Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Fotoradary

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
555 odpowiedzi na ten temat

#261 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 25 lipca 2013 - 18:52

Ku przestrodze wszystkich kierowców udających się w tamte strony:

proszę obejrzeć dokładnie, na wlocie informacja że jest strefa kontroli na odcinku 1,3 km i za chwile jest fotoradar....
niestety następny jest na prostym odcinku z górki 50 metrów przed tablicą informującą o końcu terenu zabudowanego za którą jest ograniczenie do 70 km na godzinę...
Swoim postem pragnę zwrócić uwagę na to jak"przyjazne państwo" a właściwie jego nieudolni urzędnicy którzy z jednej strony odpuszczają miliardowe podatki różnorakim firmą, a z drugiej strony stosują prymitywne metody "zarabiania" na własnych obywatelach, za wszelką cenę i na każdym kroku...
tu przykład jak można dać się naciąć:
mechanizm jest prosty kierowca widząc koniec miejscowości, przyspiesza na pewno nie tak jak bolid vetela...ale zawsze...tym bardziej ze z górki, niestety fotoradar jest ustawiony na 50 km/h - wniosek jest prosty... ilu się natnie... zawsze wysyłają nawet za 55km/h....
swoją drogą trzeba "pogratulować" wrednej pomysłowości bo tylko chory i i wypaczony umysł może zastosować takie metody przeciwko swoim obywatelom...
Oczywiście uważam ze trzeba przestrzegać prawa i każde jego złamanie powinno mieć swoje konsekwencje, ale żeby tworzyć i stosować takie metody
"przyjazne państwo" jak widać jest bardzo przyjazne...
pozrofka

P.S.
jeżeli temat już był to bardzo przepraszam, ale nie przeglądałem całości
temat nie jest po to żaby wywoływać dyskusję, ale po to żeby nie dać się rąbać po kieszeni
przeczytajcie sobie książkę rok 1984 Orwela
;)

#262 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 25 lipca 2013 - 19:26

cytat ..."a swoją drogą trzeba "pogratulować" wrednej pomysłowości bo tylko chory i i wypaczony umysł może zastosować takie metody przeciwko swoim obywatelom..." kolego nie jestes na Onecie, wybacz.....a do znakow trzeba sie stosowac, mimo ze droga szeroka
Życie jest chwilą - więc żyj i kochaj.

#263 OFFLINE   GISKARD

GISKARD
  • 3 534 postów
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 25 lipca 2013 - 19:34

następny nauczyciel... prosiłem o nie komentowanie tematu a tym bardziej, zaśmiecanie go jakimiś dziwnymi uwagami -
P.S.
Prośba do moderatora o usunięcie tych zbędnych uwag również mojej...

#264 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 25 lipca 2013 - 22:28

ale na nic soie to nie zda, kolega rugcug zawsze pojedzie 45 na 50, a jak przekroczy chocby o jeden km/h dozwolona predkosc to zaraz do spowiedzi leci ;)
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#265 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 lipca 2013 - 22:57

to zaraz do spowiedzi leci

Nie mieszajmy do tego religii, wystarczy że zdjęcie prędkościomierza zrobi i do SM się uda po mandat.

#266 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 25 lipca 2013 - 23:38

Nie mieszajmy do tego religii, wystarczy że zdjęcie prędkościomierza zrobi i do SM się uda po mandat.

religia byla, a zaraz poniej mrugajace oczko, ktore w cytacie pominoles.

chociaz czasem rugcug jak kaznodzieja prawi ;)

#267 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 26 lipca 2013 - 06:32

ale na nic soie to nie zda, kolega rugcug zawsze pojedzie 45 na 50, a jak przekroczy chocby o jeden km/h dozwolona predkosc to zaraz do spowiedzi lec......nie .."kolego"..ja zawsze twierdze ze do 20km/h mozna spokojnie przekroczyc szybkosc w Polsce, i w 99% nie zostaniesz ukarany, i tak tez jezdze , a twoje uszczypliwe uwagi na moj temat , są nie na miejscu, prosze wyhamuj, i jeszcze jedno: nie rugcug, tylko rukcug...naucz sie , jak kogoś chcesz pouczać.pozdrawiam

następny nauczyciel... prosiłem o nie komentowanie tematu a tym bardziej, zaśmiecanie go jakimiś dziwnymi uwagami -
P.S.
Prośba do moderatora o usunięcie tych zbędnych uwag również mojej...

hm..pomysl co piszesz...a potem pouczaj..

