Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#761 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 12 stycznia 2013 - 17:07

http://otomoto.pl/op...-C27555739.html byłem dzisiaj z zamiarem kupna,lecz się przeraziłem,a przez telefon oczywiście bez wkładu finansowego.jak ktoś chce coś więcej wiedzieć to pisać na pw

#762 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 12 stycznia 2013 - 17:59

A co to za tajemnice? Napisz tu. Niech wiedzą wszycy.

#763 OFFLINE   grzechug

grzechug
  • 188 postów
  • Województwo: lubuskie

Napisany 12 stycznia 2013 - 19:20

Ogłoszenie oczywiście zniknęło. :)

#764 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 12 stycznia 2013 - 19:22

http://otomoto.pl/op...-C27555739.html byłem dzisiaj z zamiarem kupna,lecz się przeraziłem,a przez telefon oczywiście bez wkładu finansowego.jak ktoś chce coś więcej wiedzieć to pisać na pw

Ogłoszenia już nie ma niestety.

Ja mogę coś napisać nt. "ślicznego" granatowego kombi MV6 (rocznik 1998 ) z komisu w Siedlcach (ul. Łukowska 7):
- prawe drzwi z przodu ważą 2 razy tyle co powinny (pewnie szpachla - patrz dalej)
- prawy bok na 100% lakierowany, lusterko nawet bez podkładu do plastiku :D
- wzmocnienie przednie wstawiane i to niezbyt ładnie, brak plastików nad chłodnicami i lampami, chłodnica nowa - oczywiście najtańszy zamiennik (podobno pęknięta była)
- zderzak tył od spodu nieźle zniszczony, połamany
- zarysowana na lewym tylnym błotniku
- wydech do wymiany (cały :D)
- instalacji LPG to auto nie ma (graty nie ogarną 3.0, do tego miedź 6mm, w efekcie powyżej 3000 obrotów wcale nie pałując zrzuca na Pb, pojawił się problem braku dokumentów od butli)
- leje się woda albo z obudowy termostatu albo (raczej) z łączenia z metalową rurką - zaczyna się po otwarciu termostatu
- nowe tylne amortyzatory - najtańszy chinol, uwaga - sprężyny raczej zostały od nivo
- spaliny mają dosyć słodki zapach, mocno kłębiaste, białe - nie zdziwiłbym się gdyby to było UPG biorąc pod uwagę słabą dynamikę auta
- check wali po oczach niezależnie od tego na którym paliwie pracuje - nie świeci na stałe, tylko tak dziwnie miga z bardzo dużą częstotliwością
- są błędy w klimatronicu
- skrzynia zmienia biegi w miarę, ale wrzucając D czuć dosyć mocne uderzenie
- no i jak dla mnie najlepsze - zaczyna pękać lewa podłużnica

Auto wycenione na 6200, właściciel komisu nie chciał słyszeć o kwocie poniżej 5500 :D

#765 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów

Napisany 12 stycznia 2013 - 22:02

oględziny trwały 2minuty.maska wgięta z lewej strony,schodzi klar wielkimi płatami na masce,wgniecenie z tyłu pod lampa i przetarty błotnik lewy tył,lampy ryfle zajechane,dzwi pognite na wylot,listwy na dzwiach na wkrety zamocowane,centralny od pasazera przód nie działa,silnik cały olejem zalany w koło,z pasów wyskoczyły języki co widać na zdjeciu.nawet nie odpalałem silnika i dałem sobie spokuj.przez telefon powiedział ze tylko reczny do zrobienia i 2 plamki na masce(brak klaru).szrot totalny.już bym wolał od turasa kupic auto jak od tego typa

#766 OFFLINE   topserwis

topserwis

sympatyk KKK

• 2 225 postów

Napisany 13 stycznia 2013 - 10:49

Dorzucam screen ogłoszenia opisywanego wyżej "cuda" z Siedlec.

#767 OFFLINE   Franc

Franc

Aptekarz Też Lekarz :)

• 79 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 stycznia 2013 - 23:46

http://otomoto.pl/op...-C27500144.html

ta omega ze zdjęć nie wygląda źle,tylko cena 5000zł hmmm.....

Pisałem o niej stronkę temu :) naprawdę nie polecam, poza tym komis w Budzyniu z tymi ich gwarancjami to jedna wielka ściema i oszukanstwo!!

