Fotoradary
Napisany 29 marca 2013 - 18:47
Napisany 29 marca 2013 - 20:48
jakbys dobrze przyjrzał sie rejestracji tobys wiedział ...takie sprawy powinno sie znac, kierowco...ale lepiej pisac????
prosze, nie oslabiaj mnie.
skup sie zdaniu jakie napisalem zaraz po linkach, potem jeszcze bardziej skup sie na emotikonce wystepujacej zaraz po tym zdaniu
prosze, zacytuje sam siebie jakbys przeoczyl
taka mala ciekawostka
no
...ale lepiej pisac????
ps. co bym wiedzial?? ze ty wiesz, ze ja niby nie wiem??
Napisany 29 marca 2013 - 21:14
moze chusteczke???albo ręczniczek??? ?? jak masz cos do komentowania to komentuj, a nie rób sobie podsmiechujki...chyba ze zawsze jestes obsmarkany...
moze byc i obsmarkany ale przynajmniej zdrowo myślący... czy nie piszesz kolego przemówień na expose premiera ?
Napisany 30 marca 2013 - 08:01
prosze, nie oslabiaj mnie.
skup sie zdaniu jakie napisalem zaraz po linkach, potem jeszcze bardziej skup sie na emotikonce wystepujacej zaraz po tym zdaniu
prosze, zacytuje sam siebie jakbys przeoczyl
no
ps. co bym wiedzial?? ze ty wiesz, ze ja niby nie wiem??
masz racje, pisałes to jako ciekawostka, przepraszam ..:pokoj::pokoj::pokoj:
moze byc i obsmarkany ale przynajmniej zdrowo myślący... czy nie piszesz kolego przemówień na expose premiera ?
nie, nie pisze przemowien,.... ale ty widze pomyliłes forum Omegi z forum na Onecie...przenies sie tam, ..tam mozesz pluć ile chcesz...pozdrawiam.
Napisany 30 marca 2013 - 08:41
niedługo mozliwosc "łapania" kierowców będzie miał ks. proboszcz oraz babka toaletowa z miejskiego szaletu.......a wszystko dla poprawy bezpieczenstwa.....
Napisany 30 marca 2013 - 09:00
masz racje, pisałes to jako ciekawostka, przepraszam ..:pokoj::pokoj::pokoj:
Spoko

Wysłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk
Napisany 30 marca 2013 - 19:27
A możesz podać gdzie w Warszawie jest takie miejsce??Zejdziesz na ziemie jak Ci będą zdjęcia robić przy 35 km/h..
(w Warszawie juz jest takie miejsce)
Napisany 01 kwietnia 2013 - 23:16
http://mapa.targeo.p...y-30-km-h/adres
http://www.rmf24.pl/...0-km,nId,768889
Napisany 03 kwietnia 2013 - 18:43
strefa tempo 30 w Opolu juz niedługo wprowadzą w innych miastach ( juz jest m.in. Poznaniu) i teraz postawi sie parę fotoradarów i kasiurka będzie płynąć

Napisany 03 kwietnia 2013 - 18:53
bo bezpieczeństwo jest bezcennei teraz postawi sie parę fotoradarów i kasiurka będzie płynąć

Napisany 03 kwietnia 2013 - 22:17
No nie osłabiaj mnie.
1. tam jest 30 bo przecież tunel zamknięty na Wisłostradzie i co chciałbyś aby tym objazdem wzdłuż Wisły jechało sie 70km/h?? Chyba tamtendy nie jeździsz.
Co do linku 2 i 3 to się nie dziwię, czy też tamtendy jechałeś, jeśli nie to przejedź się i zobaczysz dlaczego.
Naprawde zrozumiałbym gdyby były ograniczenia do 30km/h na jakis porządnych ulicach ale twoje przykłady mnie osłabiają.