#268 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 26 lipca 2013 - 17:14

.....a do znakow trzeba sie stosowac, mimo ze droga szeroka

najpierw piszesz, jak w cytacie,a za chwile zmieniasz zdanie, zdecyduj sie chlopie, bo my tu wlasnie o tym piszemy, a nie o jezdzie 100 km/h wiecej niz dopuszczalna

.ja zawsze twierdze ze do 20km/h mozna spokojnie przekroczyc szybkosc w Polsce, i w 99% nie zostaniesz ukarany, i tak tez jezdze

ps, sorry za zmiane twojego nicka, ale nie bylo to specjalnie. po prostu tak mi w ucho wpadlo

#269 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 26 lipca 2013 - 17:40

"najpierw piszesz, jak w cytacie,a za chwile zmieniasz zdanie, zdecyduj sie chlopie, bo my tu wlasnie o tym piszemy, a nie o jezdzie 100 km/h wiecej niz dopuszczalna.."
nie, kolego, piszemy o urzędnikach ktorzy" zdzieraja" z kierowcow, ja zas twierdze ze dopiero przekroczenie o 21 km/h moze skutkować mandatem....i dodam do tego ze są kraje w ktorych za przekroczenie o 3 km/h juz jest mandat,i są kraje w ktorych za przekroczenie o 35km/h mozna isc do aresztu, tak więc pisanie o Polsce w takim tonie jest przegięciem...i tyle.

#270 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 27 lipca 2013 - 09:24

Buhahaha uśmiać się można. Rukcug ile dostajesz od Tuska za prawienie takich "mądrości" hehe ?? :D

Ja od prawie roku nic nie złapałem.... mam na myśli mandaty :D last time w sierpniu zeszłego roku. I tak nie zapłaciłem.

#271 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 28 lipca 2013 - 09:52

Buhahaha uśmiać się można. Rukcug ile dostajesz od Tuska za prawienie takich "mądrości" hehe ?? :D

Ja od prawie roku nic nie złapałem.... mam na myśli mandaty :D last time w sierpniu zeszłego roku. I tak nie zapłaciłem.

za kazdy wpis o takiej tresci mam 1,75 Euro, chcesz adres, moze tez sie załapiesz??..
a powaznie , co w tym widzisz smiesznego? ja pisze ze mozna w Polsce jechac o 20 km/h wiecej, a juz 21 km/h skutkuje mandatem???dodatkowo napisze ci ze jest kraj w Europie gdzie trzeba jezdzić z swoim alkomatem, wiesz o tym???smieszne ,co?

#272 OFFLINE   Adi

Adi

dostępny tylko na receptę

• 223 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 31 lipca 2013 - 14:17

#273 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 17:46

Ten kto to nakręcił, jest chory...i tyle..

#274 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 18:47

Ten kto to nakręcił, jest chory...i tyle..

bo?????
bo sie domaga przestrzegania prawa od osob, ktore go niby egzekwuja???
bo straz gminna/miejska/wiejska/osiedlowa ma w d*pie prawo, liczy sie tylko kasa???

prosze o dluzsza wypowiedz i uzasadnienie zacytowanej

#275 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 18:56

PO PIERWSZE; uwazam ze ton reportarzu jest nieadekwatny do sytuacji.
PO DRUGIE: jest skrzyzowanie na ktorym jest niebezpiecznie, kierowcy na pewno jadą o wiele wiecej niz 50km/h, dlaczego więc mają nie płacić???
PO TRZECIE;w/g mnie,[wiem ze sie nie zgodzisz ze mną] kazdy sposób na to aby ograniczyć szybkość piratów drogowych jest dobry, KAZDY.
PO CZWARTE; skąd ty, albo ten co nakrecił ten agresywny filmik , wiedzą ze na tym skrzyzowaniu nie doszło do paru wypadkow i na zyczenie mieszkańców stawiają radar???znasz takie sytuacje????
masz jeszcze jakieś pytania?

#276 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 19:50

po pierwsze i jedyne:
jezeli straz miejska czy tam wsiowa nie ma uprawnien do stawiania w tym miejscu fotoskarbonki, to nie dzialaja w imieniu prawa, chocby tam bylo i tysiac wypadkow, i nawet milion prosb o postawienie tam fotoradaru to jezeli ustawodawca nie dal im takich uprawnien to NIE MOGA od tak sobie sie tam ustawic.

skoro kazdy obywatel ma przestrzegac przepisow, to niech przyklad idzie z gory,

albo inaczej, postawic to sobie moga, zdjecia pstrykac moga, ale nie moga zadnego mandatu na ich podstawie wystawic,

owszem, sam fotoradar niech stoi prewencyjnie, ale za kazdym razem wali zdjecie z blyskiem, na CB sie rozniesie, ze stoja i kierowcy pojada wolniej,
ale ZERO mandatow z tego tytulu wystawiac im nie wolno,

