Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

UWAGA MINA!!!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1284 odpowiedzi na ten temat

#501 OFFLINE   Ozma

Ozma

The Keymaster

• 195 postów

Napisany 05 stycznia 2011 - 23:00

Poprosil o vin :-)

No tak... :oops:
Wymarzony potworek już jest...

#502 OFFLINE   BenekKNS

BenekKNS
  • 609 postów

Napisany 06 stycznia 2011 - 11:41

jak by sie uparł to by gościowi kazał zmienić przebieg na oryginalny.

#503 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 06 stycznia 2011 - 11:51

Po czym poznałeś, że to taksówka? Chyba, że znasz to auto...

po numerze VIN EPC podal rejestracje, po rejestracji na stronie szwedzkiego urzedu sprawdzisz wszystko

jak by sie uparł to by gościowi kazał zmienić przebieg na oryginalny.

nagle sie okazalo ze to juz nie auto komisu tylko ktos wstawil w komis i oni nic nie wiedza. a pozniej juz nie odbierali telefonow

#504 OFFLINE   BenekKNS

BenekKNS
  • 609 postów

Napisany 07 stycznia 2011 - 06:36

nagle sie okazalo ze to juz nie auto komisu tylko ktos wstawil w komis i oni nic nie wiedza. a pozniej juz nie odbierali telefonow

no widzisz, ludzie dobrze wiedzą czym grozi jawne kręcenie licznika:D

#505 OFFLINE   Qbapl

Qbapl
  • 164 postów

Napisany 09 stycznia 2011 - 09:46

Dla mnie to mina. A w opisie nie podałem że licznik nie dział dokładnie prędkościomierz.
Dodany obrazek
A to krotki opis:)
W środku nie najładniej oprócz tego że kanapy nienajczystrze to na domiar tego plastiki połamana poodczepiane,w lewych przednich drzwiach brak ogranicznika otwierania, z zawiasu kalpy tylnej wypada rygiel, tylna lampa prawa nie siedzi na miejscu(jak się otworzy klapkę do wymiany
żarówek to widać ze górna śruba od lampy nie jest przykręcona do auta
bo nie sięga do karoseri)amortyzatorki od maski przedniej nie maja jej siły trzymać wiec trzeba uważać by na łeb nie spadła,po włączeni klimy (wiadomo teraz agregat nie załącza sie) nie włączają się 2 przednie wentylatory,tak jak właściciel mówił przód bity wiec brak plastików koło wiatraków przednich i na wiatrakach też nie ma kratki ochronnej, zawór ERG (recyklingu spalin chyba dobrze napisałem skrót) nie dzieła słowa właściciela, na komputerze
widnieją komunikaty które stwierdzają : mało płynu chłodniczego (zapewne zbiorniczek do wymiany płyn był),termometr wskazywał -19,5 stopnia a były kałuże , coś z polem widzenia (świateł ja mam taki sam komunikat w swojej ale mam uszkodzony czujnik wysokości przy wahaczu nie wiem czy to tego wina). A teraz 2 rodzynki jakich mało PROSZĘ O UWAGĘ. Chciałem sprawdzić czy szyber dach normalnie działa wiec w pierwszej kolejności dałem by się otworzył cały nawet ładnie mu to poszło ale jakie moje zdziwienie nadtopiło jak go zamykałem jak na pokrętle dałem w normalnej pozycji na zamknięty to sie zamknął do połowy (pomyślałem oki źle zaprogramowany) to dałem na uchylenie dachu do góry oki zamyka sie i zamknął się wiec sprawdzam jak to wygląda od góry. Boki ładnie doszły do krawędzi na równo ale za to po środku szyberdachu dach był wyżej o jakieś 0,6 cm. Dodam że szybra wogule nie udało mi sie zmusić ani do domknięcia po środku ani do uniesienia się ponad dach. To wzbudziło moje podejrzenia zacząłem sie dokładniej przyglądać mu i co znalazłem w lewej rynnie na wysokości szyber dach szpachla pęka i rdza z pod niej wychodzi w obrysie wewnętrznym szyber dachu też widać szpachle.To zostawiam wam do osadzenia czemu tam była. A 2 rodzynek to to że jak chciałem zobaczyć z którego roku są szyby to zdziwko tam gdzie powinna być data produkcji są jakieś czarne plamki od wewnętrznej strony jak by farba czarna i to na każdej szybie oprócz przedniej zapewne celowo zaklejone bo każda z innego roku) i to chyba na tyle.

#506 OFFLINE   autobram

autobram
  • 11 postów

Napisany 09 stycznia 2011 - 16:09

to zrobiłeś sobie wycieczkę...

#507 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 10 stycznia 2011 - 01:48

No trudno. Przynajmniej będzie dla innych-przestrogą.

