Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#721 OFFLINE   jedrek09

jedrek09
  • 8 postów

Napisany 12 maja 2012 - 08:37

Ja również prosiłbym o rozwinięcie wypowiedzi. Czy samochód oglądałeś, czy tylko słyszałeś od Kogoś, że ma 270 tkm i zajechaną skrzynię?

Jest akurat w takiej cenie, że sporo osób z forum może się nią interesować i chcieliby pełniejszych informacji :)

Byłem oglądać z mechanikiem. Skrzynia szarpie i nie wrzuca czwartego biegu. Skóry powycierane fotel kierowcy rozdarty, tylko na zdj. wyglądają ładnie. Wyświetlacz nie działa, a radio się wyłącza po minucie od włączenia. Pod kompa nawet nie podpinaliśmy bo nie było juz sensu. Przebieg 270 tys mnie nie przeraża ale on wyglądał na 400 tys. Aha i wydech przegnity i spawany na każdym możliwym łączeniu.

#722 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 12 maja 2012 - 10:40

ktoś tam na forum pisał że to jakiś Kolega kolegi i że mam ale powtórze jeszcze raz, że gdyby miała to by nie stała od roku na allegro, koleś zwykły naciągacz z tego co piszesz.

#723 OFFLINE   matula

matula
  • 413 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 15 maja 2012 - 15:16

natknąłem się na to auto po raz kolejny, tym razem inne zdjęcia, ale numer ten sam. Stare zdjęcia były w śniegu robione w środku zimy, ale do rzeczy. Sam autor twierdzi, że auto brudne, nie szykowane. Prawda jest taka, że jest handlarzem, auto stoi u niego od listopada, nie jeździ kompletnie nim. Stan? zgniły. Sprytnie nie zrobił zdjęć prawej strony auta, gdzie rdza żre aż słychać. Nie poci się a leci olej ciurkiem. Skrzynia nie działa, szarpie masakrycznie. Klima to wymiany.
http://otomoto.pl/op...-C24279389.html

#724 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 18 maja 2012 - 15:12

http://warszawa.gumt...QAdIdZ377365711

rdza na kazdym mozliwym elemencie, z drzwi farba platami odchodzi. zawieszenia brak. i stuka panewka :) auto nie warte nawet 2000. ogledziny trwaly 5 minut.

#725 OFFLINE   qkasperq

qkasperq
  • 223 postów

Napisany 24 czerwca 2012 - 10:08

http://otomoto.pl/op...-C20089928.html

Panie i Panowie ostrzegam po raz kolejny przed tym autem.
pierwsza Omega B 1996r. 2.0 16Vmanual kombi
obecnie Omega B Fl 2001r. 3.2 V6 automat sedan

WYPADEK - przeczytaj jak pomóc lub zachować się podczas takiej sytuacji.
http://www.straz.szczecin.pl/rz/wypadek.pdf

#726 OFFLINE   verni

verni
  • 15 postów

Napisany 25 czerwca 2012 - 23:03

http://otomoto.pl/op...-C24776754.html
UWAGA!!! Totalna padaka:
1) Blacha:
-malowana na sztukę to mało powiedziane. Przedni zderzak masakra, nawet spryskiwacz (1) Xenona pomalowany do połowy
-tył drzwi z innej (nawet na zdjęciach widać)
-lewy tył błotnik (rzemieślnicza wstawka)
-progi od B nawet nie pomalowane przy nadkolach
-w bagażniku przy szybie rdzawo jak ta lala (mój mechanik nawet bał się to popchnąć żeby nie odpadło)
2)Silnik:
-na pierwszy rzut oka wszystko OK,ale chłodnica do wymiany (śmierdzi w aucie i na zewnątrz płynem) w dodatku zostawia ładną plamę po 5 minutach chodzenia (właściciel zarzeka się, że dolewa litr na miesiąc)
-na blacie 227tkm (wg mechanika i lakiernika należy dodać ok100-150) kierownica ostro wytarta, mieszek również, ale o wnętrzu za chwilę)
-tylny most buczy
-klima nie działa (podobno nie nabita- "2 lata temu działała bez problemu)
3)Zawieszenie:
-przedni prawy amor do wymiany na 100%
-tył lewy strasznie skrzypi (wystarczy usiąść z tyłu lub trzasnąć klapą)
-drążek stabilizatora do wymiany
4)Wnętrze i wyposażenie:
-pourywane przełączniki od szyb
-tylna roleta się nie unosi (ale słychać że pracuje (mechanik śmiał się, że jest krzywo przez ten wspawany bagażnik)
-Zmieniarka trup
-Oryginalny pilot trup (jakiś chiński zamiennik w zestawie
-Pan zarzeka się, że ma alarm - ja go nie znalazłem ani nie uruchomiłem
-Urwany podłokietnik
-i trochę bardziej wyeksploatowana niż Bfl'ki którymi miałem zaszczyt się prowadzać :)