Napisany 04 kwietnia 2013 - 15:13
http://opole.gazeta....zeba_wolno.html
strefa tempo 30 w Opolu juz niedługo wprowadzą w innych miastach ( juz jest m.in. Poznaniu) i teraz postawi sie parę fotoradarów i kasiurka będzie płynąć
Akurat mieszkam w tej strefie.Wcześniej była 40 a od około pół roku już jest 30 - nie wiem po co.Oczywiście nikt się do tych znaków nie stosuje, choć na osiedlowych uliczkach rzadko się jeździ szybciej bo co chwilę jest skrzyżowanie równorzędne.Kilkoro się "nadziało" i teraz wszyscy tam jeżdżą spokojnie.Niemniej jednak szlag mnie trafia, jak osiedlową uliczką która jest objazdem skrzyżowania ze światłami w szczycie kierowcy jeżdżą jak obwodnicą.Padła propozycja by podwyższyć skrzyżowania ale niestety propozycja "spadła" z budżetu bo miasto nie ma kasy.I tak w kółko od xx lat....A co do fotoradarów to Bogu dzięki w Opolu Strażnicy Texasu ich nie mają i nie zamierzają kupować a fotoradary ITD są tylko stacjonarne...
Jak?? => Tak!!
Napisany 04 kwietnia 2013 - 16:21
tam jest woda, moze ze wzgledu na oblodzenie, i mgły??? ale to powinno działac tylko w zime...chociaz mgły nie zawsze są jesienia ,czy wiosną.
Napisany 04 kwietnia 2013 - 22:03
Dlatego coraz częściej widujemy samochody bez tablic rejestracyjnych...Lepiej dostać 200 za brak tablic-bez punktów, niż najdroższy w życiu fotoalbum....Ja z resztą też wyjeżdżając poza województwo blachy kładę w bagażniku a naklejkę zaklejam taśmą izolacyjną...I nie żebym sypał Bóg wie ile tylko jadę normalne czyli adekwatnie do stanu drogi oraz natężenia ruchu, i często zdarza się, że na czterdziestkach ustawionych tylko pod fotoradar mi pstryknie, czasem też na siedemdziesiątkach....To rozwiązanie podpowiedzieli mi panowie niebiescy, których 90% też tak robi...
Nie rozumiem. Przecież fotoradary są oznaczone znakiem. To nie można nacisnąć hamulca i zwolnić ? Rozumiem, brak mocy itp, (2 dni rozpędzania się do 120) ale bez przesady.

Ja bym bardziej zwrócił uwagę na ślepotę niektórych kierowców, co nie patrzą na znaki i nie wiedzą czy jest fotoradar i jakie ograniczenie jest na tym odcinku .... Wracając ze świat, przekonałem się jak to ludzie zwalniali przed fotoradarem do 40 na odcinku o prędkości 90km/h... A potem jeden z drugim będą narzekać, że stoją fotoradary na dziwnych ograniczeniach.
Napisany 05 kwietnia 2013 - 06:53
Napisany 05 kwietnia 2013 - 07:09
tylko czy my mamy patrzec na drogę i skupiać sie na jezdzie czy wypatrywać żółtych puszek, zamaskowanych fotoradarów siatką maskującą lub "kubłów na śmieci" strazy miejskiej, policjantów czających się za płotem z suszarką czy laserem......powoli dochodzimy do paranoi...:jump:
masz jechac zgodnie z zasadami ruchu drogowego, obserwowac znaki drogowe [tu sie zgodze ze jest ich za duzo] i sytuacje na drodze...nic wiecej.....a racje ma poprzedni kolega, ze mimo ze stoi znak ostrzegający o radarze, kierowcy daja sie złapac na przekroczeniu , są ślepi???oprócz znaku o radarze ,przewaznie wczesniej jest znak ograniczający szybkosc, lub teren zabudowany...to z tego wychodzi ze nie widzi 2 znaków...dlaczego???nie musisz wypatrywac zółtego radaru, jedz zgodnie z przepisami [nawet jezeli przekroczysz o 10 km szybkosc nikt cie nie ukarze...nikt]