#508 OFFLINE   szakal2004

szakal2004
  • 223 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 stycznia 2011 - 00:50

http://otomoto.pl/op...-C15810634.html
ja odradzam zdecydowanie ten na zdjęciach wygląda w miarę. ale mocno łupie go rdza, przebieg to chyba 388 anie 188. środek zajechany jak bidnego chama rower wszystkie dysze od wiewów połamane brudny jak siur beduina. silnik chodzi jak dobry stary diesel. Wszystko wali i piszczy jak się jedzie ale stan idealny według sprzedającego. Jeszcze gaz zwykły drugiej generacji padaka. Takim samochodem wstyd się pokazać pod wiejską wichurą

#509 OFFLINE   Szyperek

Szyperek
  • 101 postów

Napisany 16 stycznia 2011 - 07:46

A tak się ładnie i zachęcająco prezentuje na fotkach.

#510 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 16 stycznia 2011 - 08:12

A miałem ją polecić komuś żeby pojechał obejrzeć, dobrze że ktoś mnie uprzedził i ostrzegł.

#511 OFFLINE   pajo1980

pajo1980
  • 134 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: 2.6 V6 Y26SE

Napisany 16 stycznia 2011 - 09:50

a gdzie ta kierownica wielofunkcyjna jak napisał???

#512 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 16 stycznia 2011 - 11:53

chyba nie oczekiwaliście że za 8 tyś kupi dobrą 99' :)

#513 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 16 stycznia 2011 - 11:59

oj chyba czesc dalej tak mysli ze ludzie sa glupi i za darmo sprawne auto ci oddadza.

#514 OFFLINE   szakal2004

szakal2004
  • 223 postów
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 16 stycznia 2011 - 14:38

a gdzie ta kierownica wielofunkcyjna jak napisał???

właśnie nigdzie i w dodatku golas nawet radio wyjęte szyberdach nie działa klimy nie miałem okazji sprawdzić bo zima. Ale na końcu koleś chciał za 7000 zł oddać ale powiedziałem że się jeszcze zastanowię i nara. Aha jednego ważnego nie dodałem to HANDLARZ!!!! Całe podwórko samochodami zastawione

#515 OFFLINE   smadapmega

smadapmega
  • 776 postów

Napisany 17 stycznia 2011 - 16:25

dobrze że nie kupiłeś jej za tą siódemkę, zaniedbana omega to skarbonka - wystrzegaj się takich

#516 OFFLINE   Bartazz

Bartazz
  • 88 postów

Napisany 16 lutego 2011 - 20:25

...

#517 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów

Napisany 16 lutego 2011 - 20:29

http://otomoto.pl/op...-C17386460.html

moze cos wiecej

#518 OFFLINE   Bartazz

Bartazz
  • 88 postów

Napisany 16 lutego 2011 - 20:43

moze cos wiecej

Korozja drzwi i przy zderzakach trochę rdzy, padnięty wtrysk pracuje na trzech garach na benzynie, maska inny kolor, przednia szyba inna, uderzona w lewy przód, poszpachlowana i poskładana po uszkodzeniu przez amatora, w środku zaniedbana brud i kilogramy kurzu, pourywane klapki od nawiewów, brak zaślepek i rolety, wyciek z pompy wspomagania, trochę budyniu pod korkiem od oleju, nie wiadomo kiedy rozrząd, kiedy olej wymieniany, nieprzerejestrowana na obecnego właściciela... dalej już nie chciało mi się oglądać.

#519 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 lutego 2011 - 20:45

Korozja drzwi i przy zderzakach trochę rdzy, padnięty wtrysk pracuje na trzech garach na benzynie, maska inny kolor, przednia szyba inna, uderzona w lewy przód, poszpachlowana i poskładana po uszkodzeniu przez amatora, w środku zaniedbana brud i kilogramy kurzu, pourywane klapki od nawiewów, brak zaślepek i rolety, wyciek z pompy wspomagania... dalej już nie chciało mi się oglądać.

akurat inny kolor maski i rudą widać na zdjęciach więc trochę się powinieneś spodziewać co jedziesz oglądać ;)

#520 OFFLINE   Bartazz

Bartazz
  • 88 postów

Napisany 16 lutego 2011 - 20:53

akurat inny kolor maski i rudą widać na zdjęciach więc trochę się powinieneś spodziewać co jedziesz oglądać ;)

podałem jak najbardziej szczegółowy opis aby pomóc innym w zakupie omegi a jak bym miał się kierować innym kolorem maski i widoczną na zdjęciu rdzą to bym wcale nie jechał. A jak sądzisz, że miałem się spodziewać tego co napisałem to musiałbym być chyba jakimś jasnowidzem. (rudej na fotkach jest 1/10 z tego co jest stanem faktycznym a tak naprawdę powiedz mi gdzie ty widzisz tą rdze na fotkach? To co jest tam na drzwiach? hehe to by była igła w tym roczniku ;)).

Dobra nie było tematu. Mam nadzieję, że komuś pomogłem.
Pozdrawiam