiaj oglądać omegę z tego ogłoszenia
KLIK!

ładne???

otóż - była by to moja 3 cia omega. Była by - stan zdjęć nieodpowiada rzeczywistości a na moje była lakierowana (na niebieski metalik - z zielonego) - co było widać pod klapkami w bagażniku.
skóry - na fotkach niby dobrze utrzymane a w realu brzydziłem się usiąść.
Co do stanu technicznego się nie wypowiadam bo wqr.... się i szybko się zawijałem żeby gościa nie poszarpać.
Obstawiałem że skoro cena jest jedną z najwyższych w kraju to auto będzie przyzwoite. No i rozmowa nie powiem sympatyczna - też skłoniła mnie do wizyty - po 2 omegach to już się wie o co się pytać i gdzie patrzeć.

Auta odradzam - jest ZMĘCZONE!!! i zagnojone.

mało tego
2 lata temu jak miałem kluska - zarejestrowałem się na forum oplowskim i mówiłem gościowi że ałto trafi do klubu - odpowiedzi można się było spodziewać - spoko jest w ładnym stanie.

Moja omcia z 1997 bła w 100 razy lepszym stanie.

pozdrawiam

a mogę sznownych forumowiczów poprosić o "pomacanie " tego KLIK!
stawiam duuże pierniki bom z rydzykowa :twisted: :yes_yes:

#145 OFFLINE   zyga_wr

zyga_wr
  • 175 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 października 2008 - 20:06

Zanim jeszcze kupiłem moją omę (a minął już ponad miesiąc) oglądałem tą z tego ogłoszenia.

Co mi się wydało nie tak:
1. koleś bardzo szybko zjechał z ceny w trakcie rozmowy przez telefon,
2. bezwypadkowy - malowane oba tylne błotniki, klapa i zderzak,
3. na moje szczęście auto oglądałem po dość mocnych opadach deszczu i gdy zajrzałem pod gumową wycieraczkę po stronie pasażera, moim oczom ukazała się piękna kałuża!
4. klapka od wlewu paliwa była nie przykręcona - oczywiście dalej nic w aucie nie było malowane,
5. prawy spryskiwacz od ksenona jak go dotknąłem... odpadł :D

Jednym słowem: cyt. "stan auta wizualny i techniczny oceniam na idealny nie wymaga żadnego wkładu finansowego"

Całe szczęście, że nie musiałem jechać daleko :)

Dodam jeszcze, że zainteresowało mnie najpierw inne autko tego samego gostka -
to. Zadzwoniłem, ale niestety nie było już aktualne i wtedy koleś zaproponował tą beżową. Niby nic dziwnego, ale jak już wspomniałem to auta szukałem ponad miesiąc temu, a ten gostek co chwilę wystawia tą czarną omę - na wabia!

#146 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów

Napisany 23 października 2008 - 18:06

http://www.otomoto.p...how&id=C6768821

Cała malowana. Zbita przednia szyba. Odcina obroty przy 3000RPM ("czujnik wału do wymiany"). "OelMangel" na kompie. Wiązka od podłączania kompa odłączona ("Mechanik sie pomylił"). Silnik na sylikon, pod korkiem oleju biały serek.

Odradzam.

#147 OFFLINE   siwy873

siwy873

Byly klu.owicz - do czasu

• 526 postów

Napisany 23 października 2008 - 18:28

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6768821

Cała malowana. Zbita przednia szyba. Odcina obroty przy 3000RPM ("czujnik wału do wymiany"). "OelMangel" na kompie. Wiązka od podłączania kompa odłączona ("Mechanik sie pomylił"). Silnik na sylikon, pod korkiem oleju biały serek.

Odradzam.

światła przeciwmgielne pod przednia szyba

z tego co wiem to sa w zderzaku na dole a nie pod szyba.. :roll: :shock:

#148 OFFLINE   GreGoriO

GreGoriO

carreteras bonitas

• 346 postów

Napisany 23 października 2008 - 18:59

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6768821

Odradzam.

światła przeciwmgielne pod przednia szyba

z tego co wiem to sa w zderzaku na dole a nie pod szyba.. :roll: :shock:

CYTAT "...podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne, pod. przednia szyba"
PODGRZEWANA PRZENIA SZYBA

#149 OFFLINE   lolo1976

lolo1976

:-)

• 76 postów

Napisany 23 października 2008 - 20:03

?

Podobno nie ma tego w omegach ???

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dodany obrazek

SYGNATURA NIE ZGODNA Z REGULAMINEM (edt by chomiczek)

#150 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 23 października 2008 - 21:31

?