A co do autka to powtórzę, cena niska bo niestety sztuka oszrociała :masakra:

#768 OFFLINE   myszywy

myszywy
  • 5 postów

Napisany 15 stycznia 2013 - 18:52

Moja byla... :D

http://otomoto.pl/op...-C26736577.html

To wlasnie Omcia, ktora zrobila dla mnie w rok calkiem sporo km. Ogolnie autko spisywalo sie calkiem ok, sprzedalem z uszkodzona turbina, olejem w wydechu i dolocie za cale...
ten temat odlozmy na bok...:)

Przestrzegam, bo:'
-nie ma ksenonow (chyba ze zamontowali...co tlumaczyloby cene :D )
-nadwozie - temat rzeka...w skrocie: nie ma elementu ktory nie byl malowany (moze dach...), w sumie byla uderzona w tyl i przod, tylna klapa posiada bogate zloza szpachli, podobnie jak przednie i tylnie blotniki o zderzakach nie wspominajac. (nie za mojej kadencji), ale co dziwne... od spodu to naprawde zdrowa byla (przynajmniej rok temu tak bylo)
-wnetrze - popielniczka wylamana, porysowane chyba wszystkie plastiki, podlokietnik bez klamki, panel klimatronika przy mocniejszym nacisnieciu wpada do srodka deski, nie dziala regulacja ciepla z lewej strony (brak silniczka nastawczego), radio zakodowane, brak popielniczki z tylu - to tak na szybko.
-podwozie- tutaj mamy problem -geometria do zrobienia, ogolnie widac golym okiem ze jest krzywo
-silnik...hmmm sprzedalem z wypompowanym olejem, ktory byl wszedzie - tylko nie w silniku... i ta omega nie odpala od strzala, bo nie uwierze ze ktos wymienil albo przynajmniej uszczelnil pompe paliwa, ktora leje w rytm stukajacego lancucha rozrzadu.
Oj moglbym tu pisac i pisac... ale jedno jest pewne... pomimo tego ze ta klucha nie jest idealna... to kurna tesknie jakos za nia.:masakra: Wkurzala mnie od pczatku, bo wpadlem na mine przy zakupie. Ale z czasem moge przyznac ze i tak dala rade, praktycznie co tydzien polska-niemcy (900km), tak przez ponad rok, praktycznie bez awarii w trasie, tylko turbina sprawila ze ciagnal mnie Focus na lince hehe myslalem ze go na pol rozerwie tak nim szarpalo po drodze :D

#769 OFFLINE   awhaker

awhaker

Czytamy AWUHAKER... :D

• 905 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 13 lutego 2013 - 22:24

http://otomoto.pl/op...-C27948057.html

Byłem ją zobaczyć. Sprzedający twierdził że przez to że przednie lampy był "mleczne" kupił inne soczewki i nie pasowały pod nie ori hokeje. Pas przedni pogięty we wszystkie strony i prostowany chyba młotkiem tak jak se klepnął tak poszło. d*pa spawana. Widać dość spory spaw od środka przy prawej tylnej lampie. Poza tym na wejściu komunikat "coolant level" czy jakos tak. Po chwili wali info o hamulcach i poziomowaniu ksenonów. Połowa instalacji klimy rozłączona. Zderzak założony bez sprysków z otworami. Sprzedający twierdził że ori nie miała sprysków. Kręcił bo musiała je mieć skoro miała ksenony. Silnik pracuje mega nie równo i jest słabszy od mojego 2.0 chodz słuchy. Wycieków brak. Po odpaleniu cięzko usłyszeć prace silnika bo od spodu jakieś blaszysko niesamowicie napier*** poza tym kontrolka Check po odpaleniu świeci a po ruszeniu samochodem mruga. Silnik nie utrzymuje stałych obrotów. Mimo że to rok 2001 cięzko zamknąć drzwi pasażera. Są ostro opuszczone ale niestety nawet nie ma luzu żeby dało się je podnieść. Po prostu nie pasują. Sprzedający zapewniał że środek jest w stanie idealnym. Zapomina dodać tylko że radio nie pasuje do końca w konsole. Dołem wystaje i ma inny odcień niż deska w samochodzie, w bagażniku nie ma uchwytu do otwarcia pokrywy koła zapasowego a wokół lewarka od skrzyni biegów jest tak pociachane jak by dziecko nożyczkami się bawiło . Nie wiem jak jest w BFL ale na mój gust przy radiu NCDC 2013 na manetce prawej powinny być klawisze do przełączania aktualnych danych tam spalanie, średnie , czas zasięg itp. Tego również niema. Ale tu nie jestem pewien bo pierwszy raz miałem kontakt z modelem FL. Poza tym skrzynia muł, maska do malowania, drzwi lekko wgniecione. Auto po jakimś konkretnym dzwonie dość mocno odchudzone z wyposażenia. A i nie ma halogenów z przodu ale klawisz ma. ;)

Do tego ogromy walec w bagaju. Przebieg na liczniku 210 tyś czy jakoś tak. Realia wskazują na 300 tyś spokojniutko.