#727 OFFLINE   kenczorf

kenczorf
  • 218 postów

Napisany 17 lipca 2012 - 18:06

Może nie mina ale byłem i oglądałem.
http://otomoto.pl/op...-C25151617.html
Auto dookoła w zaprawkach sprejowych. Podejrzewam, ze jakby nie padał deszcz to byłoby inny odcień. Oprócz tego kilka wgnieceń. Oczywiście zaprawki czysto amatorskie. Bagażnik brudny, dywan popalony kwasem. Jest sekwencyjny gaz ale żeby się włączył musiałem przy gazować na 2000 obrotów jak zwykłej instalacji. Silnik raczej suchy z góry...z tego co widziałem. Obrotów trzyma 600rpm. Gość twierdzi, ze świece nowe ale kultura pracy silnika pozostawia dużo do życzenia. W środku brak lewego schowka. Prawy jak otworzyłem to już nie zamknąłem. Szyb, klimy, podwozia nie sprawdzałem. Tak samo nim nie jeździłem tylko podziękowałem. Gość twierdzi, ze pompa wspomy jeszcze do wymiany. Młody to pewnie upalał. Do tego podjechali na dwa auta w 6 osób hehe...bali się czy jak :p A jak zachwalali :D
Dodatkowo tylne drzwi pasażera skorodowane od wewnątrz. Przedni zderzak z lewej mocno przytarty. Reflektory ciemne...ale czy to kwestia spolerowania czy od środka zasyfione to się nie zagłębiałem. Jeden sprysk reflektora zaślepiony, a na koniec całkowity brak ręcznego....nie trzyma nic a nic.

Poprawiłem pisownię/robert3012

#728 OFFLINE   gangster525

gangster525

insignia 2.0 T

• 526 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 22 lipca 2012 - 08:36

http://moto.allegro....2481111099.html oglądałem-klima nie działa,opony bieda,zbiornik płynu chłodnicy pęknięty przy korku,po 3 minutach chodzenia silnika na wolnych obrotach wciągało płyn,silnik zarzygany olejem,tłumik mokry od oleju(pewnie pali go niezłe),na każdym elemencie zaprawki pędzlem,maska wgieta, i zderzak połamany.

#729 OFFLINE   gulin

gulin
  • 144 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 22 lipca 2012 - 21:03

tyle stron napisaliście już, a nikt nie wpadł, aby dodać wraz z linkiem screena z ogłoszeniem...kilka postów w dół już nieaktywne linki,a jak wiadomo niektóre padaki są wystawiane non stop....

#730 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 22 lipca 2012 - 22:05

na niektórych forach screen to warunek umieszczenia ogłoszenia w takim dziale. Gulin dobrze pisze.

#731 OFFLINE   welwek

welwek
  • 2 postów

Napisany 06 września 2012 - 08:52

Czy natknęliście się na jakieś inne felerne modele? bo właśnie zabieram sie za zakup, a wiadomo, jak to u nas bywa - wycena spółki jest łatwiejsza niż prawidłowe oszacowanie wartości oglądanego samochodu. a cwaniaków walących ściemy o nówkach, nie śmiganych jest u nas na pęczki.