Podobno nie ma tego w omegach ???

bo nie ma i nie bylo

#151 OFFLINE   piekarxxx

piekarxxx
  • 1 postów

Napisany 05 listopada 2008 - 00:48

Witam , jestem tu nowy na tym forum tz czytałem i zasięgałem porad już parenascie razy. Handluje samochodami od paru lat i tak się złożyło że najczęściej przywoże z Niemiec omegi ! Przywoże autka całe, a jak jest coś nie tak w silniku czy zawieszeniu to jade naprawić przed sprzedażą – odpukać nie zdażył się jeszcze żaden klient nie zadowolony po zakupie ode mnie autka !! Czytam ten temat i mi się chce śmiać i zarazem bulwersuje mnie to co piszecie !! Że auto to złom, że zajechane itd.. większość linków już nie działa ale jeden zadziałał i daje go dla przykładu o co mi chodzi ( http://www.otomoto.p...how&id=C6155777 ), jak już wspomniałem sprowadzam auta od paru lat i dla mnie omega sedan 97 rok z Klima srebrna zarejestrowana na takim wypasie jest warta ok. 11tys. A kolega jakiś tam się bulwersuje że był oglądać (patrz link) i złom zajechany itd. Auto jest wystawione za 8600 zł !! I też mam nieraz takie telefony i czasami klient przyjedzie i mówi „auto ładne itd. Super stan ale troszkę za drogie” i proponuje mi o 2 tys. mniej niż wystawiłem bo przecież są na internecie o wiele tańsze - tak mówi, więc każe mu jechać kupić to tańsze na pewno będzie zadowolony :) , a później pretensje na takim forum ze kupił złoma !! Każde auto ma swoją cenę !! Jak coś mu dolega to jest tańszy od innych aut to normalne (perełki się zdarzają jeden na milion) - NIE WIERZCIE W PREZENTY ZE STRONY SPRZEDWCÓW !!!!!! Aktualnie mam omegę 98 sedan na wypasie stan super i chce ok 12500zł, ale są na sprzedaż przecież 98 za 10000 zł i 7 stron na forum zawiedzionych którzy pojechali i stracili 300zł na paliwo nie potrzebnie :) !! A tak dla ciekawostki dla kupców omeg (i nie tylko) wystawiłem swoją omegę całą do opłat na 3 dni (na weekend) i telefonów 10, każdy chciał przyjechać po niedzieli, ale że w niedziele składałem akcyzę i ją rejestrowałem więc cena wzrosła o 1200zł i telefony ucichły bo przedtem był tańszy i okazja :) Proszę was zastanówcie się nad tym co piszecie bo śmiać mi się chce z ludzi którzy na dzień dzisiejszy chcą kupić omegę np. 98rok zarejestrowaną w idealnym stanie za 10tys. !!!! I najgorsze to że jadą ją kupić, a później narzekają na forum jak ich sprzedawca oszukał bo myśleli że trafili na SUPER OKAZJE !!!!!

#152 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 05 listopada 2008 - 08:32

piekarxxx, wyluzuj, jakby nie narzekali to by nie byli sobą ;)

#153 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 05 listopada 2008 - 09:23

piekarxxx, wyluzuj, jakby nie narzekali to by nie byli sobą ;)

Dokladnie jek pisze Lordzik..Wrzuć na luz bo i tak Twoje nerwy nic nie zmienią.Ja kupiłem swoja omcie od Takiej osoby jak Ty i jestem bardzo zadowolony.Wprawdzie drobny Pakiet Startowy musiałem władowac ale i tak w porównaniu do innych aut które posiadałem to drobnostki.Omcia śmiga aż miło.Niestety Polak jest taki że kupi niby ''okazje'' a potem trzeba sie żalić ze cóś nie tak.Od siebie zycze wielu zadowolonych klientów :mrgreen:
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#154 OFFLINE   zyga_wr

zyga_wr
  • 175 postów
  • Województwo: wielkopolskie

Napisany 05 listopada 2008 - 23:27

Ten temat powstał po to, aby ostrzegać naszych forumowiczów. Chodzi o to, że jak już ktoś z nas auto obejrzy i okaże się że jest to lipa, to żeby nikt już kasy i czasu nie tracił jadąc oglądać to samo.

Racji też trochę masz, bo wiadomo, że za każdym słowem okazja czai się jakiś knyf. Sam też kupiłem omegę od znajomego, który sprowadza prawie same omegi. Za '99 2.0 16V w edycji 100 zapłaciłem 15tys (całkowity koszt nawet z ubezpieczeniem OC). Nie jest to tanio, bo można na pewno kupić za 12 czy 13 tys. Jak na razie zmieniłem tylko kompletny rozrząd (400zł), żarniki xenon (130zł) i szykuję się do czyszczenia krokowca.

Po prostu za dobre i pewne auto trzeba zapłacić - Okazje nie istnieją...

#155 OFFLINE   rafalsnk

rafalsnk
  • 64 postów

Napisany 25 listopada 2008 - 10:26

http://www.allegro.p...dam_pilnie.html

Odraz odradzam... oglądałem to auto i to padlina... z silnika sa powyrywane jakies kable (ochlapane olejem) lampy poklejone na sylikonie... chłodnica jeszcze pachnie nowością ale pisze oczywiście ze bezwypadkowy :bad: w srodku skorwa wyglada o wiele gorzej niz na zdjeciach. Wogole gość przyjechał z mamą (ona prowadziła) i z łaską wysiadła żebym ja mógł siąść sobie do środka.... ogólnie PORAŻKA

#156 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 25 listopada 2008 - 10:55

Odraz odradzam...