#770 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 lutego 2013 - 23:14

na mój gust przy radiu NCDC 2013 na manetce prawej powinny być klawisze do przełączania aktualnych danych tam spalanie, średnie , czas zasięg itp. Tego również niema.

A tam komp nie jest przypadkiem sterowany z radia?

#771 OFFLINE   qkasperq

qkasperq
  • 223 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 23:31

co wy chcecie od tych samochodów za 6 czy 7 tys przeciez za te pieniądze to OB można kupić w ładnym stanie a nie OB FL
pierwsza Omega B 1996r. 2.0 16Vmanual kombi
obecnie Omega B Fl 2001r. 3.2 V6 automat sedan

WYPADEK - przeczytaj jak pomóc lub zachować się podczas takiej sytuacji.
http://www.straz.szczecin.pl/rz/wypadek.pdf

#772 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Województwo: mazowieckie

Napisany 14 lutego 2013 - 08:26

Przecież z Marsa widać , że to trup. A cena dodatkowo to potwierdza.
Omega to już stare auto, najmłodsze mają 10lat, najstarsze 20 !!
Więc należy realnie patrzeć na ogłoszenia , jak i same auta.

#773 OFFLINE   awhaker

awhaker

Czytamy AWUHAKER... :D

• 905 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 14 lutego 2013 - 19:44

Dodam że to są foty robione już przez komis dlatego tez jej stan wygląda realniej niż na wcześniejszym prywatnym ogłoszeniu wystawionym przez właściciela. Ona i tak na tych fotach teraz wygląda znacznie lepiej niż real.

#774 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 17 lutego 2013 - 19:28

Uwaga Mina

http://ogloszenia.tr...ogl6315387.html

z zdjeciach bardzo ladna ale w rzeczywistosci masakra dzis ogladalem tj. 17.02.2013 lozyska do wymiany, uszkodzona przednia szyba male pekniecie, przy kielichy peknieta blacha, wyciek z laczenia miedzy skrzynia a silnikiem pozostawia plamy pod soba, wogle nie jedzie na sporcie ty mu w gaz ona nie ma mocy i nie chce jechac, srodek bardzo zmeczony i na koniec nieudolnie polakierowana tak ze widac pekniecia reperaturek tylnych blotnikow.

#775 OFFLINE   dibison

dibison
  • 43 postów

Napisany 17 lutego 2013 - 19:40

ehh a dzwoniłem i chciałem jechać pol polski , dzięki kolego!!!!

#776 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 17 lutego 2013 - 20:47

A co ona ma ze steinmetza..?

#777 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów

Napisany 17 lutego 2013 - 20:50

nie steinmetza tylko ma irmachera zderzak tyl wydech w srodku kiera drewno tylko drewno starte

A co ona ma ze steinmetza..?

#778 OFFLINE   bzyku9999

bzyku9999
  • 318 postów
  • Województwo: świętokrzyskie

Napisany 17 lutego 2013 - 21:04

ale jak to zwykle bywa na fotkach fajna:p

#779 OFFLINE   Spooky V6

Spooky V6
  • 294 postów

Napisany 17 lutego 2013 - 21:11

ale jak to zwykle bywa na fotkach fajna:p

dokladnie ta co ogladalem jest idealnym przykladem bo wszystko to co bylo uszkodzone nie bylo na fotkach mozna ja jedynie za 1 tys kupic i na jakies czesci

#780 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 20 marca 2013 - 21:38

http://otomoto.pl/op...-C28384850.html Oglądałem dziś tylny błotnik od strony kierowcy wstawiany po chamsku. Od środka umazany szpachlą i pomalowany. Silnik taki zajeżdzony ze korek podnosi zamiast go zasysa. Przy odpalaniu slychać jakiś stuk. Przebieg 97 tys km nie jest możliwy chyba z 500-600 tys km. Ksiażka wypisana samemu i pierwszy wpis przy 45 tys km. drugiego nawet nie ma. Uszkodzony czujnik zbiornika wyrównawczego i wtyczka złączona drucikiem i nawet nie schowana. Podłużnica od storny pasażera umazana jakimś kitem szarym. Po 15 minutach oglądania chciał oddać za 13 900 z drugim kompletem felg. Pod spód nie zaglądałem bo bez sensu. Klient opowiada bajki i sam nawet nie pamięta co gada. Nie polecam

Ps pokrywa zaworów uszczelniona na silikon i jeszcze tak chamsko ze wystają spore kawałki i sprzedający tlumaczy że to bolączka od nowości każdego opla a co dziwne u mnie nie przecieka, pewno temu ze pokrywa prosta i nowa uszczelka