#732 OFFLINE   sawi654

sawi654
  • 135 postów
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 08 września 2012 - 10:17

http://otomoto.pl/op...-C25600387.html

przestrzegam wszystkich przed tą omegą, wszystko na zdjęciach ładnie pięknie, a w rzeczywistości odchodzi lakier z błotnika, ogólnie progi pomalowane sprayem, rdza,i co najgorsze o czym sprzedający nie wspomina cieknąca a wręcz mokra i spocona miska olejowa, oraz nierówna praca silnika, brak papierów na rozrząd, krótki termin ważności butli ogólnie nie polecam

#733 OFFLINE   Grzesiek87

Grzesiek87
  • 231 postów

Napisany 08 września 2012 - 13:13

http://tablica.pl/of...98ca7114;r:7;s:

przestrzegam byłem i oglądałem

szczena mi opadła: auto zjedzone przez rdze do połowy, w środku bardzo zniszczone, silnik rozebrany i widać ze dlugo jezdzone na wydmuchanej uszczelce wiec zbierac z glowicy nie bardzo co jest, na świecach widać slady po spalaniu oleju, ale wlasciciel twierdzi, ze ani grama nie bierze, ogolnie fatalny stan. ware max 1200zł ale jak zobaczyłem ze przy probie otworzenia drzwi pasażera wyleciał zamek to szkoda mi było dać 500zł :(

felgi widać definitywnie utlenianie się aluminium - ciężki stan.

Na zdjęciach laleczka a na żywo totalny szrot o czym właściciel nie wspomniał tylko mówił o jednych drzwiach (poważna korozja) a tak na prawde wszystkie nadają sie na złom

#734 OFFLINE   yahoo

yahoo

midnight visitor

• 190 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 października 2012 - 12:00

http://otomoto.pl/op...-C26438701.html

Byłem z ciekawości. Cena dobra, ale jakby ktoś chciał jechać, to odradzam.

Skala zniszczeń zdumiewająca. Wnętrze IMHO wskazuje na przebieg o co najmniej połowę (stawiam raczej na 2x) większy; śmierdzi ćmikami i ma zapach starej taksówki. Dużo rzeczy nie działa, wiele innych jest zużytych - raz otwarty schowek daje się zamknąć dopiero po dłuższej walce, popielniczka nie chce się otwierać w ogóle. Jeden ksenon nie działa (aż dziwne, że chodzą spryski).

Silnik chodzi cicho, przez wlew oleju nic nie dmucha, więc tu może i być nieźle, ale za to w zbiorniczku brakuje ze 2 litrów płynu. Wydech pierdzi w conajmniej 4 miejscach, od przodu do tyłu, ryczy okrutnie.

Opony 225@17, wszystkie do wywalenia, tył wygląda jak po sesji upalania.

Wizualnie zonk. Obita z każdej strony, tylny zderzak za nic nie trzyma linii z resztą budy.

Tak jak stoi w ogłoszeniu, nie ma też przeglądu ani OC.

No generalnie szkoda zachodu, chyba, że ktoś by miał naprawdę dużo czasu i ochoty.

pozdrówki
y

#735 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 października 2012 - 12:19

Cena dobra, ale jakby ktoś chciał jechać, to odradzam

Cena jest adekwatna do stanu auta wiec nie jest to typowa mina. No chyba ze ktos mysli ze za 5 kola dostanie FL-ke z zagazowanym V6 i wszystko bedzie jak po wyjechaniu z salonu 12 lat temu...

#736 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 16 października 2012 - 12:21

Cena jest adekwatna do stanu auta

Też się zastanawiam, gdzie ta mina :hmmm:

chyba ze ktos mysli ze za 5 kola dostanie FL-ke z zagazowanym V6 i wszystko bedzie jak po wyjechaniu z salonu 12 lat temu...

no właśnie :ok:

#737 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 16 października 2012 - 12:56

Cena jest adekwatna do stanu auta

Dokładnie mina by była jak by ktoś z 1o tyś za nią krzyczał , a za piątaka to czego można oczekiwać :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#738 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 16 października 2012 - 13:06

a za piątaka to czego można oczekiwać

:D

Koniec OT

#739 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 16 października 2012 - 13:15

Generalnie do tej Omegi za piątaka trzeba by dołożyć 5-7k, żeby to jeździło i wyglądało, nie licząc własnego czasu na doprowadzenie do porządku, pod warunkiem że auto nie ma żadnych niespodzianek.

#740 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 16 października 2012 - 14:14

Ogłoszenie zniknęło.