A czego sie spodziewałeś za takie pieniądze. Auto w dobrym stanie musi swoje kosztować. To jest tak pewne jak amen w pacierzu.

#157 OFFLINE   droset

droset
  • 697 postów

Napisany 25 listopada 2008 - 11:02

Witam , jestem tu nowy na tym forum tz czytałem i zasięgałem porad już parenascie razy. Handluje samochodami od paru lat i tak się złożyło że najczęściej przywoże z Niemiec omegi ! Przywoże autka całe, a jak jest coś nie tak w silniku czy zawieszeniu to jade naprawić przed sprzedażą – odpukać nie zdażył się jeszcze żaden klient nie zadowolony po zakupie ode mnie autka !! Czytam ten temat i mi się chce śmiać i zarazem bulwersuje mnie to co piszecie !! Że auto to złom, że zajechane itd.. większość linków już nie działa ale jeden zadziałał i daje go dla przykładu o co mi chodzi ( http://www.otomoto.p...how&id=C6155777 ), jak już wspomniałem sprowadzam auta od paru lat i dla mnie omega sedan 97 rok z Klima srebrna zarejestrowana na takim wypasie jest warta ok. 11tys. A kolega jakiś tam się bulwersuje że był oglądać (patrz link) i złom zajechany itd. Auto jest wystawione za 8600 zł !! I też mam nieraz takie telefony i czasami klient przyjedzie i mówi „auto ładne itd. Super stan ale troszkę za drogie” i proponuje mi o 2 tys. mniej niż wystawiłem bo przecież są na internecie o wiele tańsze - tak mówi, więc każe mu jechać kupić to tańsze na pewno będzie zadowolony , a później pretensje na takim forum ze kupił złoma !! Każde auto ma swoją cenę !! Jak coś mu dolega to jest tańszy od innych aut to normalne (perełki się zdarzają jeden na milion) - NIE WIERZCIE W PREZENTY ZE STRONY SPRZEDWCÓW !!!!!! Aktualnie mam omegę 98 sedan na wypasie stan super i chce ok 12500zł, ale są na sprzedaż przecież 98 za 10000 zł i 7 stron na forum zawiedzionych którzy pojechali i stracili 300zł na paliwo nie potrzebnie !! A tak dla ciekawostki dla kupców omeg (i nie tylko) wystawiłem swoją omegę całą do opłat na 3 dni (na weekend) i telefonów 10, każdy chciał przyjechać po niedzieli, ale że w niedziele składałem akcyzę i ją rejestrowałem więc cena wzrosła o 1200zł i telefony ucichły bo przedtem był tańszy i okazja Proszę was zastanówcie się nad tym co piszecie bo śmiać mi się chce z ludzi którzy na dzień dzisiejszy chcą kupić omegę np. 98rok zarejestrowaną w idealnym stanie za 10tys. !!!! I najgorsze to że jadą ją kupić, a później narzekają na forum jak ich sprzedawca oszukał bo myśleli że trafili na SUPER OKAZJE !!!!!

piekarxxx, bardzo dobrze, że to napisałeś. Powinien to przeczytać każdy kto się zasadza na tzw. okazję. Szkoda tylko, że nie każda osoba handlująca autami ma takie podejście jak TY i z tego powodu został założony ten temat.

Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieje, że jako forumowicz bedziesz pomagał innym przy zakupie omegi oraz oferował własne, pewne auta w dziale "sprzedam" :grin:

#158 OFFLINE   Rapik

Rapik
  • 253 postów

Napisany 23 grudnia 2008 - 16:05

http://www.otomoto.p...how&id=C6544747

Nie omega, ale MINA ... Wszędzie rdza, na tylnej klapie to po prostu szok, nadkola itd. Z przodu na masce wgniotka + przetarcie, na drzwiach wgniotka, porysowany zderzak itd.

Technicznie nawet nie odpalaliśmy, ale wizualnie to by ją trzeba było całą malować...

#159 OFFLINE   omegarules

omegarules
  • 712 postów

Napisany 23 grudnia 2008 - 17:09

nie omega, ale...

bmw

#160 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 24 grudnia 2008 - 00:08

http://www.otomoto.p...how&id=C6544747

Nie omega, ale MINA ... Wszędzie rdza, na tylnej klapie to po prostu szok, nadkola itd. Z przodu na masce wgniotka + przetarcie, na drzwiach wgniotka, porysowany zderzak itd.

Technicznie nawet nie odpalaliśmy, ale wizualnie to by ją trzeba było całą malować...

Rapik sorry ale ty u klonowskiego chciales cos calego i sprawnego kupic ? przeciez to najgorszy łach w kwidzynie i ilawie. hulajnogi bym od niego nie kupil. ludzie tam oddaja szroty jak nikt inny nie chce tego kupic - za duzo aut u niego podlaczalem dla klientow. Nie trafilem - ANI na jedno dobre auto.