Napisany 05 kwietnia 2013 - 08:43
po drugie kto mówi że jezdzę niezgodnie z przepisami, pisze tylko że popadamy w paranoje i skupiamy się na innych rzeczach a nie na prowadzeniu pojazdu, osobiście przejezdzając koło fotoradaru rozglądam sie czy jakiś wariat nie będzie mnie wyprzedzał za co zaliczymy obaj fotki ( to stary numer pasożytów z fotoradarami) - kadrują najpierw jedno auto pózniej drugie i wysyłają wezwania do zapłaty
generalizujesz i za bardzo pouczasz wszystkich kolego.... nikt tu nie jest dzieciakiem a Ty nie jestes nauczycielem
Napisany 05 kwietnia 2013 - 09:41
Napisany 05 kwietnia 2013 - 10:40
nikt tu nie jest dzieciakiem a Ty nie jestes nauczycielem...masz racje...nie jestem nauczycielem, ja sie tylko pytam dlaczego ktos mimo 2 znakow daje sie złapac na radar,...za to ty popadasz w paranoje pisząc cytat-."zamaskowanych fotoradarów siatką maskującą lub "kubłów na śmieci" strazy miejskiej, policjantów czających się za płotem z suszarką czy laserem......powoli dochodzimy do paranoi..." koniec cytatu.. ....wiesz dobrze ze popadasz w paranoje wietrząc wszedzie złą wole???oni są od tego zeby pilnowac piratow drogowych, my zas od tego żeby jezdzic prawie zgodnie z przepisami...tylko tyle, i az tyle
fakt, oni sa od tego, zeby pilnowac przestrzegania przepisow.
ale kolego rukcug, te czasy juz sie dawno skonczyly, kiedy milicja ambulansami jezdzila,
no chyba, ze nie pamietasz jak to bylo.
fotoradar ma byc wyrozniajacy sie, zeby kazdy go widzial, a nie schowany w koszu, samochodzie itp.
policjant ma stac przy drodze, ubrany w zolta kamizelke (dla wlasnego bezpieczenstwa), a nie, ze stoi za radiowozem, ktorego wczesniej schowal za krzakami.
gdzie tu prewencyjnosc??
oni maja gdzies, czy przekraczajacy predkosc, spowoduje wypadek, kolizje itp.
liczy sie tylko kasa, kasa, kasa.
i to jest zle.
a to ze barany hamuja ostro kolo fotoradarow.
ja zauwazylem jedna zaleznosc, jak ktos ma wlaczone nawigacje, to przed fotoradarem ostro hamuje.
mnie w zeszlym roku wysuszyli na 6 pkt.
kilka minut po 6 rano, zimno jak to w styczniu, niedzielny poranek.
no i byl wjazd w zabudowany, puscilem pedal gazu i sie toczylem na biegu, hamujac tylko silnikiem, no i stal zobie nieoznakowany radiowozik, panowie policjanci siedzieli w srodku i przez zamknieta szybe suszyli (widac, da sie)
i jak juz bylem baardzo blisko nich to wtedy wyskoczyl jeden z lizakiem,
nie powiem, moja wina, ich praca,
ale gdyby ktos tam jednak szedl pijany, to oni by sobie spokojnie siedzieli w aucie, mierzyli mi predkosc i patrzyli czy trafie pijaka, czy nie, czy moze zwieksze predkosc i wypisza wiekszy mandat
i wlasnie o to mi chodzi. o brak prewencji
Napisany 05 kwietnia 2013 - 10:47
ja zauwazylem jedna zaleznosc, jak ktos ma wlaczone nawigacje, to przed fotoradarem ostro hamują
no widzisz, barany hamują , a normalny człowiek wyhamuje wczesnie...widzisz roznice?? ciekawe ze ty widzisz tylko takie sytuacje, ktore są tylko ułamkiem tego...tak jak z innym sytuacjami, ktore sa incydentalne...odpowiedz na pytanie,;dlaczego mimo 2 znakow tyle ludzi łapią sie na mandaty z fotoradarow??