Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#741 OFFLINE   dawid0123456789

dawid0123456789

Srebrny Corsarz

• 1 091 postów
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.6i 24v C36GET Lotus Omega

Napisany 16 października 2012 - 14:19

Chyba ktoś przeczytał temat i stwierdził, ze lepiej usunąć;)

#742 OFFLINE   yahoo

yahoo

midnight visitor

• 190 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 października 2012 - 14:34

Cena jest adekwatna do stanu auta wiec nie jest to typowa mina. No chyba ze ktos mysli ze za 5 kola dostanie FL-ke z zagazowanym V6 i wszystko bedzie jak po wyjechaniu z salonu 12 lat temu...

Macie rację - nie jest to typowa mina, bo cena jest 'atrakcyjna'. No ale atrakcyjna jest (była) tylko pozornie - nawet za piątaka oczekiwałbym więcej, serio. Ale uznałem, że to najlepszy temat na podzielenie się wrażeniami - być może dzięki temu ktoś oszczędził kasę na dojazd na oględziny. Ilość rzeczy które są "wszystko jak na zdjęciach" w tym aucie była porażająca ;)

pzdr
yah

#743 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 16 października 2012 - 15:06

nawet za piątaka oczekiwałbym więcej

Ja też ale nie w tym roczniku i tej marce samochodu. Za piątaka to sobie dobrego matiza z 2000 - 2001 można poszukać :D

Ogłoszenie zniknęło.

Czyli jednak to była okazja a myślmy się zastanawiali :hihi:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#744 OFFLINE   MadMan

MadMan

...S6...

• 88 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 października 2012 - 15:58

Generalnie do tej Omegi za piątaka trzeba by dołożyć 5-7k, żeby to jeździło i wyglądało

Jak do większości Omeg za tą cenę niestety :pokoj:
[SIGPIC][/SIGPIC]

#745 OFFLINE   Grzeslav

Grzeslav
  • 4 postów

Napisany 17 listopada 2012 - 14:59

No dobra, ponieważ rozwaliłem swoją omegę A i szukam kolejnej zwiedziłem sporo Polski oglądając wiele egzemplarzy. Postanowiłem się z Wami podzielić, bo szlag mnie trafia jak ludzie kłamią w żywe oczy. Ciekawe czy żony ich tego nauczyły, psubratów niektórych

http://moto.allegro....2771571519.html
wszystko niby fajnie, ale będzie sporo roboty z blacharką. Drzwi i progi do roboty, nadkola standardowo. Właściciel szczery, ale chyba mu się pejsy za bardzo kręcą....
Dodany obrazek

http://moto.allegro....2776334201.html
wszystko również pięknie, tylko jak dzwoniłem 2 razy to pan raczył mi podać sprzeczne informacje dotyczące stanu. owszem silnik ok, ale raz twierdził że bierze olej, raz że nie. Po wtóre poza silnikiem chyba nic nie działa idealnie fabrycznie. Fura jest zakatowana, a szkoda, bo ma wszystko co chciałem mieć.
Dodany obrazek

http://otomoto.pl/op...-C26784723.html
do zrobienia sporo przy blacharce, klima tak sobie, podobno działa, ale wiecie:) Chłodnica cieknie, bo 'to wersja sportive i ma inną chłodnicę'. Tę jeszcze bym kupił do zrobienia, ale mam podejrzenia że auto było zdrowo walnięte przodem.
Dodany obrazek

http://moto.allegro....2784636572.html
tu jest całkiem w czoko, jeno tylkny zderzak był zmieniany, no widać. żre go ruda na nadkolach przednich i tylnych. Jakby była klima, wziąłbym ją pewnie.
Dodany obrazek

http://otomoto.pl/op...-C26869987.html
no tutaj właściciel dostaje order wędzonej, starej makreli z gwiazdą Dawida z Jedwabnego. Auto podobno nie było malowane. Ale... z wierzchu jest lakier A (kolor bordo, solid) a pod spodem lakier B (metalik, również bordo). To ja się pytam, ukradł ktoś drobinki z lakieru?:D
Dwa: przez telefon - no rdza jest w jednym miejscu na drzwiach. Zajeżdżam i co? I wiezie mnie wariat przez miasto z pełną popisówą jak to można jeździć omegą, a na koniec okazuje się że nie ma ani jednego całego elementu nadwozia.
Trzy: 'albo 2900 albo ją zakatuję', spoko, niech katuje, ale nie kupujcie tego wozu bo to próchno...
Dodany obrazek

Moje motto ostatnimi czasy dla wszystkich chcących nabyć to jakże piękne auto: 'nie daj się ********'

Będę uzupełniał wiedzę jak tylko coś znowu obejrzę.:mad:

#746 OFFLINE   kenczorf

kenczorf
  • 218 postów

Napisany 17 listopada 2012 - 18:15

Grzeslav, to przy okazji wklejaj screeny z aukcji bo za tydzien czy dwa znikna z portalu

#747 OFFLINE   Grzeslav

Grzeslav
  • 4 postów

Napisany 20 listopada 2012 - 13:10

Prawda co mówisz, screeny dodałem.
Następna:
http://moto.allegro....2803214960.html
niestety, wyciek z pompy taki, że parę km i nie ma płynu. Rozrząd do zrobienia, nie wiem czy nie uhajcował się jakiś pierścień gdzieś na tłoku, bo trochę sztyni z dupska acetonem na sino. Także to jeszcze nie taki duży problem jak ktoś ma łeb na karku i narzędzia, no ale jeszcze progi dochodzą do tego sumiennie skonsumowane przez rudą.
Natomiast sympatyczny kolo, chętnie spuści z ceny, bo mu się mocno spieszy.
Dodany obrazek

#748 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 20 listopada 2012 - 18:56

Prawda co mówisz, screeny dodałem.
Następna:
http://moto.allegro....2803214960.html
niestety, wyciek z pompy taki, że parę km i nie ma płynu. Rozrząd do zrobienia, nie wiem czy nie uhajcował się jakiś pierścień gdzieś na tłoku, bo trochę sztyni z dupska acetonem na sino. Także to jeszcze nie taki duży problem jak ktoś ma łeb na karku i narzędzia, no ale jeszcze progi dochodzą do tego sumiennie skonsumowane przez rudą.
Natomiast sympatyczny kolo, chętnie spuści z ceny, bo mu się mocno spieszy.
Dodany obrazek

na moje sie czepiasz. szukasz smietnikow po 1000 pln gdzie juz w opisie sa wymienione wady auta i liczysz na salonowke ? narazie natlukles troche kilosow obejrzales pare aut wylozyles pare zlotych ktore moglbys przeznaczyc na zakup bardziej zadbanego auta. tyle ze za 2000 bedzie ciezko.

#749 OFFLINE   Grzeslav

Grzeslav
  • 4 postów

Napisany 20 listopada 2012 - 20:07

kupiłem już 2 omegi A za 2,5 i za 3,5k
obie jak piszesz 'salonówki', ale no pain no gain jak mówią, a kto szuka - znajdzie

po prostu nie chcę B, tylko A. może ktoś też tak rozumuje jak ja i po to moje uwagi.

#750 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 20 listopada 2012 - 20:12

Przesadzasz Pan. Mina to z definicji auto odpicowane na handel. Przez telefon wszystko gra a jak jedziesz oglądać to załamka. Omegę A trudno którąkolwiek nazwać miną choćby z racji na wiek, przez co auta te są dość mocno wyeksploatowane. I tak jak napisał beast szukasz auta za 1000-1500 i liczysz, że kupisz Omegę A z silnikiem igła i blachą jak na nowym z salonu.
Chcesz kupić porządną OA. Jedź na zachód. Tam prędzej coś znajdziesz. W PL bym na to nie liczył. Jedyna co z OA jest w tej chwili na allegro moim zdaniem warta zainteresowania to czerwona OA 3000 ale tam już cena jest odpowiednio wyższa. (proszę nie traktować tego jako reklamy - to moje osobiste zdanie)

Przed OB miałem 2 OA. W sygnaturce linki. Trzecia też miała być OA. Ale życie zweryfikowało plany. Auto było potrzebne a z tego co akurat było na rynku nie było nic do jazdy od ręki. OA po prostu wymiera śmiercią naturalną.

#751 OFFLINE   lubelak

lubelak
  • 138 postów

Napisany 20 listopada 2012 - 20:12

silnik 500zł, progi zrobienie na lux z 500zł i samochód pewnie za tysiaka do oddania to 2000zł... Czyli jak darmo... A koszt rozrządu to ze 150 pln po zniżkach
Pranie TAPICEREK DYWANÓW KANAP ITP. TANIO!! Kontakt PW lub 693-377-478

#752 OFFLINE   jeansu

jeansu
  • 222 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 09 stycznia 2013 - 23:25

To będzie chyba odpowiednie miejsce na to ogłoszenie:
http://otomoto.pl/op...-C27248686.html
teraz cytat z ogłoszenia:
"SAMOCHÓD GARAŻOWANY, BYŁ UŻYWANY GŁÓWNIE NA WYJAZDY URLOPOWE. NIGDY NIE BYŁ ROZBITY." (...) "WNĘTRZE UTRZYMANE PERFEKCYJNIE"

pomijam kwestię ceny i przebiegu, boli mnie tylko jak można pisać, że auto nie bite skoro kierownica wymieniona?? po pierwsze nie robi się tego bez potrzeby przy tak "zadbanym i mało używanym" samochodzie, po drugie nie wymienia się na taką, która nie jest od danego modelu (ale jest tańsza wiec czemu nie). O czarnej gałce w radiu tylko wspomnę.

#753 OFFLINE   misiekzoo

misiekzoo

zafira i astra 1,8

• 1 463 postów
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 10 stycznia 2013 - 07:54

Zadzwoń i zapytaj dlaczego jest kierownica wymieniona i będziemy wiedzieli co w trawie piszczy :) .
[SIGPIC][/SIGPIC]

Moje ople , byłe i obecny .

#754 OFFLINE   czesiek

czesiek

nagadałem się

• 3 019 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 11 stycznia 2013 - 09:18

To będzie chyba odpowiednie miejsce na to ogłoszenie:
http://otomoto.pl/op...-C27248686.html
teraz cytat z ogłoszenia:
"SAMOCHÓD GARAŻOWANY, BYŁ UŻYWANY GŁÓWNIE NA WYJAZDY URLOPOWE. NIGDY NIE BYŁ ROZBITY." (...) "WNĘTRZE UTRZYMANE PERFEKCYJNIE"

pomijam kwestię ceny i przebiegu, boli mnie tylko jak można pisać, że auto nie bite skoro kierownica wymieniona?? po pierwsze nie robi się tego bez potrzeby przy tak "zadbanym i mało używanym" samochodzie, po drugie nie wymienia się na taką, która nie jest od danego modelu (ale jest tańsza wiec czemu nie). O czarnej gałce w radiu tylko wspomnę.

ogłoszenie zniknęło.

#755 OFFLINE   Franc

Franc

Aptekarz Też Lekarz :)

• 79 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 11 stycznia 2013 - 10:39

http://otomoto.pl/op...-C27500144.html

Oglądałem ją koło listopada jak gościu (wtedy jeszcze jej prywatny właściciel) próbował ją sprzedać (swoją drogą próbował od września). Przynajmniej wtedy sporo bylo w nim do zrobienia, zwłaszcza blacharka i LPG. Teraz autko stoi w komisie w Budzyniu, który też mi się zresztą naraził po tym jak oglądałem u nich taka jedną OB w SUPER STANIE - NIC TYLKO WSIADAĆ I JECHAĆ - z takimi przedmuchami z silnika, że moja Farelka słabiej dmucha niż ta ich OB :mad::masakra:
Oczywiście jak się do nich zadzwoni to wszystko jest super itd. :0shoot:

#756 OFFLINE   javelin

javelin
  • 68 postów

Napisany 11 stycznia 2013 - 22:21

Zadzwoń i zapytaj dlaczego jest kierownica wymieniona i będziemy wiedzieli co w trawie piszczy :) .

po czym poznajesz że kiera wymieniona??w tym roczniku powinna być inna???

dziwnie tania ta omega

#757 OFFLINE   jeansu

jeansu
  • 222 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Silnik: 2.2 16v Y22XE

Napisany 11 stycznia 2013 - 22:40

po czym poznajesz że kiera wymieniona??w tym roczniku powinna być inna???

dziwnie tania ta omega

omegi B FL nigdy nie miały takich kierownic, ta która jest tu (a w zasadzie była - ktoś już ofertę wycofał) założona albo jest z przed liftu, albo od vectry. Oryginalnie każda B FL miała taką kiere:
http://allegro.pl/ki...2927410569.html

a tak swoją drogą ciekawe kiedy wróci na aukcję z pasującą kierownicą:p

#758 OFFLINE   javelin

javelin
  • 68 postów

Napisany 11 stycznia 2013 - 22:56

ta omega ze zdjęć nie wygląda źle,tylko cena 5000zł hmmm.....

#759 OFFLINE   andzg

andzg
  • 1 373 postów

Napisany 11 stycznia 2013 - 23:18

javelin popatrz na nazwę tematu w którym piszesz !!
Widzę, że zaczynają się tutaj pogaduchy, a nie po to został stworzony ten temat.

#760 OFFLINE   awhaker

awhaker

Czytamy AWUHAKER... :D

• 905 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 3.0i C30NE

Napisany 11 stycznia 2013 - 23:29

ta omega ze zdjęć nie wygląda źle,tylko cena 5000zł hmmm.....

Dzwoniłem, pytałem. Podobno bezwypadkowa ALE po zapytaniu o to czemu drzwi maja inny odcień powiedział mi że to już takie było a później zmienił zdanie i powiedział ze to kwestia aparatu. Następnie zapytałem czy ma ksenon. Powiedział że tak. Wiec gdzie spryski ? odpowiedz że nie miała ;) Tak więc tam jest coś nie tak.