#277 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 20:06

hm..z jednej strony masz racje ,przepisow trzeba przestrzegać,.. nie mam tyle danych [oprócz tego narratora w filmie], zeby zabierać głos czy to jest zgodne czy nie, ja wiem tylko tyle ze jezeli przestrzegać przepisy, to tez działa w drugą strone, kierowca tez musi???...musi!!!!!Jednego tylko nie mogę zrozumieć, jezeli jedziesz w terenie zabudowanym te 100-120km/h to musisz liczyć sie z tym ze zapłacisz....a czy radar stoi czy jedzie radiowóz , to juz inna sytuacja, miej jaja i płać, a nie płacz, i nie szukaj dziury w całym...ratuj budzet , bo sie tworzy dziura...lepiej chyba nich zapłaci ten pirat drogowy, niz by mieli zawiesić płace, emerytury, itp...co lepsze?zawsze trzeba wybierać mniejsze zło?

#278 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów

Napisany 31 lipca 2013 - 20:22

Jednego tylko nie mogę zrozumieć, jezeli jedziesz w terenie zabudowanym te 100-120km/h to musisz liczyć sie z tym ze zapłacisz....a czy radar stoi czy jedzie radiowóz , to juz inna sytuacja, miej jaja i płać, a nie płacz, i nie szukaj dziury w całym...ratuj budzet , bo sie tworzy dziura..

ja mam jaja i nie mam mandatow, ale nie wazne,

wazne tylko, ze jezeli my przekroczymy predkosc, zalamiemy przepisy to dostajemy (jak nas zlapia) mandat, czyli ponosimy kare,
jezeli straz wsiowa/gminna/miejska lamie przepisy to nie ponosza odpowiedzialnosci, bo malo kto ma przytoczone jaja, by na to zwrocic uwage.

#279 OFFLINE   rukcug

rukcug

omega i s klasa

• 1 067 postów

Napisany 01 sierpnia 2013 - 06:27

hm...kierowca ma prawo przekraczać szybkość, ale juz nikt nie ma prawa to kontrolować??
mnie nawet radar co 100m nie przeszkadza,i tak limit o około 10 km/h przekraczam,tyle mi w Polsce wolno... vide:
- ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 17 czerwca 2011 r.
w sprawie warunków lokalizacji, sposobu oznakowania i dokonywania pomiarów przez urządzenia rejestrujące :
§ 7.Urządzenie rejestrujące dokonujące pomiaru prędkości, na potrzeby prowadzonych postępowań w sprawach o wykroczenia, nie zapisuje za pomocą technik utrwalania obrazów naruszeń polegających na przekroczeniu przez kierujących pojazdami dopuszczalnej prędkości o 10 lub mniej km/h.

A na autostradzie z powodu braku pasa awaryjnego jest ograniczenie do 110km/h, ..tu w terenie zabudowanym ,bez pobocza, na niewidocznym skrzyzowaniu [znak stop], przejscie dla pieszych, jedzie nasz "bezpieczny" kierowca polski 100km/h ...chore?? chore!! i są obroncy takiej jazdy?? chore...
jaja to masz, ale jezeli nie zaplacileś jeszcze mandatu, to albo jezdzisz przepisowo, albo masz szczęscie, sądze ze to drugie, ale pomyśl ,kiedyś moze ci sie skonczyć, chwila , moment, i co? pomyśl...

#280 OFFLINE   ZAHIR666

ZAHIR666

3.0 w Złomedze i Calibrze

• 1 550 postów
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 01 sierpnia 2013 - 11:13

A ja jeżdżę z taką prędkością na jaką warunki na drodze mi pozwalają. 100km/h w zabudowanym terenie nie jadę bo to oczywisty idiotyzm, ale te ok.70km/h czasem mi sie zdarza. Jeżeli jest to miejscowość , gdzie są budynki daleko od drogi nie ma zagrożenia , że ktoś lub coś wtargnie nagle na jezdnie to jadę szybciej niż 50km/h.

Fotoradary powinny stać w miejscach szczególnie niebezpiecznych. A jak jest w rzeczywistości wiadomo... Nikt o zdrowym rozsądku nie ma pretensji aby w pewnych miejscach ograniczać, ba nawet wymuszać zwolnienie pojazdu, jest na to mnóstwo sposobów, nie tylko fotoradary.

Przerażające jest to że Ci którzy pilnują prawa, czyli Policja, straż miejska nie znają prawa i łamią je świadomie. Haha komendant pozwala, bo tez nie zna prawa :masakra: